標題: 厚度問題 [打印本頁]

作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-1-21 09:15     標題: 厚度問題

近來買了120D 深綠色襪褲, 但發現一屈腿及腳踭位肉色全都露了出來
: \/ F+ y, Q2 p到底有沒有那種是完全不會露出肉色的?
作者: fanny    時間: 2009-1-21 15:38

你的身形係唔係有番咁上下分量
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-1-21 16:22

引用:
原帖由 fanny 於 2009-1-21 15:38 發表
, q  M+ X  H$ B0 s你的身形係唔係有番咁上下分量
+ U: ?& r4 V, q5 f
高lo, 我發現露肉情況多數都係係轉彎位先出現, 我自認大脾都粗, 但係就咁睇, 露肉色既情況絕對唔夠腳踭同膝頭位咁明顯
作者: yingkit2008    時間: 2009-1-21 20:41     標題: 回復 1# 的帖子

除非著個個太瘦,否則灣位通常見到D肉架!
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-1-21 22:18

引用:
原帖由 yingkit2008 於 2009-1-21 20:41 發表
3 {7 T; N+ T7 _1 x7 T' {& \- W9 B除非著個個太瘦,否則灣位通常見到D肉架!
) U7 U8 `/ Q3 `3 w
唉~唔知點解硬係唔鍾意著襪褲個陣露到肉出黎
作者: fanny    時間: 2009-1-21 22:25

著多對或者著棉既
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-1-21 22:26

引用:
原帖由 fanny 於 2009-1-21 22:25 發表 # p" I0 J+ l' m! x$ e
著多對或者著棉既
: l1 O# B5 @. Q% e7 j4 D- I4 [2 a
但我見有好多棉既都有花紋, 定有D係淨係得直紋的?
作者: BETTY    時間: 2009-1-22 00:26

我覺得有少少透更美 !!
作者: jojoon9    時間: 2009-1-22 13:24

一係著綿質的,如果唔係都幾難避免
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-1-22 14:37

引用:
原帖由 jojoon9 於 2009-1-22 13:24 發表 ( m; K, @2 A# l8 |( m( I4 \# w* J
一係著綿質的,如果唔係都幾難避免
% w6 Z0 w4 T, n0 e- u$ u% i棉質, 成人size有沒有白色?
# ^) Y4 _3 O* w5 G* ~我見白色好多淨係得童size....
作者: tsuick    時間: 2009-1-23 03:06

白色有隻叫FCK 華貴既,台灣有白色嫁,你可以上yahoo 台灣打fck,好多地方都有喎
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-1-23 09:12

引用:
原帖由 tsuick 於 2009-1-23 03:06 發表 $ s: i9 J6 ]7 w, y$ l
白色有隻叫FCK 華貴既,台灣有白色嫁,你可以上yahoo 台灣打fck,好多地方都有喎
( c  d& g1 j  u" @( l' P
thanks, 我遲少少試下先
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-1-23 15:57

咦, 華貴送唔送貨黎香港架??
作者: Yoshihk    時間: 2009-1-23 16:49

台灣有D網站會寄黎香港,我試過買,但要先寄美金現鈔過去
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-1-23 16:50

引用:
原帖由 Yoshihk 於 2009-1-23 16:49 發表
4 O% Y% W3 V* Y+ w; A台灣有D網站會寄黎香港,我試過買,但要先寄美金現鈔過去
2 S& M& M3 R; J! ]" @% q7 @2 {6 K
有點麻煩.....
作者: tsuick    時間: 2009-1-24 10:43

唔使寄啦,大部份襪鋪都有得買,我以前買過一隻白色好厚身,佢寫50D但應該有成90D咁厚嫁,好舒服但買唔番了
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-1-24 12:08

引用:
原帖由 tsuick 於 2009-1-24 10:43 發表 4 f, r  C+ t3 m1 R+ }  }
唔使寄啦,大部份襪鋪都有得買,我以前買過一隻白色好厚身,佢寫50D但應該有成90D咁厚嫁,好舒服但買唔番了
, _" N; H: l# Y# [但係每次都俾人望住晒, 好唔自在, 加上有時要買到返去著先知透唔透到....
作者: 1677    時間: 2009-1-25 02:05

引用:
原帖由 芭蕾小精靈 於 2009-1-22 14:37 發表 : ^: v$ {2 n8 T
" f$ ~0 T, {1 g% r! w5 }" p( `
棉質, 成人size有沒有白色?
, q$ I* j, G2 U! O8 P我見白色好多淨係得童size....
1 g( c% C$ q. ^5 R0 p# U3 W  t
* X: p; m% u) }" h- r棉質有成人size,但好少見!8 w( `# S! B! I# B8 \* X
而且棉質褲襪彈性比較差,) H4 ~5 l9 L" U' I
如果係高或者肥,就會著唔落!
  E2 b& e2 h) n9 i7 |9 r6 l3 P. ~$ N* F
雖然棉質o既真係唔透肉,而且比較耐用
作者: 白天    時間: 2009-1-25 13:10

或者試下買對280d,,如果咁都仲透,咁你試下買d深色d既,
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-1-25 13:49

引用:
原帖由 白天 於 2009-1-25 13:10 發表
% q! _! R8 r& H) |" U, \或者試下買對280d,,如果咁都仲透,咁你試下買d深色d既,
; B, [' B$ T! C' L+ ]邊到有得買280D 要訂做嗎?
作者: sam810    時間: 2009-1-27 23:48

除非著個個太瘦,否則灣位通常見到
作者: 1677    時間: 2009-1-28 02:39

引用:
原帖由 白天 於 2009-1-25 13:10 發表 9 L; I7 l! o; K
或者試下買對280d,,如果咁都仲透,咁你試下買d深色d既,
1 Z; d! Q3 i! O/ i1 _

/ m; g3 T8 g1 M- @- N, A' f280D應該好難搵!
) d$ D3 S8 e2 |4 |) Y5 N- p我見過同著過最厚都只係120D,) E( J2 l- z; p% g2 N
另外如果比較高,可以買LL碼,
, [8 A+ T& m' x5 a& ?/ v比一般S~L碼會長D
作者: 白天    時間: 2009-1-28 23:46

引用:
原帖由 1677 於 2009-1-28 02:39 發表
0 A- Q6 i0 d. o
/ \7 Y( g+ h, W0 M0 n! f$ W# W
9 t0 Y$ N# k* C: P, n2 t2 }280D應該好難搵!+ w+ `0 t$ U( [  X
我見過同著過最厚都只係120D,$ c6 i2 K, z& j6 ^
另外如果比較高,可以買LL碼,3 K! q3 V  t3 Z% u1 X' J& |
比一般S~L碼會長D
- ~3 F3 g6 l- [8 C  |* v6 }9 D/ g2 d; C7 C- ~! ~  o" H
我最近留意網上都有幾個賣,可能最近凍,我都買左對 : g3 w* a9 n/ c0 Q( z
: J7 ~# _) b; y  b# q
/ T# s. e5 Q  J
引用:
原帖由 芭蕾小精靈 於 2009-1-25 13:49 發表 " A6 L8 C" ^. D8 e- v0 N* o
, T! h# k1 X0 @; m+ l
邊到有得買280D 要訂做嗎?
& ^  k6 c6 J4 ?0 d+ _8 ^# L
( {9 G+ o* B. ^# V
唔駛訂,你留意下網上d人賣(可以pm我話你知),真係一d肉都唔透
' Y/ j' d- w3 F6 @- Z我仲見到有500d,真係想買返對
作者: hkcs007    時間: 2009-1-28 23:50

著黑色冇咁易見...
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-1-29 01:42

引用:
原帖由 白天 於 2009-1-28 23:46 發表 * c+ y; t' b$ o8 A/ T# A7 O8 J
, V0 r! L; M( U& [9 O

: u$ I2 u, X1 W6 _3 F我最近留意網上都有幾個賣,可能最近凍,我都買左對 ! S  n. f6 x) S, W- {0 g
8 V7 _5 i) Y) \) w. D3 Q

+ `9 `6 G/ ?6 J: N# w) }8 |8 f5 l$ y/ z

7 b3 P$ F# w- H% s, U* b唔駛訂,你留意下網上d人賣(可以pm我話你知),真係一d肉都唔透  b) S  I6 a2 x( k0 z
我仲見到有500d,真係想買返對
1 G. J- U- i5 L3 d
都好啊, 你pm我丫, 我想買不透肉色的襪褲
- j+ W1 g+ m  S; O  i最好有白色啦

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0