標題: 一間好到唔知用咩topic 黎形容的時裝店(可試身)..(已加相!!) [打印本頁]

作者: helpstar    時間: 2012-4-12 22:07     標題: 一間好到唔知用咩topic 黎形容的時裝店(可試身)..(已加相!!)

我之前咪係到問過有無d 時裝鋪細細地可以俾我地cd 試身gei* ?" e$ R5 B1 J- U8 E3 O
結果我見大家都好似唔係好知(有人講昌記校服而已)* L( \9 s7 i1 k+ L+ C& i) h
咁我就搵啦
4 I! k1 B8 z6 i/ |( [7 ~2 I結果俾我搵到一間地點方便位於hung hom(紅"冚")的時裝店 (地點人流絕對不多~ 各位姐妹完全唔使怕尷尬!!); E8 |5 E0 E; S, f1 `
專賣1x -2x 歲的少女衫的日韓時裝鋪 and 有shoe too~. f, b% {+ O; o. _8 \0 v

3 w2 g2 f: O$ P7 @$ h9 _, G! d3 a店主係一個姐姐黎~ 我黎到睇完d 衫想話試身~ 佢好樂意咁俾我試~ 但因為我太肥~ 現貨d 碼唔岩我~ 咁姐姐就好細心咁幫我度胸腰d 位(因為我要買連身裙)
4 J; x( v1 f  z% X. X) k! hand 我都未試過真係成個look 咁扮女~~so  我叫姐姐幫我揀一套連身裙and 鞋襯黎著~~ 結果當然合晒我心水~~ ~ 仲因為我係cd~ 有折扣添啊!!加埋所有野先係六百蚊而已!!! 7 M9 j9 E, ?  D
3 p0 a; t+ f$ ~
仲有仲有呀~ 咁我無絲襪無假髮~~ 姐姐仲主動話幫我買埋~!! 佢仲話唔會賺我呢d 錢~ 但我心諗~~ 我完全唔使自己突登去買( O/ }/ J' c' z# I
又唔使驚去其他鋪俾人歧視
2 q6 R7 A+ @8 F( g就咁去間鋪就可以全身扮女裝的野買齊
# Q7 ^- S: b4 @8 j9 ]  v我覺得我應該要俾番d 代買手續費姐姐賺la!!!!
, D' |7 C6 @  U5 L% Q3 u# A8 z$ s) O
3 D: F! j9 ?* z1 z$ m5 `- A4 J7 u我同姐姐講佐我會係呢度post~因為真係太正~ 佢好驚訝原來呢度有一個咁專業for cd 的論壇
% {7 t! m" J1 p/ L0 m咁佢做生意當然唔會拒絕我分享俾各位姐妹, Y$ `9 V- @& X$ p  h1 `. R( P
佢亦都希望可以service 大家~ 特別係又想cd 又怕去其他鋪俾人歧視的人~ 又懶又無咩主見gei 人都岩~ 一間鋪襯晒全身!!!!
- |& C4 M" D8 Q5 ?- y! D7 c* W& k7 Y; O+ i( ?' k' V6 S+ B6 a1 g
http://www.facebook.com/#!/pages ... use/250263181735254: ]* k5 g3 t# I  L5 P- O; W
大家去睇睇吧!!" Q5 u% y; G3 e0 x% Q3 l( o# R; G

, ^; {. Q* y  O9 O8 p8 A全套都係店主姐姐幫我襯同買的
' o7 U2 T' I8 o6 k! ]5 a. b& R! Hhttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=27617&extra=page%3D15 _" `9 p+ x# o! i6 s

$ Z0 V7 z/ n; V) Y2 X% l, \% _2 m

7 t- p4 v- ]0 H( |9 Z! a# K
) A# }* x. @  lhttp://www.facebook.com/#!/pages ... use/250263181735254& a5 L5 a" U* I' p

) V8 T8 z1 s7 q8 W2 E  a; `1 M[ 本帖最後由 helpstar 於 2012-5-2 23:55 編輯 ]
作者: cross    時間: 2012-4-12 23:36

會唔會好多女女入去買嘢?
作者: helpstar    時間: 2012-4-12 23:41

引用:
原帖由 cross 於 2012-4-12 23:36 發表   
" S, ~6 t$ I+ j# B2 a會唔會好多女女入去買嘢?
* g4 ~8 r8 X9 j- f4 u2 {8 C- k. h2 c! M0 n5 W
唔多~ and 我去到咁岩都有女女入黎~ 姐姐都叫我坐下先~ 我地傾下計好似fd 咁# R# |) c6 e4 u% Z5 |/ _, E
咁好簡單~
作者: willkam    時間: 2012-4-13 21:22

條link入唔到,請告知地址
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-4-13 23:31

https://www.facebook.com/pages/S ... use/250263181735254, 應該系哩個,睇睇啦
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-4-13 23:35

地址:紅磡德民街2-34號紅磡商場地下17A號鋪,Symbol Fashion House,但系招牌仲用紅紙封住ga.
作者: gila    時間: 2012-4-13 23:42

放工經過, 好似找不到... 今個週末再去找找...
3 i0 G# O- Z5 K- |4 o" Y$ v8 `佢賣既女裝會很貴嗎?
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-4-14 10:11

連身裙均價四百,女裝鞋均價200(訂做大碼),雪紡衫均價250,半身裙均價180。去睇睇啦,德民街one2free 隔離就系紅磡商場,正對住個間就系ga la。細細間嘅boutique.
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-4-14 10:19

系啊,其實條link如果入唔到ge 話,你可以入著facebook 之後search "symbol fashion house" 應該ok, try 啦.
作者: helpstar    時間: 2012-4-14 21:45

Beauty-Stranger  就係我講gei 店主姐姐啦
# y% ]4 M" O  \- g& i% H我叫佐佢上黎親自解答大家問題
作者: lucylau    時間: 2012-4-15 21:31

得閒落去睇睇先
作者: helpstar    時間: 2012-4-16 01:21

等我下次成套影上黎俾大家睇下
; \+ W+ Q; S* l+ o* p; @
作者: michelle666    時間: 2012-4-16 21:23

咁小妹想問係唔係d衫款好齊?
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-4-16 21:58

請問你中意D咩款呢
作者: misslady    時間: 2012-4-16 23:13

seems very nice.
作者: D27    時間: 2012-4-17 00:36

有時間一定要去睇睇
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-4-17 11:52

大家入去facebook 度“讃好”之後買野可享受折扣wor. [https://www.facebook.com/pages/S ... use/250263181735254]
作者: busneoplan    時間: 2012-4-17 12:32

多謝你的分享,有時間會去睇睇,返黎同大家報告
作者: hosa    時間: 2012-4-17 15:48

有無黑色西裝買<OL>款
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-4-17 17:23

有啊,仲有好多種顏色添,你中意短款定系長款,同埋咩size,最好度埋尺寸俾我參考下啦,我嘅facebook 都有D西裝嘅圖,來緊我會update嘅啦。【https://www.facebook.com/media/s ... 81735254&type=3]
作者: busneoplan    時間: 2012-4-18 10:38

呢度d鞋款多唔多
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-4-18 11:52

OK囖,視乎你中意邊種類型嘅鞋啦,你著開咩碼ga,如果43內嘅鞋款就多D,你可以睇睇圖先啦,有D仲未update.[https://www.facebook.com/media/s ... 81735254&type=3]
作者: misslady    時間: 2012-4-18 16:24

廣造 ??
作者: helpstar    時間: 2012-4-18 17:48

引用:
原帖由 misslady 於 2012-4-18 16:24 發表   ; o: h+ ~7 y8 j# }: s& M
廣造 ??
" o! n& ~/ f5 o. V/ o7 b' x' [

% B3 E. O+ g9 K7 X9 e0 S+ a
' u1 m9 C* Z: F" T5 Q: y6 F推介
作者: hosa    時間: 2012-4-20 07:14

OL西裝幾錢?會唔會好貴
作者: 火炮狐0﹏0    時間: 2012-4-20 07:25

真的好想去一次....
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-4-20 10:05

得閑咩來睇睇囖,無緊要ge wor,我相信系門口徘徊個陣應該系有D驚嘅,不過入左來我會令到你放鬆ga. 第二次來就不會當一回事ga la。
作者: 火炮狐0﹏0    時間: 2012-4-21 13:12     標題: 回復 27# Beauty-Stranger 的帖子

你是老闆娘0口0"?
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-4-21 18:20

“老闆娘”呢個稱號好唔習慣啊,都系搵食咋。你過來我會招呼你嘅啦,多多提意見!
作者: helpstar    時間: 2012-4-24 00:50

引用:
原帖由 火炮狐0﹏0 於 2012-4-21 13:12 發表   
) x% _: \& M8 g! w3 _你是老闆娘0口0"?
* G% V$ V$ o1 k5 J: G
8 @( ^1 [3 E# ]上面我都講佐~ 因為我想方便大家發問
( s6 z+ @8 f9 n  M6 ]所以都叫佐店主姐姐上黎
0 q8 n; j$ ~- c! A過多兩日我就可以post 我係到買gei 衫俾大家睇了
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-4-24 09:07

系啊,因為裙同鞋都要訂做,所以就要等耐少少,如果出來嘅效果系靚嘅,咁都值得等,我第一次幫CD搭配同訂衫,都好期待出來嘅效果系點。
作者: fung2006    時間: 2012-4-24 09:51

重要的據點啊,
0 H2 l& x8 G; M, l9 ]8 r有間接受CD的服裝鋪頭其實十分重要
" P2 n% p* q$ c/ a# T4 r而且相簿入面的衫都合心水
* Q) D1 `+ c2 g3 G! A& t- J; C8 m
* F# T  [3 b: _+ k& {返港後一定光顧
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-4-24 19:17

多謝你嘅支持,我相信我會越做越好。
作者: wakaka    時間: 2012-4-24 22:33

經過間商場但唔敢入去
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-4-25 09:22

唔使撞牆wor & r& S. ?" i# c. S1 u. N, ], |
你幾時經過架,你睇附近無咩人個陣就入來囖,入左來就定架啦
# M$ E, ]/ {( h/ L/ S你嘅心態系入來探朋友傾計,而唔系買衫# n9 |0 n, O( [7 y: y% D8 e: v
希望好快見到你
作者: hosa    時間: 2012-4-25 16:31

你店開幾點收幾點?
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-4-25 19:21

星期一至六,1:00pm ~ 8:30pm  (6:30 ~ 7:00  break time), 如果要約上午都可提前講聲,我可即到。
作者: michelle666    時間: 2012-4-25 21:41     標題: 回復 14# Beauty-Stranger 的帖子

那... 請問高瘦型的有什麼合穿, 請建議...
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-4-26 11:11

你click 入睇睇,【https://www.facebook.com/pages/S ... ;type=1&theater], 高高瘦瘦嘅話直頭系model身材啦,著咩都靚wor.
作者: helpstar    時間: 2012-4-26 11:43

引用:
原帖由 michelle666 於 2012-4-25 21:41 發表   0 ~" E  N, d: v* X
那... 請問高瘦型的有什麼合穿, 請建議...
0 W1 `! Y9 [+ Z8 G
* v- r% m1 N' C, M7 K高瘦著d 熟女d ~OL形個d 長連身裙~~ (not 黑色個d 都ok)  有女人味d
) ?0 r6 L2 c+ i+ H9 X9 n, P  o' t+ g# |5 J% _2 ~
作者: hosa    時間: 2012-4-28 14:21

睇下30號有時間來看看
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-4-28 22:12

好啊,歡迎,* X4 _" \! u  [: }2 p; I; U9 j2 Q
中意邊種類型嘅衫/裙  V& k; \7 c4 a0 U$ F
著開咩碼嘅衫或裙
  D+ h7 {. {+ A' ?或者有無試過度下自己嘅三圍呢
作者: wakaka    時間: 2012-4-30 22:44

店主好好人 好好傾
作者: helpstar    時間: 2012-5-1 03:40

引用:
原帖由 wakaka 於 2012-4-30 22:44 發表   7 t6 I4 m3 z9 B, P: W
店主好好人 好好傾
! b- n" c7 Q( _" M3 B2 P
3 W3 A4 C* \& l. M+ L5 f
有無買到心頭好
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-5-1 16:13

多謝你嘅讃好,希望下次仲可以見到你啦,如果覺得唔方便就留言約個時間啦。
作者: michelle666    時間: 2012-5-1 18:28     標題: 回復 39# Beauty-Stranger 的帖子

最糟是上身短
作者: michelle666    時間: 2012-5-1 18:29     標題: 回復 40# helpstar 的帖子

言外之意, 要成熟型至岩?
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-5-1 21:48

你嘅意思系我推薦嘅連身裙上身太短?其實系腰部唔算短,可能因為影相嘅角度原因。你眼光咁好或者上我facebook睇下有無啱心水架啦。【https://www.facebook.com/pages/S ... use/250263181735254]
作者: helpstar    時間: 2012-5-2 23:56

http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=27617&extra=page%3D1
- ~) `5 m2 _# m# V
2 t% k2 Z( h1 o" Y& J1 ^6 r" }4 b8 z全套都係店主姐姐幫我襯同買" v# \& @0 G- V0 u5 s# D4 N
and 仲親自幫我影埋
作者: joe_box    時間: 2012-6-12 23:53

我38-40寸腰...有無OL西裝呀???' q/ k2 \0 g0 b: h) C) W+ g1 W4 B
咩野時間人流小D呢....
6 w0 M4 N: `: w7 W$ Q) L( ^, H我男兒身入去,可唔可試身呢...: ?- o# W: L5 l; d5 `, K
絲襪 & 假髮 又幾錢??
0 {9 \: N3 E* E2 C& w; @' }$ _6 W' E1 y4 Q0 w. W  m2 v( |
作者: 思欣BB    時間: 2012-6-13 20:17

請問店主會否介意我CD左去找你!
作者: 思欣BB    時間: 2012-6-13 20:27

請問 Beauty-Stranger 圖上的裙夏天會唔會好熱!
2 s" ]; g# y, ^; P仲有要幾$
, f# f  Z) i0 T/ ^; O+ T3 \http://www.facebook.com/photo.ph ... ;type=3&theater1 I/ N5 Q) S" R+ l, D
! S' Z" i; s; [' r
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-6-13 22:49     標題: 唔会介意你CD左来搵我

我唔會介意你CD左來搵我( h* y4 n* C# n
其實我真系希望你CD左來添- X& T# V8 w3 Z& p/ h/ N# j
因為我都想見識一下你高超嘅“易容”技巧( _/ p4 u3 P& ?5 a; x* ?! p- a
圖中嘅裙我個人覺得OK,都系for 夏天嘅5 {  P1 @: i& r0 Y# R3 d
而且袖好寬,飄逸之餘好入風
7 Y; q- [: p; W) Y5 p之余幾錢,please check message 啦
作者: 12689    時間: 2012-6-14 01:05

Thank you, i love those dresses...
作者: jacky1083    時間: 2012-6-14 01:22

我又去睇下先...
作者: angela_fung    時間: 2012-6-14 10:29

唔該晒. 等我星期6去睇睇先
作者: angela_fung    時間: 2012-6-17 08:30

想問下有冇boot賣 (我size38-39)?
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-6-17 23:03

已家仲無boot wor, 夏天嘅鞋多D, 你腳仔咁細,好多款可撿
作者: angela_fung    時間: 2012-6-18 14:59

哦, 哈哈腳仔細. 我主要想遮小腿, 所以要搵BOOT. * O$ h# z" P5 r  Q
! T. P2 ?  a2 g# R$ a* ?- L; {$ u& d4 ~
THANKS ANYWAY. # l, N7 O# [4 V4 `- h# R. a

' v" [- j4 C7 n" w* \5 u如果妳有貨我再CONTACT妳. :)
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-6-18 15:51

你留意我嘅facebook啦,我會不定期update 嘅
作者: more    時間: 2012-6-23 21:35

店主好好人事, 招呼非常好, 如果大size 買野最好先聯絡店訂貨, 非常支持這店!!!5 個 Good!!!
作者: more    時間: 2012-6-23 21:39

引用:
原帖由 Beauty-Stranger 於 2012-6-18 15:51 發表   $ X+ W8 j: e% |( E) V! y+ ~/ Q
你留意我嘅facebook啦,我會不定期update 嘅
+ a$ z8 s, M/ V+ W) D

. v) t: I6 y% O4 c' k  \想問下如果你果度冇 size 要訂貨大既幾奈??
作者: 呀娃    時間: 2012-6-23 22:32

真系吾錯!~ 搵日真系要落去 CD們可以約埋一齊落 @@
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-6-24 10:30

視乎有無現貨,如果有通常都系兩日到就有架啦
作者: jcnoriko    時間: 2012-6-24 10:37

請問店主有冇絲襪(不是街邊檔貨色)同bra賣
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-6-24 15:14

無bra wor, 專業嘅絲襪我都無。睇睇其他我鋪頭有嘅你啱唔啱啦。
作者: michelle666    時間: 2012-6-24 19:49

其實此處只有衣服吧? / J/ I1 ^2 a* \3 N

' l& m3 D. h2 Q& @8 TLINK是小妹劣照, 想問新衣建議...http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=23658
' x3 Q) }. `) H$ ?! c! ?0 Q4 A, |) X' |2 C
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-6-24 21:47

我覺得幾好,如果有機會你就咁嘅打扮來我嘅鋪頭試下啦。第一張可能角度問題胸不太自然,同埋頭髮有少少淩亂,其它都幾好
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-6-24 21:51

至於新衣的建議......見人見智,每個人嘅眼光唔一樣,同樣嘅一樣衫或裙著系唔同嘅人身上又有唔同嘅味道,你可以去我嘅facebook 睇睇有無啱心水嘅,順便幫忙“讃好”啦 。www.facebook.com/SymbolFashionHouse
作者: hosa    時間: 2012-6-25 12:12

如果有黑色長袖西裝褸pm我,不過唔好太貴呢?
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-6-25 16:46

可否告知上圍同腰圍?
作者: neolike    時間: 2012-6-26 14:00

多謝分享丫, 不過紅磡對我黎講比較遠...T.T
作者: plane169    時間: 2012-6-27 10:32

想請問D西裝有冇得訂做的?
作者: Beauty-Stranger    時間: 2012-6-27 14:05

要睇睇你系咩碼,可否告知你三圍嘅尺寸?
作者: plane169    時間: 2012-6-27 17:58     標題: 回復 74# Beauty-Stranger 的帖子

PM 左你了, thanks!!!
作者: NEVERSAYKAI    時間: 2012-7-17 23:30

店主好好人事, 招呼非常好
作者: angela_fung    時間: 2012-7-30 18:25

今日去左. 姐姐好好人! 仲教識左我尺寸同點樣襯衫添
作者: jingjing1010    時間: 2012-8-10 18:49

wow sounds like very good shop thanks
作者: hosa    時間: 2012-8-20 17:03

店主西裝褸好靚,我忍不住買左,大家可以去看看,thx
作者: thomas813    時間: 2012-8-31 22:16

可先來睇一睇,遲d先買 冇錢
作者: CD-sa    時間: 2012-9-1 16:59

不便宜呀
作者: broodwoodhk    時間: 2012-10-14 04:45

今日來過, 搵唔到
作者: 702680    時間: 2012-10-15 22:47

想問下我去到舖頭可吾可以幫我度三圍呀,因為我吾係好識度-.-''此外,我十幾歲。過泥舖頭會吾會好怪?加上本人是新手,同埋我個膊好橫- -"所以吾系好識點揀衫,吾知店主可吾幫下手?先謝
作者: angela_fung    時間: 2012-10-30 19:38

引用:
原帖由 broodwoodhk 於 2012-10-14 04:45 發表   
4 ~# l' T; \3 @6 l- ~今日來過, 搵唔到
6 K6 S- ^. H" C. q
) t7 @6 {& ?, h1 O  r/ R紅磡商場不等於紅磡廣場- u+ k' l6 X4 Y. a5 i- w6 N

( Z8 U; ~2 |8 ^$ H9 B小女子第一次去都中左招, 搵錯左地方....
作者: Hara    時間: 2013-4-29 21:01

我都想去呀........
8 _, s8 Z" z5 c8 F/ C但係我未去過紅磡果邊
8 Z4 K: {3 K7 X# I0 e8 c會唔會有姊妹可以帶我去???
作者: st01w    時間: 2013-5-5 21:21

想問下有冇boot賣 (我size42-44)?
作者: 20011163    時間: 2013-5-9 00:35

多謝你的分享,有時間會去睇睇,返黎同大家報告
作者: cherry7962    時間: 2013-8-29 19:54

佢賣比CD可能會賣貴D, " M+ a, l4 t" z0 v+ o
呢D就係一分錢一分貨一分SERVICE
作者: mabelmeow    時間: 2013-9-24 01:30

經過好多次,唔講唔知果度有商場
作者: thomas813    時間: 2015-2-15 01:54

店主有咩新款介紹???/ _' M( k# W* q7 h
坐咩車可到?(港島人)

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0