標題: 大家如何收起衣物 [打印本頁]

作者: 罪與罰    時間: 2008-2-1 01:23     標題: 大家如何收起衣物

我是和家人同房住, 也不能讓家人看到女裝.
! [# A4 ^/ n! ^所以只能摺好放在櫃內, 因為櫃是沒鎖的, 所以初時會用幾個大膠袋袋好放, 免得有人開櫃看到.4 E/ P4 F, @7 ^# T1 ~  r
9 R% ?" z) ^; z& i
後來買回來的衣物越來越得, 開始放得較隨意, ' S7 |" y, j' O0 i
床頭櫃一個袋, 書櫃又一個, 常常擔心不在家時被家人看到...
3 e: x7 u1 L, o  D: w$ v8 G' s+ p  T7 h; ^

) V' f6 {. m% ~$ o$ _' A# |不知大家這方面有何經歷呢?
作者: emm0877    時間: 2008-2-1 10:11

我就將我o的校服收o係個衣櫃度,有咁入擺咁入
作者: cdtv    時間: 2008-2-1 18:57

我特登去訂造左一個有鎖o既櫃. {, ]" J4 e: X. n  \
所以冇呢方面o既問題
6 c+ v( z7 L0 @1 H" O4 n: h/ Y$ s5 v$ d) Z不過而家都擺到差唔多滿了
- R; l5 Y" Q* ]; u" a* q# Q7 u遲d又要諗計
作者: Jay    時間: 2008-2-1 19:18

我就收左系自己d舊袋到!
" s2 M6 L& U+ r1 [6 [8 y( H同個床頭櫃!d女裝有d紙袋
1 J7 X7 R+ _% ?7 ~5 Y2 j5 D& m裝住左!我收到袋中再有袋8 R+ m6 @- q- s3 I' a. R
以免比人發現!
作者: KR7723    時間: 2008-2-3 00:53

我租左個貯存櫃放。屋企人又唔會俾人擺野係屋度,又冇一個較神秘地方。
作者: 疾風怒濤    時間: 2008-2-3 02:54

都係鎖住, 暫時冇咩問題
作者: frankiebaby    時間: 2008-2-3 03:21

放係櫃度,
1 _( o3 }4 F: V( M& F6 X. y同埋係自己張床上~8 T$ u* `# N) y" `; e
訓訓下覺想著果陣就拎,
' k# z, B6 E9 h3 B好方便
作者: applechoi    時間: 2008-2-3 18:34

隨著屋企裝修而試過好多地方...XD
" K  s+ ~* B# |7 G當中最安全係床下底放被ge位置用鞋盒入住再放入去, 屋企ge雜物櫃(好日都唔開一次果種), 同埋自己衣櫃ge暗位(用平時d衫遮住, 同埋早2年開始先得, 因為除左自己之外都無人會開), 3個之中又以床下底最成功
  ?' ~! b% }$ S6 R5 f
" }9 W! I  L  h. h  v/ Z, v而家"1個人住", 放o係衣櫃一個角落就可以, 不過而家個衣櫃唔夠大, 要放o係一個有鎖ge櫃(衫, 褲同鞋)同埋床下底ge櫃桶(underwear同suit)
作者: samph    時間: 2008-2-5 10:48

我無自己既房無可能收到野,以前試過收左對肉絲係我d袋到,俾屋企人發現左...) Z5 a" _' ~: C% _# y1 `5 x
屋企人有時就會入去間房,有時又會同你執下你d野,搞到e家都未擁有一對絲襪係自己既...
$ z# h. ^+ I  K5 z& l) \5 d4 o都唔知收係邊到好...
作者: ~戀*Angela*~    時間: 2008-2-5 11:29

引用:
原帖由 samph 於 2008-2-5 10:48 發表 # a7 N( J  v8 o1 i8 E# j
我無自己既房無可能收到野,以前試過收左對肉絲係我d袋到,俾屋企人發現左...5 r* D7 r" |4 d) H+ I1 i; ^2 @) o
屋企人有時就會入去間房,有時又會同你執下你d野,搞到e家都未擁有一對絲襪係自己既...5 y& e3 G/ W( _! l7 e% \) ?
都唔知收係邊到好...
; E$ N/ x- L, o$ h! ?# B( C6 i+ a3 `+ l, s3 k' q0 [
可憐
作者: NWFB_970    時間: 2008-2-21 01:16

我放在床下底, 暫時未穿煲
作者: mmlee    時間: 2008-2-21 22:25

將cd用品放到背包內, 用鎖鎖上1 L$ k' P+ F) _6 ?
再擺落床下既櫃桶
作者: 小軒    時間: 2008-5-8 02:54

我係收o係個衣櫃度,有咁入擺咁入jia
作者: nana3058    時間: 2008-7-21 11:12

我女友跟我身材差不多 我都穿我女友的 她裙子很多 我好愛穿裙子
作者: kof_1998    時間: 2008-8-22 18:26

細果時放邊都有機會俾家人發現....咩地方都唔安全....
* G- I& U, O) E9 e3 ]' M' c: H
* R$ J) `9 D% O8 a) W& s用膠袋祗係自欺欺人, 家人一睇到膠袋就會拆開頭....
) W- R# W" B3 ?6 k7 F
2 `( g9 N2 V9 R  W/ ^2 K+ h依家就係咁放入衣櫃掛住就算, 要著既都方便, 又可以直D
作者: ostus    時間: 2008-10-8 22:36

when i was young, they would found in everywhere
作者: philips2001    時間: 2008-10-13 12:59

我有自己一間小房,所以好安全
$ s; x* u( k# s我以前無私人空間
8 u7 {, S4 [( n$ R2 K$ z2 f8 z~就會買旅行箱有鎖
5 |! Q; ^2 J" J8 {2 G& G比較不方便!希望幫到
作者: ricky    時間: 2008-10-16 18:22

最好買一個旅行喼,如不方便,另一/
# k  o0 z4 X7 O% C在官塘有好多迷你倉24小時,用時取出就ok la !!!
作者: ch999    時間: 2009-2-11 11:23

其實可以揾個舊電腦火牛,將入面啲野清空佢,全部放入去,就算有人攞起都唔會用纙絲批去折啦,問ge時候話有用咪得law...,好多野都可以咁做,舊的dvd等等....我都係咁,萬無一失...你地都可試下..
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-2-11 11:54

我間房得我一個用, 放係櫃桶無人會打開的
作者: wind    時間: 2009-2-13 13:37

房間我自己一個住,都是隨便放的啦~
作者: concord    時間: 2009-2-17 03:00

引用:
原帖由 emm0877 於 2008-1-31 21:11 發表 7 t3 T' [  X# P, a2 Z
我就將我o的校服收o係個衣櫃度,有咁入擺咁入
& o! ]6 L: ?3 T; W% Q5 d7 K  T# w一樣,我再放d野上去
作者: kkcd82    時間: 2009-3-21 00:34

和自己女友的衣物混杂
作者: stg12345    時間: 2012-1-15 08:43

我會放係床肉下底 我同家人住完全沒位放自己野所以只可以每樣一套。。。
作者: Mylene2    時間: 2012-1-15 21:11

呢個真係CD界永遠既話題,我自己既情況就相對比較理想:雖然屋企人都會經常入房搞我d野,但我都可以夠膽直接將女裝擺在自己衣櫃,同自己衫擺埋一齊,因為家中經常有大陸親戚朋友落黎住(有女仔),如果屋企人發現,我都可以謊稱話果d係d親戚朋友唔記得摞走既衣物~
作者: karen0129lai    時間: 2012-1-16 19:43

我而家有房, 房入面個衣櫃度有幾個<無印>既櫃桶, 全部都係女仔衫~
  L; ]) F' `0 m1 A以前無房, 我訓上格床, 用個<宜家>既箱裝住, 放響床上面~ 另外就係放響自己D衫度~ 我不嬲自己執衫, 所以屋企人唔會搞的D衫~
作者: FGM148    時間: 2012-1-22 04:18

自己一個住,爽!
作者: 和服迷    時間: 2012-5-20 18:45

我臨時放在上下架X後面詐冇比人見到
作者: pippan    時間: 2012-7-20 23:18

我一個人住,亂放,有時候找很久才找到,皱皱的囧
作者: agerrr18    時間: 2012-7-24 22:35

都收在背包裡!
! \9 k3 c+ r4 r2 m. U女裝真的很難收呢
作者: cindychan    時間: 2012-8-4 01:07

一個人住
作者: AliceChong    時間: 2012-8-6 01:42

我在後樓梯有個小櫃, 都比人搵左出黎
作者: angela_fung    時間: 2012-8-7 15:31

引用:
原帖由 ch999 於 2009-2-11 11:23 發表   
& a; j% _7 P$ n2 k( \& |' w$ c, l# L其實可以揾個舊電腦火牛,將入面啲野清空佢,全部放入去,就算有人攞起都唔會用纙絲批去折啦,問ge時候話有用咪得law...,好多野都可以咁做,舊的dvd等等....我都係咁,萬無一失...你地都可試下..
. A. y5 T% ^5 Z$ O% i+ |/ ]* U  y: c: v7 p; P
好提議!! 舊DVD機, 舊火牛, 或者咩電器外殼都可以. 3 d" R1 F0 Q4 U3 s
0 k. A% m: p' Z) E) M" Y
另外, 我諗到, 如果有D中型電器盒, 入面有紙皮同發泡膠果D, 就可以將女裝收起最底/最入, 跟住鋪返D紙皮同發泡膠, 最好連說明書都擺起最頂, 咁就唔會有人懷疑, 不過小心會比人全部掉晒:
作者: vivigirl    時間: 2012-8-7 16:38

以前我老媽子發現左問我,我冇理佢。
' a4 y7 V7 P; T! ~/ t4 @( N8 c- f4 h, w
我夫人知道我有,仲一齊去買添!

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0