標題: 大家可唔可以幫下我? [打印本頁]

作者: ss.bf1943    時間: 2012-9-16 18:26     標題: 大家可唔可以幫下我?

我係CD新手
! W$ ?/ D: u# I3 g% x: t4 H0 `平時都係著屋企人D絲襪
' ?# O1 N) y# @: q不過而家我自己好想收藏自己既校服" T" L  Q$ G! O
我知道放係屋企一定會比人發現
8 k8 B. @5 R$ Q$ C* }我都唔想比屋企人知><  S( `0 d7 {- I2 Y: C
請問大家知唔知道有咩地方可以比我收藏自己既衣物同埋CD?
作者: eczqwdxas    時間: 2012-9-16 18:41

租個迷你倉,但係你經濟負唔負擔到先
作者: willy    時間: 2012-9-16 18:57

引用:
原帖由 eczqwdxas 於 2012-9-16 18:41 發表   + O- u! \! v6 x: y! G! @
租個迷你倉,但係你經濟負唔負擔到先
+ Q/ j: }+ O) F/ T) U
4 j: z/ \# b* w' b& g如果想平少少可以租個LOCKER. 但要注意的係唔係間間公司都有呢個SERVICE. 如果租LOCKER你就唔好預可以放好多野. 我自己都租緊LOCKER;* J# A5 R# j4 y& F: O
宜家個LOCKER都滿曬唔知點算好ING....
作者: ss.bf1943    時間: 2012-9-16 18:59

PS:我今年F.4....
作者: eczqwdxas    時間: 2012-9-16 19:06

咁一係你是但搵個書包,d校服放低,d書放上面,
% F+ r4 c; _2 e* |你咪話d書好重要,唔好搞你d野7 g  N# [& t, p7 L" {( `
+ J! |+ i+ i: n& X- G; [: Y
唔用書包就換個箱,校服放下面,書放上面,
$ X7 O6 N9 Y4 ^' i5 ^最緊要係同屋企人講,d書好重要唔好搞
作者: ss.bf1943    時間: 2012-9-16 19:16

放係屋企一定比人知9 I* b+ \3 Y& g( n. {/ v
因為我唔係自己一間房2 g6 J6 ~  M3 R% S! n4 {
所以我想問下出邊有冇地方可以放同埋CD埋
作者: eczqwdxas    時間: 2012-9-16 19:24

引用:
原帖由 ss.bf1943 於 2012-9-16 19:16 發表   # f" _/ z; v* j% j& ~+ M8 q4 q
放係屋企一定比人知& p3 H5 [: B* R. G( {% _8 S+ e( _
因為我唔係自己一間房/ Z% [6 W( U& g8 U8 X* J
所以我想問下出邊有冇地方可以放同埋CD埋
! Y$ S$ Z) S2 d/ L* U) @. x- W( p- s8 d7 g* y2 w7 H: y& |5 I
學校儲物櫃(非常大膽既做法)@@
4 t; @# ?% j& s* U2 r( n! c% x如果以你e家既情況好比較難收埋呢d野
作者: ss.bf1943    時間: 2012-9-16 19:36

學校儲物櫃..............................3 s# n* l7 n3 r+ `4 V* @9 M
之前真係無想過有呢個方法
% m5 N8 S0 f* J" s不過都係行唔通
, `5 q2 l' Q' P+ n5 P因為學校會check
作者: eczqwdxas    時間: 2012-9-16 20:40

你體育堂洗唔洗上堂先換3?! y# g( N% J2 Y+ R- G5 k* Q
如果要既,你可以換個大袋裝住(唔好透明),體育3放頂,校服放下面,
% i; x! {5 D: ~3 |! z斷估D人都唔會特登搞你D 3掛(上完堂咁鬼臭仲邊有人搞XD)
作者: ss.bf1943    時間: 2012-9-16 20:43

不過d 3 都要洗架
% v# Z$ z& Z2 Y我真係唔敢放係學校
* \+ q. y# x9 y8 p. O$ T, c比人知道要自殺架
作者: eczqwdxas    時間: 2012-9-16 20:50

引用:
原帖由 ss.bf1943 於 2012-9-16 20:43 發表   
( a# h- P9 h/ C5 e# {3 C不過d 3 都要洗架! L" U+ d+ r3 Y1 ]! i1 V$ z6 D
我真係唔敢放係學校+ J$ K, \& l( ~/ \/ |9 T' M8 }
比人知道要自殺架
: O. F" n: ^0 M# W
& R+ \/ p9 s6 X/ \/ ^! d/ z: h' ~

7 f, J4 l0 K3 e9 P! w0 M咁真係冇計,一係只買比較細既部件過下引先,
( H' [$ S7 g) _3 |0 x如腰帶,我都係咁架炸(屋企有工人唔方便)
作者: wawa520    時間: 2012-9-17 00:58

mix with some stuff and ut it under the bed
作者: ggsw    時間: 2012-9-22 16:29

可以放我这,你想CD时,就过来,但一般是晚上
作者: 1677    時間: 2012-9-23 15:56

自己搵個有鎖o既櫃桶,lock起佢!
4 Z6 C4 H, g3 L) @鎖匙跟身,出街都帶埋,咁屋企人就搞唔到!
作者: siumingyo    時間: 2012-9-25 02:36

唔好放屋企丫!! 我D野比屋企人強逼性放囉垃圾桶!! 個心痛到仆街!

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0