標題: 多左著絲襪 [打印本頁]

作者: frankiebaby    時間: 2008-2-1 18:58     標題: 多左著絲襪

呢幾日天氣凍到呀~離曬譜!7 ~, G+ w0 t! L' o, ^
但係,造就左好多人著絲襪~# O; B' j4 n4 H0 A7 d! W' R
尤其係d女學生~
3 u" m/ X& b& h國際學校唔駛講,
5 g/ G6 n. U9 d# l- M佢地d裙褲又短又開叉,6 Z) J" e+ E2 f  c/ }9 ~0 B) D
好多都著左黑絲襪褲~( S: r/ D/ g. u( @" Y+ w4 j
尋日有一個同我一個車廂,  A% |: S. y) k6 j: g' T) |$ b
感覺真係幾好ga~( ?' b" A  O0 ^/ l
仲有,# e& X+ \# c9 L
我屋企附近o既中學,' s6 {1 L' S( j
好多學生妹都著黑絲襪褲,
* V  i: g7 E/ k- H; l佢地唔係讀國際,
, C& }! w3 @! m' E, d6 Q9 h, }但係校方咁難得比佢地著絲襪~
0 M: W% s+ P- a+ Z5 U' ^+ u以前無論幾凍,& l; D7 F2 T6 Z& n
都唔見佢地著~
) D& e8 s6 j$ V2 C) P% x6 x6 |7 n睇黎學校都改左個校規呀~6 k1 Z0 q, ~4 E2 O8 L8 |0 O

# h5 a& T, i, K我仲見到一樣好特別o既著法:$ k# V: R, L- ~. K
話說都係尋日,/ n8 J0 j" S; p" |
有個女學生,
# I/ @# p7 O* g7 I4 @, Q佢著左對黑色絲襪褲,3 W+ E3 {, P0 X. v$ O& N
但係仲著多對一般番學o既長襪係出面~0 _; a& S% H  A( r3 y. h, n
呢種配搭都係第一次見...
作者: cdtv    時間: 2008-2-1 19:32

我間學校凍果陣俾女仔著男仔o既校褲
4 H# I0 v; i& r" t不過邊有女仔會著呀,唔通特登買黎著o個幾日咩,都傻o既
作者: miniandrew    時間: 2008-2-1 20:00

最好就係肉絲加學生襪啦
$ N+ l$ Y% \: O- ^: p8 G若隱若現
9 y2 }- ~0 Z8 c5 I, J- H7 A& A要認真睇先睇到個下最正嘛~~
作者: frankiebaby    時間: 2008-2-2 04:01

引用:
原帖由 cdtv 於 2008-2-1 19:32 發表
$ X2 R% D9 A  N% O我間學校凍果陣俾女仔著男仔o既校褲
4 j3 A5 M& z% y: F) a4 v不過邊有女仔會著呀,唔通特登買黎著o個幾日咩,都傻o既
3 z0 J3 M8 e0 q' ~6 B2 [& H+ F
& o  z6 Z1 X' ?2 @6 `' l' \4 a# I
咪係~
6 v! _3 f' t3 t; z/ g' l著絲襪仲好啦~) _) V6 D8 u) k* C3 N5 u2 H5 i
不過我以前讀果間中學真係...2 V/ @: s/ n% {+ o! `+ f- F8 [
冇絲襪睇~
" o4 b7 q) q* r, }
作者: s200110621    時間: 2008-2-2 11:48

我間學校都出現絲襪褲加白襪
作者: 金毛獅王    時間: 2008-2-3 17:36

作者: applechoi    時間: 2008-2-3 18:53

引用:
原帖由 frankiebaby 於 1/2/2008 18:58 發表
+ F9 F, _; Z0 L我仲見到一樣好特別o既著法:6 h. q  {/ Q9 e# @/ ?% m8 F3 P
l話說都係尋日,! I4 |" J+ X/ U
有個女學生,:
% F6 a  [$ V4 x6 c: ^: c佢著左對黑色絲襪褲,
) F3 `! m5 E. F但係仲著多對一般番學o既長襪係出面~9 d* W# H$ M+ f
呢種配搭都係第一次見...
, {( _( T3 n7 u  |, I) |, g唔知你係咪講緊佢著黑絲+白襪呢???, ?1 X$ F, @/ D8 p* W' u9 g2 i
係ge話真係幾怪, 因為小妹聽過o係絲襪面著多對襪呢個方法除左凍之外, 有時係怕被長boot(主要係皮boot)勾到對絲襪, 不過而家d 絲襪ge quality 好左, 唔會咁易勾爛, 如果平ge寧願勾爛再買過; A5 U* O, F# ~( J
3 k+ S. s) u) T: S
另外, 小妹都問過身邊少數女仔fd, 佢地都會有一條長褲o係屋企,真係凍果陣都會著,不過佢地都係讀男女校,而且佢地d學校d男仔都係貪玩果d,可能怕著絲襪會俾d男仔講佢地對腳, 而且佢地果條都唔係一條正式男裝校服褲, cutting 上係比男裝貼身,比較似女裝褲,只不過未到所謂skinny cutting; 當然校規本身同執行上o係唔同學校都有差異& e: y3 r4 M  W5 C  v. ~
9 f; M5 `" e- `7 z) A3 L; W: L
作者: sghk_abcd    時間: 2008-3-7 17:17

引用:
原帖由 applechoi 於 2008-2-3 18:53 發表
. J+ `! w) K4 E9 D
8 c! Y$ p6 q9 o5 B; ~- ?8 ~- M唔知你係咪講緊佢著黑絲+白襪呢???
) L# ?% c* ?  m5 X4 `# f係ge話真係幾怪, 因為小妹聽過o係絲襪面著多對襪呢個方法除左凍之外, 有時係怕被長boot(主要係皮boot)勾到對絲襪, 不過而家d 絲襪ge quality 好左, 唔會咁易勾爛, 如果平ge寧願 ...
7 K' ~1 J  [( \7 i2 e2 o  @個班男仔咁無口德..0 |/ f, u, @* ]
應該鼓勵她穿得/ j& J5 |; S3 t
唔係所有一開始女仔都識著...6 W8 C0 u, ]3 Z, P- V
慢慢她們就學會...
) ^; q* V1 Y1 G8 p. T9 }. ^到時個班男仔一定讚不絕口
作者: guy6011    時間: 2008-3-9 23:05

唔好話女學生多咗著絲襪啦,跟本女仔著絲襪已經成為一個潮流,家陣好多女仔係喺課餘時間先至會著絲襪架,唔信你放假出街果陣留意吓係咪好多女仔甚至十八歲以下既小妹妹,都係會著黑絲襪架,呢個潮流已經廣為妹妹仔們接受.記得以前(早十年八年前)邊會有咁多女仔著絲襪架,多數都係著牛仔褲啫,佢哋大多數會覺得著絲襪係大個啲成熟啲既表現,所以都係OL界先會著絲襪,但家陣已經成為潮物,實在係我哋戀絲襪人仕既喜訊囉
作者: sghk_abcd    時間: 2008-3-10 09:52

引用:
原帖由 guy6011 於 2008-3-9 23:05 發表
/ M2 N# t1 b8 R7 `9 h唔好話女學生多咗著絲襪啦,跟本女仔著絲襪已經成為一個潮流,家陣好多女仔係喺課餘時間先至會著絲襪架,唔信你放假出街果陣留意吓係咪好多女仔甚至十八歲以下既小妹妹,都係會著黑絲襪架,呢個潮 ...
$ c' y, v) _* z# D) f同日本、韓國以及大陸比...好多ol都唔著...
作者: frankiebaby    時間: 2008-3-10 18:01

引用:
原帖由 guy6011 於 2008-3-9 23:05 發表 9 u. R9 b9 _9 ~/ S8 y# Q& v0 \2 X
唔好話女學生多咗著絲襪啦,跟本女仔著絲襪已經成為一個潮流,家陣好多女仔係喺課餘時間先至會著絲襪架,唔信你放假出街果陣留意吓係咪好多女仔甚至十八歲以下既小妹妹,都係會著黑絲襪架,呢個潮 ...
' V- u$ Q1 V8 f, `/ t- C8 K. G% o! E8 m$ F' d1 v4 U) c
絲襪變成左潮物~* ?7 D6 @/ t+ {) g6 d( o
講得冇錯呀~
作者: ringo2ph    時間: 2008-3-11 11:24

我看她們終於知道著絲襪是享受了...
作者: angel    時間: 2008-3-11 13:41

無錯呀!! 著絲襪已經成為一個潮流
作者: ringo2ph    時間: 2008-3-11 13:52

希望可以長久啦!
作者: Jay    時間: 2008-3-11 18:54

係啊!我同意啊
$ Z$ G- _( H& T( x3 V4 |絲襪係潮物啊!
, E) n& c0 t3 E% f6 y我都想可以光明正大咁著絲襪啊!
' K( l, i7 |$ i可惜係唔可以!
作者: ken456    時間: 2008-4-5 00:37

咁先好嫁ma
作者: silly1234    時間: 2008-4-5 00:53

雖然係潮流,但大多著唔閃o既厚絲,冇咩feel,透透地又小小反光果d絲襪最正,肉絲著得靚先係成功
作者: ringo2ph    時間: 2008-5-13 09:42

引用:
原帖由 guy6011 於 9-3-2008 23:05 發表 4 \: h( R9 _5 L5 ]6 o/ M8 N  F% q
唔好話女學生多咗著絲襪啦,跟本女仔著絲襪已經成為一個潮流,家陣好多女仔係喺課餘時間先至會著絲襪架,唔信你放假出街果陣留意吓係咪好多女仔甚至十八歲以下既小妹妹,都係會著黑絲襪架,呢個潮 ...
0 Y+ k. Z7 D; r9 W6 V

" d$ V) f: P5 d# ^3 h2 m  o但是近來佢地都只係著厚絲襪
作者: 肥豬仔    時間: 2008-5-18 14:38

女仔係好緊貼潮流, 以前我女友死都唔肯著絲襪, 因為冇後生女著, 佢依家咪又著

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0