標題: 有沒有同好可以幫我在台灣奇摩拍賣代購? [打印本頁]

作者: Vinci_Cheung    時間: 2013-1-21 19:55     標題: 有沒有同好可以幫我在台灣奇摩拍賣代購?

我想在奇摩拍賣購買一些台灣學生制服,但因為我沒有台灣身分證、地址及手提電話號碼,未能註冊,未知有沒有大大能為我購買再寄到香港給我?1 B9 ]" Z) e$ W9 M  g9 I
我會支付一切費用,如可以的請回覆,謝謝。
6 }2 L5 J+ C7 T
" _7 H; |+ M! M4 F3 R: w- @或者,可以幫我聯絡賣方,請對方直接聯絡我亦可,因為未能註冊就不能在拍賣留言聯絡賣方...
4 u0 a% s  G% \+ g% T
- q+ D. g$ Z3 I" I盡可能唔想用坊間的代購服務,因為1)要收手續費(寧願比多少少益自己人都唔益代購)2)唔知人地點諗...始終買校服,唔想比外人知,所以先想搵返同好幫手。
作者: 夏天    時間: 2013-1-21 21:47

台灣喔 要買哪個學校的嗎 不然就我所知大陸的網拍便宜許多
作者: siumingc    時間: 2013-1-21 21:50

我用開有個代購都ok啊$ c& s4 k$ D* s2 l% L9 L
可靠又唔貴2 h' S/ f; D" }. q& \& C
一個賣家只係 HKD15 手續費' D% `5 g3 D  x1 E
(即係你同一個賣家買十樣野都只需俾 HKD15 手續費)2 L1 `% s, N& Y' P* ?
之後你只需俾件野既錢 + 本身件野賣家送去台灣本土運費 + 快遞到香港運費/ v# z/ A* U7 i4 P6 A& C
唔駛驚個快遞貴, 講緊只係幾十蚊
0 z) [$ U1 l. c& m! f2 t. |乜都唔駛煩, 佢有 HSBC ACCOUNT 俾你過錢. J! }% j( Y( x+ v) N
不過最終件野幾時到手就要睇個賣家要幾耐先出貨) [6 q  L6 p" M  r5 O8 N4 _
之後快遞到香港只需幾日仲有人送埋上你公司 (唔知屋企得唔得)
* l' d+ T1 [6 |唔駛擔心唔知人地點諗喎, 人地都係做生意, 何況你又唔駛同佢面交) C# S, |7 U- M8 x) {3 N3 R2 W

& q% ~  q& a" C. m6 a9 K- g係就係會益少少俾人, 但勝在不用煩又快
作者: Vinci_Cheung    時間: 2013-1-21 22:58

引用:
原帖由 夏天 於 2013-1-21 21:47 發表   
3 G' w6 v" k  d+ Q台灣喔 要買哪個學校的嗎 不然就我所知大陸的網拍便宜許多
) E: X$ K5 q* ?6 W" M0 Q3 U

. k2 w. u0 ?3 b6 |- O+ ~2 `1 X大陸的指淘寶嗎?我有帳號~因為我比較想入幾套台灣的制服
作者: Vinci_Cheung    時間: 2013-1-21 22:58

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 21:50 發表   . e  ]% A1 ]/ |8 H
我用開有個代購都ok啊! n. ]+ g' k' Z3 d% ], I. }
可靠又唔貴5 Y# n- T- I, t' [
一個賣家只係 HKD15 手續費
: @" ]! x  t0 R" P+ [# C% M(即係你同一個賣家買十樣野都只需俾 HKD15 手續費)
  B) f3 Z, f' [& Q. k0 @. m之後你只需俾件野既錢 + 本身件野賣家送去台灣本土運費 + 快遞到香港運費
' [4 A& R" L1 R! T$ @+ w0 I1 f# I唔駛驚個快遞貴, 講緊 ...
8 R! E/ p+ u  O- P" A: x
+ I7 q0 o1 C5 _4 H* C* G( D$ f是哪一間代購?
作者: siumingc    時間: 2013-1-21 23:05

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 22:58 發表   " i/ a' L& {* I. a+ k+ F: Y

' v0 C# n5 S9 _+ p' C, W7 D, u7 |4 m: _
是哪一間代購?
- K+ ~3 N1 k* v' @( r; s, Xshopping-go-go點公司
' s: J8 V/ w) SReg 左做會員, 之後再填代購單2 B6 U+ T, b' g- S+ R- M3 V3 x& b
跟住佢會覆你 Email 報價
( I, V, C8 ?- ?覺得價錢ok先過錢0 a3 f+ X' X! i
過完錢佢就會幫你落 Bid
7 \' J% R  E1 Q) l7 a! f* p& D$ ^. v( K: n: a+ g9 y
最後希望你最終買到心頭好啦 :)
作者: Vinci_Cheung    時間: 2013-1-21 23:14

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:05 發表   + J* q+ q5 d: M) ]3 h! G

- t4 |' e) h+ q! e  Ushopping-go-go點公司) h: Z2 b! _4 C  X6 w. f3 @8 }) G
Reg 左做會員, 之後再填代購單
  d) D/ n! B; Q- K8 i2 C/ m跟住佢會覆你 Email 報價7 d$ `) A- R% J& ]; f2 l# Q
覺得價錢ok先過錢4 Z" {8 v5 W' y# K' F3 J
過完錢佢就會幫你落 Bid1 T) t# s: ]1 C  p1 Z! B
' E  J1 r, K5 N3 I4 I, e
最後希望你最終買到心頭好啦 :)
3 H% W6 z' K) e/ k* d
$ ^0 v. I  b" a2 T- O2 m
試試先,謝謝你。
作者: Vinci_Cheung    時間: 2013-1-21 23:17

岩岩睇左,手續費已經加到$30 ,不過比起我搵個d都係算平
作者: siumingc    時間: 2013-1-21 23:29

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 23:17 發表   ' z, W' F. |  r% r
岩岩睇左,手續費已經加到$30 ,不過比起我搵個d都係算平
% o) J- q+ P0 d% t: `, N, }7 [唔駛擔心, 我前幾日買完野都仲係15蚊一個賣家
- H& Z3 Y5 V2 c, Z4 T你填完等佢報價先啦
  c  q+ [3 C) M' Z! d  `# k7 J反正報完價都仲可以唔買
, x3 S$ l# W4 _
8 e; v, I8 C, b' x" {" o8 r, K' e祝買野成功啦 :)
作者: Vinci_Cheung    時間: 2013-1-21 23:42

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:29 發表   3 e; e  g2 d/ W1 W5 @' F

3 z0 H; M1 t4 g3 H6 g9 q9 h$ v% b唔駛擔心, 我前幾日買完野都仲係15蚊一個賣家, D$ Y9 a% l. G( e. q
你填完等佢報價先啦$ E7 h$ y$ [# ?7 h; ^
反正報完價都仲可以唔買' b% X& H, Y2 p* i6 ?! g
! n5 K) K' @/ B6 k0 d
祝買野成功啦 :)
: c0 W) ~# Y0 o
% M/ z* U3 Q# S; u4 ^6 D( f. U. {, \
填左表LA,依家等網站回覆,謝謝你的協助
作者: Vinci_Cheung    時間: 2013-1-21 23:44

想問多一樣,大約幾耐會回覆?
作者: siumingc    時間: 2013-1-21 23:51

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 23:44 發表   - E9 H* e; B# ?! V4 E- q
想問多一樣,大約幾耐會回覆?
  a9 I8 U+ R9 j/ o5 L

) b& @6 \4 |! f' `5 ~9 H, p唔駛客氣) ?& u2 X) s. a' Z6 [2 a# Z' @
4 s  z0 r' o; Y& a
好快手的, 聽日日間一定會覆你
) e- f& \+ m. [總之係日頭開工時間基本上都好快覆: ?$ u$ h9 l% s3 r3 g9 H
聽日留意住自己個 Email 啦
作者: Vinci_Cheung    時間: 2013-1-21 23:54

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:51 發表   9 v4 k" r8 _- y& M6 F& E% F

" j. m4 x% t+ C  @* {! ]% ^* N% y* J% L
唔駛客氣$ E7 U# @6 t1 \1 b) J+ x
( E, w: S% U0 n0 R
好快手的, 聽日日間一定會覆你
8 p& @- b+ o: i/ S% P總之係日頭開工時間基本上都好快覆
. ]. h8 c6 m+ _4 P5 o0 \% P; _/ g9 T聽日留意住自己個 Email 啦
4 X! g+ ~+ _6 w2 M6 e
5 E, s' U$ ?3 u  q知道,期待中
作者: 夏天    時間: 2013-1-22 00:17

台灣有哪間學校的制服這麼吸引你阿?
作者: Vinci_Cheung    時間: 2013-1-22 20:13

引用:
原帖由 夏天 於 2013-1-22 00:17 發表   * n5 M- a+ \( h; z
台灣有哪間學校的制服這麼吸引你阿?
' g+ Z- m0 U. S) R! B
& ?9 ~  y$ [5 z! H: K* Y9 a
其實無話特別邊一間,只係前幾日岩岩去完台灣,見到d校服都幾吸引,就想收返幾套,不過主要$$$,因為連運費都幾貴

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0