標題: 有沒有同好可以幫我在台灣奇摩拍賣代購? [打印本頁]

作者: Vinci_Cheung    時間: 2013-1-21 19:55     標題: 有沒有同好可以幫我在台灣奇摩拍賣代購?

我想在奇摩拍賣購買一些台灣學生制服,但因為我沒有台灣身分證、地址及手提電話號碼,未能註冊,未知有沒有大大能為我購買再寄到香港給我?
+ H8 U2 r, I2 }' e2 g我會支付一切費用,如可以的請回覆,謝謝。  x/ I4 B" |# w" g1 V" \# a5 _

" [3 O6 g( C4 @9 T' \) n1 w& U或者,可以幫我聯絡賣方,請對方直接聯絡我亦可,因為未能註冊就不能在拍賣留言聯絡賣方...
/ G6 j# Y2 D% m% e% R- M# x% T' V; b
盡可能唔想用坊間的代購服務,因為1)要收手續費(寧願比多少少益自己人都唔益代購)2)唔知人地點諗...始終買校服,唔想比外人知,所以先想搵返同好幫手。
作者: 夏天    時間: 2013-1-21 21:47

台灣喔 要買哪個學校的嗎 不然就我所知大陸的網拍便宜許多
作者: siumingc    時間: 2013-1-21 21:50

我用開有個代購都ok啊
$ t1 G. V2 }6 f6 J可靠又唔貴
0 W3 Q1 B5 }; o; y/ E5 w% m2 |一個賣家只係 HKD15 手續費. j3 v2 {; {- A; |9 q: l# o$ [1 N6 |3 T
(即係你同一個賣家買十樣野都只需俾 HKD15 手續費)6 @; F+ I" H& h' U5 S1 H+ d: n4 L
之後你只需俾件野既錢 + 本身件野賣家送去台灣本土運費 + 快遞到香港運費+ x7 ~5 z7 R. B, E1 Q! i
唔駛驚個快遞貴, 講緊只係幾十蚊
" |( ~( R9 W+ h8 T乜都唔駛煩, 佢有 HSBC ACCOUNT 俾你過錢5 a) E0 u/ s- f3 h* p6 V
不過最終件野幾時到手就要睇個賣家要幾耐先出貨
& ~* E3 ~# O6 N7 _' p之後快遞到香港只需幾日仲有人送埋上你公司 (唔知屋企得唔得)
7 u; k* N/ Z+ @8 U: ^4 z唔駛擔心唔知人地點諗喎, 人地都係做生意, 何況你又唔駛同佢面交' b' z1 a7 S& k
/ F# u, P" F& R* }2 J' P* s0 }
係就係會益少少俾人, 但勝在不用煩又快
作者: Vinci_Cheung    時間: 2013-1-21 22:58

引用:
原帖由 夏天 於 2013-1-21 21:47 發表   
2 W; V; L* I: N3 N- Y7 N1 G2 e台灣喔 要買哪個學校的嗎 不然就我所知大陸的網拍便宜許多
( I$ l  C2 h+ t! K' E) T. S. B6 Q1 B3 t2 X* A( m! ?
大陸的指淘寶嗎?我有帳號~因為我比較想入幾套台灣的制服
作者: Vinci_Cheung    時間: 2013-1-21 22:58

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 21:50 發表   0 m- K" d- }: v5 C! B0 K
我用開有個代購都ok啊+ V5 X: w7 I: j! c( w! f8 G
可靠又唔貴
) w7 B+ Q) X. j" o一個賣家只係 HKD15 手續費4 t( J! v$ W& r/ n: D  \5 f
(即係你同一個賣家買十樣野都只需俾 HKD15 手續費)
! B; G/ v1 X9 \: h9 [: o之後你只需俾件野既錢 + 本身件野賣家送去台灣本土運費 + 快遞到香港運費( x0 M& r1 r; \# y
唔駛驚個快遞貴, 講緊 ...
% f) U6 T' W/ `0 E6 @1 }' S& ?% E

7 ?# l7 m/ @5 x) ], U) h是哪一間代購?
作者: siumingc    時間: 2013-1-21 23:05

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 22:58 發表   9 O7 _! D3 v3 O, t, F' u

/ ]8 D' A' \. e) R3 O( P1 c( Q4 P; G1 J3 |' P9 [6 R
是哪一間代購?
$ [5 p' l8 h' b0 T+ r. fshopping-go-go點公司9 b; o$ I* g0 o+ d: r8 Y
Reg 左做會員, 之後再填代購單
# d" X" Y( K0 ?2 m& S. F- R! k跟住佢會覆你 Email 報價
* S0 j8 @* l  b" g. b7 L, ~覺得價錢ok先過錢
$ Y) o$ Y" p5 s過完錢佢就會幫你落 Bid
& g& X( x, Q: x1 L* t
& U$ S0 D- _* a9 S9 V最後希望你最終買到心頭好啦 :)
作者: Vinci_Cheung    時間: 2013-1-21 23:14

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:05 發表   . Q1 B, b9 R/ F2 r1 n
1 p' i8 B" ]6 ~" t' K& S6 P
shopping-go-go點公司
; p" j! C; {' v" z7 \1 M% @Reg 左做會員, 之後再填代購單
6 c$ A0 q) W: _% O  L( [跟住佢會覆你 Email 報價' g, J( @& }  v; X2 ^2 R+ k! z
覺得價錢ok先過錢
1 C9 \/ f7 O2 c. }0 P- ?過完錢佢就會幫你落 Bid
+ ]8 s. e- J/ A- l4 r" i$ P- K" x
最後希望你最終買到心頭好啦 :)
* q5 C, X! ~, g0 s8 L/ W* S- W
3 ~4 C( [6 Q$ l4 P1 W% L* e# P
試試先,謝謝你。
作者: Vinci_Cheung    時間: 2013-1-21 23:17

岩岩睇左,手續費已經加到$30 ,不過比起我搵個d都係算平
作者: siumingc    時間: 2013-1-21 23:29

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 23:17 發表   
9 w0 w0 A& h7 u) x4 e. C3 w+ S岩岩睇左,手續費已經加到$30 ,不過比起我搵個d都係算平
" _& b! v2 A1 q唔駛擔心, 我前幾日買完野都仲係15蚊一個賣家
1 {7 i; F  N" Z* n$ x你填完等佢報價先啦9 v- L- ^3 ?3 T+ Q4 f, e
反正報完價都仲可以唔買  x+ y: N: k1 N  f

& \* n  v7 Q6 R祝買野成功啦 :)
作者: Vinci_Cheung    時間: 2013-1-21 23:42

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:29 發表   
% ]; }; [6 p* ]9 b/ t1 I: Z2 J
) [/ d2 q: S  g4 c+ |) c: H+ B0 k唔駛擔心, 我前幾日買完野都仲係15蚊一個賣家5 z- f9 t3 _1 `! s. r
你填完等佢報價先啦
! s% K# A; J% H) n' h反正報完價都仲可以唔買  T) _7 A- O: x  w# @' Y. A# P
/ ~0 M0 P: W* {' ?+ p
祝買野成功啦 :)
$ r% {* g" O' f2 T; |& q0 F0 \0 m& k. H+ C: Y8 W% D
填左表LA,依家等網站回覆,謝謝你的協助
作者: Vinci_Cheung    時間: 2013-1-21 23:44

想問多一樣,大約幾耐會回覆?
作者: siumingc    時間: 2013-1-21 23:51

引用:
原帖由 Vinci_Cheung 於 2013-1-21 23:44 發表   
! ]2 \: _1 Q- j+ C  H* g; k3 L想問多一樣,大約幾耐會回覆?
! O2 F3 f# J& B; E
9 H: C4 \$ l* V. L, h唔駛客氣2 z! R9 M) `. R7 z

) P& {" l1 E- O( I好快手的, 聽日日間一定會覆你
9 X: _$ d) ^5 p' w4 A/ J* F) r總之係日頭開工時間基本上都好快覆
% M; b6 ]2 Q8 M聽日留意住自己個 Email 啦
作者: Vinci_Cheung    時間: 2013-1-21 23:54

引用:
原帖由 siumingc 於 2013-1-21 23:51 發表   
. q7 q0 B9 A: n* M5 ~4 X5 L5 p5 Q
6 o8 X, Q9 I! P, H
唔駛客氣
4 ?7 V( a$ X( Y1 l8 K' s8 r5 U1 E! M. v" F3 g$ z+ Q3 m
好快手的, 聽日日間一定會覆你
7 e1 z" V" S) k6 d2 {% q4 z總之係日頭開工時間基本上都好快覆
7 ?( d# F. M: Q; g聽日留意住自己個 Email 啦
# T. K8 ?% W1 e+ u1 q2 J  F
5 p/ i9 @7 c9 W* `% [9 b4 C& V; f
知道,期待中
作者: 夏天    時間: 2013-1-22 00:17

台灣有哪間學校的制服這麼吸引你阿?
作者: Vinci_Cheung    時間: 2013-1-22 20:13

引用:
原帖由 夏天 於 2013-1-22 00:17 發表   
1 v) w' A5 D$ h5 O1 I7 M: ^台灣有哪間學校的制服這麼吸引你阿?
* L" Y( l- G! ]% k, W) O2 @. [
7 [' I; y# t8 X$ s' d
其實無話特別邊一間,只係前幾日岩岩去完台灣,見到d校服都幾吸引,就想收返幾套,不過主要$$$,因為連運費都幾貴

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0