標題: 絲襪好易穿洞 [打印本頁]

作者: samph    時間: 2009-3-16 20:09     標題: 絲襪好易穿洞

我近幾日買左兩對薄肉絲8 I) @: k6 I$ t; r+ Y+ [3 A
其中一對著得較多的一對個襠位已經穿左個洞- \  t7 P8 q- n
起初個襠位只係走少少線著多幾次就開始爆線
+ {" X. r, q: Y, ~0 Q) B5 @我一著住對絲襪行路襠位就會鬆下
1 u; t4 c: a# p! n1 d* Q# t是否對絲襪襠位緊貼住自己唔鬆下就唔會咁易爆線?, i. a5 D5 N4 q) @  o
大家著絲襪有無咁既經驗?
作者: markus    時間: 2009-3-16 20:44

薄既又真係易穿的 , 多數都會買d 厚既
作者: tc714hk    時間: 2009-3-16 21:35

唔著咪唔穿囉
作者: mmlee    時間: 2009-3-16 23:32

小心d著咪唔穿lor~
作者: 楊乃武    時間: 2009-3-17 00:07

穿左再去買過,舊既唔去,新既點黎
作者: samph    時間: 2009-3-17 00:17

引用:
原帖由 mmlee 於 2009-3-16 23:32 發表
! O5 Q) r. O* e4 [( b9 a2 X小心d著咪唔穿lor~
, q+ I  ^& A1 K! U9 P
已經好小心咁著,行得多個襠位就開始爛
& P* ~! M& L. z( N: K還是我對腳太粗
作者: kevin428    時間: 2009-3-17 01:44

``小心點就好嚕!
/ _$ ?+ q$ n& S$ e壞了再買新款滴嘛!
作者: silly1234    時間: 2009-3-17 07:08

引用:
原帖由 samph 於 2009-3-17 00:17 發表 7 p* n3 o8 L* X+ u5 l& u2 V, e
+ i4 a' \8 k& {, m9 X5 y! |
已經好小心咁著,行得多個襠位就開始爛: C! x% a5 `* M' X  y2 G! S- d
還是我對腳太粗
9 w) C/ \( e7 F
係咪買d平野浪位滑落
作者: kdkid    時間: 2009-3-17 09:50

應該是size唔啱,檔位不貼,於是縫合位容易掙爆,建議買些
# X9 e7 F' }- u啱size的絲襪穿
作者: miniandrew    時間: 2009-3-17 19:25

你買咩牌子先
! {1 \& X2 l5 q4 @+ z我買左對atsugi all through
1 `# H; y" b+ b( [著第2次已經爆左2邊腳趾頭
作者: samph    時間: 2009-3-17 19:33

引用:
原帖由 kdkid 於 2009-3-17 09:50 發表
2 j. O" \: d* e! S5 g應該是size唔啱,檔位不貼,於是縫合位容易掙爆,建議買些
9 S+ R5 O/ }& R8 H8 R7 @9 t啱size的絲襪穿
% ]# _9 b" D2 ~% \: O對絲襪已經係145-185cm個襠位都係滑落
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-3-18 19:31

可能真係太薄了~~~~
作者: nobita0464    時間: 2009-3-18 22:48

小心d著咪唔穿lor~
作者: kdkid    時間: 2009-3-19 10:16

引用:
原帖由 samph 於 2009-3-17 19:33 發表
# d0 k( I- P  S& k7 ^% M$ t" E
& u6 l$ s3 H- e9 j4 W; {5 U' s5 a9 T對絲襪已經係145-185cm個襠位都係滑落
: x8 ~& x  S* S
咁你應該是大腿稍為粗了,試下買些後面有2條縫那種,襠位不會容易穿
作者: 151616    時間: 2009-3-19 11:13

你對薄c幾多D?我對5D著左幾十次都無穿=.="
% z" b  t/ G8 `, _0 X小心D著ar ma
作者: ringo2ph    時間: 2009-4-5 10:46

Size 唔足, 你可能比人搵丁了....太平有時印既size不等於對襪架..
作者: grilboy    時間: 2009-4-6 17:45

都係買D貴野比較好啦,買平野未可以粗粗著囉
作者: Jay    時間: 2009-4-6 18:36

我都好同意你所講容易穿
( c( J% c% N# o3 N你唔好留手指甲啊!同你著果陣小心d就冇問題啊!
作者: shinobu    時間: 2009-4-6 19:13

一係買貴野... 冇咁易穿
% z8 r' U8 h0 p# A相反一係買平野.... 預佢著一次算數
9 u% @& F) Z2 \$ P
+ h; ^4 [5 G0 z" ?! k8 y( u1 u7 T
我依家著緊既係淘寶買...約RMB 6 一對....
作者: coco.s    時間: 2009-4-17 13:02

所以要准备多D...我宜家都差唔多三四十对啦...加埋裙同高跟鞋仲有其他装备都就嚟无位摆喇!!
作者: BETTY    時間: 2009-4-18 01:44

買太便宜的真是不耐用的 , 穿時要小心手甲和腳甲 , 穿到上腰時要用雙手由前面襪和身間 ,向兩邊滑到去後面 , 咁樣後面就冇咁緊 , 冇咁易爛 !!
作者: garylee    時間: 2009-4-18 10:00

唔知道喔..問問人嚕
作者: sghk_abcd    時間: 2009-4-18 10:52

引用:
原帖由 kdkid 於 2009-3-17 09:50 發表
6 o: g! G- F" Z- {! _! t應該是size唔啱,檔位不貼,於是縫合位容易掙爆,建議買些3 F. |7 M8 O4 T& r9 ~/ X3 ]
啱size的絲襪穿
' I! t8 u/ p' _太細會容易爆
作者: joey221    時間: 2018-10-27 08:26

引用:
原帖由 samph 於 2009-3-16 20:09 發表   # {0 J! S* \" `
我近幾日買左兩對薄肉絲
+ J2 R; i8 c5 [' }其中一對著得較多的一對個襠位已經穿左個洞
* P' \: t( x! b/ d; ^起初個襠位只係走少少線著多幾次就開始爆線% G! `. f" q% X% L5 ?, b2 E, h# y! H
我一著住對絲襪行路襠位就會鬆下
7 [- w1 f) C" N3 `2 d! ^是否對絲襪襠位緊貼住自己唔鬆下就唔會咁易爆線?
& ^* L% C6 v4 J大家著絲襪有無 ...
  e4 w$ R! Q; M1 U* M! @. G$ t+ T7 |
$ ?; e9 ?6 }$ J. E* R$ T$ V% S
我不捨得買贵貨

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0