標題: 請問那隻牌子的絲襪 [打印本頁]

作者: Tommylee    時間: 2009-3-20 00:09     標題: 請問那隻牌子的絲襪

我想找一些平至中價的絲襪褲, 最好$40元以下, 最重要穿著後能清楚看到腳趾, 同埋最好閃閃地.
  Q1 G( i8 H" W/ {- O) S( @請問邊隻牌子和型號好, 希望各位兄弟姊妹能指點一下.
作者: kevin428    時間: 2009-3-20 01:48

去買 10D(丹尼)以下滴絲絲嘛
+ {8 ?: E+ K+ O. F+ U- ~: r都是很透滴喔- ]. t6 E; W: ]: g8 l
還有腳趾全透滴也有
. I. a) a, @+ z6 T偶一般都訴在網路上買滴
# ^" W3 `( f# Y+ o: \" K; b3 s4 r- D去商場就買一般滴
" \! Z7 a  x/ X- ^2 _7 |基本上沒超過RMB:50以上滴絲絲
作者: Tommylee    時間: 2009-3-20 13:11

謝謝解答
& C7 h9 G0 E9 V% E3 e/ `+ ?* n不過平D果D絲襪好小有寫幾多D, 同埋閃D果D絲襪好小透明, 好似兩者不能共存.
作者: ringo2ph    時間: 2009-3-21 11:02

引用:
原帖由 kevin428 於 20-3-2009 01:48 發表 ' `9 N- ?: y5 M* e4 m
去買 10D(丹尼)以下滴絲絲嘛
- i1 Y8 f1 @& R; z% d都是很透滴喔
: ?7 @; p( ~9 j3 ]9 a8 R/ U# G還有腳趾全透滴也有5 \' r2 M7 w: w* a$ `* i
偶一般都訴在網路上買滴+ o) ~0 w' r4 O' p5 j8 `
去商場就買一般滴7 A+ }' S/ q! L1 b
基本上沒超過RMB:50以上滴絲絲
3 B6 T' W; m2 q5 A) c& T
/ p( t! [2 f: D$ E2 }不過要小心腳甲問題...
作者: sghk_abcd    時間: 2009-3-21 21:13

引用:
原帖由 ringo2ph 於 2009-3-21 11:02 發表
- {& l& a  ]# _% E7 D! D9 C5 r5 N: ]7 P) L% _3 Q; @3 r& \+ z3 A9 T9 B
+ a; ^9 O- o. a4 }) t6 ]! n8 \
不過要小心腳甲問題...
4 O7 P3 H* x- c$ G. f+ |4 Z好易勾絲
作者: silly1234    時間: 2009-3-22 20:37

引用:
原帖由 sghk_abcd 於 2009-3-21 21:13 發表
) N* @- |/ v1 b: M$ x* d- o
/ v8 _  _$ L7 z; [: U. e好易勾絲
  Y0 |/ b9 F5 h; ^
趾尖透明果d真係好有機會一次打柴
作者: 楊乃武    時間: 2009-3-27 17:58

我自己就買過(姿多美)呢個牌子,係半年前YAHOO買既,價錢25蚊,趾尖透明,褲位會深色少少,不過唔係太刻意睇都睇唔出既,有小小閃,檔位有棉,都幾貼身下架,我諗呢隻會幾符合你要求,如果買左試過好既就話我知啦
作者: Tommylee    時間: 2009-3-29 01:18

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-3-27 17:58 發表
9 ]" R: W$ E) c  w我自己就買過(姿多美)呢個牌子,係半年前YAHOO買既,價錢25蚊,趾尖透明,褲位會深色少少,不過唔係太刻意睇都睇唔出既,有小小閃,檔位有棉,都幾貼身下架,我諗呢隻會幾符合你要求,如果買左試過好既就話我知啦
% C! r5 T# `' b, P, }4 t# ]: @
3 u' ?) u& s3 `. A
Thanks楊兄* T0 y$ B6 l: T, F: m: V4 n
其實我好想搵到類似呢個post呢種絲襪, 又薄又閃
% e! o/ D9 s& }$ bhttp://www.hkcdtv.com/redirect.p ... o=lastpost#lastpost
作者: 1677    時間: 2009-3-29 02:09

腳趾尖透明,keyword係sheer toe,7 }3 f" w- F9 ]0 v! L
不過通常易爛......
作者: silly1234    時間: 2009-3-29 04:02

10d太易爛,15-20d比較好
作者: butterflies    時間: 2009-5-9 23:20

透明薄c很易買,賣絲的地方都會有
作者: silly1234    時間: 2009-5-10 22:23

建議買番日本牌子,大陸牌子果d著兩次就鬆晒,滑落問題都ok嚴重
作者: clpm998    時間: 2009-5-24 00:09

台灣仔牌子---- 粉紅色包裝---有肉色,深肉色,灰色,黑色,4 個選擇,,荃灣川龍街地檔有售(最外果間,感覺非常好,約10-15D 全透明--無褲型,無襪咀,同阿姐講無尷尬,$20左右,感覺和貴牌子有得比,破爛了買過唔肉痛,玩得開心D
作者: xxx1001    時間: 2009-9-13 04:05

i like fitlady
作者: freephph    時間: 2009-9-21 01:24

fitlady is the most common one!
作者: lee1985    時間: 2009-9-21 12:12

那样的丝袜很薄啊  要买带脚后跟的那种不爱坏

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0