標題: 淘寶網的支付寶 [打印本頁]

作者: 楊乃武    時間: 2009-3-31 15:44     標題: 淘寶網的支付寶

如想在淘寶網買絲襪或其他東西,首先到支付寶開一個帳號,
& s/ B: `, K2 c! Yhttps://www.alipay.com/% u) l; B/ f; A- W
然後就要替支付寶的帳號充值,我的充值地點是深圳盧山郵政儲蓄所,
, Z# a1 ^7 S/ F* m# ^- N* M由火車站步行到那裡,大約是十五分鐘左右時間,(註:步行時間因人而異 )
  T' v  K+ c- Z9 w. ^' w如有親朋在國內的話,亦可請他們代為充值,中國各地支付寶的郵政充值網點可到以下網址查看4 T7 ^; {7 H5 l' t. M
http://club.alipay.com/show_thread-157---6123403-.htm* k4 P7 t% K3 U9 {, B# u: t. ?/ J
盧山郵政儲蓄所的地圖請看附件
作者: simeilo    時間: 2009-3-31 18:13

可以系内地银行开张网上银行的储蓄卡,以后直接网上充值就唔使甘麻烦啦。! S: Y4 W1 L; L2 {  V* h. Z- D
中国银行香港分行都应该得,大家可以过去咨询下!
作者: shinobu    時間: 2009-3-31 19:51

引用:
原帖由 simeilo 於 2009-3-31 18:13 發表
' x$ A- a% Y8 h0 h  m- [9 Y可以系内地银行开张网上银行的储蓄卡,以后直接网上充值就唔使甘麻烦啦。$ R0 a  z$ q+ A( g- k5 N) N3 i* }
中国银行香港分行都应该得,大家可以过去咨询下!
( [" u/ M# K8 ]7 P3 @+ J  J5 `( t9 S暫時沒有有香港銀行可以用支付寶呢...
2 g* v$ p, r5 c只有:
$ G, I! {7 U% _+ ~* c9 i# K到大陸開戶
# c1 s' t: j8 }. x, [3 \8 N/ J( A使用含VISA 認證信用咭...
作者: 楊乃武    時間: 2009-3-31 21:15

據我所知,是要到內地的銀行開戶,再使用網上銀行過數到支付寶,* \8 n7 q. x5 w( y
之後如果唔想上內地入數,可以用匯款方式入數到內地銀行戶口,
) b, o' i+ p9 x. d  C; {9 W支付寶的合作銀行可看這裡) s( l5 \+ ]. Y8 s) @/ M
https://www.alipay.com/static/bank/index.htm
作者: kevin428    時間: 2009-3-31 22:40

偶網購只在淘寶網買1 q) @/ s( Z; O' O% L
都是使用支付寶付款
( E6 [' U' b3 N2 Z現在已經是100%滴好評(買家)* \! a9 h5 E' m* d
淘寶還送偶一張VIP白金卡捏!
作者: cdtv    時間: 2009-3-31 22:41

要上大陸先搞到咁麻煩
7 }5 g& s7 s2 g- s: t7 P$ Y) c0 h我用唔到了
作者: 楊乃武    時間: 2009-3-31 22:47

引用:
原帖由 kevin428 於 2009-3-31 22:40 發表
/ ~  D' [6 y/ Q( ^1 |) y- R偶網購只在淘寶網買
& h  P8 I8 p5 K+ c, J9 C都是使用支付寶付款
# T$ @% m$ ~+ m; ]$ Q+ [現在已經是100%滴好評(買家)4 A3 ~7 A$ P  k
9 E/ r% u$ i1 f, z. e+ A6 `7 A2 _* d6 T
0 r- A- w" \# H! A& U
偶也是100%好評的買家啊,但是淘寶沒有給偶VIP白金咭喔!
作者: 楊乃武    時間: 2009-3-31 22:54

引用:
原帖由 cdtv 於 2009-3-31 22:41 發表 & g4 t! |+ }0 x) S: z* m! A- w
要上大陸先搞到咁麻煩
* q0 S2 k) t# `) Z3 P- Y我用唔到了
+ |* w0 W! `6 {: h  o, L5 J3 m- K( w; x" e0 p
如果上一次開個銀行戶口都好快,唔駛半個鐘搞掂,以後就係香港用匯款入錢去大陸個銀行戶口,% z) w$ H; p) O0 C' J
匯款既手續費就唔知幾錢喇,我之所以鐘意上去大陸入錢,因為大陸十個女仔有6個以上都會著絲襪,
# a9 x! y0 \; I$ `& [8 j上去入錢食下野之餘順便睇下女仔D絲襪,真係好正,我上去既時候仲會著住絲襪架,感覺好正 3 ?$ P) L/ \  ?3 _
其實大陸男仔著絲襪既發展比香港快得多,都唔明點解香港仲守舊過大陸
作者: simeilo    時間: 2009-4-1 01:54

引用:
原帖由 kevin428 於 2009-3-31 22:40 發表 1 I2 T! l7 t$ \, ^8 v
偶網購只在淘寶網買
- T$ b6 Q  `% R) ^( r- p都是使用支付寶付款
" q' f+ b: n) r% V& y1 Z  A現在已經是100%滴好評(買家)5 A) h* [. L0 m, n
1 I. C7 @# @6 R: Y
0 a& [3 G# e: Z2 d7 c3 s0 c
张卡几乎无咩用,平个少少都唔够我买零食!
作者: shinobu    時間: 2009-4-7 22:14

引用:
原帖由 cdtv 於 2009-3-31 22:41 發表
4 a5 n) n2 f0 A  [% d( e( A要上大陸先搞到咁麻煩
' \0 Z; o$ p) x& q* q* H2 S2 h我用唔到了
  \0 p1 k6 M% l; e/ x( X$ {9 }係香港, 都係用VISA 啦; I' y9 D, @* g% c$ Q( @3 H+ T
HSBC, 渣打係可以用...
作者: shinobu    時間: 2009-4-7 22:15

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-3-31 22:47 發表
6 ~" @: p8 K1 s  K+ Y
  Z5 T# D2 l+ v* _" F1 O& |0 _, d" ~! i

`1 F1 l* X! w: G偶也是100%好評的買家啊,但是淘寶沒有給偶VIP白金咭喔!
% W& k9 g  @* X* N( \3 h我都係喎.... 只係收過開戶時既20元抵價紙...
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-7 22:25

果D抵價券無用架,當20蚊用,不過用到抵價券果D4 m% Y+ C; |9 B  P0 M4 D  w3 B) N
平20就再升高個價30或者40
# f' k( J& D/ V. m9 [3 U! M變相仲貴過無抵價券果D賣家
作者: shinobu    時間: 2009-4-7 23:50

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-7 22:25 發表 9 @& i& C% s! @$ ^& @0 z% u
果D抵價券無用架,當20蚊用,不過用到抵價券果D7 |3 h& D+ H# w+ O. ?
平20就再升高個價30或者40
; E0 H* i% f  V  r$ L( R: a變相仲貴過無抵價券果D賣家
# f9 M0 k- _& m+ z8 W2 b) C2 e9 P都唔係呀
! k' z9 y: l% R. f我上次件加大碼ol 衫就係用呢張野買....
! {7 @: `& F3 i9 a; p' O平o左20蚊
作者: cdtv    時間: 2009-4-7 23:53

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-7 22:14 發表 : D: F9 U7 a9 a
" h0 z  h+ k& w* e  A
係香港, 都係用VISA 啦
/ b; Z; w, ^9 HHSBC, 渣打係可以用...
  O. ~* f! N1 l& }
' R2 \0 N/ \0 k$ \& b! H4 g我有 VISA 卡呀; b( x  ]+ |* f% S% T* y. t0 @
但係唔係都要上一次大陸先搞到咩?
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-8 00:03

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-7 23:50 發表
1 `4 k+ |6 n/ A& n! ~' C# ]8 I
4 V5 j2 S8 }( U都唔係呀1 v' _9 a  @( Y# F; ?* ?# M
我上次件加大碼ol 衫就係用呢張野買....1 A2 g" G" d5 B4 M- Y% E0 p
平o左20蚊
6 A/ K2 ~' _5 ^+ I- K! x4 \
& z% z8 P. w8 Y* X, X( I* B1 Q* j% {
抵價券係會平20蚊,不過佢個價會預先抬高30-40蚊呀 7 m9 k! N4 o& \. f0 {& y
再睇返第二D賣家同一貨品
( m5 ~1 ?3 ]9 E, h1 T仲平過收抵價券果D賣家$ F1 R7 s5 i3 L4 |# R" U& I
你留意下
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-8 00:13

引用:
原帖由 cdtv 於 2009-4-7 23:53 發表 & ^! w  Y% c: y6 H
" P  d3 J" m6 [8 t/ c3 m6 ~% B

, i; H3 F0 a* A我有 VISA 卡呀
0 Z4 P( c# [2 W, o# P# ^" a. k但係唔係都要上一次大陸先搞到咩?
) |. J. ~6 I( [  h# Z- V: W8 n  g( N& j7 L3 Q6 v% Y/ g$ [
有D係可以用銀行匯款入錢去賣家度
7 }2 Z) S# m* w, M- n! g但係就一D保障都無呀
( s: R, w" L. g, s6 G6 }2 L用Visa只可以充值5 t9 w1 o- Y4 n6 _6 x2 i! e
點都係要行返一轉架喇
4 U4 R+ ?8 }8 I  y呢樣真係唔懶得$ d* P- `5 K* N: T
我鐘意淘寶款式多價錢平
作者: shinobu    時間: 2009-4-8 00:23

引用:
原帖由 cdtv 於 2009-4-7 23:53 發表
7 c- g7 M* N) v/ q. D7 E9 s. w5 |7 X
) C; H  j7 Q, B' G! ?% K
0 C( h' _( y2 g0 b/ u" q我有 VISA 卡呀
' n* C! e* ?3 J% t1 B2 n) P: C+ \但係唔係都要上一次大陸先搞到咩?
' ~9 S, R/ u+ x
你果張係咪hsbc/渣打等果d?3 E  n+ |; n9 L' {  _
如果係... 就唔洗上大陸
5 g6 e( q* l! w下bid 前, 記住問賣家.... 運費會係幾多,- }2 u' O9 p) ]
千萬唔好信佢個bid 入面講既費用, ***一定要問賣家***2 o& Z8 k, N+ ^) V
% h9 }  X/ N7 |4 l
跟住講好數, 下bid... 賣家會修改bid 既內容/ J: D: {% A, Z+ m9 L0 I( _
你一定要見到佢有一項係運費... 後你至可以付款+ T3 W7 E) t! _0 {7 V
係付款時會見到有一個item: VISA3 l& r1 q4 R! }" ~. s: U
記住, 如果運費 = 0 就會冇得用VISA 架啦/ B0 @& {& B7 o$ X& Y: b

! k- D) E+ l/ D5 J' J1 v" ?0 i' ~+ \跟住就跟指示用VISA 咭畀錢....唔識可以開住阿里旺旺...可以請教賣家
作者: shinobu    時間: 2009-4-8 00:25

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-8 00:13 發表
, m# p* J$ _0 r' p$ |6 }' U+ a0 a9 s( _/ S# L' k: K! [
! y, G( A, J* j, h6 b
有D係可以用銀行匯款入錢去賣家度
+ J$ X: s3 b8 b" ]但係就一D保障都無呀
8 |. [6 z" j/ {! `% n0 W: d用Visa只可以充值
3 o, R2 N: y$ b( X8 t- R點都係要行返一轉架喇! m  n( `4 ]( i
呢樣真係唔懶得& \6 y, J, Q# Q# z6 C
我鐘意淘寶款式多價錢平
, {& l+ F5 J( B  r9 p4 B
除非要退款,
7 n) A( x/ D$ J* v: u/ P否則真係唔洗上大陸架....
  b; x/ `) r( E$ Y& w
4 Z6 N  R3 d9 m" a% o% r4 [我買O左咁多野...除O左一次係叫人幫手充值外
0 }2 r9 m5 B6 i5 }2 H: Y& A% }" T全部都係PAYMENT BY VISA  
2 c, a( U: o- \, j: X4 w' @* s個滙價大約係1.15
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-8 00:37

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-8 00:25 發表 $ p6 \* h) D' o! i: A5 E; ?

1 ], \. f$ W. f除非要退款,
# w+ O5 c( U$ h, ~% d否則真係唔洗上大陸架....
& {- s! O3 e0 x& g) K
& U0 o3 {" \. C  v我買O左咁多野...除O左一次係叫人幫手充值外
% I, c: k$ s+ j' D! s* I, N" Q全部都係PAYMENT BY VISA  4 [3 g" q! N& y
個滙價大約係1.15
  f8 M2 |3 ?# n4 `+ G
* |6 H2 g" ~0 S6 t9 |& s呢樣我真係無研究過呀 & S( e5 L" w) I; o, h# \% g
不過cdtv可以嘗試下
; f$ D) D: t- q2 n6 E+ [" V  O$ h  T如果覺得OK既以後可以多個購物點買野
& C# j7 Z# _8 w同埋多謝哂shinobu咁詳細既解釋
作者: shinobu    時間: 2009-4-8 01:19

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-8 00:37 發表
  j5 ^  m# X( C( f9 M
6 K$ e$ ?4 x% }  y1 i& g; H: N! S
8 k: i2 r0 X5 S, X呢樣我真係無研究過呀
  V! j5 P3 O4 J- s( T! @1 O不過cdtv可以嘗試下: n. s: f2 O4 k
如果覺得OK既以後可以多個購物點買野
. n. n7 O# k) D7 Y同埋多謝哂shinobu咁詳細既解釋
$ U/ H4 M4 ~) E+ M# `. q我都係分享一下經驗者... 9 S4 w* _* y( g
我發覺我上次買果d cc 好著過係香港買既.., P1 P6 ]) a; g" R" n
不過就真係好易爛.... 即係話每穿一次, 差唔多要用RMB 6.51 N5 s/ x; {$ \1 y  a; ^
不過D 質地我就好鍾意
作者: cdtv    時間: 2009-4-8 23:55

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-8 00:23 發表 4 K0 h2 M: |: D6 Y
! w1 G% M1 w. p
你果張係咪hsbc/渣打等果d?# ^2 M( W0 e; _; {6 e9 H
如果係... 就唔洗上大陸4 r( D* J1 y7 o) i$ ]
下bid 前, 記住問賣家.... 運費會係幾多,
$ u/ ~( d2 Q0 C* E6 M* p7 M' v千萬唔好信佢個bid 入面講既費用, ***一定要問賣家***
& ?/ U8 k3 u$ `/ ]3 p; @9 A
* b' c9 c0 ^0 j跟住講好數, 下bid... 賣家會修改bid 既內容' X; o5 f1 f, o, d0 E2 h
你一定要見 ...
0 A7 b. V- v" x/ I' `5 L8 l3 l" \
我o個張係hsbc架2 y8 S( c6 P' Z; \, g( }
咁我以後可以多個網買野了
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-10 16:36

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-8 01:19 發表 3 M* C! P& l! S
) n8 C% C& l* k( N$ [
我都係分享一下經驗者... 0 ?! t/ b4 m2 Z* a! ^$ X/ Z/ d# I# D
我發覺我上次買果d cc 好著過係香港買既../ O" Q' P' o( c) G& r! u
不過就真係好易爛.... 即係話每穿一次, 差唔多要用RMB 6.5
& W0 w$ k7 Q% C% j" G+ B/ @不過D 質地我就好鍾意
0 w- P. V6 `5 k
5 j6 i5 J& i* O" K- r4 h7 Z2 k: Y6 t, ^% V
我都覺得果度D絲襪質地好正架,不過小心D著,
7 R, G  G+ {+ B* h4 b& i* J. J' b  w1 U5 t應該都著到幾次架,而且因為洗左都唔可以晾,6 A& w. J" J( q# e
所以去呢度買都係一個幾好既選擇嚟架,3 s6 R4 \3 Z% w8 C* v! d! _
第一可以成日有唔同色和款
  Q+ t$ H* s( E, P5 F* u第二幾蚊一對,爛左拎去掉都無咁肉赤) d; O/ `  D  U! F2 K0 ^% N$ f+ w5 O
而最主要都係唔洗同埋晾,無手尾跟
作者: shinobu    時間: 2009-4-11 00:08

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-10 16:36 發表 % w8 [* D6 T: ~' o
. x! W" H" p4 ?! d) K5 e
+ Z0 Y( d- L1 I; s9 m. X/ {

: p, f- q$ u; X+ T/ t" G5 m5 M6 @我都覺得果度D絲襪質地好正架,不過小心D著,! M6 E4 Y+ ]3 V8 R: G1 q' ]
應該都著到幾次架,而且因為洗左都唔可以晾,; x' ~3 l( h% A& U  J
所以去呢度買都係一個幾好既選擇嚟架,* A" O; j1 }0 _9 x
第一可以成日有唔同色和款
1 L  P* k* b: a1 V第二幾蚊一對,爛左拎去掉都無咁肉赤
& S) L) T* F+ I, {2 J而最主 ...
1 R. k$ D5 {9 l( K0 w" x
不過就要留意,
, O0 \7 Y9 n! V# H由於佢包裝比較精簡...我有一對就出現新貨有穿洞...4 _  X- Q+ G& p
一著就走線...好彩既係, 佢走係上半部(加厚果part))... 應該唔會影响下半部 (見人果part)7 @& N6 C+ ^9 f8 I" y
9 I: o; x' E+ O, i/ _5 ]
不過佢d 質地真係好舒服, 又唔怕焗身...+ ~4 y1 f8 G6 G% D1 z8 G( B
我諗住遲d 同佢訂100對拎discount....唔知到時大家有冇興趣呢?
作者: benbenben140    時間: 2009-4-15 17:57

如果我用左支付寶比錢,點先可以叫佢唔好送上門!?
作者: shinobu    時間: 2009-4-16 00:08

引用:
原帖由 benbenben140 於 2009-4-15 17:57 發表 & h; z6 c+ L5 W2 S$ b5 w
如果我用左支付寶比錢,點先可以叫佢唔好送上門!?
9 l2 T) D" ~0 y- R- F. J係送貨地址度唔寫屋企地址... 就咁寫...xxx (快遞門市區域) 門市自取3 W! O& ~% T% Q7 _; k
eg. 順豐觀塘門市自取4 H/ s+ d1 o5 G' l1 U. H
咁到o左後, 佢地就會打電話畀你, 叫你去拎件...
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-16 00:12

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-16 00:08 發表
6 M9 C9 B+ s  y3 |2 m8 i! h3 z6 V
係送貨地址度唔寫屋企地址... 就咁寫...xxx (快遞門市區域) 門市自取
7 F8 v' y  ~- \+ |eg. 順豐觀塘門市自取, w' b' N+ d0 F2 i7 l
% m9 l3 U9 a% Z0 ]$ p- d
' Z+ V0 [: |0 k+ @. }. d" J( u
good idea
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-16 00:15

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-11 00:08 發表 2 M' p- c- q0 {" d

$ w7 [) k7 R: o) F) S! t: L不過就要留意,9 B4 y! e, M5 g. W
由於佢包裝比較精簡...我有一對就出現新貨有穿洞.... R! {/ o9 C; C% i5 H+ ]
一著就走線...好彩既係, 佢走係上半部(加厚果part))... 應該唔會影响下半部 (見人果part)
( J* D* w) H/ I& G6 N1 R5 G; N4 I3 q1 e6 V3 M
不過佢d 質地真係好舒服, 又唔怕焗身...
* m+ d2 H+ z) b7 I) e. F我 ...
/ O7 c# l6 i2 d* J3 q
  B, _4 ?9 J  N' a* H
應該有人會有興趣,只係交收上會有點困難
作者: shinobu    時間: 2009-4-16 08:05

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-16 00:15 發表
/ D+ k9 `5 x/ U9 F
7 B8 Y# ^; r. K9 l$ U4 Q/ t% P: `' }* d; ~
應該有人會有興趣,只係交收上會有點困難
# H) p: h) }3 e3 c, B0 C" H反而我覺得仲方便過郵寄喎... 郵局開門時間仲短過快遞公司...
作者: benbenben140    時間: 2009-4-16 21:23

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-16 00:08 發表
4 h) f7 N- f+ s0 C( T  T3 Y- v/ [! L! t# I  z* H
係送貨地址度唔寫屋企地址... 就咁寫...xxx (快遞門市區域) 門市自取" m) g8 F  t2 W! j# M
eg. 順豐觀塘門市自取# z0 {  Q+ S- b2 U8 f1 ?
- G0 Z% o5 t/ I5 {: M
$ {# P. \' H# ]% n$ N! X' `  |/ G我唔怕遠ge.有冇詳細地址呢?我係咁打就得架la?
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-16 21:32

引用:
原帖由 benbenben140 於 2009-4-16 21:23 發表 + l7 y( l* s7 n! Z; T; {5 l9 ?  A- P

3 l  h5 L8 x  H3 m- |0 ]1 d4 C# b' }3 u) X7 }5 @1 x+ u: a. U
我唔怕遠ge.有冇詳細地址呢?我係咁打就得架la?
- C, T2 x( R& |/ v& x& I7 b  {: H
) y. N  d4 e! F# ^) D
$ U) r6 N6 E6 [, o) l3 T, i; I喺阿里旺旺同賣家講左先
$ j3 M% W) k& N: i' `1 S話比佢知會去速遞度自取
& J/ C2 W# g+ a# T  t5 A2 S8 A# j- x至於邊間速遞多數都可以自己揀既" K: o9 [* W* Q( E
咁邊間速遞個門市就腳就用邊間: p: V- g- ?/ S: z) M; N

作者: 楊乃武    時間: 2009-4-16 21:34

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-16 08:05 發表 2 R) ], m! S+ ~- Y" T+ ~
: S3 g% s% Y* I
反而我覺得仲方便過郵寄喎... 郵局開門時間仲短過快遞公司...
* M9 E+ X# t! |$ M7 \0 `

: p. Z1 T# O7 @我意思係可能有人唔想透露自己地址/ H0 M  r6 K1 p3 M! _$ s7 h
所以團購返貨之後再分派會有點難度喔
作者: benbenben140    時間: 2009-4-16 23:08

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-16 21:32 發表
9 i  V0 ?0 b) H3 c1 r' @1 F
; \6 j6 K+ K/ H: g4 E4 i
9 ^1 b1 z/ {( V6 _: R3 [! o6 y8 q! f& z+ I
  j: E) p6 A+ L喺阿里旺旺同賣家講左先0 p. A' R" x/ M: o) P
話比佢知會去速遞度自取3 m5 U% O9 i# B/ p6 T
至於邊間速遞多數都可以自己揀既
( M& i- s9 j: C2 v% J  l* G咁邊間速遞個門市就腳就用邊間
# l8 w) B) k0 ]5 e
8 f0 q7 Y( ]/ E0 m  T3 r
! C7 v! ~: s% P5 ?8 G有冇好介紹呢!?
作者: shinobu    時間: 2009-4-17 01:31

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-16 21:34 發表
! E7 R, T5 s& [' I
. q7 `: S! }+ z
, d5 z, W: t; b( _0 J+ L+ t' B我意思係可能有人唔想透露自己地址2 J' N  q* g% W8 Z7 p
所以團購返貨之後再分派會有點難度喔
9 ~5 A; j6 k0 _8 |: _2 A3 Z# }9 a咁呢層又O岩喎/ B' O6 B# F1 W: M  p
但你唔訂得多...就會變得好貴..
作者: coco.s    時間: 2009-4-17 13:59

引用:
原帖由 kevin428 於 2009-3-31 22:40 發表
4 o; }" P/ J( J% O* A6 M1 |1 s偶網購只在淘寶網買3 }* g; H1 h" O
都是使用支付寶付款
# k- ^: z6 I# z/ k1 K4 e" P現在已經是100%滴好評(買家)
) v. J) |" F: X, J+ V! ]8 E淘寶還送偶一張VIP白金卡捏!
1 r; x8 D& e4 |" w" n. ~9 |6 r) R我都有VIP白金卡啊..哈哈..淘宝D嘢唔错..
作者: benbenben140    時間: 2009-4-18 00:57

套護士服我就一定買,問過賣家了.3就$47.郵費就$30~ 算......
作者: shinobu    時間: 2009-4-18 20:11

引用:
原帖由 coco.s 於 2009-4-17 13:59 發表
- w4 c  `' o1 j8 H+ h* g7 v3 ?- |8 c0 {
我都有VIP白金卡啊..哈哈..淘宝D嘢唔错..
9 H) T0 I4 k) z5 ~+ r$ ^( K1 X嘩...你地一定買好多好野啦
4 \4 ^4 V/ \. ^3 \6 ]1 D我只係金....下個月會冇埋添
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-18 20:40

引用:
原帖由 benbenben140 於 2009-4-16 23:08 發表
) L/ E# V4 p  T, M: c# C/ ?) Z& L0 _8 }- Z
' e  b+ `/ W/ P0 A0 R
有冇好介紹呢!?
- H$ n& z# E1 E2 ^

0 R7 W# W- ~2 {我就用開順豐,就算係四川都可以隔日到香港/ ~7 ?; |" S$ q4 J) P  I% e
最主要係賣家幾時發貨架啫  t0 }8 E1 H; Z' s6 s4 H- b5 S4 C3 j4 D
順豐網址
7 Y# o1 {7 N- |3 d/ @5 N; yhttp://www.sf-express.com/
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-18 20:44

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-17 01:31 發表
4 X4 B6 ?9 {* a% i" l5 ^4 |7 S
; |3 J0 m( c& h9 ]. A& L" T咁呢層又O岩喎
& P6 F2 a, H7 H& e, N+ F, S但你唔訂得多...就會變得好貴..
/ S2 W# t, c* K1 m! ?
4 ]( Z7 l$ o8 S5 \
其實運費先係最貴,如果係同一賣家度搵唔哂所有要既野! h/ X# T* {$ r2 I0 j0 ?
就要去另一個賣家度再買,分幾多賣家就要比幾多個運費( C' D! z7 F, m, g5 w
所以買之前都盡量搵多幾個賣家
, ^! L7 H) P3 @7 r0 D希望可以係一個賣家度買哂全部野9 r! f7 I+ h* O4 [: {- \
不過有時都可以叫賣家幫你去BID其他野
$ l: H  ^1 C" C, y1 H- D如果兩個賣家同區都只係收多幾蚊運費
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-18 20:46

引用:
原帖由 coco.s 於 2009-4-17 13:59 發表 2 K4 N8 h; G* p! ~$ {# J4 L9 B
* R& B3 o( i& H8 K$ J/ K$ f( C
我都有VIP白金卡啊..哈哈..淘宝D嘢唔错..
' t' p+ E5 B2 S) d

3 U4 |  Z, B6 O5 |) g我都覺淘寶D野幾好,而且又平,, T& _) Z$ _/ K
著爛左再買過都唔會肉赤
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-18 20:49

引用:
原帖由 benbenben140 於 2009-4-18 00:57 發表 3 _3 B3 c' p. ]! a, u  W7 v
套護士服我就一定買,問過賣家了.3就$47.郵費就$30~ 算......
9 r& q' j9 c5 l1 j% t/ h
, j5 y9 l5 A0 G" f
30蚊差唔多係公價,頭1KG以內都係30,
' q: a6 h- ?" N, h* ]3 Y所以如果淨係買一件好唔化算架- F  z% E* l) ^2 i
淨係運費都蝕到你暈
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-18 20:51

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-18 20:11 發表 7 S' N4 t* I9 o% v5 b& \
/ D/ m, ~. m! U
嘩...你地一定買好多好野啦
3 b% f: N& u6 C. S- ^9 }我只係金....下個月會冇埋添
' |9 b2 T: B* o/ @- ~6 a

0 ~6 n  Y8 `& p9 b3 z/ ~- `無埋都唔緊要架,再買多D野就會有架喇
作者: shinobu    時間: 2009-4-20 19:21

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-18 20:51 發表   K6 o8 c0 U1 a2 _( m* _0 L9 h6 Y

8 I  c: a- x2 Q& F# `
2 {) N3 q4 o8 C  q8 U! L6 r無埋都唔緊要架,再買多D野就會有架喇
0 r( f9 p. d) g+ i# Q遲下先啦
% }! @# k  i0 R3 n" A: A  f最多咪買絲襪同埋corset...
作者: 馬斯丹    時間: 2009-5-15 02:34

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-11 00:08 發表
: w7 a% p# u# F, _: g7 {! Z1 c+ r6 R! N" u2 L: o$ L8 V3 K
不過就要留意,
& b4 n: Y5 f* J. u, W由於佢包裝比較精簡...我有一對就出現新貨有穿洞...) q: N, K, ]: f
一著就走線...好彩既係, 佢走係上半部(加厚果part))... 應該唔會影响下半部 (見人果part)
4 J, W  u$ a" c- Z. |" `
# C) V/ ~" b8 ?2 M3 k$ S8 m不過佢d 質地真係好舒服, 又唔怕焗身...
( H: e( A9 v- V9 H3 Z3 b9 b6 h我 ...
3 o) ?. x  e% t0 f我有興趣想買一件白色不開檔既連身絲襪[有套JJ果隻]
  s2 p! ~8 @  m/ i如果你地同埋幾個買家一起 叫埋我  
作者: shinobu    時間: 2009-5-15 19:03

引用:
原帖由 馬斯丹 於 2009-5-15 02:34 發表
& p- h: m! v. y5 O9 [4 p4 F* Q) a: T/ m# b, k
我有興趣想買一件白色不開檔既連身絲襪[有套JJ果隻]) `8 K- n+ y- ~8 `7 c1 K
如果你地同埋幾個買家一起 叫埋我  
. z4 J* |# L5 Q9 T* y, B; ~4 a
抱歉, 我想我暫時也不會購物, 因上次跟以前買的, 還有很多
9 Z6 B0 w3 \  U$ q) o7 j起碼要等到用剩時至需要買8 d1 r0 F0 Z8 V
或許你開post 問人有冇興趣啦
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-15 19:15

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-5-15 19:03 發表 2 F# i2 [4 i( C
* @+ L, k7 r9 p. m
抱歉, 我想我暫時也不會購物, 因上次跟以前買的, 還有很多2 C1 k$ E8 Q5 l  X/ c
起碼要等到用剩時至需要買
4 {, U1 v, g6 x$ _1 ^/ o或許你開post 問人有冇興趣啦
" |  E' t8 \6 d2 f=========================================================
8 L7 @3 @5 f7 f: \' \# M
! f3 _$ N; a+ q* d* |我都暫時唔會買野住呀' Q( F1 I2 z8 h
因為都未上去入錢
2 K4 r5 w* F: i" \& Y) }4 h淘寶個ACC比我駛得七七八八

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0