標題: 老婆對我真係好好~ [打印本頁]

作者: karen0129lai    時間: 2013-10-21 23:29     標題: 老婆對我真係好好~

呢排好忙, 上星期二既事, 而家先得閒講...- X# h" i/ B. h  a; B$ j; @- ~; E

4 r/ A% T9 }9 ]7 p星期一晚無蓋被又無著衫訓, 咁就冷親喇~# t; h; P3 x) q2 p6 b: _  `
星期二一朝早醒左已經發緊燒... 打左返公司請假又訓過~ 再醒果陣已經十一點... 想起身都無力... 跟住老婆就帶住早餐返黎喇~ $ C% B" G& u' H" k
原來老婆都請左假照顧我~ 食完野, 個頭又痛, 個人仲係迷糊中, 老婆就幫我梳洗之後同我去睇醫生~ 本身都唔知自己著左咩衫, 去到診所登記, 個護士望左幾次我張身份證, 我先知原來老婆幫我扎左馬尾, 化埋淡妝, 白色長袖Tee, 牛仔短裙, 橫間過膝襪, 黑色短boot~ 但仲係好眼訓, 唔理得咁多喇~ 老婆返埋黎就埃住佢繼續訓...
- U- D. r! }3 _9 x& W: c  h1 p) E( E! g, R: F* v9 C
入到去個女醫生都望左兩望... 仲話我都幾靚女~ 好快睇完就拎藥食喇~
0 S2 \; k/ Q5 D' ^' m: J
% }" v+ D4 v. s7 t9 I( j# p1 p! [食完藥其實已經好返好多, 只係仲係四肢無力咁... 但無損我地既興緻~ 去左青衣城行街街~6 }4 ]) Y$ P1 e4 l$ C

5 @: g2 F# m& H9 n: \就係咁, 病住咁CD~ 老婆真係好~ 好鍚我~
作者: haruka    時間: 2013-10-21 23:41

一個服侍周到的另一半是十分重要
$ ]( U& a! L+ }: f( o! l( D更甚一個接受你的另一半更加重要
作者: kingphone    時間: 2013-10-21 23:44

嘩!
6 A5 \1 M% Q( v% `! R你老婆又真係對你好好喎 4 {3 Q  [" m! r8 K
真係你嘅福氣,難得難得!
作者: PONPON    時間: 2013-10-21 23:49

你就好啦T^T我都想有個咁好既老婆可惜好難搵
! c- f# d/ _" s8 q1 r8 M2 c" k0 W% P) c3 {4 _
作者: delhang    時間: 2013-10-21 23:58

原來呢個世界上真係有人接受倒另一半cd架!?!?
作者: wowowowo    時間: 2013-10-22 00:56

已經結埋婚LA?
' H" ~$ q+ V) g+ C! E8 NBTW,TAKE CARE~
作者: daniella    時間: 2013-10-22 01:22

你真係好幸福…要好好珍惜你老婆丫
作者: AliceChong    時間: 2013-10-22 01:56

哇~~~
+ V' J9 L+ z/ [你老公對你真好~~~
作者: MUI    時間: 2013-10-22 06:41

咁搞法,真係唔知邊個係老公邊個係老婆
作者: kekuo    時間: 2013-10-22 09:01

好羨慕呀! 有個好伴侶, 一世好幸福!
作者: elisabethdong    時間: 2013-10-22 11:10

羡慕嫉妒中,能讨到这么好的老婆
作者: hosa    時間: 2013-10-22 11:16

能夠有接受Cd的另一半真係好,福你幸福
作者: nhabcyz    時間: 2013-10-22 13:09

有老婆真系好
作者: hellobeans    時間: 2013-10-22 15:47

好羡慕
作者: floracheung    時間: 2013-10-22 15:59

老婆能夠接受CD真好,羨慕
作者: ling20    時間: 2013-10-25 20:17

我都想我老婆接受cd
作者: willy    時間: 2013-10-25 22:30

如果他日我老婆都接受就好了.......
作者: clariley    時間: 2013-10-25 22:37

好幸福
作者: kittykittyhk3    時間: 2013-10-26 10:37

你就好啦T^T我都想有個咁好既老婆可惜好難搵
作者: wetwet880    時間: 2013-10-26 23:08

有這樣的伴侶,此生無悔
作者: 1677    時間: 2013-10-27 03:06

恭祝樓主白頭到老!
; D, W* z* k( D4 E3 J+ w) @; M& G0 `* T6 w# p. l  G4 w, H7 a1 D) D, M
其實兩個人一齊著女仔衫都幾好,1 v0 O8 r# u; r7 \. I# g, x4 o6 _
自己著另一半D舊衫,; i9 ~9 @+ |* K; q2 h% k7 W. @# X
佢又可以多個理由買新衫!
作者: Tracyhahaha    時間: 2013-10-29 02:18

好羡慕妳呀
作者: applebaby    時間: 2013-11-12 10:37     標題: 回復 1# karen0129lai 的帖子

係唔係你平時都cd,你老婆都無諗過唔幫你cd?
作者: musical    時間: 2013-11-12 10:44

你太太真係幾好喎, 要多多珍惜呀.
作者: lrube    時間: 2013-11-12 12:29

還是好羨慕妳呀,
9 i4 M! Q# p$ W8 R; t) W7 f! u有這種好老婆要好好珍惜呀。
作者: karen0129lai    時間: 2013-11-13 00:48     標題: 回復 23# applebaby 的帖子

係架~ 我平時CD佢都有幫手架~
$ T6 |4 }9 b- s! w: {9 P8 `同埋佢鍾意女仔既我多D~
作者: c4defusekit    時間: 2013-11-13 02:46

你實在太幸福了!!
作者: chunliyw    時間: 2013-12-13 18:32

admire both of u happy so much
作者: Nurd    時間: 2013-12-13 18:35

好羨慕樓主
作者: JoJo1217    時間: 2013-12-14 09:38

6 Z( {+ D  i8 y. W3 e3 A8 Y

* u1 t. c  d8 ?( P! Z- D/ Q$ V5 B1 D8 s' Q  E! [- c& U6 P
2 x8 T7 E$ ?: R6 {6 S; _& f; L! F+ v2 Z
可以找到接受自己 CD 的好老婆真是 CD 界的幸福美事,實在讓人既羨慕又妒忌!
9 M4 ]* {9 J. F2 C8 g4 G0 m' W) w9 ]
樓主一定要加油努力回饋及照顧她。
: s4 N% A! @1 o3 ~3 I

2 [% X, e+ }9 K/ X/ p3 V8 R- r
+ R! D& i0 M7 p+ u% \0 ]2 `5 ]

作者: wchingw    時間: 2018-4-27 10:38

你好幸福!
作者: angelasky    時間: 2018-4-27 10:44

有這樣的伴侶,此生無悔
作者: manfai_chan727    時間: 2018-10-12 17:00

你老婆咁好既,接受到你" }/ v' o! {( U$ ]- F3 [
同埋個女醫生又正喎,當無事
作者: kdkid    時間: 2018-10-12 19:03

雖然另外一半接受到cd唔係乜嘢新聞,但樓主這故事實在太多唔合情理
作者: ahbee9603    時間: 2018-10-12 19:49

呢種咁漫畫式橋段真係發夢先有,見你兩個應該係平時玩開cos 慣左,令人好羡慕. ]- }2 H6 e$ H2 q: z1 |( }8 v  i
祝早日康復6 e) R+ s2 L4 |# `& d' ^7 u

- u$ g1 [0 n6 M+ K& m8 c6 _[ 本帖最後由 ahbee9603 於 2018-10-12 19:54 編輯 ]
作者: cicilam    時間: 2018-10-12 22:04     標題: 回復 1# karen0129lai 的帖子

其實CD真喺好難接受

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0