標題: 你地有無買過噴霧絲襪? [打印本頁]

作者: miniandrew    時間: 2008-2-9 12:12     標題: 你地有無買過噴霧絲襪?

聽講有一種呢d野
3 k7 n8 Z# s# B4 z* y7 S噴左就好似著左絲襪咁
0 S- o6 r$ U( S% L1 I係咪真架?
作者: silksocksboy    時間: 2008-2-9 12:25

我就無試過,不過我諗我會鐘意真的絲襪..................
作者: applechoi    時間: 2008-2-9 19:35

我試過, 不過支野唔係我ge, 我攞o黎玩jei
- w& L. }' U3 o! s9 T1 c噴左上去之後睇落真係好似著左... 不過始終同真係著左有些少分別, 主要因為佢係噴霧ge關係, 只要噴得唔均勻就會有瑕疵, 睇落有少少深淺色
, b: n% P0 {' @" S  T不過, 呢支野主要目的有視覺效果+無著絲襪ge感覺, 所以用左之後你對腳都唔會有咩特別感覺
作者: kiss    時間: 2008-2-9 20:58

我諗  .....  都係只不過有  遮瑕作用  ...  令隻腳在視覺上較為美觀 ,完全無真正著絲襪的  感覺    所以唔打算試
作者: kwchan    時間: 2008-2-9 21:24

引用:
原帖由 kiss 於 9-2-2008 20:58 發表
$ e$ ?& H+ @1 \- j  C我諗…都係只不過有遮瑕作用…令隻腳在視覺上較為美觀,完全無真正著絲襪的感覺所以唔打算試
我也同意。
作者: simeilo    時間: 2008-2-9 23:40

视觉上等于着左但系触觉上就无啦!哈哈
作者: miniandrew    時間: 2008-2-10 22:18

我d朋友話噴左就好似茶左粉底係隻腳度
7 B+ w* ^3 z$ c# A無咩感覺架
2 M# e0 M7 W+ c9 z2 W' ~% U+ o" Q3 J不過落雨就.....
作者: sghk_abcd    時間: 2008-2-17 17:50

引用:
原帖由 simeilo 於 2008-2-9 23:40 發表
( C1 l( K& o7 p视觉上等于着左但系触觉上就无啦!哈哈
, ^) S: C; Z/ y! O4 y4 y5 o6 \
同真著絲襪有好大分別...
作者: 小傻瓜    時間: 2008-2-17 21:05

始終唔係真著上去, 所以冇打算去試.
作者: mmlee    時間: 2008-2-20 22:57

雖然可以解除絲襪既束縛, 但都無諗過試
! {, H0 ]& F0 z* r$ t( _因為CD既感覺主要來自絲襪
作者: pqnet    時間: 2008-3-26 11:27

我想問香港邊度有得買呢?           要試過先知~
作者: 1677    時間: 2008-3-29 13:22

引用:
原帖由 pqnet 於 2008-3-26 11:27 發表 9 ~. ?: A" k/ r+ U3 r
我想問香港邊度有得買呢?           要試過先知~
" v$ O& v$ F+ w# T5 G3 ]0 L+ A
5 v2 O% ~3 w) V9 ?+ {+ s6 G我見過Yahoo有得賣,一支三四十蚊左右!7 r. t( \% T3 m' m( J6 v3 n9 j
- D2 g$ [' x* ~3 {, F. u$ R
引用:
原帖由 mmlee 於 2008-2-20 22:57 發表 4 t0 T) {! _+ W
雖然可以解除絲襪既束縛, 但都無諗過試6 o0 Q0 K: k, R% v. B- P; g
因為CD既感覺主要來自絲襪
3 p6 C( q/ k* f9 a+ L$ ~% H
0 H2 g& M5 j+ m: C! w6 a1 J1 K點解要「解除絲襪o既束縛」?4 _6 [+ c+ t% B# P7 Z/ c
一對質素高o既絲襪,著上身絕對係享受!
! O3 [9 N4 s8 s! L5 m直情唔想除!
作者: 小軒    時間: 2008-3-31 04:04

冇~唔知好用嗎?????
作者: gmomo    時間: 2008-5-23 04:20

good for summer, not so hot.
作者: 大浣熊    時間: 2008-5-24 20:58

好似點都唔夠真係著絲襪咁好feel喎
作者: rockisdog    時間: 2008-5-31 15:52

著絲襪的感覺  才是重點 :o
作者: meisze    時間: 2008-9-24 01:43

想試吓,不過始終着住個感覺先係最正
作者: joey221    時間: 2008-9-24 20:55

我就無試過,不過我諗我會鐘意真的絲襪
作者: ricky    時間: 2008-10-17 23:00

what is this ?????
作者: 666    時間: 2008-10-18 00:24

我覺得會冇feel wo
作者: lycrahk008    時間: 2009-1-31 23:29

just want to know where can you buy them from HK?
作者: KC123    時間: 2010-1-2 19:48

6 {& z* h1 a0 R; B7 [" `/ P
但想試下用左有咩感覺
作者: 776439    時間: 2010-1-4 19:51

噴霧絲襪沒有真實感,就好像顏料塗在腿上而已,而且要把顏色用均勻不容易
作者: ddb    時間: 2010-1-29 23:55

係啦,根本就係兩樣嘢,噴霚只係得視覺效果,一啲都唔滑溜,點可以同真絲襪嚟比…
作者: xgsiwa    時間: 2010-6-4 17:55

我很喜欢买丝袜. 去超市.
作者: ameifule    時間: 2010-6-5 00:23

沒買過,聽說很貴,/ _1 v. Q9 M- R" U1 n) L1 P
正常絲襪能修飾腿部曲線,還有觸感,這才是穿絲襪的重點
作者: ken7654321    時間: 2010-6-25 09:36

咩鬼野来咖,听都未听过的。
作者: iamonheel    時間: 2010-6-25 10:21

5,6年前買過來玩, 顏料嚟, 噴漆咁, 好似搽咗粉咁, 乾得慢, 會整污糟啲衫

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0