標題: 男仔去買女裝校服 [打印本頁]

作者: 銀禧仔    時間: 2013-11-30 23:39     標題: 男仔去買女裝校服

其實男仔去買女裝校服有無問題) z. C  d& G* j9 Q+ w1 t* f
聽e道好多人都話昌記好易買,我想買幾套
作者: eddiecd    時間: 2013-11-30 23:49

昌記係邊區黎架?
作者: aocempire    時間: 2013-12-1 00:07

引用:
原帖由 eddiecd 於 2013-11-30 23:49 發表   + \- P( S5 n8 ?* p3 }) h
昌記係邊區黎架?
- v1 I6 k( @) E九龍城區
作者: 13funny    時間: 2013-12-1 06:32     標題: 可以

去校服公司買就得喇!可以當同細妹買!
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-1 12:39     標題: 回復 4# 13funny 的帖子

我都唔知人地賣吾賣比我
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-1 15:11

硬係覺得好古怪
作者: 13funny    時間: 2013-12-1 16:01     標題: 唔會!

唔會!在大牌檔買女裝內衣褲唔少男人買!各有不同用途!; U! A9 X6 ?! o; y2 m4 y3 {( r) b
檔主見慣了!反而試過我有一次去揀(因為好多出口貨尾T Back幾靚!)有個伯伯叫我幫佢試下個胸圍真好笑!佢話佢個女人心口兩舊肉同我差唔多大!不過肚腩就大我好多!我當然唔理佢!佢重話我唔幫佢重黑口黑面幾無禮!% U; L3 ^# h: y8 G5 p* C9 v' Q
校服公司一樣!好多大佬老豆幫女性家人買!你大方些他們有生意做高興都來唔切喇!你重可辦野話細妹唔合身可以換嗎?無人會理你的!
9 A1 n6 K8 t- ~3 N* \2 g
1 b& b3 B9 U8 r* w9 K9 Z' v. O* h[ 本帖最後由 13funny 於 2013-12-1 16:04 編輯 ]
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-1 19:28     標題: 回復 7# 13funny 的帖子

我睇下e一兩日去試買幾件,希望無問題la
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2013-12-2 12:43

昌記無咩問題, 入去講要邊間 咩碼, 一手交錢一手交貨
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-2 15:04     標題: 回復 9# 芭蕾小精靈 的帖子

芭蕾小精靈你也試過去昌記買?第一次會吾會好緊張
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2013-12-2 15:54

第一次買就梗係有少少緊張, 但都係個句, 講要咩學校咩碼, 俾錢走人
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-2 20:12     標題: 回復 11# 芭蕾小精靈 的帖子

應該買多幾次就吾會甘驚架la
5 h! E! L, p% D$ t6 T" h所謂習慣成自然
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-2 22:06     標題: 回復 13# kinkinbb 的帖子

有$$就要買多幾件lu
作者: EarlyLight    時間: 2013-12-6 12:29

昌記系推介款式比你,另加自動幫你選擇埋尺碼,手一指見校服,比錢就得。其他校服店最好預先打電話問定,講身高體重,一去到佢地就準備好交貨收錢,冇咁緊張驚講錯野。
作者: pocotv68    時間: 2013-12-6 14:11

正想開post 問⋯⋯) F9 ^' f% ^. [: \% i+ c/ s7 o
吾該哂
作者: pocotv68    時間: 2013-12-6 14:28

手快甘多左⋯⋯pla del post
* F. R; M/ c  n* n
% T$ ^! i) u, ~3 Z) x4 s) H[ 本帖最後由 pocotv68 於 2013-12-6 14:30 編輯 ]
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-6 18:53     標題: 回復 15# EarlyLight 的帖子

其實昌記真係好似幾方便,雖然我未買。我諗最緊要淡定
作者: pocotv68    時間: 2013-12-7 18:09

去左建身買st Mary ,,,,不過冇要嘅碼( k1 x5 a8 Y5 c8 _* O
仲同個候生男子有傾有講
作者: 愛.o    時間: 2013-12-7 18:45

引用:
原帖由 銀禧仔 於 2013-12-6 18:53 發表   * B. i0 }- z+ [
其實昌記真係好似幾方便,雖然我未買。我諗最緊要淡定
, Z: ]0 W! q+ q: `9 [2 D! T& w) M7 E
去左3次先敢買
7 T1 ]! _) ]) Q7 Y! A通常係1個婆婆,叔叔睇鋪
: p( ^. D) Q; x; C5 j- `# o不過試過見到應該係佢地個仔幫手* b) I) L. N5 V- L' v& p
BTW 去買可以PM我~
作者: -  Yeung:D    時間: 2013-12-7 18:58

我覺得沒咩問題既..自己度好哂..
- N& v; p3 F2 Q( |6 i5 s0 Z一入去就甘買..
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-8 18:18     標題: 回復 20# 愛.o 的帖子

可以一齊買嗎?
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-8 18:20     標題: 回復 21# -  Yeung:D 的帖子

我都係度好先入去,最緊要吾好驚' \% T( c5 m1 |& U/ H! H( S
$ ~1 S/ z* c7 N; u
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-8 18:23     標題: 回復 19# pocotv68 的帖子

甘勁,傾d咩?
作者: pocotv68    時間: 2013-12-9 11:06

當朋友甘傾閒計,有講有笑
作者: 亂之天地    時間: 2013-12-18 11:25

做話劇已成為CD買校裙既例牌對白
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-19 15:22     標題: 回復 26# 亂之天地 的帖子

我上次買女裝學生襪佢都問我是否用係話劇
# ^. Z- F3 Z0 |- a/ j* b5 J其實點解關話劇事@
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-19 17:17     標題: 回復 26# 亂之天地 的帖子

我上次買女裝學生襪佢都問我是否用係話劇
: g# h9 ^) _$ R# _% j7 g其實點解關話劇事@
作者: kinomodosakura    時間: 2013-12-21 10:09

其實係比落台階新手用...就算話興趣都唔會笑...8 Y$ \4 h0 `" l6 K& _& ^
因為佢地已經習慣
! G3 U4 E4 `" x5 b昌記試身也可以,但別在多人時間免阻其他人
3 T% z8 l2 }' y( j有次千千去試身出來有兩女學生在買校服也很好笑~因為她們見千千只拿著校裙出來~所以笑了
$ C1 e: v: ]5 d2 Z% f但可能太多祖藍或反串電視節目看慣了~所以沒覺甚麼大多也只笑笑說~
作者: angela_fung    時間: 2013-12-22 19:08

引用:
原帖由 kinomodosakura 於 21/12/2013 10:09 AM 發表   % `+ m7 \7 ]8 J* k
其實係比落台階新手用...就算話興趣都唔會笑...
5 ~5 N4 e# f. C2 b因為佢地已經習慣" O4 b' e, v; T' m$ x% `* z
昌記試身也可以,但別在多人時間免阻其他人5 d* j0 S5 ?5 w: `; L- s7 n. U
有次千千去試身出來有兩女學生在買校服也很好笑~因為她們見千千只拿著校裙出來~所以笑了
/ E, U3 f$ Z  c& s0 G' G! i+ Y但可能太多祖 ...
% x( V7 J! {9 `( n) V- _
* u( y$ X1 j3 j0 y
哈。呢度吹吹下水,就快話連昌記都難買
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-22 21:34     標題: 回復 29# kinomodosakura 的帖子

試身我就吾會,直接講低三圍買完就走
作者: tobyyu007    時間: 2014-1-11 00:04

好美好漂亮哦!
作者: michaelbus    時間: 2014-1-23 02:14

其實是過一次之後就唔驚
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2014-1-26 21:38

昌記好易買WOR, 講SIZE之後佢拎貨俾你, 我買小學校服都係咁買, 一D都唔會怪的
作者: 銀禧仔    時間: 2014-2-1 23:45     標題: 回復 34# 芭蕾小精靈 的帖子

Hi,除左昌記重有無邊間容易買
作者: TYRONE_0113    時間: 2014-2-2 00:28

引用:
原帖由 銀禧仔 於 2014-2-1 23:45 發表   " [& @6 z6 x  U
Hi,除左昌記重有無邊間容易買
2 C& ~' Q, V! y" U1 v
0 j9 b& E2 o6 E+ @4 g如果昌記都話難買,無話可說,仲要問有冇第二間!
% {+ X9 n/ o" r5 O. S8 T# a(年近歲晚,不如去垃圾房碰下運氣!)
作者: 銀禧仔    時間: 2014-2-25 23:02

買d校服收藏先
作者: EarlyLight    時間: 2014-2-25 23:13

昌記之外,仲有教練都係差唔多level...
作者: 銀禧仔    時間: 2014-2-26 12:49     標題: 回復 38# EarlyLight 的帖子

未聽過,係邊丫
作者: EarlyLight    時間: 2014-2-26 15:02

系由痲地度船介
作者: rolf    時間: 2014-3-10 21:54

昌記有那幾間學校選擇?
作者: ZOE.HO    時間: 2014-3-31 17:00

引用:
原帖由 rolf 於 10-3-2014 21:54 發表   
- _1 x- Y) B. o  P昌記有那幾間學校選擇?
. |+ e, G0 j( \6 J. b+ }. p: g
' p3 T$ ^/ I$ r4 c我上星期去左昌記la3 L5 o) |% s9 t8 ]/ R+ W1 D+ P9 X
阿姐話東九龍既學校拒地刀有
7 E. @2 a0 ^6 }/ f  a0 E我買左保良同栛因
作者: angela_fung    時間: 2014-4-9 14:04

昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。3 e2 [) m5 E5 F. T7 i4 q  s

5 q! ]) J% S6 O. g# K& e; v. I( W但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第二間,妳個碼太怪獸,人問幾高幾吋腰妳又遲幾秒先答,呢啲野都會攪到阿姐串妳仲唔賣比妳。
" G. G4 D3 B" g) `建議冇信心/唔熟校服款嘅朋友去昌記開始先
+ z7 m, y! \4 ^% n6 K2 z9 }0 X- {- T' ~* ~' ]
作者: ZOE.HO    時間: 2014-5-7 12:00

引用:
原帖由 angela_fung 於 9-4-2014 14:04 發表   
  k! R: Q; J8 ?" I- u8 d昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。
& T( ]; h% Z- A6 K% B( Y8 C' l+ m
: M& g: M- s/ h' [" @! s) N- c' B但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第 ...
3 A- s2 j6 t3 o. u/ m  _
0 S7 _7 {$ z$ ~2 b- H! IZoe cd咗半年已去過好幾間,例如槍記,天寶,tim記,維多利0 L) x+ K, ]6 f6 d' z
大部分刀無問題
作者: ciciinlove    時間: 2014-5-7 12:04

我都買呀,但好驚。
作者: ZOE.HO    時間: 2014-5-7 14:03

引用:
原帖由 ciciinlove 於 7-5-2014 12:04 發表   
8 i- e: X& Z6 X5 C& B0 F$ @9 R我都買呀,但好驚。
: m( G+ A% [; Z9 `+ p7 l5 v* P5 v9 A, Z% J
買得多就5怕la
作者: mario1218    時間: 2014-5-20 16:06

昌記真係好容易
作者: 1388    時間: 2014-5-21 01:03     標題: 回復 29# kinomodosakura 的帖子

都唔知祖藍佢扮得多好定唔好好
作者: allkca    時間: 2015-1-18 12:56

始終都係驚驚地
作者: tamiya    時間: 2015-1-18 17:27

第一次買就梗係有少少緊張, 但都係個句, 講要咩學校咩碼, 俾錢走人
作者: Shion    時間: 2015-1-25 08:02

我第一次買都係昌記7 S- G; @0 E# g0 v1 [% l
真係估你唔到咁易
作者: 131072    時間: 2015-1-25 16:01

引用:
原帖由 Shion 於 2015-1-25 08:02 發表   9 ~+ }4 n8 j" k% B' i7 k
我第一次買都係昌記
5 V. ~0 D; @0 \1 U* ~真係估你唔到咁易
4 i8 \: w+ U. A! E7 ~/ Z3 m* T/ z) W* K! r. s6 O
昌記真係唔理賣比邊個的...
5 L. X0 x6 D, P% d5 o蚊形果d舖 觀塘小販市場 順成 華灃 etc etc都可以試下5 I2 W; t0 D5 t
大集團果d就視乎你見到邊個 一般見你問得唔似家長或學生都會即彈
  L8 X" N+ |& t3 ~: f但係有例外...去某維記買呔試過全部羅出黎比我揀..
作者: rofl    時間: 2015-1-30 15:53

我覺得鞋難買過校服@@
作者: YukiMinakami    時間: 2015-1-30 23:53

引用:
原帖由 rofl 於 2015-1-30 15:53 發表   # k/ ?6 W$ L9 o( _) N
我覺得鞋難買過校服@@
* F* K: e4 k" T8 V! ]; k2 f/ [  P" A9 M
如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係
作者: 131072    時間: 2015-1-31 05:11

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2015-1-30 23:53 發表   # v- k# a  \( o3 V0 K& }6 T

' G) E1 p$ ]. W$ ?& @1 F' }
. y% `9 D5 K0 J& I0 s如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係
; i0 ]( n: T7 b+ W' I
% H0 }% D# x1 M/ }) l同意$ G# z0 @- T# p3 C+ n! U
校服一定係難買過鞋 # Z* n: A2 U! x

( A$ D" U& k: |校服賣比非學生而 '有機會' 引伸出既問題一定係大過賣鞋+ l" M; y% Q8 `& J) {+ l
所以間間大舖都會好小心眼 驚有事上身
作者: fine.ef    時間: 2015-2-1 01:37

就現實而言碼數方面的問題好像比較大7 s8 f, n! x: X: e/ ~
有沒有可能有一個碼數對應表⋯⋯
作者: LolitaMinori    時間: 2015-3-18 22:49

昌記算是新手最容易買到的地方啦 第一次試試幾好的
4 V5 N1 J3 F5 u2 E5 v如果是集團分店 我覺得最容易買是維記  最難是金綸' d/ F4 R' B3 G' r6 ?% W( e
btw 有誰在9龍城的維記買過嗎?容易否?
作者: nyanteemo    時間: 2015-4-29 01:07

去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim
作者: left4devil    時間: 2015-4-29 02:14

昌記真係算易買咖啦
作者: willy    時間: 2015-5-24 09:14

引用:
原帖由 nyanteemo 於 2015-4-29 01:07 發表   2 p6 v7 c+ B$ X% Z" \+ `
去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim
/ i8 ]0 r) t" W% u9 X, Z3 s! `# S* o! ^
去得日日, 只有三種倩況買唔到, 一係佢無你要的SIZE, 二就係無你要的學校, 三就係你去到根本唔清楚自己想要麥
作者: regina1010    時間: 2015-5-24 10:38

其實多得很久前日本AV女優“植樹母子“訪港,為了讓港民認識而穿上同好認同最好看的P.con效服亮相,觸發該校不滿,後來……所以……,日日記其實為同好服務多於真實學生,大家可發覺日日記的校裙長度超短,根本買嚟返學就死得。
作者: m4a11122    時間: 2015-5-25 08:07

咁如果真光既校服難唔難買?
作者: hiace200    時間: 2015-8-12 20:38

我都好想去買,但係住係新界區........
作者: kwok1234    時間: 2015-8-12 21:58

真係唔難,看鋪伯伯好好人
作者: HazeDaze    時間: 2015-8-15 21:53

引用:
原帖由 willy 於 2015-5-24 09:14 發表   
; K/ d# |$ t2 n6 O/ F# _; ]% r# k. S( }+ {( Y8 Y: D; u
1 v" \8 |7 V1 o8 ]
去得日日, 只有三種倩況買唔到, 一係佢無你要的SIZE, 二就係無你要的學校, 三就係你去到根本唔清楚自己想要麥
0 k$ w3 W2 }+ X) q
第四種情況係無錢
  J$ a* e; @, U* R5 C(唔係講笑,昍記d校服貴其他舖一截)
作者: mw77    時間: 2015-9-21 07:25

咁買協恩邊間平啲?
作者: freeman1999    時間: 2016-7-6 00:13

我既第一次都係奉獻左比日日記
作者: 1980718    時間: 2016-7-12 00:51

拿出膽色, 就可以在火車橋買到優質的校服!
作者: sexwill    時間: 2016-7-12 23:56

真的很難嗎...我也想要買的說
作者: uniformx    時間: 2016-7-14 17:29

呢期:(最近三個月)
: N3 [+ y  S$ y& t! d$ l砂地 牛奶可買1 W' y! b. n6 U# M9 Q
火車橋可上貨
! X( J+ z$ ~: q7 S) ]1 X9 q不角 敗逆窮有貨就賣" O+ s4 J6 T2 S% d
張君 地補6月話未番貨
2 \9 v8 n: X; h  w1 N$ l張君 封窗買到
2 L% u; ?+ U1 q; [封窗 砂地/細狗 窗已封
! g- P. |" t" I/ v( ?) E$ B8 V: E成寨 娼妓 唔L想做生意咁款
作者: YukiMinakami    時間: 2016-7-14 22:15

引用:
原帖由 uniformx 於 2016-7-14 17:29 發表   
# G4 T: u) ^% ~2 q3 A呢期:(最近三個月)
; k& M( v# f3 e1 m砂地 牛奶可買
, s8 h0 Q& C* I+ D% ?3 }火車橋可上貨
" A- I4 k$ B+ u* G& u) G7 B不角 敗逆窮有貨就賣
' C. E- r0 [. T% G: t2 D2 L+ b. ?張君 地補6月話未番貨- \8 s; ^! Q- t
張君 封窗買到
9 C4 T! P  r* F+ G封窗 砂地/細狗 窗已封
7 m1 A2 r( F: ]* W: P成寨 娼妓 唔L想做生意咁款
( \; k% B( [1 L0 r
0 W0 @' L- R3 v# v# @2 \  W  F

7 D4 q2 p7 s+ ~# a( E砂地係砂由? 咁要試下牛奶先
$ O. u& @5 F( W7 W- l8 V8 m張君 地補係邊間? 我只知張君有牛奶, 封窗, 日月得附近好似有間, 同埋最近清盤果間
$ o5 x; h8 j  H/ f$ k8 H  G3 P- x新東三間封窗(不計張君)已全封, 話公司政策要證/手冊
4 @$ S" v7 |, Z! ~: D以附近環境, 娼妓就執咁款, 無奈生意難做
5 m5 R* j  _  b! Q  F- Z: }" r
" j5 _/ c, J  ?* R+ w0 p  B+ b1 T# c# i
另外, 請問有冇人試過夫候三力易唔易買?
作者: rockman772    時間: 2016-7-18 01:10     標題: 回復 1# 銀禧仔 的帖子

佢地非常好客, 仲問你有冇其他校裙需要 !!!!!5 G1 B$ ]  B3 p3 G) s8 N& C8 S
我一路買仲一路影相, 話存檔好下次再來買& T: n, j. X6 S0 `
[attach]139399[/attach][attach]139400[/attach]4 c' \) Q* ~* b

9 w+ Y, E# P, p* t4 Q[ 本帖最後由 rockman772 於 2016-7-18 01:14 編輯 ]
作者: Benjamin3310    時間: 2016-8-14 03:49     標題: 其實如果要訂造

有冇邊間可男子身訂造?😗😗😗
作者: YukiMinakami    時間: 2016-8-16 00:10

引用:
原帖由 Benjamin3310 於 2016-8-14 03:49 發表   * R, k0 Z" k0 ~* P" w2 f* {
有冇邊間可男子身訂造?😗😗😗
& J; V0 U) n* c  l% p

, O  R  ]9 T, n. I- z招緊租既教練, 都唔知仲做唔做; 日日有膽可以照試衫, 但應該唔造衫; 其他唔好亂試, 話係幫人買就好, 除非真係搵個女學生/媽媽級去, 如果唔係只會害大家都冇得買
% Z% ~1 G* e$ u+ ~6 F4 s. h( D! G- ]. E/ T; _3 o3 y
作者: jayjay05385    時間: 2016-8-16 19:20     標題: 回復 71# rockman772 的帖子

想問下仲有冇影到其他相?
7 D  O6 ]& F3 d4 v4 S想知大概有咩學校~~- _* K) i& S, z5 m( `# N- a' e
麻煩你~~
作者: cdelli629    時間: 2016-8-19 15:21

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2016-7-14 22:15 發表   
3 z5 B3 o: Q8 V5 C  l# x' g
/ g) n; B3 U0 s2 Y% k) S' E( t# L
/ \" I8 S- V% N
! R# M/ |) b! k* j$ Q砂地係砂由? 咁要試下牛奶先
+ X' Q" N# O; v6 g張君 地補係邊間? 我只知張君有牛奶, 封窗, 日月得附近好似有間, 同埋最近清盤果間4 j# l: z* Q: y2 P' X3 p
新東三間封窗(不計張君)已全封, 話公司政策要證/手冊
6 P+ r& ~8 H- n+ I) y! w2 [以附近環境, 娼妓就執咁款, 無奈生意難 ...
# T" w" {* {* w3 r: }& h9 C' R. s
張君 地補 就係日月得
作者: OnGullPookGuy    時間: 2016-10-2 08:30

話買比個女咪得囉
作者: ak747    時間: 2016-10-2 08:55

not bad
作者: nhll1210    時間: 2016-11-25 02:27

昌记那么好,我是女的,但是不是香港学生,一开始也怕不卖,多谢大家指点,下次去买∼
作者: Keicn180    時間: 2017-6-20 17:29

火車橋即係邊間
作者: Keicn180    時間: 2017-6-21 05:14

9龍城食完野見到曰曰記d校服就捉左條女入去買左兩套校服番去% X4 _- B& s) X9 Q
比想像中容易
作者: athl27    時間: 2018-4-30 23:54

昌記買校服根本易過去七仔買汽水, 只要你睇中咗講得出邊間就OK
4 e5 n7 n" m& q2 m: @九龍城維記有個八婆好串, 不過未試過唔知成功率
作者: Meldey    時間: 2018-9-13 14:42

請問火車橋依家仲買唔買倒?
作者: zzz999    時間: 2019-5-18 19:07

油麻地約室可以,態度一流~
作者: SAYA030    時間: 2020-5-22 11:05

畀啲信心就間間都買到
作者: macy1012    時間: 2020-5-22 16:45

very useful thx

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0