標題: 男仔去花園街 排檔 買Bra 同 底底 會唔會容易D [打印本頁]

作者: y22y77i2    時間: 2014-2-3 21:14     標題: 男仔去花園街 排檔 買Bra 同 底底 會唔會容易D

排檔 檔主係唔係通常都係阿伯黎??
0 d; s2 `; A: Z* N$ R% H* D無咁易有白眼情況??
作者: G雲喱拿    時間: 2014-2-3 23:04

任何店舖,都係打開門做生意,最緊要係有幫襯,理得你係男或定女,9 C# [) ]! n1 u' I+ j; h0 o8 ^
最緊要過到自己果關,放大膽啲,就乜問題都無,祝你成功!!!
作者: y22y77i2    時間: 2014-2-3 23:07

我念住先挑戰排檔先/ W0 {, W7 g2 b3 i1 x
因為所有事都係開頭難
作者: G雲喱拿    時間: 2014-2-3 23:47

其實一啲唔駛驚,只不過多數係,過唔到自己果關," f9 E3 x( h& N! x
挑上午九點、十點時段去買,果陣無乜人買嘢,% q, K6 A5 r# g/ j* F
就算有人,你都若無其事,當照你平時買男仔嘢就得.
作者: samou    時間: 2014-2-4 00:08     標題: 去買過兩次

http://www.hkcdtv.com/viewthread ... ;highlight=%2Bsamou
作者: rebecca    時間: 2014-2-4 00:24

我都經常去花園街買野都冇問題
作者: KR7723    時間: 2014-2-4 00:49

花園街有些排擋係女人開,打開門口做生意,應該冇問題。
作者: kwong0444    時間: 2014-2-4 12:51

可以試下灣仔"玩具街",係kfc隔離的內衣店,9 F  n" @7 p4 L# l" e0 G- e
無記錯係8點半至9點開,係2位中年亞姐看鋪," e# K# l7 }1 q1 L' o
比錢仲問你有咩要,) {. b  m( e7 g
她們應該見慣曬,不會歧視亦不會熱情,一入去她們不會有"打突"的感覺
8 o% m! [' w2 M只是普通客!
  j& K1 W& ~6 L3 V7 x# A/ Y# R不過10點後人留開始好多!!!
作者: Marie0749    時間: 2014-2-4 14:27

大膽d就得,不過花園街d貨來來去去都係果d
作者: 小山丘    時間: 2014-2-4 18:43

本人覺得咁仲難~~~
4 u1 a6 N9 h. ]2 W% D4 \如果無經濟壓力的話,去買d貴少少
, o) k6 J9 O' H8 v6 \0 G第一,真係靚d
1 j& Y! Y8 M1 ^1 t* W第二,當送比女朋友其實好正常
! M" a& j3 k5 G/ M8 J% j; X- ~: n5 \( [0 k* T, S
好似我今日先去sk2買粉底
# n7 T$ V) g4 e3 I我明知哥d係粉底都問下佢先
4 w  u! B3 Z7 c4 R" r佢仲問返我係未幫人買
作者: tatata    時間: 2014-2-5 22:54

直接报size,就ok啦
作者: mathew520    時間: 2014-2-22 08:22

我遲d都去個邊買
作者: 火狐子    時間: 2014-2-22 08:38

引用:
原帖由 小山丘 於 2014-2-4 18:43 發表   ; c3 m) `4 B3 p; Z
本人覺得咁仲難~~~- I# `' ]3 ^1 B9 d, A
如果無經濟壓力的話,去買d貴少少" q$ C' L0 Q. Z0 _- w% r
第一,真係靚d
4 p* a( ~' B! @/ k  e+ z3 o: H6 N第二,當送比女朋友其實好正常2 G" D; z: Y8 D; l, q& |: K
8 b! N, V+ o  l0 L& M5 Q. S
好似我今日先去sk2買粉底* {9 e' A5 V; ]) \1 d0 ], E, d7 g
我明知哥d係粉底都問下佢先
  k8 |4 M" M5 }( j) n) J) W* \) w% h佢仲問返我係未幫人買
/ V+ S5 i) b& Z( X
" m$ T: @% y  F) k. s" H對 有時我還要求佢包靚仔少少 做戲做全套
作者: Riven    時間: 2014-2-23 02:57

直接去專門店買唔係仲好咩?
作者: ZOE.HO    時間: 2014-3-31 17:03

有姐姐同我行佳前,系果度買咗新pe褲
/ {8 M) U% e* O! z所以應該無問題
作者: misslady    時間: 2014-4-5 01:01

引用:
原帖由 y22y77i2 於 2014-2-3 21:14 發表   
! h, J6 `0 [" k  W. d排檔 檔主係唔係通常都係阿伯黎??
! O! E, L+ C( |無咁易有白眼情況??
+ r* G5 t3 E: \8 P; I$ t9 z
1 B# N( V: _# w, p% |8 ]; l
排檔多人行.我但人鐘意去鋪頭。但$$又贵D.
作者: AlexiaTang    時間: 2014-4-5 01:19

樓主不如搵人陪自己壯膽喇' D$ D; u( M0 N; e, H
陪多幾次自己去
作者: angela_fung    時間: 2014-4-9 13:39

通常我見到阿伯阿婆阿叔阿嬋看檔的我都不會買。
: f% }7 d/ l0 u5 E. [反而我會選擇啲候生或者潮啲嘅人看檔的地方,看檔個人越潮妳就越易買,潮人咩大場面都見過,對咩事嘅接受程度都大啲,對佢地尼講,男仔買胸圍底褲直頭小事
作者: Nforest    時間: 2014-4-12 12:58

驚就唔好去, 去就唔好驚
作者: EarlyLight    時間: 2014-4-15 10:59

其實Bra 同 底底 系好易買既野,唔似校服,佢地冇理由有生意唔做,就算明知系你著既,對佢地做生意都冇影響,想要就去買啦。
作者: ZOE.HO    時間: 2014-4-15 11:05

有次買打底褲,阿姐不停介紹邊款有咩色,邊d有花邊,邊d長d
作者: NikiChow    時間: 2014-4-28 23:57

去尖咀H&M買,無人理你又多款慢慢(間),(間)完去收比錢,又唔怕比人問長問短,驚就去男裝部買多件衫作(鹽)(色)其實買女裝最好去Aldo,H&M,Stevemadden,SaSa,Zara呢幾間係最好唔會有Sale阻你問你同跟你(間啱)比錢就得
作者: meikan    時間: 2014-6-21 21:43

其實都好易買,比完錢就走得
作者: polar2013    時間: 2014-6-29 14:35

應該唔難...始終人地都係做生意。
作者: mm888    時間: 2014-6-29 16:49

怎沒有圖唷~~
作者: G雲喱拿    時間: 2014-6-29 21:11

一賣一買其實有乜好驚,又係自己心理影響.
作者: maria-ng    時間: 2014-7-2 18:00

引用:
原帖由 G雲喱拿 於 2014-6-29 21:11 發表   
% ^+ p2 k8 ~1 u) y8 _$ G* S9 `5 |1 e一賣一買其實有乜好驚,又係自己心理影響.
" ~& I$ Y  A$ C7 B4 |未必架,尤其男仔買女人野(M巾/棉條)更甚
作者: 黑絲學生妹    時間: 2014-7-6 12:16

其實一開始真係有d驚~~不過,買左一兩次就
作者: Charisse    時間: 2014-7-8 07:27

我仲未夠膽去...
作者: willy    時間: 2014-7-9 19:36

花園街應該都OK, 個人反而想試下內衣專門店, 因為見到D BRA真係超正,
作者: Edward0917    時間: 2014-8-23 00:34     標題: 回復 20# EarlyLight 的帖子

其實Bra 同 底底 系好易買既野,唔似校服
3 P( Q4 m6 ^% t6 s7 T$ R校服仲難買既咩????
作者: user9527    時間: 2014-8-23 00:56

引用:
原帖由 Edward0917 於 2014-8-23 00:34 發表   ( s- Q! B" X& v- A3 b* @7 K
其實Bra 同 底底 系好易買既野,唔似校服
1 B; i+ r+ C5 |: q, `校服仲難買既咩????
9 ~/ d6 [0 q4 d3 c% e
2 p$ U/ Q# U' h2 G1 `- u
你唔識買好容易買錯 Size 的
作者: stevejobcc    時間: 2014-9-3 00:58

引用:
原帖由 EarlyLight 於 2014-4-15 10:59 發表   8 p1 j  Z% ?" q  D$ s' o. L) g
其實Bra 同 底底 系好易買既野,唔似校服,佢地冇理由有生意唔做,就算明知系你著既,對佢地做生意都冇影響,想要就去買啦。
! b5 Y1 u6 d9 ?# v2 ?( C( |買校服先頭痛...
作者: 芷桐    時間: 2014-9-4 02:38

我覺得花園街的bra款式比較土了一點,但勝在平
作者: YukiMinakami    時間: 2014-10-19 00:06

引用:
原帖由 stevejobcc 於 2014-9-3 00:58 發表   
6 [. J2 D- s7 X4 g* i
' b+ B0 e3 d+ \: }. x, ?買校服先頭痛...
" L3 X5 n: q1 u( M0 X5 f
1 N" w7 r+ S' o& [+ s2 F最怕某D校服只係太子道, 金字頭果兩間先有得買!
作者: tbackceci    時間: 2016-4-27 16:05

專門店有咩推介
作者: yoda0806    時間: 2016-4-27 17:00

如果妳本身有D肉地嘅話,satami谷胸一流!
作者: yannylpc    時間: 2016-4-27 19:12

好多人睇住,,,不過最緊要自己過到
作者: yinnlaa    時間: 2016-4-28 12:52

唔怕放心去馬
作者: lazygigi    時間: 2016-4-30 21:43

上網買最方便
作者: aaabbbcccddd    時間: 2016-5-17 21:43

今日先起鴨寮街個邊見到呀伯揀女人底褲  5蚊條好平
作者: mosaicpoop    時間: 2016-5-17 23:01

淘寶咪得,有D仲保密出貨好方便
作者: bobo_sister    時間: 2016-5-21 06:09

我女裝去買, 都ok喎!
作者: f14dtomcat    時間: 2016-5-21 11:57

花園街(與金魚街平行那段)其中有一檔是個大叔看檔
作者: maisie    時間: 2016-5-21 12:23

引用:
原帖由 y22y77i2 於 2014-2-3 21:14 發表   
8 y4 R2 E/ v1 C! H3 o  v9 W排檔 檔主係唔係通常都係阿伯黎??
, W: G/ w. h$ Q- c, j6 V無咁易有白眼情況??
7 Y& g$ p2 y9 q1 c3 t- _你冇錢買,就會白眼

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0