標題: 第一次試著 High heels [打印本頁]

作者: nikky    時間: 2014-3-22 08:20     標題: 第一次試著 High heels

M&S Nude color high heels,好睇嗎?$ ~, r- }+ ]7 T, ?5 ]" u0 m5 d
第一次試著 high heels 好開心、好興奮呀!/ N6 W9 S1 {& D* R2 u$ l
8 P" ~) [6 w% A
作者: aaddyy    時間: 2014-3-22 09:35

這雙高跟鞋好看,記得我第一次穿上高跟鞋也是很興奮
作者: suedemi    時間: 2014-3-22 12:27

唔錯喎,試下配唔同的絲襪看看?
作者: sophia1234    時間: 2014-3-22 12:30

鞋不錯,不會太高可以日常使用,穿上絲襪會更好
作者: p6123    時間: 2014-3-22 13:20

幾多碼啊唔錯啊. d. H/ N$ @  @9 m% V/ l

作者: connye    時間: 2014-3-22 17:16

my first one is also m&s, nice!
作者: ashleyashley    時間: 2014-3-22 18:31

對鞋好靚呀.......
作者: chunliyw    時間: 2014-3-22 19:00

classic style lei, lovely
作者: siuyan_7    時間: 2014-3-23 00:01

好合腳型
) |5 [' S8 o# L  x% a如同樓上所講,穿上絲襪會更好看
作者: nikky    時間: 2014-3-23 13:27     標題: 回復 5# p6123 的帖子

多謝你,係42號
作者: nikky    時間: 2014-3-23 22:51     標題: 回復 3# suedemi 的帖子

你有冇好提議?; G$ ~: Z6 q$ g# N/ N
我諗配肉絲應該唔錯,好似皇妃咁著
作者: nikky    時間: 2014-3-24 01:04     標題: 回復 4# sophia1234 的帖子

其實睇咗各位D靚靚高踭鞋好耐,但自問係大腳之人(男43號), 4 Y+ l/ _7 ~! }8 c. S
所以好羡慕你哋可以著高踭鞋,直到近日睇到 Heel 姐一個舊帖,* q# n: {! e% l5 e1 ~
佢話高踭鞋係比男鞋貼腳好多,可以著細一個碼。, g8 M1 Q2 m' d1 N: d3 B& s
前兩日咁啱行過 M&S 見到有最like 嘅高幼踭尖頭鞋42號, 6 O- G$ |7 H& m6 n
就鼓起勇氣攞佢入 fitting room 試吓個 size 得唔得,
$ t5 E, {3 T# R& ~; p& k) }果然長度OK可以著得入,只係濶度窄咗D。: A0 \) u* c7 R$ w+ f. ^4 X

: J" b7 w' y$ N( G3 u4 {自已對住鏡照咗一陣,睇見自己著咗對高踭鞋又真係好鬼死靚, ) f$ Y  e; c# R, t0 f, ]
所以要將依個咁靚咁特別既時刻記錄低,再 post 上嚟同各位分享一吓我嘅第一次。6 u: F( C0 M9 e; u  v
另外,真係唔怪之得D女永遠話「自己只係欠一對鞋」,我依家完全明白晒!
# U* E1 |% j1 R, {, r8 z見到靚鞋真係會買到成屋鞋都仲係要買∼3 k3 J5 d7 K9 J% J& `, b
: Q& q$ |8 m4 C0 m: n; m5 A2 ?
但係始終我都有少少男人購物嘅自制,最終都冇買到,
5 }1 m- P. M2 z不過會留意佢幾時減價,到時我諗都係「姣婆守唔到寡」!4 o. Q2 e# C0 X) m

$ M, v, I+ s9 L/ u3 \[ 本帖最後由 nikky 於 2014-3-24 06:44 編輯 ]
作者: Isabellahc73    時間: 2014-3-24 02:25     標題: 回復 12# nikky 的帖子

妳去M&S試鞋,係CD去試,定未有CD去?另外,M&S有42碼鞋賣?邊間分店?
作者: nikky    時間: 2014-3-24 07:42     標題: 回復 13# Isabellahc73 的帖子

我要「入fitting room 試」,咁你估吓我有冇CD? 1 e( G1 s- X% C* N" J
至於邊間分店有42號鞋賣,你自已去問吓店員幫你check 貨仲好啦,: O# F+ d. N8 A$ X0 ^
我講咗邊間有都冇用,你去之前比人買咗,你去到揾唔到又話我吹水。
作者: samou    時間: 2014-3-24 18:40

咁試完之後,你有冇買到?
作者: nikky    時間: 2014-3-24 18:49     標題: 回復 15# samou 的帖子

我最後一段寫咗喇∼
1 l; v6 S# M. z* e9 t5 \. X1 |, M"始終我都有少少男人購物嘅自制,最終都冇買到,
' r  b6 v; l# U3 g9 |不過會留意佢幾時減價,到時我諗都係「姣婆守唔到寡」!"
9 ]2 o; W( H+ e' T 1 t: n5 ]* d6 {% ~  R

! `1 }) R2 R. k: z' B' p[ 本帖最後由 nikky 於 2014-3-24 18:52 編輯 ]
作者: bleach32    時間: 2014-3-27 09:51

not bad at all.........nice leg
作者: yathei    時間: 2014-3-27 16:08

著左絲襪又會鬆啲
作者: Ada90    時間: 2014-3-28 23:17

good good ar
作者: bencheung    時間: 2014-4-5 08:48

wear black stockling
作者: slk    時間: 2014-4-5 12:21

留待減價買會慳不少的.
作者: Kit239602    時間: 2014-10-9 18:35     標題: 回復 16# nikky 的帖子

我有試過試著之後都冇買到
( _" R  l" h" Z0 N
& @$ S$ v/ t4 A' S4 R[ 本帖最後由 Kit239602 於 2014-10-16 10:37 編輯 ]
作者: selina771112    時間: 2015-7-14 19:56

可以穿這雙跑給恐龍追嗎XDD(侏儸紀亂入
作者: katia2015    時間: 2015-8-27 13:43

配上絲襪更好看啦
作者: 芷羚    時間: 2015-12-31 05:55

高踭鞋應配絲襪更好睇……
作者: nikky    時間: 2018-6-8 00:16     標題: 回復 25# 芷羚 的帖子

Agree!
作者: pccw0000    時間: 2018-6-8 00:28

Looks alright
作者: wolfhell0204    時間: 2018-6-25 09:47

其實本人覺得高跟鞋同絲襪係唇齒相依的,因為絲襪多多少少有修長、修幼功效,(尤其黑絲)' a. ]8 U2 J* k9 h% i8 q$ H  P9 F
5 T. m2 p  r  Q2 P2 _6 ]
所以好多女士穿高跟鞋會同絲襪一齊穿,穿左之後好自然會翹腳,曾幾何時剩係睇D女士絲襪高跟鞋翹腳,
0 f  f! N& k1 Z3 v/ X8 L
8 ]' x* \4 l8 K9 ?2 e都睇到...... ,所以有時候都學下D女士咁,但18樓都講左少少重點,著左絲襪又會鬆啲
/ z& G; u' C, e4 K; q& U. D& y4 M0 @
咁變相你購買高跟鞋可以買細0.5半個碼都唔緊要,' v, x( t9 S/ I; v0 {

- f& P$ K: c  h2 a8 j, k7 t同埋唔知係唔係個人因素關係絲襪著得耐左,真的覺得雙腿好似有修長、修幼功效9 B' A$ s  I; p8 v, _; W

+ [7 v0 b7 f2 U* [[ 本帖最後由 wolfhell0204 於 2018-6-25 14:39 編輯 ]
作者: MANYAN    時間: 2018-6-25 10:59

我想知點樣可以拎鞋入去試?
作者: HKReindeer    時間: 2018-7-1 14:42

樓主你第一次著算唔錯,但其實高跟鞋要Keep住著多幾次,
' z! F  y: y9 w5 n. M8 I
3 `9 J0 k" Y. _& o: t- O4 J* U& m5 H先知道你著既高跟鞋戰績係去到邊 ( 睇鞋底)
7 a1 p& l- v4 {* N& w! h% {( y3 {7 y. @
當初我都以為對鞋愈乾淨係愈好,但依個想法係錯
6 f4 r: I  G. _9 |0 z0 H9 y; r" x6 @( X( K
反而鞋底愈污糟,先可以感受到你著既高跟鞋貢獻' E4 @2 E' r" r" ^

" c' H7 {! N" d; R5 S( M" H  a所以每當冬季開始時候,就係頻頻穿著絲襪高跟鞋逛街時候 (指:本人)
作者: Kk111    時間: 2019-1-5 02:27

著高跟鞋係一件好爽既事
作者: ivy_c    時間: 2019-1-19 19:16

Good looking, consider to try on a pair of pantyhose and that will complete your life.
作者: abu05011    時間: 2019-1-28 23:35

穿上高跟鞋要穿上絲襪會更好看
作者: Carol0122    時間: 2019-1-30 10:59

引用:
原帖由 nikky 於 2014-3-24 01:04 發表   
( f( @% E/ W$ q4 Z其實睇咗各位D靚靚高踭鞋好耐,但自問係大腳之人(男43號),
  I4 M7 w* @! ~% Y3 X  d# s所以好羡慕你哋可以著高踭鞋,直到近日睇到 Heel 姐一個舊帖,
" m0 {" u! X' V6 I6 M  j' f) `6 B$ N佢話高踭鞋係比男鞋貼腳好多,可以著細一個碼。# i7 b, d+ c( G- Q" }3 k+ i
...
; D5 a0 \, D( G/ l" G8 N# o
7 C" w- W+ U, H; {大碼在淘寶不難買到好貨
' V2 d, y9 t1 A, n1 @( T細心選便好
作者: paktin    時間: 2019-2-13 20:41

Black pantyhose is suggested as its a perfect match
作者: joey221    時間: 2019-2-14 06:56

引用:
原帖由 nikky 於 2014-3-22 08:20 發表   5 h2 s" J7 l9 _- ?
M&S Nude color high heels,好睇嗎?
; Z5 {0 L+ L1 I0 y# H4 u. S第一次試著 high heels 好開心、好興奮呀!
6 [* g, z( y2 i2 c: Q
0 n) {# F3 X$ J; {5 {
配合肉色絲襪更好看
作者: fthong    時間: 2019-10-19 13:05

nice and sexy ar~~

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0