標題: 敗家女!忍唔住,又買衫。 [打印本頁]

作者: applebaby    時間: 2014-6-19 10:06     標題: 敗家女!忍唔住,又買衫。

平時我都唔多買男仔衫。但自從買第一條裙之後,好似收唔到手,明知越來越難CD,但還是按奈不住。
. ]( [. c- J+ C1 @! D' `昨日,行過幾間賣出口貨尾的鋪頭,望了幾望,見到一條啱碼的連身裙,忍了又忍,走了又走,最終都買了。; U& p# e4 X5 I0 T# |
我身材不好,好難好似各位姐姐咁易買衫,見到啱身,而且是$30咁平!!總覺得無理由唔買。
. p$ F$ p% e" O# F0 a' k; _7 }6 E9 Y( w1 ?: E. g
姐姐,我係唔係中毒了?這是敗家女嗎?
作者: kelly1983102    時間: 2014-6-19 11:39

$30不算敗家吧?超市買對絲襪都要啦
作者: 依婷    時間: 2014-6-19 12:30

這個
. Y' C5 V6 P( R% X4 A# I: I4 J$ \不是中毒  不是敗家
7 u1 C0 `1 i; N  i0 D3 m# V這是內心的呼喚
4 m$ W+ q% n3 e! H繼續加油買下去
/ F- c" m6 y; H( b
作者: winniegobby    時間: 2014-6-19 14:25

姐姐,有便宜野執,可唔可以話我知係邊到買架?
作者: JoJo1217    時間: 2014-6-19 16:20

0 f4 S5 ]) |! _& G2 M3 N6 Q9 p
恭喜你已擁有女性的思想心態,這是 CD 出街所需的條件之一。8 u/ t) o& s4 M. z$ }8 S; m
      ) J5 V+ I! v9 t4 W

作者: sophia1234    時間: 2014-6-19 17:05

那我不知道敗幾十次了,逛網拍更容易不小心買了一大堆...
作者: jolfy    時間: 2014-6-19 19:51

越睇越中意,越来越想买
作者: gila    時間: 2014-6-19 20:39

要忍下手, 真係好難.2 ^3 I. b4 U9 @- ~' F7 j4 O% d8 f1 [+ `
感覺是吸毒一樣, 上了癮. 久不久好會心癮起.
作者: wawa520    時間: 2014-6-19 22:13

30元在今天來算,怎會是败家
作者: LolitaMinori    時間: 2014-6-20 22:25

同樣是第一次後會越來越多....
) l5 D) o+ E1 `6 m 錢包肝硬化了
作者: lulu2468    時間: 2014-6-21 00:23

愛shopping係女仔天性嘛~~~
作者: ladycici    時間: 2014-6-21 01:01

買到靚衫会好開心架,所以會越買越多
作者: hellohi    時間: 2014-6-21 08:32

我都係呀,經常行過出口成衣店睇吓有冇心頭好。就算第一次急到手,都總會返轉頭再睇,最終當然係將佢帶返屋企。
作者: applebaby    時間: 2014-6-24 13:48     標題: 回復 8# gila 的帖子

上星期心思思去鑽石山馬莎行下,因為果度有暇疪貨尾大減價。講真,我係要著女裝的喜悅,又不是返工見人,少少暇疪,卻平一半以上,其實好啱我,夠化算。9 Y" }7 a# Q  l3 @/ m5 f
9 ^' b$ y+ V# J, k1 z  }
怎料,找不到啱心水的,離開後失望咁行咗陣,怎料,見到一佪鋪頭有bra set特價,$99/套!我未試過呢個牌子,也不期望幾十蚊比得上W~, T~之類,但試下啦,總好過空手而回。返屋企著上身……嘩!超舒服,36B有PUSH UP,身形啱啱好,連砵仔糕都唔洗,細細地,自然、舒服、透氣。有時我唔鐘意砵仔糕好焗,D汗濕晒。! Z0 [0 z' ~1 o5 i# T9 L3 {! A3 g

; N8 ?+ V3 R. F! K6 T" f姐姐們,我怕我已收唔到手。
作者: ladycici    時間: 2014-6-24 18:16     標題: 回復14#applebab

我都有去鑽石山荷里活廣場行,貪佢有免費泊車,遑間shop 做Bra set特價?
作者: applebaby    時間: 2014-6-25 17:41     標題: 回復 15# ladycici 的帖子

3樓Intimate closet# X' D) R& J! X1 n

9 n  s  s# a! `, M2 M[ 本帖最後由 applebaby 於 2014-6-26 10:03 編輯 ]
作者: iamshy    時間: 2014-6-25 21:14

我都成日忍唔住手買...
作者: meicd246    時間: 2014-6-26 00:57

$30不算敗家吧
作者: ladycici    時間: 2014-6-26 22:45     標題: 14#applebab

呢間shop對面係食肆,很多人喎。
作者: applebaby    時間: 2014-7-8 10:13     標題: 回復 19# ladycici 的帖子

揀下午3點到6點時間就ok。
作者: meikan    時間: 2014-7-14 09:15

我都覺得真係好難忍手

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0