標題: [求助] 新手想買化妝品一問 [打印本頁]

作者: kenyip77    時間: 2014-7-22 19:55     標題: 新手想買化妝品一問

請問去邊到買同基本要買D咩
5 X' j# N0 w  ^, r2 ^最好平平地就OK. K* b# k. X: ]7 Y

6 b* e3 P) j9 K1 o$ |0 G[ 本帖最後由 kenyip77 於 2014-7-22 20:00 編輯 ]
作者: suedemi    時間: 2014-7-22 23:31

我多數去大的連鎖店....
作者: kenyip77    時間: 2014-7-22 23:53

姐係沙X,卓X?
作者: lovable    時間: 2014-7-23 00:31

Aeon十二蚊店
作者: yoda0806    時間: 2014-7-23 06:14

去大型連鎖店啦,可以問埋啲嘢點用同試俾你睇
作者: wondernight    時間: 2014-7-23 08:53

去店舖買,但售貨員會否用特別眼光望你?5 D" p8 T( d1 m# @6 e
所以我很想去買,但很怕。
作者: applebaby    時間: 2014-7-23 10:09

我都想買,連但,連買甚麼我都不知道,有無人可以教我?
作者: lovable    時間: 2014-7-23 10:17

引用:
原帖由 yoda0806 於 2014-7-23 06:14 發表   
: w3 {, N( j" k+ @$ ]3 u; A  H去大型連鎖店啦,可以問埋啲嘢點用同試俾你睇
4 O, k* ^2 k% O' I
7 p0 v! }) n7 O: ]7 Y我以前唔識野時試過, 好易比人屈買貴野
作者: lovable    時間: 2014-7-23 10:19

引用:
原帖由 wondernight 於 2014-7-23 08:53 發表     Y% c" \* F5 a2 [: D: N
去店舖買,但售貨員會否用特別眼光望你?
# b( G  }9 q2 i3 [$ |  ~# {所以我很想去買,但很怕。
1 T; c" j7 ?4 \; j! d9 q8 w
' o$ K5 T, v0 d; Z售貨員實會望你喎, 點知你係咪偷野或要求助
$ [0 V  }  S1 o8 w5 r7 }至於係咪用特別眼光, 就睇你有冇鬼鬼祟祟咁望人咯
0 {7 Y+ c! ~* Q& z1 G7 N$ L, M- L3 @& j! X+ n' ?/ [. r- V
等到唔怕先去買囉, 又唔係去買女裝內衣褲
8 E1 o; x0 m5 q/ d
" @$ _' Q$ G" F4 |[ 本帖最後由 lovable 於 2014-7-23 10:25 編輯 ]
作者: lovable    時間: 2014-7-23 10:22

引用:
原帖由 applebaby 於 2014-7-23 10:09 發表   
& L0 g9 b# c' q我都想買,連但,連買甚麼我都不知道,有無人可以教我?
) V0 E5 T1 Y4 h- L$ M" u
2 W! ~- {' w9 x" G你可以買住D基本野: 粉底 唇膏 眼影 胭脂 玩住先
) X5 s. H! E% x8 M* L9 G) z其他 睫毛液 眼線筆 等等遲D慢慢先買囉
作者: kitkit425    時間: 2014-7-23 14:22

引用:
原帖由 kenyip77 於 2014-7-22 19:55 發表   2 ~$ f) c: p6 z1 P
請問去邊到買同基本要買D咩: g+ }! _' A# N& A
最好平平地就OK
6 T  q: }- t: \6 ~% y. b最重要係你想用幾錢去買 因為咁樣先可以考慮到要咩牌子
作者: tracy4    時間: 2014-8-17 22:31

萬寧,屈記都有
% ^9 X4 }2 g3 X& }% ^其實佢地宜家太多自由行啦
% X7 U; `2 X6 o0 o+ O& J2 _: a, _  V無咩心機痴香港人4 O3 K  E- P1 X* m6 S) g" f% E
睇得好自由
作者: mikeperry    時間: 2014-8-26 07:45

How about the internet?

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0