標題: 3mm超薄 男性專用衛生巾 [打印本頁]

作者: 5601214    時間: 2014-9-2 21:47     標題: 3mm超薄 男性專用衛生巾

( \9 A* J7 ^! i; x
2 D% |; j# k) S7 K
越來越多男性穿裙出街,男性胸罩又已經出了場,我也猜到男性衛生巾出現的日子,不遠了。話口未完,這款由日本品牌「Kao”s」推出的Smart Guard,男性專用衛生巾,超薄3mm,用久了也不會不舒服,帶著周圍去都無問題。其實這款產品,專為有尿失禁問題的男性而設,比成人尿片輕巧舒服,實在是個偉大發明。
/ S! k; C3 o' ^% l: {- l5 F) I% U3 e% ]3 j9 r6 k$ [" Y& g
資料來源:yahoo.jp
& a3 D0 o' Z8 v1 p3 _( m. l$ Z+ F1 ^- H! f8 S) B
http://hk.apple.nextmedia.com/re ... t/20140902/52856792
作者: kwok1234    時間: 2014-9-2 22:04

有點怪怪的,看似很小的
作者: mizuho    時間: 2014-9-2 22:11

日本 is really
作者: 1980718    時間: 2014-9-2 22:24

日本真是
作者: gila    時間: 2014-9-2 23:08

日本邊度有得買? 買到可以作抽獎禮物送俾大家。
* J2 P5 |: w0 `1 d7 t2 a0 f7 f快D幫手search下
4 R9 n/ n" ?( ~% |! X" b5 H
+ w7 J" E7 k; D# S' b( M4 S9 f[ 本帖最後由 gila 於 2014-9-2 23:11 編輯 ]
作者: misslady    時間: 2014-9-2 23:41

引用:
原帖由 5601214 於 2014-9-2 21:47 發表   1 K' Y- t9 j& I) ^
+ `/ Z& `" t# _) f+ a7 D
6 ]9 A, y; Y2 {/ A0 _  L& B
越來越多男性穿裙出街,男性胸罩又已經出了場,我也猜到男性衛生巾出現的日子,不遠了。話口未完,這款由日本品牌「Kao” ...
) ^; E* S# J+ D- W8 Q% N
- K/ ?% ?* P4 T3 j. ]
oh.. really.
作者: osq77391    時間: 2014-9-3 00:21

日本呢個地方真係好有趣
作者: mac02    時間: 2014-9-3 02:56

無實際用途喎, 太細張, 老人家用黎防止尿滲就可以, 真係去到失禁的程度, 一樣係要用返傳統的成人紙尿褲先得.# y5 T; {" u, _, O7 @

/ y( {6 [% v0 g$ c" u, \5 jM 巾唔厚唔長, 點會有 FEEL ?
作者: Eva0313    時間: 2014-9-3 11:31

日本人果然係諗得出做得到的民族
作者: faching    時間: 2014-9-3 11:53

真是什麼都有
作者: shinichi40015    時間: 2014-9-3 15:57

這只是老人家用來防止尿滲的吧?
作者: willy    時間: 2014-9-3 18:42

呢次真係估佢地唔到.....6 r7 X  M$ i1 u. Q% P: ?& ?2 x
不過應該無麥FEEL......
作者: kathylam2001    時間: 2014-9-3 20:32

日本真係乜奇怪野都有……
作者: maria-ng    時間: 2014-9-3 20:47

TENA一早已經有,不算新發明
作者: suedemi    時間: 2014-9-3 23:42

唔係好明?  男裝的與女裝的有何分別?  索性穿女裝輕巧裝咪得囉....
作者: sintak    時間: 2014-9-3 23:59

only absorb 15cc, it may be useless.
作者: joe_box    時間: 2014-9-4 01:22

http://www.kao.com/jp/smartguard/smg_smartguard_00.html
# H- @( d9 D, `! R日本品牌「Kao”s」推出的Smart Guard,男性專用衛生巾,# Y( R: f5 F) T* e2 J+ h
超薄3mm,用久了也不會不舒服,帶著周圍去都無問題。
作者: thomas813    時間: 2014-9-4 16:35

我啱啱喺日本返黎,早知去搵' G5 x. B! o- O$ m+ i5 z

" v$ K( E6 `/ x/ G0 n- }( a* x: `[ 本帖最後由 thomas813 於 2014-9-4 16:36 編輯 ]
作者: osyying    時間: 2014-9-5 02:01

其實香港可能有啲實際用途啦。因為香港外面廁所好多都無廁紙。小便完多少有點滴剩餘。不「吸乾」底褲會吸收。改用呢個乾淨啲?
作者: YvonneYeung    時間: 2014-9-20 23:26

引用:
原帖由 osyying 於 2014-9-5 02:01 發表   * i# i6 f6 c' A' G8 {1 }
其實香港可能有啲實際用途啦。因為香港外面廁所好多都無廁紙。小便完多少有點滴剩餘。不「吸乾」底褲會吸收。改用呢個乾淨啲?
& q  t8 H( x6 N
4 J( J: b9 ^# B- n# c/ n
我會用厠紙自製衞生巾放入內褲內,令內褲較乾淨。
作者: test01    時間: 2014-9-24 18:14

會唔會有人買:D
作者: yshlmtwo    時間: 2014-9-26 23:38

日本這個地方太有趣了
作者: maria-ng    時間: 2014-9-27 06:13

我相信男性專用衛生巾大家應該不感興趣
4 `3 k4 l2 Z. C+ \9 m只對女性用的才有興趣
作者: leofong1992    時間: 2014-9-30 23:57

日本
, D7 @9 X" z2 u, [/ U有咩用呀
作者: weisang1231    時間: 2018-8-19 13:03

這種有人用過嗎?應該沒fu吧
作者: HKG.13    時間: 2018-8-27 17:11

其實同用女性超薄裝有咩分別
作者: king18    時間: 2018-9-1 07:17

作者: vm0510    時間: 2018-9-1 10:21

真是特別的商品
作者: kdkid    時間: 2018-9-25 12:35

引用:
原帖由 maria-ng 於 2014-9-27 06:13 發表   
5 ~" A2 ~: N: p, W我相信男性專用衛生巾大家應該不感興趣
- l3 F7 t1 Z* d. H1 @3 t  Q只對女性用的才有興趣
' V3 W9 o8 U) r. k# w
同意,同埋無乜好大用途,除非改良到長些,可以( B" J, c# _& ^) C
cover埋pat pat, 但市面上已經有tena
作者: concorde    時間: 2018-10-1 01:07

正!!!衛生巾!!!女性衛生巾用起感覺好啲
作者: 校服收藏者    時間: 2018-12-26 12:00

唔知有冇人買左黎用呢?
作者: caca123    時間: 2018-12-28 13:54

眼界大開呀

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0