標題: 有無人鐘意cosplay? [打印本頁]

作者: 151616    時間: 2009-4-16 17:15     標題: 有無人鐘意cosplay?

有無人鐘意cosplay?又或者有玩開cosplay既?, k, k/ }% t/ A* _3 L4 i
日本好多漫畫角色d衫好正 好多lace...
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-16 17:55

cosplay有好多衫都好正架
. j6 @# U# \7 u- x5 N" a3 {( A但係最靚果套都係你買左既公主裝  E0 _# h  Q8 C  a) Z
lolita都幾好,有無考慮買返套呢
作者: 151616    時間: 2009-4-16 18:45     標題: 回復 2# 的帖子

果套公主裝係(情趣裝多d).........我想要真cos服多d(好多街影個d貴野...)+ D$ _* l0 a: O/ Z( H* d  b* |
有...考慮過
作者: 白天    時間: 2009-4-16 19:08

引用:
原帖由 151616 於 2009-4-16 18:45 發表 ( P  b6 b$ q5 S& e5 N2 ^7 ~
果套公主裝係(情趣裝多d).........我想要真cos服多d(好多街影個d貴野...): [# x* q4 l6 P, ^- Y
有...考慮過
- j0 M% h& N( k* u& C, v' I

) g% R* z, M$ |
# T& V7 Q, J3 ^% K我鍾意cosplay架..我都買過類似你上次果隻公主裝..不過係校服裝..但其實係情趣裝黎...所以以後都唔會再買= ='其實cos 服唔貴架..可能貴果d情趣裝少少..但要用多位擺..所以好易比屋企人發現..如果你想買既..網上好多團訂..會平d.
作者: shinobu    時間: 2009-4-16 19:59

sweet lolita 算唔算
* l2 Z9 ]% t* {! n+ O$ e; g6 O9 ~可惜我仲未買到....
作者: tacdog249    時間: 2009-4-16 20:34

有考虑过,但身材不行.......
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-16 20:45

搵唔到平D架咩
作者: benbenben140    時間: 2009-4-16 21:15

我鐘意Kri........(唔記得點串 )
作者: kevin428    時間: 2009-4-16 22:58

分享出來看看嘛..............
作者: dj0013    時間: 2009-4-27 04:40

lolita都幾ok
" y5 n6 i  Q- {6 y
5 ~& C4 T# `; {% B1 ^$ E有D可以著得中性d
作者: JEM    時間: 2009-6-12 22:55

lolita + 肉絲 ~~~~~~~正
作者: zozoshing    時間: 2009-8-9 07:58

lolita 啦~ 著左上去好high 架
作者: poppy    時間: 2009-8-29 20:35

作者: NagatoYuki    時間: 2009-9-25 00:59

上面好多都好似有小小混淆了Cosplay同其他服飾了……
3 e/ k* J- }0 \% z% n因為始終太多人分不清楚,結果常常吵起來……
: O4 |, J4 r8 Z. l: f
  M3 ]5 F, ~6 x- c1 _, Y  A6 I15,你做攝影點解不清楚情況呢(笑)# E5 x: z. d/ i8 V7 G
反串Cos,嗯,可能公主公主(變身公主)會比較合適,不過不知點解好似最近很少人出……
" o8 c* j9 D4 \! e; _另外,Lolita的話,Gothic lolita會比較合適男性的……
作者: bbalice    時間: 2009-10-9 23:10

我有一套seed-d拉克絲艦長服~
作者: address    時間: 2009-12-6 00:07

我有一套二手SWEET LOLITA, 但係肚腩太大,著唔到, COSPLAY,都係最鍾意SAILOR MARS, 好像淘寶網可以訂造
作者: JG5446    時間: 2009-12-6 00:10

我都鐘意架
作者: Miku    時間: 2009-12-6 18:43

一些吧,特別喜歡cos制服類角色
作者: willy    時間: 2009-12-6 19:29

引用:
原帖由 address 於 2009-12-6 00:07 發表   
$ c; o' w  c, m! b8 m我有一套二手SWEET LOLITA, 但係肚腩太大,著唔到, COSPLAY,都係最鍾意SAILOR MARS, 好像淘寶網可以訂造
; \% j3 P' D# j$ B9 ?& G
5 x. h! X( V9 \" t我自己件lolita裙都係岩岩好(睇來要減返少少體重先得). cosplay我都鐘意美少女戰士, 2 D- M# e( u8 w: y
但係就鐘意sailor moon那一套;
作者: 永恆少女    時間: 2013-2-3 07:18

我都有玩cosplay :) 初音 : ) : ) : )
作者: thomas813    時間: 2013-2-8 18:33

我都想Cosplay,但唔想因為自己的身材唔好,照出的話會影響嗰個角色
作者: jtcy    時間: 2013-4-21 20:08

以前常常玩啊
作者: FAI1    時間: 2013-4-24 00:06

有冇D相比大家分享下
作者: 凌羽    時間: 2013-4-24 09:36

喜欢  我过几天要COS 女仆 嘿嘿!!
作者: roocx2000    時間: 2013-8-9 00:51

就係COSPLAY先至變CD
作者: EarlyLight    時間: 2013-8-14 02:35

系好玩既,但系唔系專家唔想侮辱左自己最中意既角色,唔敢玩。
作者: loolool777    時間: 2013-10-24 20:51

cosplay+cd日本流行好耐
作者: marksiu    時間: 2014-1-29 09:52

我鐘意cosplay 嫁
作者: yehyedfaj    時間: 2019-11-12 11:47

挺喜歡cosplay的,變成自己喜歡的模樣,成為自己最愛的人,縱使永遠無法到達那邊的世界,也想盡可能去接近,去觸碰,去感受。偶爾有同好認出來就會興奮得要死,去漫展即使是很少人會來拍照,我也很滿足。因為我喜歡這個角色,她/他身上有我喜歡的閃光點,我想要成為像那樣的人或英雄,所以當我cos他/她時候就能有一種極大的滿足感。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0