標題: 離開...是為了回來 [打印本頁]

作者: dcch1    時間: 2014-10-19 18:13     標題: 離開...是為了回來

本帖隱藏的內容需要積分高於 1 才可瀏覽

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-19 21:00

我自己就一直O係呢個網都少留言,不過自從上個月有幾日屋企冇人而自己又放假,O係O個幾日可以O係屋企全日玩cd(再加自綁),然後又踏出O左去potato買鞋之後,就多O左同大家傾計啦~
作者: dcch1    時間: 2014-10-19 23:52

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-19 21:00 發表   & I1 F( t2 D! }. k+ A
我自己就一直O係呢個網都少留言,不過自從上個月有幾日屋企冇人而自己又放假,O係O個幾日可以O係屋企全日玩cd(再加自綁),然後又踏出O左去potato買鞋之後,就多O左同大家傾計啦~
- L1 H9 V  F2 k! h7 r
1 S; ]1 _' e  E! U- K, v/ x

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-20 21:20

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-19 23:52 發表   / L1 ?5 g% K* z) e# C

1 n; C8 t; t0 @9 J
2 i* q# o2 H* ^% z8 K2 r# K7 n6 W**** 本內容被作者隱藏 *****
5 J! |" A: B. e
咦?你都鐘意玩自綁O架?可以交流O下wor!
作者: dcch1    時間: 2014-10-20 22:44

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-20 21:20 發表   4 X3 h0 ?) v' a+ b

7 M  W7 E) f( r+ {咦?你都鐘意玩自綁O架?可以交流O下wor!
/ J; K5 x: C: z7 e! G* M7 ?4 c- L: h' w% g/ e, x; m4 J! k

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-20 23:03

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-20 22:44 發表   ' l8 Z; |( {' _- j( ~! m* d: @
9 l2 M1 _: {7 o3 K9 L
" f% U* d! |" j. U( I' m
**** 本內容被作者隱藏 *****
& P6 n/ k: D0 e) B" l$ ]1 [6 k係?你真係好記性,我完全唔記得,唔好意思...
作者: dcch1    時間: 2014-10-20 23:07

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-20 23:03 發表   ; B$ m' w3 n3 n2 H6 Q! C

# a+ \: b. i* t1 `7 Q( l係?你真係好記性,我完全唔記得,唔好意思...
5 r, m  L% C' |: A6 ^5 B( \4 R8 U1 ^$ t+ V/ A
引用:
原帖由 Joey123 於 2014-10-20 10:34 發表   " n: o' Y' w$ f; m
大家通常出街會去邊行
! C, H- o6 M6 j2 ]$ E1 }4 ^

j) D! O7 K3 P

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-21 00:32

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-20 23:07 發表   
$ X7 g' \$ D  J+ z  u7 _1 W3 L( I' y
( p1 D+ q: x( Y2 _  Q* t
/ H  E7 ]7 l+ s9 L9 W
1 z1 m5 a1 I* j! X; ^7 B+ p7 K/ s. E9 U2 o
' S$ @( c5 i' |4 n) L( \  u' O我搵返個post啦,估唔到O個時一大班人傾O左成12版,真係正!
作者: dcch1    時間: 2014-10-21 00:38

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-21 00:32 發表   
$ t  q0 M$ u% W3 s* }1 E) A
: h1 z; N! N# d0 C. U我搵返個post啦,估唔到O個時一大班人傾O左成12版,真係正!
& v2 {7 m8 R% T
) _# L; F2 _6 A

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-21 00:40

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-21 00:38 發表   1 V* X5 e6 s+ }  K5 d

" t9 b9 U) ~$ l5 b
2 k5 G4 @: Z' ~**** 本內容被作者隱藏 *****
9 A4 I8 T; f' v- i$ b4 b6 q1 _
而家同類post,真係傾到過兩版都已經好好啦...
作者: dcch1    時間: 2014-10-21 00:48

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-21 00:40 發表   
  |( m" A& s+ w6 P* }* @- a4 J2 x$ L: l. M/ `
而家同類post,真係傾到過兩版都已經好好啦...
& V1 L- P: M2 W3 \0 C
) g. g7 w* t& q. l! X

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-21 19:40

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-21 00:48 發表   
! _' ?. q: X% {) T$ P9 _9 z9 y
; b3 g0 a& Y/ S9 G; u' o  _
2 X+ o* u2 o) e1 N, d**** 本內容被作者隱藏 *****
' @) m+ r$ J" l# D8 _1 C  [% T
鐘意自拍冇問題,各有所好O者,不過大家都係慣O左比一兩句comment就算,都唔明點解唔可以講多O的
作者: chantelise    時間: 2014-10-21 20:10

我試過係其他討論區, 一個係2000fun, 一個係hkpets...發言被人寸...仲要唔知佢地為咩要咁寸... , s; M, D+ B, f6 W0 _/ v
例如某某人發post 有一條好美的寵物, 之後我說: 我都有養, 不過只係最基本花紋, 身價差很多的個種2 `. U9 }: x: @
之後有某某人就寸七七咁: 就係有D小朋友出來亂UP廿四, 全無養寵物的水平, 新手又來扮有料...
  C( a  C" N8 P# V- f" i我真係唔明..佢指的水平是在哪裡..# k; \: i" ^+ ~! \0 W! \) a
(香港地就係好多人有D咁的特色)
& ?) u# [. I8 z5 h$ j1 c8 e! N/ w. r& a1 [/ o/ e
之後我明白了, 我無咩知識地位人品, 打字多左, 會俾人找毛病的, 又說我中文不好又說我呢樣個樣
: w0 N8 g2 P% {$ E$ e都係一句起, 兩句止..."精簡" * U, T/ {) o* v: \$ K6 P
之後我明白, 網上發言唔多使客氣留情...人地生活壓力大, 要養起頭家, 日頭返工好受氣, 打左十幾廿年工, 人生見識多: Q5 @4 M. u  y6 d5 p: m
而且跟本上..唔多必要放上心, 人地都係打下字..打咩字, 無咩必要理佢咁多
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-21 20:40

引用:
原帖由 chantelise 於 2014-10-21 20:10 發表   
% S) n" V& X7 b. b我試過係其他討論區, 一個係2000fun, 一個係hkpets...發言被人寸...仲要唔知佢地為咩要咁寸...
+ a( y/ O* `" z/ ]例如某某人發post 有一條好美的寵物, 之後我說: 我都有養, 不過只係最基本花紋, 身價差很多的個種7 A4 l8 P8 |$ [- `9 f8 s" F
之後有某某人就 ...
+ H4 G: d9 c7 h& @7 Z: g( P我都明咁O既反應好令人氣餒,不過既然有言論自由,就唔好理人咁多,你又唔係講O的犯版規O既O野,理得人呀
作者: chantelise    時間: 2014-10-21 21:03

唔...好似有點離哂樓主的帖題:& t8 l- ?% Z3 L0 M1 ^8 o; i2 |; `
因此, 我又發一下: 離開和回來, 其實係好的
" ]3 s. ]5 j0 ?+ k+ E6 `就如, 我地人在某國...如果長時間都無咩出下國...從來沒有離開過, 不一定是好& c( c/ @: M: v
又或..離開之後永不回來, 又不一定是不好    % Q5 Q1 C4 A$ w4 ~( a. B
. p" N; _# o' o6 F; O
離開, 不一定要回來
# f5 }' ]9 V9 } 就如, 之前做開教書..唔做老師, 可以轉行姐, 無人限住你要當某一行, 你無做老師唔會死, D學生無左你, 都唔會死- O. X$ [: I; n; G7 T) M
1 Y, J. ]9 [: G& H
離開, 亦可以回來
* O9 ^3 Q/ v, F7 {, ] 就如, 聖經中的浪子回頭故事...  人生..亦都有無數的例子, 拍左好多次拖..亦都可以找回初戀那一位
作者: dcch1    時間: 2014-10-21 22:21

5 u" g  R# C6 m" G, |# b
+ r) c- G# T) Y, c+ j# N! q: ~
作者: dcch1    時間: 2014-10-21 22:36

作者: Rachel    時間: 2014-10-22 01:02

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-21 19:40 發表
7 z( z* j; s6 P+ ]5 E1 x; k  J" l. V  [& E, x
鐘意自拍冇問題,各有所好O者,不過大家都係慣O左比一兩句comment就算,都唔明點解唔可以講多O的
( q8 c& L; j7 Q2 X' k8 y
仲要果兩句又係thx for sharing果d萬能key XD
作者: carmenlee    時間: 2014-10-22 07:27

引用:
原帖由 chantelise 於 2014-10-21 20:10 發表   " z. p4 G% x$ M2 i0 N
我試過係其他討論區, 一個係2000fun, 一個係hkpets...發言被人寸...仲要唔知佢地為咩要咁寸... 0 I" b1 Y3 {9 w% d
例如某某人發post 有一條好美的寵物, 之後我說: 我都有養, 不過只係最基本花紋, 身價差很多的個種
4 @7 R8 O; |+ Y' s之後有某某人就 ...
. u+ x( M8 @  P# ?9 ^6 Q" B其實我成日都被人串
. j& f" [3 a3 ]# a. I4 L, M4 a而且好多都小圈子淨係圍內友講晒
作者: dcch1    時間: 2014-10-22 17:07

作者: chantelise    時間: 2014-10-22 17:54

大圈子遺棄  0.0  <--- 金句
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-22 21:18

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-22 01:02 發表   
$ G. h) I& [( r4 F% V1 `" V+ G- G
( @2 l4 ]% e% \" @仲要果兩句又係thx for sharing果d萬能key XD
( N  l  B& b) U; m; ~
呢O的先hurt,係咁不如唔好覆呀
作者: dcch1    時間: 2014-10-22 21:44

作者: Rachel    時間: 2014-10-22 21:45

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-22 21:18 發表
" ^; `  i4 r+ ?
% `. X4 \( Y9 I. [' I呢O的先hurt,係咁不如唔好覆呀
& k  B, ^& O, |/ {3 ]( ?重點係你認真影張輯相又係咁、外拍又係咁
. _% d) |  E) M3 U9 a1 ]- Z留返貼FB算~我明既,身裁、美腿、絲襪、性感全無,無市場架~
作者: Rachel    時間: 2014-10-22 22:35

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-22 17:07 發表 ( r2 P3 ]& d  r
. ?# {! ~( n( Y2 {8 z舉報黎做乜?我都做過總版主,春風吹又生呀$ ~  d3 Y# J' ?, V" y- f% s; i
由佢地浪費生命囉~~~
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-22 22:50

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-22 21:45 發表   
8 }7 n: u1 d; n* q
# k' G. ^+ Z5 p/ b) P重點係你認真影張輯相又係咁、外拍又係咁
8 e" V4 l) `! V. E) R  j留返貼FB算~我明既,身裁、美腿、絲襪、性感全無,無市場架~
7 S' K" C4 u, P, Q& d' c( l你O的相真係好靚,可惜而家冇得睇lu...+ a9 T; @5 H. G( t; z/ |
同埋可能我唔貼相,所以鐘意討論多O的,亦都因為咁希望多O的人討論
作者: dcch1    時間: 2014-10-22 23:26

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-22 21:45 發表   
  F/ ]! f; ]1 {8 J9 J% q% @$ X5 G2 z# G9 H6 e8 a
重點係你認真影張輯相又係咁、外拍又係咁5 p1 Q. C+ N" i, Q1 ?, R' ]9 O
留返貼FB算~我明既,身裁、美腿、絲襪、性感全無,無市場架~
" P' v- R0 U( d4 K6 T- q, `
; X2 `' H  C  M2 v/ z
引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-22 22:50 發表   
( b' r0 F6 {; a. P
6 }" L. X9 L- B- F1 i9 t2 g你O的相真係好靚,可惜而家冇得睇lu...# A: b. L- Y: D8 `8 ~$ a: O
同埋可能我唔貼相,所以鐘意討論多O的,亦都因為咁希望多O的人討論
* _! T2 j/ |' `+ l% Q, v0 q2 g
$ p. B. l9 U9 [) J  Y

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-22 23:39

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-22 23:26 發表   % I4 k2 H3 p& _- K
/ ^, }& }. _  |% q- Z
/ p# Q' I) i5 v

6 s& [4 H% W5 K$ }' u0 z% k1 |* z- P  {- r0 L( e
/ \4 t! g- P$ K. z/ j3 V' }: D
認同,之前都有O係pm傾O下玩綑綁放置O的O野,不過傾O左一排就冇再傾,有時都覺得幾冇癮
作者: Rachel    時間: 2014-10-23 01:18

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-22 22:50 發表 4 K# A. @: T- L/ n
7 X' [) G& K  l, Q/ p; V: \. K+ `
你O的相真係好靚,可惜而家冇得睇lu...1 ^0 ?: l3 v5 [& L" @- ~' E
9 J" K0 z, D" {6 x5 J) X感謝支持 XDD 其實我d相有放自己FB,又有個FB page放相 XD- m9 {. Z3 |* @
一來前排無心機自己剷相,二來費事放埋一堆奇怪post度 (你去貼圖區睇下就明
/ j3 d9 }0 G- M- P8 i) \
& e0 ?, C/ l0 Z) J* W/ P3 |唔貼相討論都好架~有d野無圖都想像到既~~
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-23 22:01

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-23 01:18 發表   
" }7 `  [% j0 ^( D$ w1 i! g; S6 V
感謝支持 XDD 其實我d相有放自己FB,又有個FB page放相 XD
0 u* q( z$ A% |0 B6 K) n一來前排無心機自己剷相,二來費事放埋一堆奇怪post度 (你去貼圖區睇下就明
$ E' ]( Q6 ~2 C* `: N
, g7 l* l* \' R; L1 y唔貼相討論都好架~有d野無圖都想像到既~~
5 _% i8 H! \: `. j1 W
我好少去貼圖區,所以唔知發生乜O野事,不過唔緊要啦,遇著O岩O既話題咪講到幾句囉
作者: jg400hk    時間: 2014-10-24 09:24

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-22 23:39 發表   % [: E: m! Q: H& X6 ^

( ?: C2 z- g( @6 u6 u認同,之前都有O係pm傾O下玩綑綁放置O的O野,不過傾O左一排就冇再傾,有時都覺得幾冇癮
+ F! F  j6 C# O  v3 M
哈哈,大家忙啫,0 C4 q  m- r! V, E. X: L" z! g
所以同你傾傾吓PM變email,之後又唔得閒傾之嘛……
6 f$ l7 E& B1 x2 Z) v; L* i$ x0 T+ `# E  Y0 m
歡迎蒲番上嚟!
作者: dcch1    時間: 2014-10-24 13:25

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-23 01:18 發表   ; q6 q: Q2 @: p' C& Y- q$ \" w8 i
* r/ G% c/ y% r+ X4 h  T
感謝支持 XDD 其實我d相有放自己FB,又有個FB page放相 XD
( P/ Q, s' E0 ]9 |一來前排無心機自己剷相,二來費事放埋一堆奇怪post度 (你去貼圖區睇下就明% B2 Y8 F5 j( G% L0 d8 r. Q: C  K$ J

$ J! y; r7 M+ S% O  @8 C6 }1 ^; L唔貼相討論都好架~有d野無圖都想像到既~~
0 ?% r; X- v/ h. j. U" r6 b! h+ n
2 V$ V' p9 ~; o0 N3 ?2 G) m
引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-23 22:01 發表   3 L2 U, L6 \6 \3 T

~- E' g- r1 g" ?: i4 H我好少去貼圖區,所以唔知發生乜O野事,不過唔緊要啦,遇著O岩O既話題咪講到幾句囉
: p' U! e% m* t1 F* H
( r) g# p* L& l- p* ?0 h

% A7 ?; G/ k8 a" O$ t0 k" O- l- N; [/ v0 `$ P! q& d2 c
引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-22 23:39 發表   9 Q! d6 t, j. O4 W' g( o! X" w

* z  W- T1 h; E5 b6 u1 W認同,之前都有O係pm傾O下玩綑綁放置O的O野,不過傾O左一排就冇再傾,有時都覺得幾冇癮
. W; ^' C. `: e. i) d

$ o+ o# q7 ~; z! m" ?+ _* Y) e% ~7 \8 n
引用:
原帖由 jg400hk 於 2014-10-24 09:24 發表   $ J4 ^: O1 }  B+ @& o% z

/ P! O, y  B( J& n8 I哈哈,大家忙啫,
8 y& T5 x4 v2 E所以同你傾傾吓PM變email,之後又唔得閒傾之嘛……1 ~. G% s; R( R! w& ~3 h# \
% v2 _! C# I9 t- t5 n% A
歡迎蒲番上嚟!
+ q* @, m1 p, G7 M( G$ G

) f/ K, @" P3 {7 |* G4 f) J

作者: Rachel    時間: 2014-10-24 22:47

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-24 13:25 發表 & z0 c, y) m5 t2 y. }- j' `3 ]" c9 O
% m; Q& e' V( }: N
4 U# i; V! J* C! l# n4 i  n3 L
粉絲團?小R自己開架 XD
0 U/ f" @4 a! S; m唔使比d怪人add~~
作者: dcch1    時間: 2014-10-25 11:11

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-24 22:47 發表   
- o' a1 j' \! s6 t
6 U1 f& l& w! i7 J" \: T) B粉絲團?小R自己開架 XD! I, P* j0 f  [% G
唔使比d怪人add~~
/ l( }7 P/ [7 r6 d0 N

2 w9 A/ V' v: E2 a, O  I3 D

作者: Rachel    時間: 2014-10-25 15:57

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-25 11:11 發表 : }9 X' ?; r- }- H! l
' v. s( w% _5 W' ]+ q: Q
若果小R你真係開自己o既粉絲團, 你最起碼有上面o個個忠實粉絲啦, 怪人就算add錯o左都可以ignore嘛~~
2 P7 _  v/ Q' t9 h小R個page好頹,其實唔多人add
/ q/ ]. Z& k" J' F; G
; g  ]; V0 b7 a/ S" z3 UBTW, 我覺得FB只要睇落夠真,就會少好多CD, 直男加 XDD
作者: dcch1    時間: 2014-10-25 16:09

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-25 15:57 發表   . H! W, O; o! ?0 H* g: d

/ F! I" @) |; z小R個page好頹,其實唔多人add0 J! o% f# F! k* m. s; @7 B* f

o$ n3 S. H! eBTW, 我覺得FB只要睇落夠真,就會少好多CD, 直男加 XDD
1 X( d' q+ b1 C. `) Y3 @( j9 B
. V4 z" |# S" k0 _# s# }

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-26 00:37

引用:
原帖由 jg400hk 於 2014-10-24 09:24 發表   1 `* Z4 q, G. G1 i4 h
7 z; m2 X6 Z: T9 K
哈哈,大家忙啫,7 B  |3 |0 {* ~
所以同你傾傾吓PM變email,之後又唔得閒傾之嘛……) h/ g7 O5 y4 [& |
3 u' {1 K; t( l8 F5 X5 T5 X* Y
歡迎蒲番上嚟!
# R& b  c7 v4 ~唔緊要~大家都忙,要搵兩餐,冇法啦,我之前send O左e-mail比你你收唔收到?
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-26 00:38

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-25 15:57 發表   
+ o6 d; M1 G) E" o3 m" y" a% s) c# @8 q3 j
小R個page好頹,其實唔多人add
0 [; b+ K/ h6 \0 H6 n; H
7 R* p: F  w4 QBTW, 我覺得FB只要睇落夠真,就會少好多CD, 直男加 XDD
+ p% {9 h. \; A8 v其實最緊要係夠真,所以我好欣賞小R你!
作者: Rachel    時間: 2014-10-26 14:57

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-25 16:09 發表 6 |" g2 @4 p( j; p

6 g8 \$ q& `8 `4 Q! p1 m+ |
6 }* V; t% S. @6 p( R8 K**** 本內容被作者隱藏 *****
" L7 P4 @& z* n  W% k0 u. o
"有一個撒種的出去撒種。他撒的時候,有的種子落在路邊,被人踐踏,天空的飛鳥也把它吃掉了。有的落在岩石上,一長出來就枯萎了,因為得不到水份。有的落進荊棘叢裡,荊棘與它一起生長,把它擠住了。但另有落進好土壤裡的,長起來,結出百倍的果實。"3 A0 `+ a1 i* K6 {
咁你明點解小R無公然宣傳啦- \. H" \( _4 q& w3 s
/ H+ z- m6 Z2 M' k+ P% i. {9 ^2 S. |5 \3 b
引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-26 00:38 發表 ' O1 d, f( h& M

/ n& {/ s6 B% d+ P0 k其實最緊要係夠真,所以我好欣賞小R你!
# B. n' I5 R, p- R3 o1 F! e
因為小R無照騙,相 同 真人一樣咁樣衰 XDD
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-26 15:56

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-26 14:57 發表   
, Y* g! N. N: `. M- L+ H- d; a4 k" p. y' l& N5 k! D+ ~
"有一個撒種的出去撒種。他撒的時候,有的種子落在路邊,被人踐踏,天空的飛鳥也把它吃掉了。有的落在岩石上,一長出來就枯萎了,因為得不到水份。有的落進荊棘叢裡,荊棘與它一起生長,把它擠住了。但另有落進好土 ...
4 n1 ^$ }# E$ t9 e5 p我又唔覺得樣衰wor,同埋你O的裝幾得
作者: dcch1    時間: 2014-10-26 16:44

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-26 14:57 發表   
& x& T: T; E, \+ O' M8 _* j8 F/ w$ u' g4 ^
"有一個撒種的出去撒種。他撒的時候,有的種子落在路邊,被人踐踏,天空的飛鳥也把它吃掉了。有的落在岩石上,一長出來就枯萎了,因為得不到水份。有的落進荊棘叢裡,荊棘與它一起生長,把它擠住了。但另有落進好土壤裡的,長起來,結出百倍的果實。"3 q$ K3 R* u4 D4 _
咁你明點解小R無公然宣傳啦
! J4 ?% A4 T( Y' D' P' \, t& \. s3 H: d/ i' e1 x0 P

+ s4 t) F; a; T8 s8 G) \+ X4 Y3 C* C1 P7 ?. v

. F" ~' T+ z' r# [& T
引用:
, |0 @- S2 G  J: I" Y: ]0 G5 T# n& Y
因為小R無照騙,相 同 真人一樣咁樣衰 XDD
: E9 U4 s+ ^, r& a. n* P0 q; d& n  X- T" O0 n5 x) S
9 [- P) n+ h! U8 u8 A5 Z6 }  h
引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-26 15:56 發表   % ?  T1 p0 O' `) p; g2 E
. \& b% R, g( `2 w# l6 D
我又唔覺得樣衰wor,同埋你O的裝幾得
1 z+ l+ D% k7 l2 X
0 l8 P1 P- U4 f5 F

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-26 16:53

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-26 16:44 發表   " n& p9 x# U  F7 [# p7 z- f# k

( q5 ]; c3 t% a' u( v4 V! s. S# ^$ o5 e5 H6 i* \. F3 z; J( D
**** 本內容被作者隱藏 *****% \/ Q' X$ s# n

( o/ r. H* K5 {; h5 K3 n+ _
6 ^% w4 t! W2 M  R
, o; b8 H7 T  f9 l% \5 O& m# Q$ _  c8 y$ R5 n4 \+ q

3 Z$ S. z4 i3 O6 R# \# D
+ ]+ s$ V+ r8 r+ r% o7 T3 U. ?. A$ E) v( A8 s* ~, U# r) w' Y0 Y
8 x5 j7 l0 n" K$ Q/ o$ l$ J我O的錢都係用O係買衫上面
作者: dcch1    時間: 2014-10-26 16:58

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-26 16:53 發表   
' i/ @0 z" ~4 A5 X# c
* M) W. R8 i+ l3 T( C, [9 o2 s我O的錢都係用O係買衫上面
9 H* x. O1 j/ a% {# T0 W

/ P! v$ e2 E( q7 J+ ^

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-26 17:01

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-26 16:58 發表   / J; c2 Y! G2 \$ L$ c# K& {

% I+ Q+ K% w9 T! Q2 r! ]3 ~# X$ N2 N# R
8 m5 D; k* g' I4 t0 c
係,諗起上個月有幾日屋企人去旅行得我O係屋企,O個幾日我就係咁出街,買O左幾套bra set又買O左兩對鞋,唔覺唔覺使O左好多錢
作者: dcch1    時間: 2014-10-26 17:09

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-26 17:01 發表   ! w' `& ^# H& G$ T* d
- ^5 g- Q/ w" t" y
係,諗起上個月有幾日屋企人去旅行得我O係屋企,O個幾日我就係咁出街,買O左幾套bra set又買O左兩對鞋,唔覺唔覺使O左好多錢
& m7 |8 a  n' }6 L8 E% f

8 ^& a! X* z7 F& [0 H1 Z' z1 t/ B- F

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-26 17:13

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-26 17:09 發表   8 u$ N& N: {* ~- @4 f; l" |

2 J' j' x$ m3 F8 p3 C2 ~9 m) o6 S
1 w4 ~, o* Y5 J1 p3 |' _**** 本內容被作者隱藏 *****
/ A1 U9 t6 ]0 c$ a3 S/ }( g
4k-5k?有邊幾套係你O既目標?唔方便O係度講可以pm我~
作者: dcch1    時間: 2014-10-26 17:22

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-26 17:13 發表   - {7 o( F( M& W  {' S5 K# X3 z

% c8 R- N% y* [  P3 H# }4k-5k?有邊幾套係你O既目標?唔方便O係度講可以pm我~
4 K) `2 G' Z* i/ f! A4 n2 W  O/ e# Z4 ]

作者: Rachel    時間: 2014-10-26 18:36

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-26 15:56 發表 ; t( V5 J; `# h3 ]

5 [# ?3 M2 C% M6 p- c我又唔覺得樣衰wor,同埋你O的裝幾得
2 a) u7 R% w0 h* S3 }7 z) {- z1 U5 c- K
我O的錢都係用O係買衫上面
) A+ k' f; ]2 C6 f& C! f* h0 Y. i
唔樣衰就唔會係SSP比個老伯追住住,出旺角聽到有人話男人啦 XDD
0 y& {; _9 Q7 m3 l+ P6 p: Q
  E8 e  u4 W- U7 m) O, g我d妝?宜家好多都係女友化...會好好多 XD
+ A8 H5 L9 h/ t4 P- D+ Q6 ?8 N5 W: O
睇返小R FB舊status數按年 (2013前) 使費
) y: y- C7 k% N# ^呢兩年都話往年加埋 ORZ
  \6 `; q+ p  T  U! @: Z0 v- L
% ~( e* a! H! \0 ]) U
引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-26 16:44 發表 $ K1 U; f% X* c* k9 o
# z6 q' B/ U8 b& D3 U. A, H/ K1 N
好玄o既聖經故事, 算啦, 我本身就係被人踐踏o個個, 所以我諗我可能儲齊四塊半o個陣會諗通...
- m: d2 j5 I, `係咩地方播種,咪有咩收成囉~好易明
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-27 00:42

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-26 17:22 發表   2 w  b+ F# o( D

# L1 K7 m6 B* L+ j: r' Y* E! S  A, x# `7 d8 b% @) c
6 N- k1 q- B, l. ^- ~. G- r咁我期待你O既報告,最好越早知越好,O岩O既我或者都會買
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-27 00:43

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-26 18:36 發表   0 S* l: _0 G% g" J$ T
: u& _2 ^8 a5 B- j8 A
唔樣衰就唔會係SSP比個老伯追住住,出旺角聽到有人話男人啦 XDD: m, `- D2 z3 b9 F# f5 I" Q# K

) R9 ^9 [6 {- Y* H. s/ m我d妝?宜家好多都係女友化...會好好多 XD; t; o; F! F- B1 {

' Z/ J/ m0 |7 B( X睇返小R FB舊status數按年 (2013前) 使費# {& x; e2 z4 P$ p- K' x8 H
呢兩年都話往年加埋 ORZ! ]& l6 i! B& |; ?0 ~2 l9 v! f
# I, `! x: z3 f+ w2 f8 x
) @# h) K% G; Y# X* n& d
係咩地方播種,咪有咩收成 ...
: b# P1 ]3 i# v. X  h
咁又唔好咁講,你女裝出街已經叻過我,我都係趁屋企冇人先換O下衫咋~
作者: Rachel    時間: 2014-10-28 01:41

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-27 00:43 發表
. p0 Y# X" r8 o/ Q7 s: n4 L5 A& S1 A4 Z3 w2 |. B2 S% n
咁又唔好咁講,你女裝出街已經叻過我,我都係趁屋企冇人先換O下衫咋~
  C& S3 `5 N+ s. l: J. x! r
笨R九年前第一次CD室內私影都走出街行 (雖然夜晚  M2 P; c) W  ?  H8 Q
人蠢無藥醫架 XD
, y+ s0 Y4 W/ X; ^$ \
. k7 y! S7 t7 m6 J% W" j室內真係影到厭,唔出街真係悶死,人懶無計 XD/ j. k; Z2 H0 @/ |& Y( e# |- k
當然上年識左某人,有得雙子係好玩好多 XD
作者: dcch1    時間: 2014-10-28 13:59

作者: Rachel    時間: 2014-10-28 23:36

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-28 13:59 發表
+ }3 o: {& ]1 u' V! Y- }3 roic, 我只係知道「黃牛老o左之後最終都係俾人遺棄響山上自生自滅」...
( z+ R' X$ }8 v) |: ?9 f; D兩睇啦,唔會殺耕田既牛係有意義既~% y# a2 M3 ?/ R; w4 J; L( b

0 C0 T( K& T+ }+ o2 \, m* n& \# X人各有志~~每個人都有喜歡既生活方式
! V0 q0 ?/ P1 F3 G4 y( n其實我都覺得有d人覺得出街好神聖/勇其實都幾無謂~1 p9 o2 D# g; L1 [. v; ^4 ?
人最緊要知自己想點...
1 U* A9 u' Y: V. c衡量得失,唔想做就無需要將來後悔' g: _; A8 S. t3 P7 K
無謂成日葡萄其他人既成果嘛~7 v; V& D1 C# ?4 }6 f: r, a
$ R9 \0 y7 b2 g. Y' V# g
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-29 22:33

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-28 23:36 發表   0 L, a! J0 Z  M

3 ~" |+ W5 B& @4 p9 ?兩睇啦,唔會殺耕田既牛係有意義既~
9 n$ f' P. J' r
) W$ M& M$ q( C3 S: u/ J人各有志~~每個人都有喜歡既生活方式
# c- q# g/ {2 }/ a" ^& |- c其實我都覺得有d人覺得出街好神聖/勇其實都幾無謂~. _, T) n8 G* q. q! R; T$ h( L: ~
人最緊要知自己想點...
4 i! G; [" H9 Q' z; d衡量得失,唔想做就無需要將來後悔. e9 k9 w5 k4 g' I
無謂成日葡萄其他人既 ...
' E# H5 j$ ?" A, @* M
小R你講O野好玄~
- m6 o+ R7 E* v. iBy the way,今日放假,屋企又冇人,雖然好短時間,結果都拎O左件旗袍O黎著,扮O下名媛,哈哈
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-29 22:35

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-28 13:59 發表   
+ v4 s' H! A4 G& A7 o: i5 A**** 本內容被作者隱藏 *****
: @0 e- a  j& ^7 a. b, ]冬季校服我都係得兩套,兩套都係恤衫+O太+背心裙,都可話係最common O既款
作者: dcch1    時間: 2014-10-30 14:11

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-30 22:26

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-30 14:11 發表   1 x" B4 Y4 ?9 H$ [
4 S6 C0 @% A$ ~8 R2 m真係不得不講句,好彩件旗袍仲著得落
1 C/ a3 p9 [; ]8 y1 E* |. T另外,O個兩套冬季就係性嘉同河東,性嘉就特別在件粉紅色恤衫,條O太同對襪,而河東就特別在件背心裙有繡到校徽,你點睇?
作者: Rachel    時間: 2014-10-30 23:41

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-29 22:33 發表 * X4 u; e- q/ g" R
# _, N9 K! l9 c8 N  a/ p9 S, K
小R你講O野好玄~
' N7 E4 v% t6 }! _' L7 EBy the way,今日放假,屋企又冇人,雖然好短時間,結果都拎O左件旗袍O黎著,扮O下名媛,哈哈
" x6 f! B. K5 ~講得好白架啦~~早幾年仲故弄玄虛啦
0 S0 A, e$ l7 d+ }- U3 O; ]無乜野,見到d主題有感而發
: Q5 E% ~4 C' K4 E4 x4 R/ Q+ T1 I
你仲有閒情逸致都好丫,我懶到爆
- z9 ?; g$ l' V& o; k0 L0 V; L, [除左一個月出一次,乜都無..., R/ ?  y. E9 G( E

8 m% t& x, {5 e* @5 v
引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-30 14:11 發表 7 I3 X) r# q& M! s  }! h
! e* e) L( b2 ?5 o+ c% ^
舊時人講法,牛耕田勞動半生,人棄耕時唔會殺牛,放生佢享福
' u6 F  ?. ~: k. n3 J其實大自然先係牛既家,自生自滅定天生天養,睇你心態
, R& M/ X/ W6 e# s% t/ @4 a人何尚唔係呢?辛苦半世,退休咪閒遊天地囉& m. h6 i2 g4 Y. a

% O; z6 C. U3 i5 U& p我同你諗法唔同 XD 我prefer光榮退出,多過被人隊
' a; B6 g3 z5 a8 y' y- ~CV/事業只係人生一部分,將來有人記住的通常不在CV
+ w) h0 @, Y; |: y* O況且人生一場,有些事要做要看嘛~
4 s" G0 [6 j- _# w好似有人問我去歐洲點解唔CD~0 r" m6 E, [  O1 P1 q' k) G
咁自己去係應該睇多d野既~7 a% U0 e. X9 S% {
可能我未去到hae呢個境界 XD
5 ^" L) e# |1 N$ P2 x$ e' Q
  U) h" `' Y3 ]8 u0 \& C其實我出街玩只係自救,唔係高層次既野- h* [: Q" E* V+ k
無開拓呢個範疇,我應該收左皮好耐~' J+ z! G1 O  I$ a8 Z$ Z3 k2 ^

5 I% r3 X9 P0 Z3 B話時話,我係金鐘見到套日式校服,淺啡冷衫、短裙' z: d) T5 v' e2 m
未見過~3 \3 Z# s7 A4 B" {$ i1 O  r" D

& Q6 W7 x5 P8 k1 ^[ 本帖最後由 Rachel 於 2014-10-30 23:45 編輯 ]
作者: dcch1    時間: 2014-10-31 00:24

作者: Rachel    時間: 2014-10-31 00:39

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-31 00:24 發表 7 k+ T( r* b- }/ P
& D: h' y' O% X9 W& @5 O: j
你唔嫌我騎劫個post咪得囉 XD1 g6 f# v7 p" N' N5 u+ {, {  R

- u, P+ T9 f7 R* z( T% ^舊校服我唔太敢拎黎著,好驚見証著唔落既一刻
6 A+ R  v9 ], t" w0 y, e  |) i七年半前買既尺碼
( x* ]- W. B/ L/ Z  ~, A1 I- j, c
$ z, V! ^- h2 d+ a; F8 \) O光唔光榮,其實睇下自己識唔識收手...
6 S# i  b$ T( c/ i) k& f/ ~7 n收得準咪無事囉
+ c8 R5 D, h8 H* W  u不過呢,知所進退講就易,小R呢d做唔到架啦~
% G* T0 r1 a# m& o" y6 D
0 G4 o8 x" ^( O- Z* g. G1 z我都懷疑過係私服,但兩個女仔咁著,係金鐘出現,又唔太似私服' n1 `+ A0 k0 L  n1 e
6 e. G# j  K. x$ l; A
作者: dcch1    時間: 2014-10-31 00:48

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-31 00:39 發表   
# a( m* l9 J, y$ w5 u1 A
; T& ~" t& ?4 ?  P) J3 T你唔嫌我騎劫個post咪得囉 XD
5 n+ U8 w# w) Z% O4 d6 `
5 c+ c' G, b- U. e舊校服我唔太敢拎黎著,好驚見証著唔落既一刻& \5 `& b% k1 D3 X5 t2 W. @
七年半前買既尺碼0 N4 ~3 i( H8 i4 g* ?" A
, \) s: q/ \+ r; H7 \
光唔光榮,其實睇下自己識唔識收手...8 G/ @6 n  n9 Y% e3 N9 @% B6 H# ]: H
收得準咪無事囉& j* A  G$ L6 V/ p' G. ?* o
8 j; g  [2 K. F* y5 [8 j
我都懷疑過係私服,但兩個女仔咁著,係金鐘出現,又唔太似私服
# W6 D% Y+ P1 a' e
5 F2 q9 C; }5 h' K
. y( t2 G( Z% Z# U7 Z" X" c

作者: Rachel    時間: 2014-10-31 01:21

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-31 00:48 發表 5 ]( I0 D' e% ?7 d

+ S7 e3 \0 O% z5 `& ]
2 ]* o9 K+ s/ X; U
' p9 ?( t5 C7 F; c! A; ~**** 本內容被作者隱藏 *****
5 A) W/ m: u: q
小R成日都混吉架啦 XDD
, s6 p) h4 x+ d" Y' C; n( b* o
) [0 }* v/ W) X, Y4 Z懷舊要既,不過小R無上黎開post講 XD- j! b9 V; x+ L9 r
腰圍多左三、四吋,修身恤衫咪死左囉~
6 [; D$ c, u( l' Y
5 P4 S; C, c% j( v( r小R成日都中伏~不過事後睇返又唔係咁差~
: V2 \: g* }, O
6 r9 R$ i/ N: [( B. H無乜資料,望左幾眼,白色短袖恤衫,深色短裙
# v' Q" V1 b* |1 G" k+ v* P) j3 |9 a) g* Z2 w4 t* N, l7 o/ U
作者: dcch1    時間: 2014-10-31 16:18

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-10-31 01:21 發表   3 L, g  Y* v- m* O% A
& ~/ o2 F# R- ^; c+ t$ C
小R成日都混吉架啦 XDD+ e  l8 \  A( ?3 o, V/ @* M& Z

, y! r, S% d  S懷舊要既,不過小R無上黎開post講 XD* u( @* D- V% L9 }3 S. g+ \
腰圍多左三、四吋,修身恤衫咪死左囉~
6 a% p5 F2 h& N; ~# U
- M' H, P, s( C' J  W: U小R成日都中伏~不過事後睇返又唔係咁差~
+ E6 ^) X0 `+ B( z7 n% H& U$ k% [& p7 K" }
無乜資料,望左幾眼,白色短袖恤衫,深色短裙
+ E6 ]4 @  ]/ x/ E- s4 Z; i
# O- j' K6 e3 _6 U- J

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-31 20:18

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-31 00:24 發表   * h" n* {1 A6 J
% ^( b# m- }" G3 f7 c+ H: M其實肥O左,不過O個時買旗袍時個嬸嬸話呢個碼O岩,咁就唔理啦,估唔到買O左幾年而家都仲O岩
$ u" w1 J+ z2 w冇錯,河東條腰帶同夏季一樣,而家我有兩條,一條夏季裙用,一條冬季裙用啦,至於件恤衫就真係...不過算啦,自己鐘意就算啦~
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-31 20:19

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-31 16:18 發表   
" e2 [/ _8 n- L1 @* A( ]6 ]. s( t4 w2 J7 {0 A2 i

$ O- ~7 m" A6 y) \4 J4 w( n**** 本內容被作者隱藏 *****
; x8 q: {; F) }8 E  i% @7 ^0 F你地兩個, 我呢O的n年唔出聲O既又點計?
作者: dcch1    時間: 2014-10-31 20:27

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-31 20:18 發表   
, ?  Z! A' M, ~( d4 E8 u! C2 M
! z  O% ?3 @" y) Q+ `1 n其實肥O左,不過O個時買旗袍時個嬸嬸話呢個碼O岩,咁就唔理啦,估唔到買O左幾年而家都仲O岩. C2 j$ S0 d: @% x
冇錯,河東條腰帶同夏季一樣,而家我有兩條,一條夏季裙用,一條冬季裙用啦,至於件恤衫就真係...不過算啦,自己鐘意就算啦~
, W3 ?9 ^& g) |9 D
- Y1 S. C& L9 u( {% r4 r, n

+ {0 {) a( i7 E3 Q* j' N) o7 m% N( T0 I1 J+ t  M
引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-31 20:19 發表   4 O' V# p$ B, r! `9 M4 [5 ?

+ N3 |7 n" Z: }& C# _/ _你地兩個, 我呢O的n年唔出聲O既又點計?
" G0 U0 I. B! u2 M! O
" K% J# t& U1 ?: o/ ~) ~% d

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-10-31 23:09

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-31 20:27 發表   
6 Z! J" ]7 O4 ~0 \8 g% e3 O7 T: J+ R
( a1 ?1 z9 H# c; @) D( t1 G. X3 O8 k/ \3 F0 F/ P* R7 H
**** 本內容被作者隱藏 *****/ S2 L4 w9 o0 g

# i3 o# b" u0 Q6 V, V
) n( s4 o; f; K: K7 H  T9 s! N
' e; R% o$ O- h0 l8 k+ f1 j**** 本內容被作者隱藏 *****
+ N9 m$ a# L( W: @4 d
一定係佢好眼光,O個次係我少有親身去買衫,O係女人街,我走去個檔口,睇O岩個款,然後問佢我著乜O野size,因為要去party,咁佢就俾O左呢件我啦~
作者: dcch1    時間: 2014-11-1 00:14

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-10-31 23:09 發表   
- g  }' B! ^9 y" q3 z, v* h8 O. y& o+ ]. g& u; F8 g
一定係佢好眼光,O個次係我少有親身去買衫,O係女人街,我走去個檔口,睇O岩個款,然後問佢我著乜O野size,因為要去party,咁佢就俾O左呢件我啦~
8 o2 V" X6 @- Z8 ?5 C& H/ [* [" l: V5 v

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-11-1 00:18

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-1 00:14 發表   
6 R- V% U8 U, Q! Q* {# p. G
( p% q% h( v0 H! N& Z% b$ F; a0 s  Y4 G3 L/ X2 q& o
' t1 @, y0 [  Q. |- A9 h
係,可惜女人街賣O個O的衫O的款唔係太得,所以剩係O係O個度買過旗袍,校服我真係好少自己去買,記得剩係得陪道高年級夏季,河東冬季,性深低年級夏季係自己去校服舖買
作者: dcch1    時間: 2014-11-1 00:31

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 00:18 發表   
1 V$ c" G6 Y8 t# J; ?+ B* t
: c5 ]0 j5 s) b8 M係,可惜女人街賣O個O的衫O的款唔係太得,所以剩係O係O個度買過旗袍,校服我真係好少自己去買,記得剩係得陪道高年級夏季,河東冬季,性深低年級夏季係自己去校服舖買
9 l9 q! ^1 m" _9 G6 c! t# `, x- R4 ~2 S2 D5 k* k0 ]

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-11-1 00:51

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-1 00:31 發表   - T+ D7 i2 [, G$ I1 H3 @% o

1 r" j8 R) p5 m& R, s! S/ V# b# s( h! p/ x7 _
9 ~' ?1 c- T2 q3 A6 Z$ D* I我就係O係呢度見大家講而家難買O左,就諗我想要O個幾套都應該好難買到啦...
作者: dcch1    時間: 2014-11-1 01:04

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 00:51 發表   
+ ~# K1 _9 v- `- l9 V6 W7 D
! ?$ c" ~* \( R6 I7 j1 \5 f我就係O係呢度見大家講而家難買O左,就諗我想要O個幾套都應該好難買到啦...
) u' x; n- ?' N: ^

4 X; i, u. U. F; _2 I8 ^, z3 J- q

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-11-1 01:11

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-1 01:04 發表   
2 ~- K" P: W, t
9 l) v7 L! [- o+ L( T6 ]; }. n# o% P8 ?2 R
  F  ^: D. q# G2 D& j哈哈,不如我pm你?
作者: dcch1    時間: 2014-11-1 01:23

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 01:11 發表   
4 a  J; H4 Q( N% P) b( [- d* c4 S8 p' k$ j5 ]$ D) j
哈哈,不如我pm你?
8 Z8 Z  ?  N! G6 C* I" ]2 {
# B) {! A& I8 t1 M  G

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-11-1 01:25

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-1 01:23 發表   : e' e* T* G) R
1 @% Z( X- N: Q3 y- V! q) C
! y, q! {( g7 z+ [
- u2 U8 F, Q& W+ }3 g% i可以O係度繼續講O架!例如諗諗O下,性馬利套高年級冬季都唔錯,又要著絲襪,好正!
作者: Rachel    時間: 2014-11-1 01:27

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-10-31 16:18 發表
3 ~2 w# X( a% Y( A, P% I5 z0 R' s7 `
1 `) d# H" v$ e2 a+ o
: C" d7 J. H) P% k( W**** 本內容被作者隱藏 *****
. X6 o% o" n; Q7 `  I; ]+ S; S你唔覺我宜家係forum係混吉咩?
) Y) b; {, r* u7 Q& k3 x6 X# y無乜正經回post, 通常都係搞事 XD
5 r8 T9 \0 z& c
& t/ g9 h, U/ v& ^: l& k無啦,唔同思維、仲有人大左,唔會乜都開post囉  {: {2 |5 C5 }0 H  {- d' c" X. v
要開既,大把話題,不過我宜家都係terminator黎,貼相都無人理~
: [  F1 D+ N7 _返工前27", 返左三個月重左十磅,腰圍多三吋,收曬皮& Z6 W1 M$ F- R+ l4 O5 ]5 H5 O
守得住30"我都偷笑...最少忍口唔食咁多先
. m0 V: {2 D$ e2 @" h- P$ y6 P# L4 P. I0 F
THX~~之前有fd睇過,前事佢講得中,咁佢都話我會越黎越好 (另有隱患,不贅)1 u* m  _7 f/ i" {# O7 f" `* C
做人有自知之明其實都唔錯啦,方向會清楚好多~( L  J- i4 T1 H! c( X

/ ~. h3 I+ V- A5 U最慘係轉車站見到,邊度黎都得2 R+ z. j, _/ p% f
我都係好奇邊間,無咪算 XD
作者: Rachel    時間: 2014-11-1 01:28

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 00:18 發表   # e- u$ E; d6 R& V2 v/ ^$ G
4 ]! N+ Z& l  d- J9 M, q
係,可惜女人街賣O個O的衫O的款唔係太得,所以剩係O係O個度買過旗袍,校服我真係好少自己去買,記得剩係得陪道高年級夏季,河東冬季,性深低年級夏季係自己去校服舖買
5 `* X3 x5 ^! d9 W
近年無乜係實體店買衫,可能一隻手數得晒 XD"
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-11-1 01:47

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-1 01:28 發表   + o8 U8 C' P/ K3 W! c
7 B+ s* f4 G) v
近年無乜係實體店買衫,可能一隻手數得晒 XD"
( n3 L' u; g+ v2 Y* F講問又講,小R你係唔係有件晚裝想賣?
作者: dcch1    時間: 2014-11-1 02:02

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 01:25 發表   
6 p3 V- _( _0 ^  _+ A9 k1 n; B2 k: j% B7 d
可以O係度繼續講O架!例如諗諗O下,性馬利套高年級冬季都唔錯,又要著絲襪,好正!
# x1 J' z1 k$ i3 G; b5 ^. w2 Q( L) D" i' [6 p" X5 u6 x; S
* L$ j) Q- p* K0 j: s! I

6 \" M3 |# U) n
引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-1 01:27 發表   
9 \4 W- d  p( n0 d& F5 E" y( t4 L* H/ v0 U
你唔覺我宜家係forum係混吉咩?
2 d' S& O" P+ @$ |9 v7 G/ D& h無乜正經回post, 通常都係搞事 XD
( R: G7 s. u8 Z/ t7 y
' T) G. a  m4 B% O- [無啦,唔同思維、仲有人大左,唔會乜都開post囉
: ^: q% x* ?" h+ [& F要開既,大把話題,不過我宜家都係terminator黎,貼相都無人理~6 t( L5 Y6 l* \* c- }, s7 b
返工前27", 返左三個月重左十磅,腰圍多三吋,收曬皮. ~8 e0 X: c) J9 B
守得住30"我都偷笑...最少忍口唔食咁多先0 U( K( O/ H4 d$ B4 K
& v) S4 {( n* u) I& _2 R+ x) j7 B
THX~~之前有fd睇過,前事佢講得中,咁佢都話我會越黎越好 (另有隱患,不贅)- K- `2 |" j" N8 u
做人有自知之明其實都唔錯啦,方向會清楚好多~3 v( E8 }( K% ?, t' w
最慘係轉車站見到,邊度黎都得* g2 H- e  M( L
我都係好奇邊間,無咪算 XD
% |, M! c  T2 J5 K) R- E8 k4 c. `
  U! i8 \! k/ o- W

5 w$ ]) f8 z0 Q- B  a. r* U
' d. i* J2 ]2 r" c2 c
引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-1 01:28 發表     X8 ~% [4 X/ D8 \6 f

/ D0 Y: z4 s* g. ]/ A/ ^. W近年無乜係實體店買衫,可能一隻手數得晒 XD"
- W7 u: g1 s& U& ?! a

3 ?5 [: E: v1 [+ ?
5 |9 a& d! Y7 w- N9 ?5 ?& n
$ M+ m5 @, `9 |4 C
引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 01:47 發表   5 [2 {4 t; U' W5 Z
$ n) l8 t3 A* N# c) l+ Q
講問又講,小R你係唔係有件晚裝想賣?
7 b$ h7 l: N9 h, {0 u5 S
6 o# M  T: Q4 e4 b9 u; i% A- x

作者: Rachel    時間: 2014-11-1 03:05

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 01:47 發表
" E9 N8 i" H6 ~: p/ i) w/ O9 i/ w2 K
# T5 b1 d9 F5 O7 Z4 ~1 \* ~( g2 f講問又講,小R你係唔係有件晚裝想賣?
2 L; \+ w4 l% G9 a4 {2 d金色果條放左好耐~~有興趣既平d賣,反正我無乜點著~
" G, g( s2 W/ Z) w其實仲有d野閒置已久,想八下pm我 XD/ ?; Z, W1 G; F3 ?

3 G$ p" H) W& @7 ^
引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-1 02:02 發表 + T* L  ~5 L6 @9 F

/ o& T) U5 s7 x- N**** 本內容被作者隱藏 *****
* p* d) \: p" N
咁你又係身痕左d既~~
  n, e- P" V2 q/ w$ q我睇到化晒,求溫飽既人同佢講大道理都晒口水啦
& @* }% O% Q; u8 ~3 m% c! v4 |除左串下人,見到有d想自救既咪搭下嘴囉
9 n" D6 E1 c! F
. J( r/ }' _" N/ I& v5 `小圈子既野好閒,一d熟一d唔熟自然會,況且場外更熱鬧,唔出奇$ B" a3 s. e2 ]. y7 r- H

% }' G7 r# O, ^5 l貼相既野...FB果邊都係玩下同埋當record
) O/ E) |$ l$ o* }% C' v呢度都係無聊時先貼~~沉底沉到厭 XD 樣衰無身裁無計 XD7 N. M3 i3 q5 Q" D( q
" _. N9 a9 ^4 Z* e  |
運動少就梗架啦,返工忙到pk, 放假就想訓
% \  B- k/ I. m$ u" [2 ], X" f5 C: O0 ~& B7 @; B
近年好左,唔多唔少都feel到3 u. w+ Q; ^3 |' p8 t
之前睇書都睇過,算命既野,如果發生左既野都講唔準,好打有限
1 Y( U$ A& g5 z: G7 b2 I. r; Z( V3 A. K5 @& V  X: Z4 a$ k/ N/ |
校服果種短裙仔,我d肥腿死得啦,自己都頂唔順
, g  i* Q* {* d+ n& o成三十歲,校服既野都係睇下好啦~~自己無信心著得好睇~* r! S+ J* P7 R

5 K6 [9 F, h( ?& ?3 }0 S, V9 f宜家返工咁隔涉,都無乜機會睇校服
3 l8 o, U4 h2 ?+ V, T1 A4 l) O* E% A! o* Z% i; i+ R
無啦~校服年代都有去實店買下
+ I7 b( ~) }' z8 c3 L8 C3 Z/ `- ~宜家?網上按下就買到,幾點買都得~
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-11-1 10:20

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-1 02:02 發表   
1 T9 ]7 w) }9 M2 |: z7 C9 L! ]: z& U* v5 l0 _/ ~
1 `4 j2 Y* r. M' r( B7 Z% r
$ d; `/ m7 z/ |3 T3 k6 X7 d' M- H1 s9 x( D& N# M" }
3 [! k$ g/ T3 l( ]
3 i, o4 `# [& L. S
- e6 A. Y% |, s9 b# I
0 l* v2 T0 z+ ]: D' l& |
& ]) z, k8 e( F  h1 {! Y7 \% y* U$ ?- A1 Z5 d  B1 y; i/ f9 e3 v
**** 本內容被作者隱藏 *****' \' {1 ?% c! Y* v( C9 T
, \) J2 ]1 x1 h* L0 |) o: b

& V$ [6 [4 k  ?2 m% B# v0 D
" M( s3 o$ C" D**** 本內容被作者隱藏 *****
* t0 v8 z3 \( l8 R好明顯就係尋晚我眼O訓得滯打錯啦!冇錯,我係想講馬利慢高年級,我得套夏季,冬季諗緊點入手~
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-11-1 10:24

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-1 03:05 發表   
! e& q. O5 {. B+ h) E1 p, i! D. Q
2 c' h3 y) `6 L# Q3 ]2 M金色果條放左好耐~~有興趣既平d賣,反正我無乜點著~
! y( i% Q, H; x2 w+ D4 D: d* x  o其實仲有d野閒置已久,想八下pm我 XD% Y# A5 n. A2 g. E$ J! A* i1 Q

5 N9 g  F8 m6 O0 Q, |+ e
  O: s; j, I2 }$ z. ^3 p" r  U+ b5 G咁你又係身痕左d既~~
# {1 [8 g% i& P: r( m: n我睇到化晒,求溫飽既人同佢講大道理都晒口水啦
  ?5 l$ U5 {/ ?7 |$ U+ L除左串下人,見到有d想自救既咪搭下嘴囉
% n* C6 _5 J, h! l6 Z8 ]. f
" r9 ~% \3 {, ^/ O; w ...
: P% n; Q- S0 w1 S8 cpm O左你啦,係呀,我覺得件金色晚裝幾靚~
作者: dcch1    時間: 2014-11-1 11:42

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-1 03:05 發表   
& |3 G2 f) H/ G2 S# n7 X
1 C4 _* V3 i# w) F金色果條放左好耐~~有興趣既平d賣,反正我無乜點著~
9 v1 D# m( e5 L* `+ {其實仲有d野閒置已久,想八下pm我 XD
2 v5 R6 B& M/ t5 o
2 t0 Q' s; [+ q# B, Z7 Z  \# L  g. w0 n) S8 z' B5 b: f# Z3 W! W
咁你又係身痕左d既~~# K& R- _5 M) a/ J
我睇到化晒,求溫飽既人同佢講大道理都晒口水啦3 r% z4 R6 w! y3 z, _: m+ F+ a
除左串下人,見到有d想自救既咪搭下嘴囉
! d7 X+ t! t+ k" x0 {+ p/ ^$ _  V, b) l! o+ |
小圈子既野好閒,一d熟一d唔熟自然會,況且場外更熱鬧,唔出奇$ v6 R0 M6 \/ {; T8 ?
貼相既野...FB果邊都係玩下同埋當record
7 z' X% N$ p) M" v9 r5 E4 p呢度都係無聊時先貼~~沉底沉到厭 XD 樣衰無身裁無計 XD2 ]0 y5 J0 n) m4 Y: y/ V$ P% g
6 J. C, V2 O7 e, u  `
運動少就梗架啦,返工忙到pk, 放假就想訓
8 [  @: A0 Q0 A$ B( ]) A近年好左,唔多唔少都feel到
0 \' Z4 r% b: F" |3 P* J  F之前睇書都睇過,算命既野,如果發生左既野都講唔準,好打有限
2 D% w, e" l. ~; A校服果種短裙仔,我d肥腿死得啦,自己都頂唔順, m6 u- k! @4 R! ]; b
成三十歲,校服既野都係睇下好啦~~自己無信心著得好睇~% r9 r+ w, X  U) y
' A! V% n& [9 ^3 {8 A$ O. f2 m
宜家返工咁隔涉,都無乜機會睇校服
  D- e+ ^0 b5 @無啦~校服年代都有去實店買下7 c  i4 l3 [- J8 d& u
宜家?網上按下就買到,幾點買都得~
0 Y# I+ A1 z8 q% |6 N* X4 n# ^

J1 d# B: W& ?: n
7 m7 m6 V2 C4 J; r

" M2 q4 `+ k* F, J2 `
引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 10:20 發表   
/ b/ T; t0 I4 q" X8 w  Q2 ^4 O: d+ p0 T
好明顯就係尋晚我眼O訓得滯打錯啦!冇錯,我係想講馬利慢高年級,我得套夏季,冬季諗緊點入手~
; `  y; h! [! u6 r0 M6 U0 s
' ~" p8 d; k1 Q% N. V* ?
# a3 }5 l; ^( [2 W) {0 ]
. \' H: C% k- ?) t0 r
引用:
: j# G* w, s  x4 S* D! x( Z7 c' i* {1 T: U! I. m
金色果條放左好耐~~有興趣既平d賣,反正我無乜點著~7 H7 ^9 a  j% ^( F" P6 Z, [, p
其實仲有d野閒置已久,想八下pm我 XD
1 C8 p0 ^% n1 _( {+ O/ B! A( J% \. M9 L% N4 Z; q# R. H
[quote]原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 10:24 發表   
7 R# A! b2 m. ~( i% s) y! \
5 z: i( x: C& @& x4 y# j# rpm O左你啦,係呀,我覺得件金色晚裝幾靚~
7 ^3 m& k( [- {0 j! T( h3 S

6 ]; k6 N/ j$ U* i

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-11-1 16:11

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-1 11:42 發表   0 V; X9 y7 X% U( s
' ~0 l, H, q# H0 a7 {
! H0 L6 ]8 `0 n
8 s$ O' h2 Y: P- M7 ]; O- z
! K0 g" {7 J# r3 Q) g, B% M* Y0 y  M4 K3 X2 O# V. k

3 }. Y  d" W$ V$ g**** 本內容被作者隱藏 *****1 a3 ~) B7 ?7 s; B

3 q) _2 f: P  f- Z- S3 E; W( A* B3 {. X

" r: R; R* T2 p+ u0 ], U**** 本內容被作者隱藏 *****
9 G6 h) |: \1 I) p( x1 r
不過最大問題係...我已經冇乜位擺衫
作者: dcch1    時間: 2014-11-1 16:18

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 16:11 發表   
) r) L# X" e1 O4 ?8 [, w9 L( L
. b. d+ q3 p! C* c) T- |不過最大問題係...我已經冇乜位擺衫
; u: {+ v% j, K; e( y' i
/ n( c1 P3 b* G' G- I. w' ]0 u6 F
/ ~% W" E9 @0 H- u/ o) |
' p% ^! G2 s# i$ M  G9 E/ C
作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-11-1 16:28

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-1 16:18 發表   
2 v7 U* \! `5 Q! G- f8 ~
% x. o  _: w9 ^8 U% I/ X
% u6 A- Z+ m" {1 U+ ?. ~, L如果係咁...賣咁o的唔o岩心水o既「偷位」放o的新寵, 又或者「僭建」增加儲物空間囉, 我都係用呢兩個方法o黎放o的收藏品咋~~
/ q: r' I/ f4 y, q  h3 x, q2 J諗緊點增加儲藏空間...實在太多收藏品啦
作者: dcch1    時間: 2014-11-1 16:34

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 16:28 發表   - B8 E& @  C* b, u# v; J
9 i' _9 o4 e: o
諗緊點增加儲藏空間...實在太多收藏品啦
4 y% T+ x" \, M. V8 O/ a+ @

& W5 @8 l; U  x) |3 e8 \+ Q# S

作者: Rachel    時間: 2014-11-2 00:54

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-1 10:24 發表 ! a$ X, P- t3 T( y8 D5 Z

# T6 @) a8 A# s: S! j! v( Fpm O左你啦,係呀,我覺得件金色晚裝幾靚~
! e( I3 ^+ s/ F5 t* o$ I# p覆左你啦 =] 賣比有緣人好呀+ B. m5 r' f+ f- j4 n  @
我肥左著唔落
作者: Rachel    時間: 2014-11-2 01:01

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-1 11:42 發表 # q( I% Z; V$ l! b1 G
, N8 a# K9 ]. y( X6 f8 v+ o! n* f. J
遲早離開?講緊我? XDD- E; c6 L$ z9 q8 X9 l

4 w: Z5 l5 x$ M小R不嬲都係"咬我丫笨"既心態,搞我唔走又唔夠我玩咁大1 W5 Z; R& t3 }* ]7 w2 A+ P0 S/ }
都係果句啦...支援越多就越穩陣! y/ V3 J! z' k; s& r) h

3 ?6 R' j. s/ }; G5 y你成三十歲?我快啦,仲有兩個月 XD"7 o, s# x' H2 J& b
校服我留意distinct design,常見款無乜興趣
# Z- r+ k8 R4 t2 g/ c6 T# i% z) }+ l, N
; i$ d' W! r/ ]9 F- b4 W無計啦,我買日牌Lolita唔上官網買就比人賺,費事啦
4 c: N& n( N* @2 h; @唔自己買唔得~
作者: dcch1    時間: 2014-11-2 01:43

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-2 01:01 發表   
0 j$ t) U) z" S" _, Q/ u" B1 G( X4 N" Q; @
遲早離開?講緊我? XDD# _6 v( e9 E8 h5 }- R% X
- ]; D" ?! o1 k0 @8 Z& U
小R不嬲都係"咬我丫笨"既心態,搞我唔走又唔夠我玩咁大
6 R! X6 e% x# i* c9 @. M3 u2 \! i7 g都係果句啦...支援越多就越穩陣! S9 N) G( n7 a" z' ^8 O9 b5 `9 s) D$ R+ Y

- u  }/ u: k7 A/ F8 d/ l1 {你成三十歲?我快啦,仲有兩個月 XD"
8 s6 [& W( k9 K校服我留意distinct design,常見款無乜興趣
1 |4 Q  ?* a. d# @- B# y- |  u# V% ^
無計啦,我買日牌Lolita唔上官網買就比人賺,費事啦* t2 y) @# E: Y9 V+ A
唔自己買唔得~
0 Q  W8 f: m: u( y; u
' E) H" L" i+ g5 Z; w9 `1 U

作者: Rachel    時間: 2014-11-2 02:08

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-2 01:43 發表
  P- ~2 k, q5 G
- m6 t' R/ ?- V8 j/ ?/ T3 \**** 本內容被作者隱藏 *****
8 l* \1 ?) z" W8 t+ S) U1 v/ g9 i一日仲有fd係度,都會上黎睇下既~~
3 y2 b* \$ B) J+ A到左某個階段,想聚舊多過識新人架啦
( H1 h8 V% r% \. w. G/ o' S; U
( I5 T" F( q+ r無賴?我prefer超然多d XDD
! |, C* ?, B! s: O$ m5 o! `5 o# e0 G7 r" Z+ y3 V% ]8 {' z
我收藏唔專門啦~校服得一款絕版3 d. @8 g, h$ ?
反而其他裙仲難收~
作者: dcch1    時間: 2014-11-2 11:14

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-2 02:08 發表   
# t3 k3 \) L5 T  x
' i$ R# i3 s. j! ?* ^一日仲有fd係度,都會上黎睇下既~~
5 e: J0 q& m* c+ q0 Z) l, P# J到左某個階段,想聚舊多過識新人架啦
! t3 P7 u! L/ e+ }
( f) [# _" W/ B: r* u1 q無賴?我prefer超然多d XDD! Z3 c; ~) F; g. l5 z* A. S

- S$ s3 h( o5 C2 ~我收藏唔專門啦~校服得一款絕版
8 `5 r: T% a2 e反而其他裙仲難收~
8 x; Z6 s" W4 ^! Q

+ h- \6 f) ~. V. `) R& Z

作者: kidnappedyvonne    時間: 2014-11-2 12:18

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-2 11:14 發表   
! {% e. I: r+ z  ?% @* E* [- H1 V  m) \& O: G. N" o% ?0 N% o" _

- Z( [' }; E3 l. h4 A# U**** 本內容被作者隱藏 *****
/ b* @: m0 l( ~; R) }/ {
你兩個唔好走呀,你地走O左邊個同我傾計?
作者: dcch1    時間: 2014-11-2 13:39

引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-2 12:18 發表   
6 s( \/ L6 {! u; l( Q( `$ d* O" L
你兩個唔好走呀,你地走O左邊個同我傾計?
5 P3 d2 G6 `  }$ c. E7 H4 I! @5 C$ Q* t6 [% Y6 l

作者: Rachel    時間: 2014-11-2 14:23

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-2 11:14 發表 + I- r% f+ ?2 W8 B$ R: w6 _7 H

' q' ^6 Y- f  u  L, Q, O0 t
, H' `7 Q* Y, `) X7 a* u( c**** 本內容被作者隱藏 *****
" h' B5 v+ l1 u4 n$ n
對於我黎講,arm傾重要過信任,因為唔arm傾既話,唔會深入到談信任與否6 _# |7 `% {/ Q0 p1 I2 L2 {

2 U5 G7 y# C/ w- Q# ^3 h. t5 thaha~收藏不嬲要係返果個介別先會識欣賞9 m8 S- l  M* A( |5 R  o3 f
正如我宜家收果d都係搶手款,不過呢度無咩人知咁解~~
% N; O. V; G' \2 ~6 m) A: O2 C; _+ D: g. o
引用:
原帖由 kidnappedyvonne 於 2014-11-2 12:18 發表
: D/ Z) ]7 g7 l& N
# @0 R5 v5 D: P! ~. \& Z5 N9 A你兩個唔好走呀,你地走O左邊個同我傾計?
; ?: a9 a' V2 x0 |% ]9 v
傾計不嬲唔受場地所限~~
1 ^) j) S& J* q# c6 ~; c小R開始係forum活躍時,仲係ICQ,MSN年代啦~
作者: dcch1    時間: 2014-11-2 15:11

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-2 14:23 發表   5 Y1 f8 ?; J% M) t5 Y( G+ R
( l( p& \- l) F  {5 f
對於我黎講,arm傾重要過信任,因為唔arm傾既話,唔會深入到談信任與否0 j! ^' X6 C$ \# U, W% h5 }2 S( @1 U

, K0 v; R+ o. P4 i5 h, j8 ^! Ohaha~收藏不嬲要係返果個介別先會識欣賞4 j& }( v" l; M
正如我宜家收果d都係搶手款,不過呢度無咩人知咁解~~
; c8 y4 R9 F+ F3 `  O
; P2 P7 ~: X5 J% R& {

3 }" ?9 {# l3 v$ s& q
5 @! F: S* W  q$ E
引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-2 14:23 發表   ( F4 S) W# o  ]  o  [1 y
& w6 P/ \% @- I5 Z* @
傾計不嬲唔受場地所限~~; o% v( |$ c8 z; a/ E
小R開始係forum活躍時,仲係ICQ,MSN年代啦~
6 a# f6 T$ E; G; a& y

3 R  q/ z$ C$ _4 b! {8 a0 V0 ~

作者: Rachel    時間: 2014-11-2 15:32

引用:
原帖由 dcch1 於 2014-11-2 15:11 發表 ! ]: l" [( f" t/ C
" V; j5 s: {* z5 M: a% n
8 R! W/ a4 j( ?2 i
雞同雞蛋係表面
4 D8 ?: i* T3 t) I/ `除非來人係forum無出過聲, google又無料到,唔係點都有d蛛絲螞跡0 I8 x* M. g5 j  W) {) _
再講,多年被搭訕經驗都能從第一句睇得出來人心態. R9 J. T0 Q5 i! V5 C0 ?: {
0 m, g# K  M0 ]% P5 m
隨波逐流與否我講唔出,但係有好多野我都唔明點解咁多人鐘意
4 Z3 \2 D/ v# ^0 m5 M- ]耐左咪覺得自己同呢度有代溝囉/ i# `$ k) X: W' H- l( F

9 H+ Y( e4 f  T當你無乜愛好時,好易放晒d資源落去果樣野度$ ^) T* X' v4 w' y
小R咁多興趣時就要取捨
( O- k1 ?! i; A8 b又或者由細到大都有些少審美要求+ d4 T+ J, g2 q+ p' P: P: f" s
自己唔鐘意既野唔會去爭6 w- O4 h! B9 `" f) o
# o5 P3 U9 U4 Y- m- [$ v
我買衫都係諗過自己鐘唔鐘意、好唔好睇先買+ ^; H: r# X+ k9 N( d
之前交得學費多5 i; M$ ~6 M" @2 @& \  d
現實好殘酷,無乜葉公好龍既空間
) J5 i9 x% @6 S1 f
. ^" F2 L  O/ T% q2 Y# r* p殺雞取卵既現象實有,尤其一切都大眾化果時
  H5 N4 @" i! Z; R) i6 a9 L地面同地下都有各自規則,過客無未來,自然我行我素
9 N* p& h2 ], ]  G0 |: l
9 p+ v1 g; x0 t. g- ~7 H我自閉開...ICQ係細佬無聊幫我開 (~2002)
- K+ R# y& o- z; f" D1 xMSN就2004/05' p$ ?) w  }2 o
Xanga都係2005
9 \2 f9 U& w1 A5 |; ~其實都見証小R自我澎漲既時期
作者: dcch1    時間: 2014-11-2 16:06

引用:
原帖由 Rachel 於 2014-11-2 15:32 發表   
6 H$ z* T6 E& n/ E8 Y2 ^6 y) L2 `
" B. @# |; k3 Q% a$ O3 \! r雞同雞蛋係表面  b0 e) N0 m- Q. Y. N" [2 w" S1 G% E
除非來人係forum無出過聲, google又無料到,唔係點都有d蛛絲螞跡& ?. F! K+ C2 W- m# l0 E
再講,多年被搭訕經驗都能從第一句睇得出來人心態' Z5 U5 k" M# b; v+ V' f
5 W) t9 r2 l1 {
隨波逐流與否我講唔出,但係有好多野我都唔明點解咁多人鐘意# C/ x7 {6 x9 S1 R/ c5 J
耐左咪覺得自己同呢度有代溝囉
5 e# I$ J# z6 o) x. n當你無乜愛好時,好易放晒d資源落去果樣野度4 C+ f* p; X9 w) D% T
小R咁多興趣時就要取捨
3 M+ s: M$ l  G1 w& P! ]- L! \* h又或者由細到大都有些少審美要求
$ H4 P* R1 W6 P! i自己唔鐘意既野唔會去爭
" ]' V( V& s! k$ }2 O我買衫都係諗過自己鐘唔鐘意、好唔好睇先買
3 P1 k( c3 I6 r之前交得學費多
: M' _1 }* X3 B& c  ^  Y: K現實好殘酷,無乜葉公好龍既空間
  t7 Z  K: N) j8 X9 S  {: ^% Y殺雞取卵既現象實有,尤其一切都大眾化果時7 P7 c. h  i  n0 B4 q% i3 v
地面同地下都有各自規則,過客無未來,自然我行我素
  }& ^8 w  G7 \& O" r+ R& q8 J/ c# g
- ^2 |$ ?" m7 I/ L我自閉開...ICQ係細佬無聊幫我開 (~2002)8 y" @9 n$ X% ?7 b2 V: g
MSN就2004/05)- U% u1 i* o) r3 x; o: q1 B  k
Xanga都係2005# V' u) n3 B8 t* C6 q5 R' P+ v
其實都見証小R自我澎漲既時期
( P: T; c$ F7 s1 N- e& J
6 H" _8 ~  K5 Y3 }8 v$ }

作者: mizuho    時間: 2014-11-2 16:18

your insight very far and deep
作者: dcch1    時間: 2014-11-2 16:22

引用:
原帖由 mizuho 於 2014-11-2 16:18 發表   
& \5 Q- c2 l# H; F( Ryour insight very far and deep
/ C" }; J+ I! W  w; Q8 ~& D! Z2 Z& w( M4 F- ~

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0