標題: 大家CD会着咩风格架? [打印本頁]

作者: coco.s    時間: 2009-4-22 12:18     標題: 大家CD会着咩风格架?

大家CD会着咩风格架?
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-22 16:55

CD風格都離不開淑女的,可愛的,氣質的這幾種2 f! e) B& u0 \1 S
不過我認為每位CD並不只得一種風格的呢
  U5 C! L% r. ]短裙T恤,套裝,校服,連衣裙都是我喜歡的風格 2 Y  T6 c) a3 x. U) H
但是我沒有這麼多衣服啊
  [) ~( w1 |: M) U你喜歡的風格又是怎樣的呢
作者: Jay    時間: 2009-4-22 19:05

大多數我地d cd 風格我地多數少女多啦!7 r6 h' O2 L- W1 l
校服,絲襪,短褲同短裙之類
4 d  A4 j- D7 d" \6 L) [同吊帶運身裙!
作者: shinobu    時間: 2009-4-22 20:02

除o左男性化LOOK外
作者: sghk_abcd    時間: 2009-4-22 20:13

各人有各人的風格
作者: mmlee    時間: 2009-4-22 23:06

我傾向打扮成20出頭的少女, 鄰家女孩的模樣
作者: janicelau    時間: 2009-4-25 02:03

乜都會試下
& S+ x' n) a, [5 u/ ^% `% h+ O  |" Y咁多唔同種類o既女裝, 各有不同風貌
作者: chanying19    時間: 2009-4-25 02:20

我比較喜歡穿50~60歲既女裝
作者: 魏秋華    時間: 2009-4-25 02:20

最愛校服 2 x/ N! o% M* [- n7 H  k9 P' r# m
次選 OL 套裝    

作者: grilboy    時間: 2009-5-4 08:14

我相信我的型像是最百變的
作者: dogdogcom    時間: 2009-5-4 09:41

校服係主打,其次都係OL套裝,連身裙都o岩..
作者: butterflies    時間: 2009-5-5 02:39

一般便裝 / OL的都試過,但係cosplay 同校服就無試過
作者: gourment    時間: 2009-5-5 04:45

我就最喜歡著連身裙, 或者t-shirt加短裙 再加對厚絲!!
+ A; i2 {- |9 d+ C, c通常都會配對boot! 真的好喜歡
作者: kevin428    時間: 2009-5-5 07:52

偶喜歡女性化滴衣衣
1 B& h# i8 `) ~: H. H# O. \/ C比如說蕾絲裙裙啊% E0 s9 V6 y$ C& C- e5 I
雪紡或真絲連衣裙啊
( {6 ?! q# b  X6 ]最好訴細肩帶滴喔
' Q! C2 X0 L% @+ [% ?0 q或訴格子短裙也行
8 `! P0 C6 o9 ~, D" y* P7 T對短褲或牛仔裙就沒啥興趣嚕7 a/ r- M  n, p: I4 n( n& G
個人喜好不同( A6 V: @) B3 D. j, D+ w
打扮起來也會有不同風格滴
作者: 流星之夢    時間: 2009-5-9 10:42

什麼風格也有 xddddddd
作者: nana3058    時間: 2009-5-9 17:57

牛仔短裙+T-shirt 窄裙+襯衫 洋裝
作者: dorian    時間: 2009-5-17 21:40

我多數都是穿長裙、高跟鞋、襯津領上衣(因為我不懂得如何露乳溝,怕穿低胸或吊帶會不好看和易給人發現)。日間會化淡妝,晚上會化濃一點,但我本人不太懂化妝!
作者: joey221    時間: 2018-10-27 08:28

引用:
原帖由 coco.s 於 2009-4-22 12:18 發表   
* w  g! R! J! n* _% t大家CD会着咩风格架?
; i' R, L! I2 I
1 m3 h" i. C$ \( i' n穿著贴身衣服
作者: Joesphine    時間: 2018-11-3 00:50

MK妹先代表到香港風格
作者: littlecherry    時間: 2018-11-3 01:37

豹紋內衣褲
作者: TobyT    時間: 2018-11-4 03:44

淑女風,絲襪,高跟
作者: HKReindeer    時間: 2018-11-4 14:22

其實冇乜特別風格可言,最緊要連埋絲襪高跟鞋襯得好睇就得+ s$ U9 {4 R% o9 v( p

1 e) U, A8 s, g, g4 \0 E即係:衫點襯都好,下身一定絲襪高跟鞋
0 O" j& ^1 V, G, V2 ?4 \; H! i* I7 d# P! H
同埋就黎冬天,絲襪、高跟鞋,我已經停不了
6 ]! z' H  O2 ]( K
/ y/ S/ P2 {7 u6 [! ]+ ~- p[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2018-11-4 14:34 編輯 ]

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0