標題: 今日戴bra返工出事了 [打印本頁]

作者: silkypanties    時間: 2014-12-11 14:02     標題: 今日戴bra返工出事了

今朝起身好似有D涼涼地, 諗住戴爸爸返工開心下啦, 沿途都好正, 一入地鐵就出事, 熱到傻左但又唔除得外套, 車箱人多都知架喇, 不過我搭車時間唔算十分迫都上到車, 上到車好自然將背囊放前面, 差不多埋站突然急剎左一下車, 我後面個女仔一手掌按落我背扣位... 心諗唔係呀...架車埋站停車果下我又feel 到有隻手好快速咁由上而下掃左一下,然後見到個女仔响我右手面出車, 之後佢木無表情咁回頭望左我一眼, 我都未來得切反應車門就關左, 心諗咁黑仔? 都係快快趣返公司好D, 急急腳返公司, 入到廁所已經成身濕晒, 除低件衫見到個背脊位個bra帶位係無咁濕, 個bra就吸晒汗...真樣衰 / r3 P  B  Y. s8 X2 }; z2 @

5 ~% M0 U, a% O( R3 y/ q; _[attach]107158[/attach]
作者: Nanase    時間: 2014-12-11 14:50

你呢段文字...係同網友分享既經驗
( I. ^7 l* _6 s而唔係在差館落既口供...所以你都冇出事$ D5 _5 z! N; f2 j" L( u% ^2 |
個女仔都落左車仲鬼記得你...死冇對證
7 c5 p9 I$ b% v0 L7 g( O7 S+ m放工再玩多次睇下撞唔撞得翻個女仔啦
作者: chantelise    時間: 2014-12-11 15:02

被標題嚇親...
  X6 |% X; ]6 h- i* a* M果然係一次"濕晒" 的好體驗
作者: yoyochan    時間: 2014-12-11 15:33

我依幾日都有帶BraBra返工, 同出街! 着咗件長樓出面。/ p1 T+ M% e0 G- K
但今日好很熱啫。
作者: prodigaz    時間: 2014-12-11 15:38

都唔係俾同事見到,唔算出事
作者: 1677    時間: 2014-12-11 15:50

向好果面諗:
+ W" D5 e9 T6 P2 \4 D' v/ V--果位女仔只係路人,你冇乜機會再見到佢4 ~! [6 M/ Z. W. u9 b3 i
--件事係佢落車果陣發生,你只係尷尬左幾秒,唔係尷尬一程車' e' m2 i. b7 O- E9 m3 a

8 \1 j$ G3 M, O; D& G, L( j所以只係小事!
* @$ J2 c" N( C/ o( y8 L萬一發現果個係:朋友/同事/上師/家人! J* ~& D& D7 ^$ X8 G: ~
咁就麻煩啦
作者: Yoshihk    時間: 2014-12-11 20:59

都唔算太大問題,佢都唔會記得你個樣.其實箸得出街就預左有風險,例如有意外發生
作者: jennypao88    時間: 2014-12-11 21:52

作者: suedemi    時間: 2014-12-11 22:52

你個 bra 的暗花又幾靚喎
作者: kathw1984    時間: 2014-12-12 01:28

帶BraBra出街關佢咩事, 自己開心就得!
作者: siuyan_7    時間: 2014-12-12 02:02

正呀,我都想有呢個經驗呀
作者: siuyan_7    時間: 2014-12-12 02:02

正呀,我都想有呢個經驗呀
作者: mac02    時間: 2014-12-12 03:02

兩次掂到未必係同一個人掛?% i+ V* X( ]: u: T: h- ?+ q7 B
佢知都無用啦, 多數唔認得你, 認得都未必再有機會同一班車同一車卡.7 _: [1 n3 G* f; M* ]7 H9 U

' r6 @) @: m% K. B# n不過, 呢個月內最好就行前行後去第二卡上車啦, 避一避以免招惹麻煩.
作者: AliceChong    時間: 2014-12-12 03:06

引用:
原帖由 silkypanties 於 2014-12-11 14:02 發表   
* h2 o, ~2 E$ B9 i. k( e# _; Z今朝起身好似有D涼涼地, 諗住戴爸爸返工開心下啦, 沿途都好正, 一入地鐵就出事, 熱到傻左但又唔除得外套, 車箱人多都知架喇, 不過我搭車時間唔算十分迫都上到車, 上到車好自然將背囊放前面, 差不多埋站突然急剎左一下 ...
. s& k. r9 T6 ]
2 N  H* W, }' z% [3 j* b7 U1 ]
如果個女仔同你微笑咁你會點?
作者: silkypanties    時間: 2014-12-12 10:07

昨日放工再挑戰地鐵, 係比較熱但唔算迫人, 臨落車有人篤我手臂, 原來係舊同事, 第一次撞到佢, 不過今次唔驚, 因為我知佢唔會知我內裡乾坤, 打完招呼我都下車 lu, 返到屋企即刻洗左個 Bra.7 Z# H' B& O6 P! Q/ T+ C
[attach]107180[/attach]
) s% x0 k. N; L, i4 k
引用:
原帖由 chantelise 於 2014-12-11 03:02 PM 發表   
/ v' l9 d- X7 D9 r& [. M被標題嚇親...  J$ X, H2 M# h  k( N
果然係一次"濕晒" 的好體驗
" f& ?! `) ]$ Z- [4 G! D. i4 p7 ^9 [  d
真係濕晒架 - \& B8 A7 g7 m& r
7 A! Q: _7 h! B% K2 H6 V
引用:
原帖由 yoyochan 於 2014-12-11 03:33 PM 發表   % }& B4 Q8 S. ^2 K
我依幾日都有帶BraBra返工, 同出街! 着咗件長樓出面。' p# \  h9 o, D/ ?4 P* o' Z
但今日好很熱啫。
! {, I; [, O# b. V1 ^+ S
& J5 ?! J3 u; Q" i
今日涼好多
! f+ x* i; Y0 C, l: }  Q( x: V- T# n8 K4 b
引用:
原帖由 prodigaz 於 2014-12-11 03:38 PM 發表   
! b9 z& a: h! p& b* M3 x都唔係俾同事見到,唔算出事
6 ^# L, J! W4 j$ H' B8 n: O/ f. z  R: M7 h9 M* o" G& W! B
今次係舊同事
8 P" L2 j' _, z  h* P2 Q9 t' `* k$ ~- y) V/ s
引用:
原帖由 suedemi 於 2014-12-11 10:52 PM 發表   
2 |' o  ]; x; ^* E& H你個 bra 的暗花又幾靚喎
0 ^" D" Q" E6 o6 F

& c/ J$ R! ?/ C# `* [6 m% r9 Q% D佢陪左我好耐架喇, 開始舊 lu
% ^; C% k: v  P+ _' x! [3 @/ p: j5 h# K- x& e
引用:
原帖由 kathw1984 於 2014-12-12 01:28 AM 發表   ' |' D! I* n& M
帶BraBra出街關佢咩事, 自己開心就得!
7 p4 g/ V( u; j) Q5 e; X1 o( M1 `/ ^  l
都係既, 不過香港人都係保守2 z$ |- b9 e/ V& t" |( Y4 S! b
+ o3 Z2 m, \  }
引用:
原帖由 siuyan_7 於 2014-12-12 02:02 AM 發表   
- E1 R; Q- C3 P' u. }( I正呀,我都想有呢個經驗呀
6 p& M: p% L! o& b5 h

" Z4 N1 D& b' ?# K試下啦, 好刺激  P# ^& n1 F% ^' D3 M
) C5 l; [; Y) b& }1 n
引用:
原帖由 mac02 於 2014-12-12 03:02 AM 發表   : v7 ?; M% U3 _8 s  M
兩次掂到未必係同一個人掛?
- w( s2 L) \* _) v$ I  o- t佢知都無用啦, 多數唔認得你, 認得都未必再有機會同一班車同一車卡.: [' e9 u1 p+ L

( R& z6 V* w. S3 i0 c. \( ~( N不過, 呢個月內最好就行前行後去第二卡上車啦, 避一避以免招惹麻煩.
6 C) m6 e3 u/ z5 W9 n4 t- n
" N; u$ J' p3 L  p5 {+ E! a
我覺得係同一個人, 唔係點會會端端掃人背脊喎
5 @# M6 c. o! m6 V+ }- o8 X- ?/ C- t+ _' c0 B, ]
引用:
原帖由 AliceChong 於 2014-12-12 03:06 AM 發表   % ~6 y# N1 E4 d/ E6 I9 p

: P; p" V0 V8 \1 l( k/ Y2 J如果個女仔同你微笑咁你會點?
% m# J" @+ C- [7 T7 V/ w

) O! w" F. O0 E來唔切反應
作者: silkypanties    時間: 2014-12-12 10:16

今日凍左好多, 又係戴bra好機會, 可惜唔知醒, 遲左起身, 趕唔切, 唯袋住返公司, 放工先有得戴
作者: silkypanties    時間: 2014-12-12 13:03

今日戴呢款, 快D到放工啦...
6 Z! J1 n& P& Z* c! N[attach]107182[/attach]
$ e& F8 P! |: k5 K. P[attach]107183[/attach]
作者: asuradaskit    時間: 2014-12-12 13:37

我今日都有帶BRA返工~~
作者: pcken    時間: 2014-12-12 17:15

樓主,你著咩碼,著左後現唔現?
作者: visentpoon    時間: 2014-12-12 18:05

@@反正不認識,知道了都無野
作者: silkypanties    時間: 2014-12-12 18:23

引用:
原帖由 pcken 於 2014-12-12 05:15 PM 發表   
4 g* e$ r9 Q1 _# a% V  {/ Z9 D8 s樓主,你著咩碼,著左後現唔現?
$ v' i8 F! g- B7 N$ Q1 Z
; r$ z3 v. h1 Q4 W3 ~昨日果個70A
作者: misslady    時間: 2014-12-16 17:30

引用:
原帖由 suedemi 於 2014-12-11 22:52 發表   $ e5 g2 U8 W) t; Y, g4 k
你個 bra 的暗花又幾靚喎
0 \  C$ z; G7 P
! B4 B2 ^- H$ u
any match pants ?
作者: LolitaMinori    時間: 2014-12-23 23:40

我跟朋友出街也試過差點出事 + V( O5 v' U( V, n0 Y( Z9 R: [0 C
我朋友突然搭我肩頭 還好當時是冬天我衣服夠厚 佢沒發現
作者: lai18    時間: 2014-12-25 13:42

作者: ohmygod509    時間: 2014-12-25 15:01

引用:
原帖由 silkypanties 於 2014-12-12 13:03 發表   - ~# p5 E& n( C2 `, b% E4 a' v
今日戴呢款, 快D到放工啦...
) Y; H8 ^, }% n& ?3 A  o4 _107182. a& {) s& y+ L% u
$ @% V  U5 a: K% f4 [  a: [T-SHIRT BRA?0 K3 Y) l% w' ?" x, P" W+ f6 X) t
通常會著少女BRA TOP 好難有人發現
作者: 愛子    時間: 2014-12-28 02:37

呢幾日太熱. w' B% i3 L1 k5 c* W
我唔想d 汗個bra吸哂, h) K# _0 x+ }+ ~9 c# E
就無著
作者: henry815    時間: 2015-1-3 23:51

就係呢種性比人發現,又要唔被人知的感覺興奮
作者: MANYAN    時間: 2015-1-4 03:15

基本上戴乜都無問題6 |6 u; {0 B# s, J: ]
唔通佢告你入面著巴巴?* ]4 J* q1 v/ o2 e0 w- Q
又唔係睇到& B' C3 X9 |7 r
自己鍾意著咩應該係有自由
作者: taryko    時間: 2015-1-6 00:47

便宜货哦。
作者: 3rp    時間: 2015-1-12 16:24

比人發現點算好
作者: messi335890    時間: 2015-1-21 14:56

好小事,不過下次小心d
作者: willy    時間: 2015-2-4 20:11

引用:
原帖由 silkypanties 於 2014-12-12 13:03 發表   0 E+ Y$ F, h. ^
今日戴呢款, 快D到放工啦...& y$ g, ~) W3 X* z+ S" B4 u
0 o" Z8 J- l4 l  ]107183
6 z8 p4 G: {  z- K5 v
( Z4 Z3 O" ?( N  j3 f) l呢個都OK, 唔知係邊度買的呢?
作者: wl0023690120    時間: 2015-3-25 00:38

請問各位係唔係自己一個人住
作者: fattomorrow    時間: 2015-3-25 17:44

oh ,no. be careful next time
作者: adslaaa    時間: 2015-4-4 07:11

黑罩罩,很性感啊~
作者: alien39547    時間: 2015-4-4 23:50

我有次帶bra出街太熱,一時間除左件外套行左30分鐘同入左超市買野飲,飲完先醒起自已帶左個黑bra出街而著左件白色短袖衫,當時驚到面都青埋馬上著返件外套,都唔知有幾多人見到
作者: pcken    時間: 2015-4-5 00:05

咁激,好現個喎。。。。
作者: yyfhy    時間: 2015-4-18 14:26

还是穿内裤丝袜安全。文胸带子太明显了
作者: 小小新新    時間: 2015-5-4 00:27

作者: kenny_apple    時間: 2019-2-3 03:37

其實係MTR著bra有咩問題, 又唔係非禮人
作者: kenny_apple    時間: 2019-4-15 05:24

你每一件內衣我都咁鐘意
作者: cherrychan    時間: 2019-4-18 20:51

很佩服樓主的勇氣
作者: windflower    時間: 2019-5-8 08:22

good experience
作者: 十六夜櫻凜    時間: 2019-11-14 14:31

無事既,唔洗驚啦
作者: cicilam    時間: 2019-11-14 14:41     標題: 回復 1# silkypanties 的帖子

其實男人都可以著打底背心,或者護胸既,無問題
作者: misslady    時間: 2019-11-15 09:22

天氣凉,又可以內穿 bra bra 。
( }! y3 l; @0 M; D
. T3 w/ q$ B  r4 Q# J外有  jacket
作者: heidiqueen    時間: 2022-5-5 22:19

作者: JoJo1217    時間: 2022-5-5 23:15

引用:
原帖由 kenny_apple 於 2019-2-3 03:37 發表   2 j& F  u0 T3 n( _( v
其實係MTR著bra有咩問題, 又唔係非禮人
- o6 z6 G- U- p! e* A; l0 P
) |) l% v8 K  s; C4 q+ }3 R( U/ j
直頭係非禮3 G: k  w4 |# k, S% }
不過係樓主被女非禮
! S' x+ @2 X) j' R" B唔信你試下掃下企你前面個女人個bra扣4 b  ?$ u' n6 j( u% Z0 f- N- h! s
睇下佢嗌唔嗌非禮
作者: jsq126    時間: 2022-7-14 11:34

不错,很好看。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0