標題: 有冇人去過旺角呢間嘢? [打印本頁]

作者: Shion    時間: 2014-12-13 22:06     標題: 有冇人去過旺角呢間嘢?

叫做唯美館
% J/ e  Q$ u. N/ m百寶利大廈入面(唔記得幾多樓)# c  Z4 A- M- [4 v
有次行過附近見到有易拉架廣告,有好多內衣同Cosplay服裝
2 J' D& |6 N1 n3 K我去過佢門口.......但係冇膽行入去...... : W. P: q, B/ l/ ~. }& j' }9 ?
跟著上佢個網睇返,有好多Party服裝同內衣可以買
- k2 _7 V9 D8 H9 L) a* p# ]
7 l$ F/ u) z+ \% V$ x* I9 \+ A唔知呢度有冇人去過甚至幫襯過?
作者: Miku    時間: 2014-12-14 01:10

很久之前去過一次。
& |& l; G) D3 p3 P* I, j好像在百寶利大廈20樓吧? 在某Gothic Lolita店上一層。
作者: Nanase    時間: 2014-12-14 01:21

入去講我名"Nanase"介紹...有電視框
% u* g" s6 P& k- m  I男仔入去Ok...不用怕羞. M& T6 E. r" L" ]/ {( j
人地做生意...唔會有錢唔搵
作者: willy    時間: 2014-12-14 18:20

經過旺角時都見過佢地易拉架, 上佢地個網睇返, 有唔少野都想要.......
作者: lavina0127    時間: 2014-12-14 18:53

我之前男裝入去買大腿襪, 店員都好nice
作者: Shion    時間: 2014-12-16 21:51

引用:
原帖由 willy 於 2014-12-14 18:20 發表   : L* U: u* v9 f2 c5 ]
經過旺角時都見過佢地易拉架, 上佢地個網睇返, 有唔少野都想要.......
) t7 ]" V9 x7 m5 L; X
x2
* Y) x, O. V% [2 ?2 _好多衫好多內衣甚至連Sex Toy都有得買  D  l8 x& E9 C# A
但係要做會員先俾上網買
) w  d0 m4 z7 J0 s6 x好煩
作者: Shion    時間: 2014-12-16 21:54

引用:
原帖由 Nanase 於 2014-12-14 01:21 發表   $ Q8 g' u0 b# V5 t) }
入去講我名"Nanase"介紹...有電視框
& u0 x$ T  M" ]8 g; t8 b男仔入去Ok...不用怕羞* [! p; Q, w; b7 F: ]
人地做生意...唔會有錢唔搵
, q8 M+ n$ b$ R" G8 X
可能係我個人問題,好唔鍾意有人Serve我
& n) C  O- f4 }$ ]令願俾我一個人慢慢睇,睇啱先問先買! }+ S# K* r7 i

/ ]4 d3 q2 }/ A+ t; t8 C4 p同埋佢個門口有幅牆,睇唔到入面有咩% _' c# u, s' ^5 i8 j8 y" Z
我會驚
作者: milkmilk    時間: 2014-12-18 20:35

多唔多較大SIZE GE衫?; U. I. ]: \  C1 Z) O
D衫價格如何?
作者: Nanase    時間: 2014-12-18 21:36

引用:
原帖由 Shion 於 2014-12-16 21:54 發表   
+ }2 d( A0 t6 J. ~3 d2 a4 g, S1 [
可能係我個人問題,好唔鍾意有人Serve我0 v9 l1 o- D+ }9 D; y3 c
令願俾我一個人慢慢睇,睇啱先問先買
. _! u, ~* M, t8 A( A: I: w# B/ N) S0 k" H  `8 ]; }4 Y! f" B
同埋佢個門口有幅牆,睇唔到入面有咩+ U) A8 g. M- g& G! h
我會驚
9 F8 J# Q$ n1 j

" [' p+ n0 ~7 _入面地方唔大 , 放唔到好多衫5 {6 R1 `* }' N) y; D/ S
除左衫之外% y3 A% `; j8 }
仲會有幾本相簿放響到
, U  u" N# u) v可以在相簿揀衫 , 揀啱再同人講- V; p& G# T# q
Sales要做既野就係Serve客. H/ X  L  H; g' w6 Y
其實你可以講一句 " 我睇睇先 , 睇啱再搵你幫手 "
1 i/ R; S! p9 j佢地自然就會醒水彈開架喇" y/ t" V$ h  U3 D# \& K+ v

3 p8 @( n6 @: M% Q5 V1 s2 m[ 本帖最後由 Nanase 於 2014-12-18 21:38 編輯 ]
作者: Wingki00    時間: 2015-2-27 03:00

買過!裡面好細,有一個男人sales我,不過他sales得唔夠體貼,之後有個女sales我,她好好,介紹得好清楚,買到我喜歡的cosplay,駛咗伍佰元,買了兩套衫連裙+吊帶絲襪,好開心,還入埋會,入會後儲齊印仔,還有嘢送……
作者: kami    時間: 2015-4-1 06:42

上過去~款式多但價錢就有點點負擔,手頭鬆又唔太敢直接行街既可以考慮~ " f  f& |9 k6 v* \" V, Q9 o+ `
人流少且店員NICE~
作者: zz67098    時間: 2015-4-1 14:44

樓主想買呢類衫可以試下去(愛到底)度睇下!
0 H0 i0 F: U5 R  R價錢應該差不多!
作者: Annie2009    時間: 2015-4-12 02:29

nice place to buy
作者: 綾小路穗花    時間: 2016-7-12 02:08

最近COSPLAY 衣服多左好多,我都上左去幾次睇~! Y: ]6 h  K2 p, r$ n5 c
都買左幾套COSPLAY服; x, A. q4 [  Y, c
最近幾套熱門動漫ge cos服都有~
作者: YukiMinakami    時間: 2016-7-24 00:26

引用:
原帖由 綾小路穗花 於 2016-7-12 02:08 發表   
) t5 ^. b9 \% G: B最近COSPLAY 衣服多左好多,我都上左去幾次睇~
6 m  J; z. x# ]: M都買左幾套COSPLAY服
0 N  t/ d7 ?, O. r8 S: G最近幾套熱門動漫ge cos服都有~
5 b7 @% c0 e1 O- ]1 X! M7 w4 @8 d- [( f: B/ l: }$ A5 W4 N
好想買COSPLAY服, 但真係唔夠膽買呢......
作者: F2plus2019    時間: 2019-4-14 23:11

Really? Who has tried before?
作者: kimo    時間: 2020-1-31 00:13

我都想買cos服, 不過男人老狗感覺上有啲唔好意思
作者: ping456    時間: 2020-1-31 00:47

上左個網睇,好多款淘寶都有
作者: thomas813    時間: 2020-3-17 07:34     標題: 回復 18# ping456 的帖子

網上當然會有喇
* ?5 c2 X: c1 `1 L/ l' i但有實物睇到係唔同d

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0