標題: Cross Dressing for Outdoor [打印本頁]

作者: priscilla2    時間: 2009-4-25 15:08     標題: Cross Dressing for Outdoor

女仔穿男性服裝就見得多,
: t, O# r8 V: }# v$ X, M0 q+ d% |男仔們有冇試過穿全套女性服裝出街呢?
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-25 15:47

這個還未有勇氣.樓主有沒有試過呢??
9 c+ b9 G' K/ a* u+ H如果有的話,可以分享一下相關的經驗和心得嗎
作者: priscilla2    時間: 2009-4-25 18:35

各位如果有興趣的話# l; ~4 i( T4 h7 }' q* T
約定一齊(3-4個)去行街,' K1 B. o8 R+ M8 g; A4 k* w2 I. [2 ~
這樣是否會自然D呢
作者: sghk_abcd    時間: 2009-4-25 19:51

引用:
原帖由 priscilla2 於 2009-4-25 18:35 發表
- v2 d: v, ^1 ?+ T" N1 m! \各位如果有興趣的話$ |5 y' z+ g9 d* k- B
約定一齊(3-4個)去行街,! `* [& {$ b) `1 v
這樣是否會自然D呢
1 g/ P/ g0 g0 z0 x5 f- i6 F9 r7 ~
好似女仔著cosplay咁
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-25 20:04

引用:
原帖由 sghk_abcd 於 2009-4-25 19:51 發表 9 P+ q6 l" D7 W6 s% C
. a7 c/ z* Z: Q0 X* g1 w) w! S
8 \2 h5 c- ~& @4 S# L9 X/ K
/ _4 Q# G; [! r. K6 H0 K( `我都有呢個同感
; }* e  m6 U9 g: {不過路始終係由人行出黎既7 f8 ^8 V" O- K( k
但我只可以在這裡支持
6 Y3 \6 M6 q+ o9 M! W4 B2 _$ o" H6 D希望你找到同好一起啦
作者: priscilla2    時間: 2009-4-25 22:20

引用:
原帖由 sghk_abcd 於 2009-4-25 19:51 發表 7 ~" J/ h# n4 {% X
' W$ }; w, Z2 h1 X# A
9 n4 m1 T- v+ D2 R) z( U8 J: w2 q7 U' o) _' A
' ]2 w4 c: d6 S6 J7 o2 D( k$ B
但我所指既係,要做到好似平常D女仔一齊行街個種wor !!
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-25 22:35

引用:
原帖由 priscilla2 於 2009-4-25 22:20 發表
- L/ r: w6 S- T8 ~& a, B& ^# B6 ^. J- d& S3 y" r

$ ?/ ?$ \) P3 O( D# I  u& ?7 b1 F3 ^. d' {3 P
但我所指既係,要做到好似平常D女仔一齊行街個種wor !!
- @1 a0 S/ `2 u

5 ?* M7 ?( x- A我諗sghk_abcd既意思係一個比喻
% @/ _1 ~/ D0 \4 L即是話CD出街會好似女仔著cosplay出街咁引人注目8 V1 s9 P& m- f( ~8 C% D( O
請問樓主本身係咪好似女仔,所以唔會令人察覺到呢?
作者: priscilla2    時間: 2009-4-25 22:42

我有一次試過著左套自己買既野(連身裙+耳環+手鏈+化妝+手袋)出街,不出一公里要即時番屋企, 由於信心不足而已!!
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-25 22:47

哇,樓主你真係勇氣可嘉 : K; G3 x' i+ r
但係既然踏出左第一步,! K7 ]! C; ?' d
唔係,應該係踏出左一公里先岩2 h5 r& W# V7 `9 K" N6 F
咁點解樓主唔比多D勇氣行埋落去呢?
/ G* e# O. y# C( A1 V仲有樓主本身係咪好似女仔架
作者: priscilla2    時間: 2009-4-25 22:51

跟住第二次同一位女仔朋友出街,著番同一套衫同化妝,這次去足一個下午同夜晚!; j% N9 a! i. U0 S# @
不過去洗手間就trouble, 要我朋友陪我去殘廁
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-25 23:00

你的女仔朋友也知道你CD的身份嗎?' I3 x/ J5 ~- `% F4 d  a: l6 v
那麼有她陪著出街也沒什麼好怕的呢!& B1 H  f5 Y  P5 \; S, Q% q
最起碼有一位女仔朋友接受和支持你6 q; I; V7 ~& s
真的令人非常羨慕啊
作者: priscilla2    時間: 2009-4-25 23:04

個樣有少許似啦,再加上我留了長髮(差不多到下巴)
; C; Q* U& p$ J6 y最重要係化妝,要自然一點
) [, @: D: m0 L2 \3 N% R# n動作同表情都要自然
0 m, w2 k$ M! |# \; T盡量不要說話,要說的話,盡量不要用喉音,要用鼻用及輕聲(好像張敬軒唱歌把聲)
- F5 H9 _8 v# ~( T( I! K這些理論,已實戰過,不錯,但正在improve當中
作者: priscilla2    時間: 2009-4-25 23:16

個女仔朋友唔係認同我,而係個女仔識左我好耐,一路當我係距好朋友9 q9 g9 W# `# r3 `7 N) L
不過,最好都係要找伴(女性朋友或一班CD)一齊
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-25 23:17

哇,咁你就好啦,其實都已經有實戰經驗,# z5 ?' r9 c" F( P  p
應該唔怕啦,仲有女仔朋友會幫你架麻,) I9 B0 R: n$ Z! A4 A
你自己覺得有D咩仲要改進咁呢?( Q' P0 ~  A  I) E* d
不過我都係覺得唔出聲會好D呀- x8 \% b5 ^- n. E9 a( H
扮下COOL都唔錯
作者: priscilla2    時間: 2009-4-25 23:24

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-25 23:17 發表 2 }% v. W. E$ t
哇,咁你就好啦,其實都已經有實戰經驗,
* T2 C) J+ b4 m, Y: s) m9 c應該唔怕啦,仲有女仔朋友會幫你架麻,: ]. o3 ]2 r. ~
你自己覺得有D咩仲要改進咁呢?5 \" g* R; G% |& j. p* ?& x# U9 {
不過我都係覺得唔出聲會好D呀
# x2 ?. }) y1 g2 J4 j扮下COOL都唔錯
" e" L/ J1 H/ |: J; ]  K! x
" x: T9 @. y- ^4 X3 E8 H最好都係一個人出到街啦, 長遠計,下下找朋友都唔係辦法呀嗎!!! c/ g6 k% X% U  r+ M0 h$ K9 c
所以我created 這個帖子, 同大家 practice下!!2 J$ o/ n' R% O) m

8 _1 E2 |5 r7 k3 L! H
作者: priscilla2    時間: 2009-4-25 23:29

同時,買左這麼多衫,又唔出街8 X8 I# i) W# _/ `" j
米好浪費 lor !
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-25 23:30

希望你搵到啦
# k3 u- a9 P# Q! U2 D5 k( W0 f0 G到時再分享下經過同感覺丫/ N; H& h. V7 s
一定好刺激
作者: priscilla2    時間: 2009-4-25 23:39

On the other hand, 女的可以CD, 男的不可以CD, why ??
% n& B5 I4 M9 |6 _男仔CD不是完全等於會對女仔有什麼影響(不排除部份男仔有歪念), U/ J' p& j9 R8 q
新聞都有買, 女仔都會非禮男仔啦, 唔通話全部女仔CD有歪念咩??
0 F4 y: |8 q1 r2 S& {' |% Z. ?& R0 O/ g
Right ??
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-25 23:43

但係你都明白呢個社會架喇,
. Y) m( r9 g2 w2 ~* {男女都係無平等既,
' C, e) a$ F: c3 d: t# l有起D咩事一定係保護左女性先
& g8 L3 p' ]" Y! V0 V男性係唔多理會架8 Q5 r! m0 Z+ z. ^3 I
所以呢樣先至係我地CD既一大障礙
作者: priscilla2    時間: 2009-4-25 23:49

萛吧啦, 大家要默默地耕耘, 一起努力吧 !!
作者: 楊乃武    時間: 2009-4-26 00:09

引用:
原帖由 priscilla2 於 2009-4-25 23:49 發表 9 w/ I' M7 Y% O5 U3 Y/ V
萛吧啦, 大家要默默地耕耘, 一起努力吧 !!
; \) G& x" h2 g. Q2 _, b

- N& n# N" `6 W  |- r2 F9 Y無錯,這個非常的同意,一起努力
作者: priscilla2    時間: 2009-4-26 00:14

如果大家有興趣CD出街的話(要認真的),請留字於此先,我會給大家MSN account 去 communication. Thank you.
作者: saion    時間: 2009-4-26 01:47

no ar i havent see it
作者: kevin428    時間: 2009-4-26 01:51

相信有朝一日男仔也能大大方方滴著裙及絲襪出街滴
作者: grilboy    時間: 2009-4-26 11:29

本人平日都是這樣生活的,沒有什麼大不了= =.....................
% {/ F- y! v( z6 X更何況你2個人入TOILET,比人見到未仲引黎恐慌,如果有警察你都幾大鑊
# G* }- \3 G4 J我自問平日出街係唔會化妝,唔會扮聲,因為根本就冇咁既必要.................... % Y- n! x4 G5 N; o+ m  J0 g
未見過人地低8度講野咩==
作者: priscilla2    時間: 2009-4-26 12:48

引用:
原帖由 grilboy 於 2009-4-26 11:29 發表
( f: @" X8 @3 r; r9 G本人平日都是這樣生活的,沒有什麼大不了= =.....................
+ A. G) ]  o% p更何況你2個人入TOILET,比人見到未仲引黎恐慌,如果有警察你都幾大鑊
# O3 M" S+ t" \" T8 O我自問平日出街係唔會化妝,唔會扮聲,因為根本就冇咁既必要............. ...
$ g; a/ d+ O6 _3 R$ k$ l3 |4 ^0 e
& J* u" c  k4 G# V4 Q
Your style so good. I agreed.2 O+ @3 J+ M! D
But, my style want to be like as a girl model. (not equal to a girl)0 A4 O8 m% U" _2 y, I0 X- S
And, we are using "Disabled Tolet". No any impact for others. So, I think this is not a problem.
9 N% d& l; N8 bThank you with your suggestions.
作者: butterflies    時間: 2009-5-5 02:41

未出門口先緊張到暈低左
作者: grilboy    時間: 2009-5-5 09:50

可能我覺得宜家既香港人接受情度大左啦! L& k: j0 k  t4 z' x( V2 `
我當年返U,都會有D人成日眼金金的$ t7 W. S: {* K3 G
不過近年都冇= =........................
作者: joey221    時間: 2019-2-20 20:50

引用:
原帖由 priscilla2 於 2009-4-25 15:08 發表   * W/ W% R/ D8 y7 J( c
女仔穿男性服裝就見得多,
( S- q1 d+ M* }& u9 c男仔們有冇試過穿全套女性服裝出街呢?
+ w' F- G+ ~# I2 q5 n8 Y# M, [! F" U
我常常扮靚外出
作者: Rachel    時間: 2019-2-21 09:31

引用:
原帖由 joey221 於 2019-2-20 20:50 發表   ' |: Q6 ?" _5 X9 S; x+ G) }- S

+ p/ P) _, L" f: R  q
" ^( C5 Y+ h* _: e3 u& E我常常扮靚外出
0 h2 {. z( Z( \% u* W5 a喂呀,廢話洗板都有d節制啦...十年前既文都回,過分d喎
; ]/ @' j+ g7 F/ {/ K十年來小R由出過四次街去到四洲十五國出左一百次街 (51次海外)
+ }+ p4 R  K2 Y7 b0 U我都唔會掘返晒所有出街、旅行post黎打卡啦

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0