標題: 話說我諗到個方法買女性服裝 [打印本頁]

作者: Edward0917    時間: 2015-2-26 07:54     標題: 話說我諗到個方法買女性服裝

話說我諗到個方法買女性服裝,,包括女性內衣" o. W) V, ]: G% Q% S2 I
前題係要有個女性朋友要帶你入去
$ u5 c1 V4 i* r. ~% K當然係女朋友最好啦
( C& z4 t# D& }9 I2 _3 B0 }! ~. f就以內衣店為例
6 y1 t: |: q% R+ {4 g! C佢叫你入去陪佢睇內衣
! r# W( C$ ]; t% S/ d你就勸掂佢拎去更衣室試' m+ B* Y2 t7 B" M) B
就趁呢段時間
9 u% T" Z, P( t1 `8 m搵個SALES偷偷買一堆內衣
4 T3 u7 ~- Q" J# S之後話我送比佢既,唔好話佢知,我想比驚喜佢" ?! a, B; g% I4 x# R7 E
個SALES應該識DO
1 k" ~2 y* l# {" S+ t" D呢個方法可以比到好多冇膽自己1個去買既. y& q1 L0 V2 t  c+ f
不過前題係一定要有個女性朋友帶你入去!!!!!
作者: LastContinue    時間: 2015-2-26 09:46

前提是你找到女性FD還要她願意陪你
作者: applebaby    時間: 2015-2-26 09:51

談何容易……
作者: JoJo1217    時間: 2015-2-26 10:50

另一個前题係你的尺碼要同你GF一样,而且你要有地方收埋新買的内衣
作者: 1677    時間: 2015-2-26 14:05

大前提一:要有女朋友6 k$ ~0 C. R4 s& y/ @8 ]
大前提二:女朋友俾男朋友一齊去買內衣! H& ?5 @) N+ ~: f, V3 j
大前提三:女朋友想去買內衣* T3 J2 ^7 u/ }9 t( o! K1 B
0 U" d3 _# ]$ z0 n3 V7 u
咁多大前提,加埋發生機會有冇1%?
作者: yoyochan    時間: 2015-2-26 14:50

我不應同的方法
作者: sinson    時間: 2015-2-26 15:42

引用:
原帖由 1677 於 2015-2-26 14:05 發表   
- H' ~3 f4 R/ S% k大前提一:要有女朋友
/ @2 E( i, m+ i7 E# Z大前提二:女朋友俾男朋友一齊去買內衣
) c/ m* C! M& y% i3 i& S大前提三:女朋友想去買內衣
' e, w) n2 K. A( y
7 y( V  D" @, h- H6 R/ t0 d咁多大前提,加埋發生機會有冇1%?
! O; Y7 @1 r# O  S' Q: {! i( I6 p前提二已經好難做到。因為即使佢想你入埋去,都會因為有其他女人,而令佢唔想你入去
作者: Temp5    時間: 2015-2-26 16:04

好似冇乜可能。
作者: zz67098    時間: 2015-2-26 16:06

當店鋪冇客時直接入去簡米得囉
0 G0 l3 h% X" C  \同個老闆娘講送比女友的!
5 h. p) f* G* \4 Y- C再唔係攞你張cd照比佢睇9 b5 Z& u- x4 n$ R
(當然你cd後要見得吓人先好啦)
& w+ k' k( h9 |. r, Q% O跟手問埋有乜好介紹
作者: JoJo1217    時間: 2015-2-26 16:17

引用:
原帖由 zz67098 於 2015-2-26 16:06 發表   5 \: y6 X7 g! b* m& J3 V
當店鋪冇客時直接入去簡米得囉
/ C) |3 O. g0 `+ K3 n9 H同個老闆娘講送比女友的!
9 `4 L+ Q% s) O6 u; i. |8 K再唔係攞你張cd照比佢睇7 ]: U; A; w$ {6 {) L8 m
(當然你cd後要見得吓人先好啦)5 A2 [; L  g# D. d3 u, }
跟手問埋有乜好介紹
# M) r5 K6 |& x9 ^: j1 K. c- @

/ }6 B& E! b: @, z夠直接, 唔使煩。
作者: momolee    時間: 2015-2-26 18:42

唔 work....淘寶好過!!!
作者: chantelise    時間: 2015-2-26 19:14

D sales 實明白...
作者: zz67098    時間: 2015-2-26 20:02

買野啫,又唔係做賊!
9 S4 O1 Y  u4 K1 D; j$ U  L& |諗咁多做乜呀!
作者: signdx    時間: 2015-2-26 20:31

引用:
原帖由 1677 於 2015-2-26 14:05 發表   5 D0 {8 G3 n6 J; n- e! H
大前提一:要有女朋友
/ _% x- w& S) ~0 ]; S2 U大前提二:女朋友俾男朋友一齊去買內衣
  c) v) f9 c4 I3 g; n大前提三:女朋友想去買內衣
) P# B- l3 j+ E" w
, K  y' P8 H0 o( N! h咁多大前提,加埋發生機會有冇1%?
' y* \6 W/ e0 X$ G/ u
大前提四:你地身形差唔多: L8 s  |" ^) m- s# y4 \
咁多大前提,加埋發生機會有冇0.1%?
作者: Edward0917    時間: 2015-2-27 02:11

世上凡事皆可能2 m) `3 m9 ?$ k9 m: y
宜家連去火星住都有機會
* f' Q# k3 Y/ [2 X9 i% d0 x  a仲有咩係冇可能; {4 U2 h. F% z" l0 t: c
係唔知要幾多年後先可以長住姐/ u1 N# ?0 j, Z) G
呢d大前題發生既機會雖小,但總會有機會發生8 z% a9 \0 y* j, U
而且我呢個方法係for d 冇膽去買既人
" [- S& H$ o* }" K7 o, D5 w如果我有得淘寶我都想淘
/ w* d, R2 }: z& H8 ]' Y. ~) c我又遲過屋企人番,屋企人又鐘意拆人信件包裹2 ?6 n* y, S7 e6 n
寄去公司又好奇怪..........
作者: misslady    時間: 2015-2-27 09:51

引用:
原帖由 Edward0917 於 2015-2-26 07:54 發表   # w% i' u, \+ }% ~, @" y
話說我諗到個方法買女性服裝,,包括女性內衣
! @& _5 Y) C) U7 L  |前題係要有個女性朋友要帶你入去
9 o3 `+ z3 w+ |; F4 n當然係女朋友最好啦
4 J% ^! c$ s& E/ D. l% g9 V就以內衣店為例
0 y% k$ U7 p6 z, H: N- Z佢叫你入去陪佢睇內衣) c* |# h5 C* @& |0 f
你就勸掂佢拎去更衣室試; C  i1 H: R" r3 Z0 G
就趁呢段時間1 v! ~2 ]$ T) |& e
搵個SALES偷偷買一堆內衣
- V7 W* ^7 x6 `* y7 k3 G之後話 ...
& E+ {9 L  s2 `; Y1 u! l
  D3 j' Y2 l) L/ C! w2 t
just go into the shop alone.  and  buy it.   be brave..
作者: AlexiaTang    時間: 2015-2-27 11:21

引用:
原帖由 misslady 於 2015-2-27 09:51 發表   , E7 e  C. M% ~3 A: i+ |

n) M, m+ ~% u3 s- U6 m+ z# @) `" i* X# ?1 U& u
just go into the shop alone.  and  buy it.   be brave..
4 q7 q( E& ~/ B( n' }) t$ C* i0 Y# L
米就系* R) l: a. E' o; A3 K4 O& l9 r
吾通樓主打算成世刀甘做
作者: 紫吹蘭    時間: 2015-2-27 16:20

有冇女性朋友都係一個問題
作者: kevin229    時間: 2015-2-27 17:40

Very difficult
作者: 黑絲學生妹    時間: 2015-2-27 17:55

其實係淘寶買太方便啦~~~根本唔會想用呢個方法~~~ : C  i& c, z) |: [& C
而且除左BRA之外~~其他都係固定SIZE
作者: mizuho    時間: 2015-2-27 19:36

if your face look seems girl/lady
9 l2 M% d3 v  K" y# K# \& Z& _nobody suspect you and welcome
作者: KR7723    時間: 2015-2-27 19:54

直接入去買就得,店員問到先講,有些店員唔問或知係自用。$ K2 A( Y0 x1 |
店員唔賣冇計。
作者: Yoshihk    時間: 2015-2-27 20:20

直接自己入去買啦.- D4 p, n) ^5 K0 b% W! L# \
' t# G: r, Q$ \# T3 G
按你咁做,(女友人知你CD?知就佢幫你買,洗攪咁多)
9 m2 `9 J0 w3 @6 u5 Y% b(1)買完自己走先?7 K, R" f  P) X+ Y: i" q
(2)等埋,你多左堆野係手,點解釋
9 f+ `+ [- q! P! Y' s1 J! V(3)如果店員幫你check佢size,咁買佢size就ok?
' G/ o+ f* s4 w4 z' d1 ]  g; X5 R. L$ H5 H) j$ [$ O/ h/ K$ s' |- Z
作者: AlexiaTang    時間: 2015-2-27 21:21

見有尐人私訊我話佢有興趣同我買衫
4 j  U- X: e4 ^點知回佢地又吳應機
0 `4 @8 l0 O7 _) P, V; `2 L' h再睇返佢地尐舊文就系幾年前話想買女裝旦系餚曬大底甘, W2 R" G' h: Q  |- `; S, X+ }2 g- o
即系講jor話買幾年都係得個講字
作者: zz67098    時間: 2015-2-27 22:14

話說呢樓住你成功先出post嘛
作者: mannix2000    時間: 2015-3-2 23:39

咁不如你入去直接買...
作者: AlexiaTang    時間: 2015-3-21 00:21

樓主甘做睇怕刀系廣jor幾年刀未買過
作者: zz67098    時間: 2015-3-21 00:49

引用:
原帖由 Edward0917 於 2015-2-27 02:11 發表   
2 ~; n6 j0 R0 F# x* P# _2 J* \世上凡事皆可能3 P7 a9 O" Y) ~3 g7 _3 j
宜家連去火星住都有機會
" L; A# F$ C! p+ s仲有咩係冇可能8 b: f" j5 A/ Q& _
係唔知要幾多年後先可以長住姐
  I  t& f& ]- d. J呢d大前題發生既機會雖小,但總會有機會發生
" a3 W* u1 w3 Z( j1 u& Q/ f0 T而且我呢個方法係for d 冇膽去買既人
4 r. L  z$ u- L/ G) O0 ]如果我有得淘寶我都想淘# O% H7 Z6 _' J& d/ }$ h* c) u9 T7 n1 Z
我又遲過屋企 ...
# i8 q% g" d1 B7 R8 G' V
買衫同火星都冇関聯嘅 - V! A0 Y$ X7 Y+ m3 z( @0 z
等到上得火星我都換咗幾百季衫咯
- J: f/ E' g# r淘寶可以去順風攞嫁嘛
作者: TopStar    時間: 2015-3-21 02:39

我都直接入去買,又唔失禮我自己,對住啲女又唔自卑,着出線條着得靚,我有本錢有資格咁着。
作者: template03    時間: 2015-3-21 04:48

引用:
原帖由 Edward0917 於 2015-2-27 02:11 發表   , f, t% n6 |* b5 L3 l  I7 K
世上凡事皆可能% l+ l% q- f  ?8 E5 N7 q& b
宜家連去火星住都有機會
/ D+ o( t, ^9 Z) j仲有咩係冇可能
' X+ l% E9 h% A5 ?/ N: a係唔知要幾多年後先可以長住姐
; Y/ [2 k% e) N/ {3 P0 w/ Q0 ^呢d大前題發生既機會雖小,但總會有機會發生
: L! [+ k, b/ U: R而且我呢個方法係for d 冇膽去買既人
: D: N# S' ~3 m: k0 z6 \% ~如果我有得淘寶我都想淘0 O: @' @. r" e& G/ o
我又遲過屋企 ...
6 A, t- R8 W4 i3 m/ a+ T9 ]) s
6 ]2 `* ]$ x: U3 B( d/ q9 R  s
淘寶可以  集運自取, 去順豐店面親身拿貨,
5 k+ I5 Q; @; s1 T4 Y) H' c8 S你買成箱都無問題
作者: aukwokfai    時間: 2015-3-21 18:27

其實係淘寶買太方便啦~~~根本唔會想用呢個方法~~~  * [) _  R" Q6 I4 b) ~
而且除左BRA之外~~其他都係固定SIZE
作者: aukwokfai    時間: 2015-3-21 20:57

其實係淘寶買太方便啦~~~根本唔會想用呢個方法~~~  
& N# S6 n3 C1 G5 _% l$ I而且除左BRA之外~~其他都係固定SIZE
作者: zz67098    時間: 2015-3-21 21:16

話說我都諗到個方法比D唔夠膽的人去買女性用品/ \) y+ C; d3 L
前題係要去咗火星先
: d* @, ~) Y3 l上到去火星要搵到D小灰人$ v# `- h1 Y4 d
之後再問佢地借個性別轉換器
1 o3 x1 {7 Q5 \% J: z$ S2 K當你返到地球之後就唔洗再怕醜啦
作者: AlexiaTang    時間: 2015-3-24 13:45

h772771 P9 F; A7 V2 ^
c389247622
9 M- z5 \; q. A# {iamchinese) Y0 E5 c# g% M5 _- J1 U% L
citty2010
# |. U/ d6 ]0 V6 |BrianLau762 N% \5 |- q5 ^  V  Y
yeeyeeyan
. H% L8 a; X% k# |, I  F0 |依幾位刀系廣jor要買成幾年刀未買到俾人睇 $ n4 F, p4 P* q/ k% i/ M: H$ q
樓主真系要引以為戒la
作者: telecom    時間: 2015-3-24 14:41

simply buy online.
- I' p4 h9 N3 S+ ~! W% Btaobao and 集运. who cares what you buy.
作者: cicilove    時間: 2015-3-30 23:53

its not difficult!!!
作者: 雪映    時間: 2015-4-1 00:23

買衫:淘寶
: g. [4 ^9 u3 h5 j9 P. v) ]: I買化妝品:直接去買
作者: 芷羚    時間: 2015-10-26 07:40

嘩∼好鬼復雜…… 通常我去買內衣直接了當,駛乜諗咁多籍口呀 而家賣嘢嘅人揾錢至上,你肯買就得,理得你買俾人定係自用……
作者: 謝絕探訪    時間: 2015-10-27 02:54

直接女裝入去買
作者: kimsammi    時間: 2015-10-27 08:21     標題: 回復 38# 芷羚 的帖子

yes. 直接入去買啦,又唔係偷,比錢架,有生意唔做咩。我間中都會去米蘭或underwear(name of the shop )度買。有底底,襪褲。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0