標題: 如果無左絲襪,你會點 [打印本頁]

作者: kotaro2872    時間: 2015-5-9 18:02     標題: 如果無左絲襪,你會點

都吾知邊條友仔囉,要發明絲襪呢樣野出尼,仲要系比女著,搞到我地d男仔睇到硬晒,於是就好不自覺咁中晒"絲毒",如果有朝一日,突然冇左絲襪呢樣野,真系吾知點好囉...喜歡絲襪的你有同感嗎?
作者: gila    時間: 2015-5-9 18:13

咁有冇問過: 點解絲襪咁有吸引力, 都係衣服配襯既一般, 可能日日都會見到有人穿, 只是一種平凡的事. 特別在於哪裡?
作者: stefaniesha    時間: 2015-5-9 19:06

應該是很多人覺得若隱若現~
) j! M0 l; Q, K+ H# T1 x) q! h7 r$ u9 W( u8 P
又或是很貼身吧
作者: silksocksboy    時間: 2015-5-9 19:46

因為絲襪睇又靚,摸又滑。
作者: kotaro2872    時間: 2015-5-9 20:07

引用:
原帖由 silksocksboy 於 2015-5-9 19:46 發表   
" {; ?; x! j# J因為絲襪睇又靚,摸又滑。
* t5 F, U* A+ P" w  n

& s4 Y  n  V  k  r' T) q8 z. V著又爽
作者: kotaro2872    時間: 2015-5-9 20:09

引用:
原帖由 gila 於 2015-5-9 18:13 發表   
0 |% Q/ D0 h! ]% V1 m咁有冇問過: 點解絲襪咁有吸引力, 都係衣服配襯既一般, 可能日日都會見到有人穿, 只是一種平凡的事. 特別在於哪裡?
. o- n% ]" H; w' C2 D8 C. k8 Y% ~9 ], V( A
咁又系喎,我都問過自己,其實都只系襪尼既者,但點解可以咁吸引?
作者: kotaro2872    時間: 2015-5-9 20:13

引用:
原帖由 stefaniesha 於 2015-5-9 19:06 發表   
8 d. I; K- p) M( z5 E8 i! e2 K應該是很多人覺得若隱若現~
( O1 R& O: q: u% R# A4 c9 G- U9 r+ _" D1 i. s" y
又或是很貼身吧
' ^& j4 p. }# v/ R5 |' ^+ [2 j5 R' @' \
若隱若現既感覺真系好誘惑
作者: silksocksboy    時間: 2015-5-10 06:18

引用:
原帖由 kotaro2872 於 2015-5-9 20:07 發表   2 C0 o* z) a/ Y

/ e" N" _5 t0 z* q8 G5 Q' N, Y9 |, T. U5 S' a
著又爽
, I" s7 G: f% T8 [% q
; h" P, ?) W, F7 q, U
呢個最重要。
作者: shkathy    時間: 2015-5-10 17:11

The first Silk sock is 4 man lar
作者: applebaby    時間: 2015-5-11 13:00

引用:
原帖由 kotaro2872 於 2015-5-9 20:09 發表   * I+ w/ G; d5 |# b, {$ U

& e- h7 N& U& l# y9 o2 S* `9 f# G2 ^8 W) ~! v3 z
咁又系喎,我都問過自己,其實都只系襪尼既者,但點解可以咁吸引?
" f6 r/ d/ g& a6 U( r$ l& E7 F' \$ s: J) Q5 o+ @
我有諗過,亦都唔明。只知道無左絲襪,我會死。
作者: 校服收藏者    時間: 2015-5-12 00:06

引用:
原帖由 kotaro2872 於 2015-5-9 18:02 發表   # e/ t8 {6 z' ]+ V& J
都吾知邊條友仔囉,要發明絲襪呢樣野出尼,仲要系比女著,搞到我地d男仔睇到硬晒,於是就好不自覺咁中晒"絲毒",如果有朝一日,突然冇左絲襪呢樣野,真系吾知點好囉...喜歡絲襪的你有同感嗎?
1 E+ o8 u# d0 e7 T1 U4 j) e8 A+ g% L

5 c3 I( W5 j% e你睇番資料絲襪初初係俾男人著架" g$ C5 e! @5 f+ E6 O9 P- C9 l
後來唔知做咩事女人諸左
作者: 1677    時間: 2015-5-19 15:53

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2015-5-12 00:06 發表   & A% Y; S7 m! O% t% W0 N/ X

4 x- D- H# K! f& q: \你睇番資料絲襪初初係俾男人著架
8 K& e0 Y7 [& Y" b" t3 @後來唔知做咩事女人諸左
- P/ K$ {  A2 {* O( ~
  @) U' y. b: a7 ?9 w事實上,信不信由你:
5 E/ Q( d2 ]  K裙,原本係俾男人著
( }0 e5 H* m+ ]  O- F3 ~絲襪,原本係俾男人著& g$ M% ^; A1 T* \
高跟鞋,原本係俾男人著
% A4 r; V  e8 o5 U6 W, R8 Y
1 e% `1 b2 M) h男人著
裙/絲襪/高跟鞋,
2 c$ b$ F+ O7 e' F. I7 v/ p持續左幾百年,
# c7 h: V# z. m5 ]! N/ O( p直至近一兩百年先改變!
+ B! C/ E: D" K: y4 _% ]

作者: annachan    時間: 2015-5-19 16:34

嘉怡對絲襪沒有特別的偏好~~更不會因為絲襪而有特別反應...
; f, C+ G1 ]1 y8 O) E) T2 _* a! |( I4 c! Q, l# j
不過作為一種女裝搭配~~絲襪是有它的優點和美觀...3 |3 ]5 c8 _; l. d8 B" B2 G1 m* b2 G
. k; k( \3 _, ]& ?
但如果有天沒有絲襪的話就穿過膝襪或乾脆露腿吧~~總不會死的...
作者: rebecca    時間: 2015-5-19 20:23

會冇咗好多樂趣
作者: 12345qwert    時間: 2015-6-15 15:49

會立即死亡lol
作者: comndtfwe    時間: 2016-11-13 21:56

非常可惜
作者: ladysarah    時間: 2016-11-21 14:03

絲襪最初係男人著先. 不過事實上,女孩子/CD著係好睇啲.
# J% o! a7 f2 Y4 d0 [我諗絲滑同若隱若現,係令人心慟既原因.
" K! d- o! I* q6 v好可惜,絲襪有數字顯示,越來越少女仔著.因為佢哋覺得係約束,無自信!!
作者: Yukiyoru    時間: 2016-11-24 02:23     標題: 回復 17# ladysarah 的帖子

話雖如此,但天氣一凍街上絲襪比例高左好多 :)
作者: Yanananana    時間: 2020-4-21 05:41

作者: pantyhosemancc    時間: 2020-4-21 17:33

如果無左絲襪,會少左一種樂趣。2 ^. F- t2 r, Z) ]1 h" z6 f7 `
著了絲襪的感覺,很難形容。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0