標題: 有左女朋友後, 會否放棄戀物? [打印本頁]

作者: cecichan    時間: 2009-5-2 15:31     標題: 有左女朋友後, 會否放棄戀物?

有左女朋友後, 會否放棄戀物?
) o* f& C, w5 N想看看大家的看法
作者: ringo2ph    時間: 2009-5-2 16:10

我拍拖個陣都未想過, 而家結左婚都未想過...
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-2 21:12

我有女朋友,不過就沒有放棄過戀物( W- i8 y4 Y7 _8 s' x" j- N& M" E9 J
但說實在的,CD的時間比以前真的少了很多7 g  V8 d( A7 ^" X4 r, ?+ e+ g1 e
不是因為有了女朋友就淡漠了CD- g; b6 K: L  S# Y& B
而是少了很多私人的時間和空間
作者: sghk_abcd    時間: 2009-5-2 22:40

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-5-2 21:12 發表
" q: e+ s  v% ~5 f% S4 L我有女朋友,不過就沒有放棄過戀物/ A  }4 W5 o& P1 W& y5 M; q3 k
但說實在的,CD的時間比以前真的少了很多) U9 g% ~5 Y1 u0 g$ l
不是因為有了女朋友就淡漠了CD" |& w% d* p4 q; K
/ m2 Q! o8 K  v4 [* y7 W. _2 [. m反而花時間替她打扮吓...她著得靚自己都會好開心...
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-2 23:44

引用:
原帖由 sghk_abcd 於 2009-5-2 22:40 發表 1 p/ d% t3 Z+ i; d

# X+ G2 B) Q# _+ n* Q反而花時間替她打扮吓...她著得靚自己都會好開心...
0 x+ S0 P0 W4 M3 T$ H5 w/ [5 }7 A$ |6 U* H' _9 N7 d
& P' W& A& r7 b
主要和必須珍惜身邊女朋友
作者: aab    時間: 2009-5-3 00:15

作者: 1677    時間: 2009-5-3 02:53

或者可以一齊著女裝衫,一齊扮靚!
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-3 11:23

引用:
原帖由 1677 於 2009-5-3 02:53 發表
* e/ J8 B7 m1 B或者可以一齊著女裝衫,一齊扮靚!
4 L' J2 o# i1 e% |' W8 [6 I

% a2 N5 S2 t3 J如果有一天可以的話就好了
作者: cecichan    時間: 2009-5-3 13:57

但平心而論, 戀物始終比人感覺, 唔係咁好.( y! O0 p- L) {+ k
我的女裝衫雖然有越來越多了. 宜家仲keep係度.  l- K% f4 x! N4 q: y0 J
也擔心被人發現.
3 Y% C+ S- E: e/ w+ K. y& z/ C* `3 R! P1 a& p
我未正式表白. 但我到左女朋友會上我屋企的時候, 應該會掉晒佢地.
3 E6 B( g: v8 ]' G
8 ^, ~; k# k* L  O4 P( Q) z5 z8 Y宜家我有戀物的衝動, 我會看av 自慰. 自慰完就沒有戀物的衝動了.
5 C* F" K: |; V( y3 D不過宜家要掉這些衣服, 還是很不捨得. 尤其是套校服.
作者: cecichan    時間: 2009-5-3 14:00

我完全體會倒你的心情. 而且很期待. " s( u, N. u, A+ h1 H+ N  N
不過唔知她到時覺得我好似要改變佢咁.
/ w1 g  t6 l8 k& w- l) D- ~- V9 F3 s" g/ @
而且或者咁樣就好得多. 將自己的戀物情意結投向她身上. 從此她就是我, 我就是她了.# g, Q* T- K3 @' ~
就不用怕其他人的眼光了. 而且我即時穿上多漂亮的女裝衫, 怎樣也不會美.
3 F) y0 b, }5 X
引用:
原帖由 sghk_abcd 於 2009-5-2 22:40 發表
6 S8 `5 Z7 z8 @' O$ \
- W* r# J+ e) q7 C2 f! L& ]+ ?8 m反而花時間替她打扮吓...她著得靚自己都會好開心...
6 @: X% |+ M1 y9 v7 ?

; _$ h& y( E5 i5 T[ 本帖最後由 cecichan 於 2009-5-3 14:05 編輯 ]
作者: cecichan    時間: 2009-5-3 14:11

但談開這個話題.) M% e$ m5 f$ w+ L
宜家家中無人, 我還是著起了.
# F- j' }( l' s0 A- i, ^8 _2 w5 ~+ L+ c( |5 N
不過我知道如果我去打飛機. 我會除番佢落離.
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-3 20:55

我女朋友就住我樓上
8 l1 p# o: s3 B( U好多時佢都會落黎我度過夜
: ~; Y! T. B: f6 J# m我都驚佢有一日會摷到我D絲襪同裙
1 w  w9 \7 w# M( A( T到時都唔知會點 & u& h: x0 f  ~6 E* P- [; `

& M/ L7 i0 ?) T' l就我而言,幫女友扮靚同自己著真係兩回事黎
6 H( {8 S& D5 X2 q2 W% t# s就算將佢點扮,都無果種著喺自己身上既興奮感覺
$ K9 q. [$ I* j, ^# x' l5 \再講吖,如果佢唔鐘意扮到你所想既style0 ~) c7 v7 e) D8 u3 ?% e1 E
咁真係好難將情意結投到佢身上喎
) T* G* m) C( \& y& L4 o: v
$ L& H! L( v& y) [8 b0 m4 j除此之外,就算佢肯扮到你所想的
1 x1 d# H# A/ e7 L. Q我又會覺得好似同個公仔扮靚咁
6 w& w, [, x  n無左佢個人既風格
9 o* R$ U& X5 K5 Ianyway,最緊要都係珍惜女朋友先得
作者: kevin428    時間: 2009-5-4 01:27

有了女朋友............依舊戀物5 `* q8 z7 ^; ~
有了老婆................依舊戀物
: m1 K& Z7 g$ T: {# U有了小孩................依舊戀物
$ P: V2 O) E; J- }' U7 e( v* E0 I, C! u. F+ f' L4 V
她們都知道喜歡絲襪裙子高跟鞋
. t+ }& _5 r& e& T但還不知道偶訴CD
1 U! j$ L8 Z& G/ D0 N收藏滴寶貝也越來越多
0 d$ d) v1 T& w0 }: Z3 B也曾因搬家而失去了一部份寶貝% b. T, X. W8 ?' w. T) h/ q1 s
還有一部份是買來穿都沒穿過的- ~- c  a) c, o+ E8 n( e
也有一些裙裙是買來自己穿不下就送女友的
7 }+ e& a( O, w, E- F+ b反正偶還訴覺得
% b9 T8 M$ V& _0 L) ?6 J  M只要我喜歡 有啥不可以?
% a) l6 Z$ N' C) S5 H+ X( m
作者: 堅兒    時間: 2009-5-5 01:59

唔會.....令佢鍾意埋絲襪充最好~
作者: tiffanycdcd    時間: 2009-5-7 15:24

除非比佢發現
" Z% X$ C) X- _& [' S1 m# V0 I如果都唔會
作者: chanjo    時間: 2009-5-10 20:59

有左之後一定會減少左唔想俾佢知!
作者: cktong1230    時間: 2009-5-15 00:36

對我黎講, 唔會放棄
作者: 真喜男    時間: 2009-5-19 02:57

如果比佢發現都唔會
作者: wendywong    時間: 2009-5-21 12:42

除非搵到個接受到既女仔, 如果唔係好辛苦
作者: koujiao777    時間: 2009-5-28 00:14

改变她的想法!让她接受你!
作者: Oneone1    時間: 2009-5-31 19:18

放棄戀物行為不代表可以放棄戀物想法..2 p4 Y/ K; \  r" X( l2 a5 B& Y
放棄戀物想法才可以完全清除...
作者: ringo2ph    時間: 2009-6-5 19:48

冇, 有埋太太都照著, 只要你太太或女朋友ok既話...
$ K6 }+ m$ {5 h我日日都著....
作者: lok9696    時間: 2009-9-8 23:47

不會,想法子努力令她接受
作者: mandytootoo    時間: 2009-9-8 23:48     標題: no way

no way
作者: zone999    時間: 2009-9-12 14:03

引用:
原帖由 sghk_abcd 於 2009-5-2 22:40 發表 : M1 U; N& h( N

0 ]- F2 A% q# Q8 [( T反而花時間替她打扮吓...她著得靚自己都會好開心...
) W$ k& n) i- _* r9 X4 D* r" r9 R/ o& Z; y
完全同意你既講法∼!
作者: jia105    時間: 2009-9-28 04:48

我反而担心不是我老婆,因为她知道我的爱好。她没有阻止我!可能认为恋物好过出去玩女人!
1 a% @7 T4 N5 p! G+ X2 @) O% K6 l, w( p+ o
我担心的是怕小孩再大点的时候,不知道如何交代自己的爱好!
作者: blue173123    時間: 2009-9-28 21:27

我有諗過放棄,但我放棄唔到...我中毒太深!絲襪
作者: NagatoYuki    時間: 2009-9-29 20:57

引用:
原帖由 jia105 於 2009-9-28 04:48 發表 % n' k0 l1 W( E9 o& L
我担心的是怕小孩再大点的时候,不知道如何交代自己的爱好!
* C0 O4 B* }5 T3 c7 X1 Q那我覺得倒是乾脆讓小孩自己判斷這個喜好是否合適就好了……
0 V, r  U3 C* }' }* b反正又不至於要逼小孩那樣做……
作者: gourment    時間: 2009-10-9 21:13

絕對唔會啦!
4 J6 w, j7 m8 v' Q6 J8 y我女友都接受左我戀物啦
作者: qpzm1003    時間: 2009-10-15 22:01

沒有~
作者: ho.9218    時間: 2009-10-31 13:12     標題: 回復 1# cecichan 的帖子

未想過.........
作者: oloveglovec    時間: 2009-11-21 02:13

我不知道~因為仲味試過~但我相信不會放棄
作者: 776439    時間: 2009-12-23 21:25

從未想過這個問題,如果有了女友會放棄戀絲吧
作者: kia222    時間: 2009-12-23 22:39     標題: 回復 3# 楊乃武 的帖子

我也是,很少有像以前那樣玩的盡興的機會: _$ C: `1 y2 D" v( B
- D  s7 J0 W1 i- H0 B
不過還是會戀物 XD
作者: 李慧儀    時間: 2010-2-12 06:19     標題: 回復 1# cecichan 的帖子

當然不會.....而且買比女朋友用....用完留翻比自己好好享受呀..........
作者: mercury1    時間: 2010-3-29 04:00

老婆發現後, 她大部分都要了4 p8 d0 h/ `( L, F
全都是新 唔寫得著
作者: emilytay    時間: 2010-4-5 17:33

Most people cannot get rid of the habit.  Probably give up when you turn 75 years old.
作者: led2009    時間: 2010-4-8 00:39

對我黎講, 我也唔會放棄
作者: silkypanties    時間: 2010-4-11 14:08

我而家都有好多underwear同highheel. 不過遲下結婚都唔知點算
作者: secret159951    時間: 2010-4-11 14:33

我都有女
5 J, e- e, C; z4 Q5 u但係同樣暗地戀物:)( V, O& N. ?( n, G- U  B1 q! S
兩樣野無關係
作者: wky    時間: 2010-4-11 18:16

She knows I love pantyhose, so when I go to travel with her, I can wear pantyhose in front of her.
作者: fude552    時間: 2010-4-13 12:30

有了女朋友之後 我一定會放棄....$ |- O9 B: q; s! J: _3 {
因為被她發現一定會死定...-.-
作者: MS06S    時間: 2010-4-30 16:32

應該點都唔會
作者: ngtszmei    時間: 2010-5-2 15:33

我有女朋友,沒有放棄過戀物,不過真係少左
作者: nightnight    時間: 2010-5-3 01:01

我只會搵會支持我的女朋友
作者: nuwkov    時間: 2010-9-19 00:28

會壓制一下啩,不過放棄好難。
1 z! p$ K% r( Z& r% Z  S: v: ^4 {  D: c" \依家無女朋友,講唔清。最好佢都中意啦。
作者: 小紫    時間: 2010-9-24 01:56

曾经暗示过她,但是似乎没有用啊。她都是当笑话来听了。。。
作者: misslady    時間: 2010-12-1 02:18

I will keep this CD...
作者: 紫燄    時間: 2010-12-3 01:56

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-5-2 21:12 發表   2 o+ q  X# \" m6 V
我有女朋友,不過就沒有放棄過戀物
7 {& q) }; K* ?" u" q1 M但說實在的,CD的時間比以前真的少了很多
# V' k% o, F2 Q不是因為有了女朋友就淡漠了CD1 q5 z) }9 H0 Y3 N# N
8 ^# c( X* O) h5 {4 }) D, E
/ ]4 X3 L4 n0 @/ g1 \* H1 y同意  一此觀點  不過我現在女朋友變成老婆了
作者: nuwkov    時間: 2010-12-14 04:28

引用:
原帖由 kevin428 於 2009-5-4 01:27 發表   
8 i! ]9 H) s) [- ^' h7 g% d0 N有了女朋友............依舊戀物6 J9 ~: s' e; F% }
有了老婆................依舊戀物
2 p, P; r& O' g$ j. y有了小孩................依舊戀物- Z+ ^1 `7 v9 z: ~
7 p5 Z& j4 d6 ^9 \3 X0 N$ K
她們都知道喜歡絲襪裙子高跟鞋/ r2 C5 E2 ^$ [  O- ]; i- N
但還不知道偶訴CD
% ~& `1 j- R/ K* X/ ]# {收藏滴寶貝也越來越多
' W+ F$ w. ?- R+ {4 \也曾因搬家而失去了一部份寶貝 ...
$ q$ i1 W6 E% n3 I, u2 v0 u1 e
" H, i- G* Z7 c; {- X6 Y2 G
我看到了理想……
0 O4 R5 ?7 h5 y) c姐姐,好羡慕你~~

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0