標題: 係咪有種郵寄方法係可以去郵局拎架 [打印本頁]

作者: samkwok    時間: 2009-5-6 16:10     標題: 係咪有種郵寄方法係可以去郵局拎架

我想買對絲襪..聽人講話可以郵差寄張卡比你..你可以去郵局伶.(但唔係掛號)
作者: killer    時間: 2009-5-6 18:12

係,通常post office 會比張card 你叫你去拎,我之前都係咁~無咩特別
作者: samkwok    時間: 2009-5-6 18:33

個形式點架& l+ X1 e8 ]0 ]3 U9 G
咁張卡會唔會寫住d貸品
$ }) h' y( g' w' o洗唔洗收費
作者: sghk_abcd    時間: 2009-5-6 19:39

好似寄掛號咁...
作者: silly1234    時間: 2009-5-6 21:37

引用:
原帖由 samkwok 於 2009-5-6 16:10 發表 , g. B1 ~$ b! }9 b  w# |& k
我想買對絲襪..聽人講話可以郵差寄張卡比你..你可以去郵局伶.(但唔係掛號)
6 P% g" m( D+ T1 @; K果d叫雙掛號
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-6 23:28

雙掛要本人收,如果不在就留咭到郵局取件3 Z( {, C( c* M4 i, I8 t. k; T2 \
如果買一對,郵費都蝕到喊
作者: samkwok    時間: 2009-5-7 00:34

幾錢到???????????????
作者: kevin428    時間: 2009-5-7 00:58

不清楚香港郵局滴作業程序
/ V# k3 S: Q6 P' V* Q( a, L但臺灣有像大大說滴業務喔
作者: mmlee    時間: 2009-5-7 10:56

香港係無呢類服務的....
" e: _. {4 q& @+ [' }  I7 j; S: B係一定會送上門>.<
+ T, J* H/ y  U$ @% }" h除非你申請郵政信箱, 咁就一定去郵局拎 (不過要用真名 )
作者: lucylyan    時間: 2009-5-10 18:34

thanks info, should collect at Post office if no body at home

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0