標題: 一個掙扎好耐的問題 [打印本頁]

作者: gourment    時間: 2009-5-17 00:45     標題: 一個掙扎好耐的問題

係咁既...
9 \. g5 t: a% N0 N3 r& ?7 c本人既腳毛就不少而且幾密, 但係我又好想剃(因為著絲既時候好睇好多!
: p* K+ V; r0 }5 a; r) S但係問題就係本人有女朋友, 同埋我覺如果真係剃左, 屋企人同朋友一定會問點解.../ V' [6 u  W# Y3 H/ q
麻煩咁多位姊妹比d意見呀
4 B% f8 ]. N# v" ythx!!!!!!!!!!!!+ p3 {1 k$ |  k0 U+ e0 ~& j

7 n- a& |& E, _- m2 L8 g9 V  c[ 本帖最後由 gourment 於 2009-5-17 01:11 編輯 ]
作者: 記住密碼    時間: 2009-5-17 01:00

你騙佢地話腳毛生得好慢,想剃左佢比佢生得快d
作者: 1677    時間: 2009-5-17 02:44

同佢講:夏天好熱,無毛D汗易揮發
作者: grilboy    時間: 2009-5-17 02:55

剃得多會變粗,要考慮下先好
作者: cdtv    時間: 2009-5-17 08:36

我最初都好似你咁諗  l9 E" y" i! ]
驚屋企人問起
& y0 ^1 w2 A! u; A但係剃左兩年都冇人問過我wor
9 \: @- |) |2 n3 _9 K" k我諗根本冇人會理你有幾多腳毛
作者: dorian    時間: 2009-5-17 19:41

以前我都有剃毛,同時也用脫毛膏脫腋毛和胸毛,但後來發覺越脫再生出來的便越多,所以現在停止了。等有真正須要時才脫(如日後有機會CD外出、姊妹聚會等)。
作者: cdtv    時間: 2009-5-17 19:52

引用:
原帖由 dorian 於 2009-5-17 19:41 發表 . l! m& ]( z' n! c* a! M. g! M
以前我都有剃毛,同時也用脫毛膏脫腋毛和胸毛,但後來發覺越脫再生出來的便越多,所以現在停止了。等有真正須要時才脫(如日後有機會CD外出、姊妹聚會等)。
# r6 W' P! p' ~8 ^( F6 y

* @( \9 t  m; i+ ~! z
  a1 e6 t( b) X" i+ Q) H我 d 腳毛反而係越脫越少wor
  i3 f( O; o( e! @1 x5 \8 e9 N可能係因為我久不久會用脫毛蠟紙o既關係啦5 w% }  d& w/ e! t7 |* f6 K, r2 _
因為睇返佢 d info 話用脫毛蠟係會破壞 d 毛o係根部組織, 令到部分毛唔識再生返出黎
2 i& h$ Q+ C: m7 i/ ^不過都係小部分, 要唔洗再脫毛都係唯有做彩光極光先得
作者: sghk_abcd    時間: 2009-5-17 22:34

引用:
原帖由 cdtv 於 2009-5-17 08:36 發表
9 q3 O% j* `- q" @我最初都好似你咁諗0 ]  }+ w) y$ O) u# F
驚屋企人問起
1 v$ Q  t  r* X, D5 \9 x3 U3 Y但係剃左兩年都冇人問過我wor! F5 T9 [; K0 b: d8 A6 d
我諗根本冇人會理你有幾多腳毛
; [) }7 j, [; N2 v. o無人會埋會...
作者: kammykk    時間: 2009-5-21 15:54

唔好剃.不如買個拔毛幾拔晒D毛啦.2 A4 E! Y8 K" j% Q5 h
不過第一次都幾痛下架喎
作者: bakaruri    時間: 2009-5-22 07:55

拔毛幾邊度有得買r?
作者: uniformx    時間: 2009-6-3 18:30

建議需要時先剃或使用永久性方法+ T$ U; [3 }3 ^1 |3 t
平時可穿著長褲
作者: hkhello    時間: 2010-1-8 22:34

著2或3絲....
作者: uniformx    時間: 2010-1-9 01:06

請留意  l' i% Y& e% H( e6 E& H/ P% [& l
剃毛通常會導致再生時越剃越粗,因此建議需要時及盡量減少次數
1 e' S! a7 i( q6 o脫毛乃指激光或拔毛等可能會永久性,因此請考慮清楚這可能不能復原或甚至失敗的其他可能
作者: humenfemme    時間: 2010-1-10 14:05

我都有煩過呢個問題
: ~/ y/ o3 `* z7 Y1 M因為以前試過俾屋企人發現絲襪同under6 U, U/ U4 h5 E% K# X5 D! i
而且我屋企人知我多體毛! _# ]  s" t5 ~2 P, F
但用左脫毛膏之後2 s8 N# d0 p3 u( b
屋企人其實無理過  q# V( B6 L; V* q! Z- }6 B
所以可以放膽做
: a9 I' W# @% v不過小心, 有d人d毛會越來越粗同硬+ I+ R' X+ j# r* \) V" r8 I
但有d又會越來越少

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0