標題: del [打印本頁]

作者: Carly    時間: 2016-1-16 01:29     標題: del

how to del the post?+ b) }' N0 `* L/ \8 W3 K6 S. d
: @& T0 j- X# ^; ~0 u( a+ D
作者: Fayia:(    時間: 2016-1-16 04:17

我都係未試過出
* D) q* d  K2 L; z唔知點起手0.03 C9 T. s2 @8 M" c, H& V; k% g  L
同埋好淆lol
作者: stefaniesha    時間: 2016-1-16 13:18

應該很多人都迷出去過吧
& h/ F! m& [! H- ^4 L6 ?$ B有些就是純粹在家裡裝扮而已
作者: PatentLeather    時間: 2016-1-16 13:46

我未出過街6 F; K' [# a- `1 |) H
都係屋企自爽或者去到酒店先換
作者: Cynthia`    時間: 2016-1-16 22:01

我係揀d比較中性小小ge女裝衫出去,無乜人覺....又或者入面著件女裝吊帶控底衫. 全部都我frd畀,正正~
作者: 解曉虹    時間: 2016-1-16 22:03

我3x幾年都未出過街。
作者: zz67098    時間: 2016-1-16 22:11

青春有限請真惜CD出街時間
作者: kingphone    時間: 2016-1-16 22:13

我有10幾年都未敢著裙落過樓,最多都係在走廊走吓。
作者: anywind    時間: 2016-1-16 22:37

由發現自己鐘意CD 到而家差唔多10年
/ q' Z' w3 ]8 e. |5 `+ h' P最勁果次只係著左條裙再加件大褸同埋再著條褲遮住入面條裙咁出街! x$ z0 a5 J. D2 R. r

" o" r& q$ J4 \8 U' i講真個樣咁男人最少都要識左化妝先
作者: kidnappedyvonne    時間: 2016-1-16 23:43

我從未試過變裝出街,因為實在太驚
作者: karen0129lai    時間: 2016-1-17 01:52

我響度講我自己會唔會好衰? 我第一次自主地著裙出街係11歲, 樣本身係有D似女仔加上未變聲未發育, 唔係熟人都未必知~
. b+ w. y& X- w5 I. [4 f5 t' C3 J) k+ V( S
真係人愈大愈多野忌住就愈驚...) Y) n8 |- i. z  h, J) j/ w2 G

6 ~, ?1 S& [2 A2 N- ^; v! x[ 本帖最後由 karen0129lai 於 2016-1-17 01:53 編輯 ]
作者: ling20    時間: 2016-1-19 11:04

我都好想出街,但身型太大,太似男人喇
作者: applechoi    時間: 2016-1-19 13:51

我讀到大學,仲要唔係喺香港,先敢出街
5 I( G7 P; D' c: y6 y之後喺香港都出過。人越大,社交圈子越闊就越多顧忌。: j, B. X% X4 H$ f
其實只係想同普通女仔一樣行下街買下野遊下車河...% T% b6 n+ j" G. i4 I: C4 @/ q

% ]! j$ J# L0 T0 E. k6 cP.S. 我覺得似唔似女仔只在於你肯用幾多心機將自己女性化,心理同外表都係。我完全唔靚,每次亦都盡力做好,逐少改進減少穿崩位。各位加油!
作者: fiona    時間: 2016-1-25 23:24

成日都想踏出第一步CD出去,無耐身型唔女仔,加上有太多顧忌怕被親友發現,十幾年都無CD出過去
% w3 C+ p1 D2 ^& S最近諗要學好D化妝先再去其他地區CD
8 J; s; p$ B2 K% h# f- n0 b但.....都係得個諗字
作者: ~RaVe~    時間: 2016-1-27 05:04

冬天係最好既機會cd出街
, Y% W2 ]( \  r* X. F著大褸完全遮晒身型
作者: siuman2014    時間: 2016-2-18 05:36

反而想知有邊d 地方可以無乜人玩cd...
作者: 123456cd    時間: 2016-2-18 17:59

我今天有CD出街,有post上網,有時間去睇下我D相
作者: angelasky    時間: 2016-2-19 10:57

我從未試過變裝出街,因為實在太驚
作者: cd_kana    時間: 2018-4-18 23:10

一樣未試過7 G9 I3 r7 ?% x
係香港試 真係好講有冇膽氣
作者: lovegirlstuffcd    時間: 2018-4-18 23:38

我一直都好想着露肩裙,着高踭鞋出街,但因我外貌係男人,真係完全唔敢
作者: Terry9543    時間: 2018-4-19 00:11

新手留名學野
作者: psk2    時間: 2018-4-26 19:07

我都係去旅行先敢cd出街,一黎香港驚撞到熟人,去到其他地方自由好多。
) m# \$ @6 t, G/ _5 t試過係日本cd去驚安殿堂,聽到附近講野既都係香港人都覺得好刺激
作者: fanbellayuki    時間: 2018-4-26 20:34

學完化妝就可以出街
作者: Yukari    時間: 2018-4-26 21:52

CD咗十八年才出
作者: manfai_chan727    時間: 2018-10-12 17:03

我最多都係試過著住出去走廊,同埋去後樓梯行左幾層
作者: Rachel    時間: 2018-10-12 21:21

第一次室內私影就出左街行 orz' x* z% `) I* n7 e+ k& }' \
唔知醜
作者: ahbee9603    時間: 2018-10-12 21:51

引用:
原帖由 Cynthia` 於 2016-1-16 22:01 發表   
) y/ x, Y/ n5 j% Q我係揀d比較中性小小ge女裝衫出去,無乜人覺....又或者入面著件女裝吊帶控底衫. 全部都我frd畀,正正~
. R  Q% q0 B  v) B我同您一樣,而家係t shirt 加 leggings 咁出去番工,起初會受啲眼光,慢慢都習慣如常,入面一定係女裝幼背心同內褲,最衰腳大否則可以著好多女裝波鞋
作者: cicilam    時間: 2018-10-12 22:05

我都差唔多5年以上先夠膽落街
作者: meiyick    時間: 2018-10-12 23:41

真想知香港邊度可以CD出街~~~~~
作者: JoJo1217    時間: 2019-4-12 10:16

引用:
原帖由 applechoi 於 2016-1-19 13:51 發表   
: W5 f: g" s  r* ^9 m2 G, f7 D我讀到大學,仲要唔係喺香港,先敢出街6 y" z) y; w3 Q9 n5 s+ s
之後喺香港都出過。人越大,社交圈子越闊就越多顧忌。6 W; I/ q; Q0 u! r, M
其實只係想同普通女仔一樣行下街買下野遊下車河..., B8 d2 N$ k; P8 ]; C: @
6 N+ c6 z" N; L1 u! f- v. O2 b: d
P.S. 我覺得似唔似女仔只在於你肯用幾多心機將自己 ...
. T+ ^& L4 d" j) T

6 R, b( D/ @1 d" U3 l, |: }& q好同意7 J+ a2 q. [* o( _
我試過在街上迎面遇到熟人
( o' ^+ C3 ^  i好彩係我先見到佢才避到
$ v( j4 h1 I+ R1 o: U之後真係免得過都盡量唔會日頭出或去旺區
作者: JoJo1217    時間: 2019-4-12 10:22

引用:
原帖由 fanbellayuki 於 2018-4-26 20:34 發表   2 u: o" ^) x( X) A8 G# W5 z0 o/ o
學完化妝就可以出街
% M. A$ P1 M. J, V6 U! w) t# m2 g/ t( o
唔係咁簡單的' w* E5 A; Y( h% J+ E
我識的人當中最少有三個
9 j; m6 P" U9 n* w( h( l6 B9 B  X只要佢識你或認真地望你一眼& @' X+ @; V3 w, L2 U, K" {
誇張D講就算你化咗灰佢都認得出
作者: ruby0330    時間: 2019-4-15 01:10

第1次可以試試利用萬聖節呢d日子9 U: i- X8 g+ f
著誇張d都唔洗怕 係塊面上達到幾攤血都得
$ }& ?- _2 K- Y: H8 u" e試過1次後第2次正常cd出街真係就會唔知個怕字點寫
作者: Cdkelvin    時間: 2019-6-10 16:41

CD了幾年……我都未試過出街啊
作者: yukiwong1986    時間: 2019-10-21 10:49

從未試過偽街,唔敢,雖然成日會想像自己著住條裙同高跟鞋出街,但始終都係係屋企行個圈算
作者: maymay55699    時間: 2019-11-11 03:15

唔敢,實在太怕比人發現
作者: pigpigpigpig    時間: 2019-11-11 03:31

從未敢CD上街,只有內裡CD

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0