標題: ……………. [打印本頁]

作者: grilboy    時間: 2009-5-19 23:59     標題: …………….

...........................
0 N9 ?& ~  t/ P: m8 q  H  k! A) U% ~9 d- A
- a& \9 i/ X) d' X[ 本帖最後由 grilboy 於 2024-2-11 09:05 編輯 ]
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-20 00:09

咁有無影到相呢?
作者: pcll    時間: 2009-5-20 00:28

why hwyhwyhwywh
作者: Tommylee    時間: 2009-5-20 00:29

引用:
原帖由 grilboy 於 2009-5-19 23:59 發表 9 f1 Y6 p  n6 _# }
我今日係機鋪見到一個CD係度打高達...........................4 Z8 ?1 e: k" o6 ^0 O  I
真係比佢嚇到我O左咀,我估佢係得17八歲,老實講
8 T; L# N& Z; A+ |4 y: ]: C7 O下次小心D,我聽到有人想報警
4 Y9 j/ }7 V$ b0 W- G

6 G$ b: U+ q. w$ a1 t, O打高達係咪有另外既意思?
作者: kevin428    時間: 2009-5-20 01:07

...................................無言捏!
作者: cdtv    時間: 2009-5-20 01:13

男穿女裝出街犯法咩? 報警告佢犯咩罪? d 人真搞笑=.=
作者: grilboy    時間: 2009-5-20 01:28

引用:
原帖由 cdtv 於 2009-5-20 01:13 發表 : k- }4 W# H/ X, C( s, }" j
- v1 Z  y+ M( \* i4 E* T

+ i. }1 ]" ]  f  f" w6 C根據《刑事罪行條例》,任何人在公眾地方遊蕩,意圖犯可逮捕的罪行,或故意妨礙他人使用該公眾地方,((甚至導致他人合理地擔心本身的安全或利益)),便屬干犯「遊蕩罪」,最高可處監禁2年。4 Q$ u! g( D0 v. g0 e
& H9 G2 b+ @0 s) s/ G# N& j

0 l3 K2 n+ E9 ?5 V只係唔想佢一時貪玩比人拉就唔好啦/ D6 A) ?- ^) c$ s& ~- ?! [
如果佢仲覺得自己好似女仔,入女廁既話,真係大件事6 m. M/ h6 J- A, k* \, d3 |) ]8 b
希望佢日後小心D,哩個世界有時真係咩人都有
) G( u. T! L/ @. |2 c' Y! X9 I3 z0 t) G0 v  O; A' E
作者: mmlee    時間: 2009-5-20 10:31

引用:
原帖由 cdtv 於 2009-5-20 01:13 發表 7 z; z6 c! H8 d, O( ]2 x6 ~4 K
# Z5 u- Q0 l# u3 O
佢可以話你意圖入女廁, 然之後非禮!
% A( A' Q( m: M, r  I1 L(事實上呢類人真係好多, 令人人心惶惶)2 ?5 F! ^5 x* y# p
不過佢要預先警告過先可以告你, 畢竟要講求證據
作者: 馬斯丹    時間: 2009-5-20 13:59

可以形容下佢著咩女仔衫
作者: grilboy    時間: 2009-5-20 15:19

上身我只係記得係白色衫,熱褲,黑C,紅COV鞋
5 M# _  Q4 ^& e9 J  _6 {5 @真係服左佢,可以30幾度著黑C出街
作者: texaco496    時間: 2009-5-20 15:24

厚黑定薄黑先?
作者: kammykk    時間: 2009-5-20 15:59

引用:
原帖由 grilboy 於 2009-5-20 15:19 發表 4 h  W) y' r4 N+ s/ ]
上身我只係記得係白色衫,熱褲,黑C,紅COV鞋4 i7 C$ k- A; c
真係服左佢,可以30幾度著黑C出街
1 e! T) e7 j4 X# p4 S2 X, l
& v# J7 y3 S6 _9 _5 P0 v/ a2 m8 D- u佢著黑絲會唔會係佢無剃腳毛呢?
作者: Rachel    時間: 2009-5-20 17:40     標題: 回復 7# 的帖子

有關人士是行為不檢嗎?9 o* x6 N' W9 o$ V6 d) d
grilboy 好像另有所指...
作者: BSoD    時間: 2009-5-20 18:55

我打灣岸...........
作者: Jay    時間: 2009-5-20 20:30

o........佢打機冇問題!
2 d5 {3 E4 @4 z佢冇犯法不過怕佢衝入女廁就大檸樂啦!
作者: sghk_abcd    時間: 2009-5-20 20:48

真係有吔的人...
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-20 21:41

著黑絲熱褲無問題喔
+ T" ~4 d# P  \4 X" t3 B/ C如果係驚佢走入女廁! j. A  O! e3 d+ K) ?
佢入得去就預左架啦/ V2 N+ w$ ]/ q( Q$ `
咁又要小心D咩呢
! N5 X0 @$ r# F/ o& D  i, t係咪叫大家CD入女廁時要小心D呢?; C7 U" L5 ^0 {2 x! l: o& B& b
如果真係要CD出街,我一定唔會入女廁
6 U4 j, S, p9 z搵個殘廁用咪得囉( w* O: _3 m9 }- P: T8 H" Y
甚至如非必要都唔會去廁所
作者: gourment    時間: 2009-5-20 21:50

真係寫個''服''字比佢呀-0-
作者: Soe    時間: 2009-5-21 00:04

有相睇下就好啦~~~
作者: BETTY    時間: 2009-5-21 01:03

基本上穿女裝出街冇問題 , 正常的行街 , 買野 , 食野 !只要你冇做出影響他人or 猥褻 行為 , 問題在哪 ?$ `# d0 m. W9 C9 x) R3 E

, M* }9 i/ e2 d3 @. T[ 本帖最後由 BETTY 於 2009-5-21 01:05 編輯 ]
作者: grilboy    時間: 2009-5-21 02:42

咁我聽到有人話想報警,咁算唔算係影響到人9 Z7 i# R' L1 P2 @: C
雖然我覺得佢冇咩特別,仲好服左佢可以30幾度著C襪出街添
# d' i8 X1 J7 f# ?! s不過我個人黎睇,勸佢唔好入女廁了
4 t+ W: N7 a, P( Y3 o就算係預左比人打都好啦,還是不要嚇死別人
作者: Rachel    時間: 2009-5-21 10:07

佢個樣靚唔靚架?
7 H9 I5 K: [. x/ p
3 f) q9 D" c6 ?; j9 G- P  [  l7 K2 v大熱天時仲著絲襪幾異相下...: W0 \' G" z6 ~% A
  G0 l  u% j) O: C
有人話報警但冇報到...即係無事啦 xd; o% C& k; f; @  K
1 t/ l5 [8 f; h& {
作者: grilboy    時間: 2009-5-21 11:03

引用:
原帖由 Rachel 於 2009-5-21 10:07 發表
. J' c. V+ e7 N" j* v佢個樣靚唔靚架?
9 B8 t% S' c5 }/ P
4 ]1 g6 I# {; h! |; O* T2 w大熱天時仲著絲襪幾異相下...
$ @  w3 J! E( q  e' w- }9 I3 p3 C3 [) E1 q$ f) M9 }6 u6 W  e
有人話報警但冇報到...即係無事啦 xd
* H& g% }+ }: @) d5 [

O7 A. |+ J- \6 U: A! H% @& X4 k4 ~. ]& z
D警察都忙緊捉化學狂徒啦,未得閒理佢
3 w$ J! @/ v0 _) N8 m9 d. D個樣,我覺得佢好男人,同埋佢應該學下點KEEP D皮膚
7 f& h$ \2 h& G0 u因為我估佢唔係好大個,但係D皮膚好差
作者: dorian    時間: 2009-5-21 18:06

我同意Betty的講法,雖然我不太懂法律,但據我所知香港現時應該未有甚麼法律限制個人或性別要穿怎麼樣的衣服示人。至於個人裝扮令他人產生不安或疑慮,這純屬個人感覺而已。若這樣都能被起訴的話,豈不在街上眾多衣衫襤褸的流浪者和乞丐全都被送進監獄了嗎?所以我認為只要不主動滋擾他人應該是不會犯法的,反之一個人變裝出街我覺得其勇氣可加,我自問就沒有這份氣魄了!
作者: bakaruri    時間: 2009-5-22 07:53

佢既行為唔可以俾人告到啦.9 e9 x# O% C% P( E! |
著咩出街有人身自由
作者: grilboy    時間: 2009-5-23 16:19

我只係覺得人地要告你總有理由的
6 s" U6 ]+ T. C8 q; Q# J1 t千萬不要睇小香港的野蠻人,好恐怖
8 P7 y4 l8 S1 S5 H我都話好服佢架,大熱天時可以著住對黑C出街
( o0 J, B& R- J$ A% S仲要個妝係...................我覺得勁呀,無野講了
作者: karen1    時間: 2009-6-21 16:50

有時是男是女也未必好肯定,有冇見過有些女仕,仲高大過一般男性,可能在遊機店見到的是一名女生wow,如果單憑外表就報,咁好似有些少過份緊張,假設就算報,咁報乜先?照post看,他或她只是在打機,又有穿好衣服,如年齡合法,又冇犯法行為,咁就算到場又可以做乜?
作者: hinghing    時間: 2009-8-3 17:36

真係寫個''服''字比佢呀
作者: applechoi    時間: 2009-8-4 11:31

而家咁熱仲黑絲襪又誇d, leggings 都已經夠熱ga la& }. i1 n: w6 f# N/ B
& E, @9 d( _' o
不過呢....就算無犯法, 都要小心d, 打機無問題, (MK) 機鋪d 人要玩野可以玩到好大, 俾人講d難聽說話已經對佢好人左, 如果佢地真係報左警果陣, 就算警察唔拉得, 俾幾十人o係機鋪指手畫腳已經有排受, 引起無謂麻煩就唔好la3 d7 W0 l: A4 n3 X1 z. p8 P5 a
4 }. m+ S  a' [3 ]1 a  P% s. {
老人家教落ge 金科玉律: 好佬怕爛佬, 爛佬怕潑婦 , {: A' c/ P: \5 w. [

7 t8 x: d( o" i6 X, l. O& `/ t9 YP.S. 等我今日去MK打下機試下撞下佢先
9 Y! r9 I! s9 T" b, ]
- ^! l+ g9 C6 |6 Q  ~2 Q[ 本帖最後由 applechoi 於 2009-8-4 11:33 編輯 ]
作者: hkhello    時間: 2010-1-8 22:27

有相?.....
作者: 偽娘    時間: 2010-1-11 19:53

cd 系香港 雖然好小見..[偽娘 ] 就更小.. !!
' U. T) a4 @/ I: h$ p" ^3 O旦e d 系 第二d 國家 .. 就好多時都會見到\...
5 D( U  f: z' X$ {' T! w: y* l+ V" Z系日本 就經常都可以見到!! 之前 返牙媽家時..去左一間吧到飲.. 都見到有[偽娘]等等...+ M' G( m: N4 w6 c% I6 L
0 N1 Q8 u  F! I" H% N5 }% D
個個都沒咩問題.. 吾會點樣理..[偽娘] / cd 同女玩都系一樣...吾會有人理會...
作者: tyhnjki    時間: 2010-1-14 19:52

引用:
原帖由 偽娘 於 2010-1-11 19:53 發表   
$ n& \5 U6 U2 U- a6 jcd 系香港 雖然好小見..[偽娘 ] 就更小.. !!) w' a+ r2 n9 v9 R
旦e d 系 第二d 國家 .. 就好多時都會見到\...
" ^3 s& A# O5 Q系日本 就經常都可以見到!! 之前 返牙媽家時..去左一間吧到飲.. 都見到有[偽娘]等等...: v5 A/ s& D: W, ]
! S  s- V) |: R# R/ `3 Q( u2 p
個個都沒咩問題.. 吾會點樣理 ...
+ l; B1 s1 V6 O

. {  r8 y( S# b4 ?3 q0 ^- y 日本太好la...8 _% {, K1 R4 `" F7 g/ e8 C* t
點解香港會咁嫁..
作者: 偽娘    時間: 2010-1-14 20:11

引用:
原帖由 tyhnjki 於 2010-1-14 19:52 發表   " t& M2 I7 R$ Z

% P$ K" M: s0 s
7 B1 X+ N  m1 v8 } 日本太好la...6 u4 k% N8 @5 d9 M/ P1 Q* z
點解香港會咁嫁..
0 V! f! q7 I- y- |% B9 ^" S

* [; z5 M! ?; m# I( w5 D' T! ~3 t1 @7 J* r% l- S/ A3 F
可能系太保守怪
作者: 燒賣王    時間: 2010-1-15 02:51

跟據香港市場調查 香港有7成人不接受男扮女裝 覺得是變態 不能接受的.
- p! {+ z4 N( ?% i當文化還未完全感染香港,很多香港人自然會覺得男扮女裝一定係想做不軌的事 但女仔裝男生太常見,只會係les的先著or男仔頭. 但係gay的都只係著中性,不會著裙,所以佢地覺得著女裝都係變態..
作者: shannon    時間: 2010-1-15 12:55

咁同唔同打灣岸個CD sister 一樣?; Y3 Z3 O5 _. Z1 @" ]1 e2 d" j0 p
7 K0 L- c& O% J+ R3 {& x
Black color長直髪+杏色長裙 衫唔記得
7 u" L  m4 Y. q, e: h, a  p/ v9 V
同呢,打Gundam個CD Sister 不是第一次了.......之前打Street fighter 都見過
作者: tyhnjki    時間: 2010-1-17 10:55

引用:
原帖由 偽娘 於 2010-1-14 20:11 發表   9 E3 ^0 v9 Z" E" [* O3 y
; D3 t$ @* |+ Y' e: [0 {& F

2 u- L" V$ o6 V5 \) z
% ?; c" a: e( }, u0 k; C可能系太保守怪
/ a. s' m& r! ]! T& Q5 n3 r
6 b8 x# U2 {/ W3 T, p3 P
唉..8 Z" q. o) [4 S4 N) V; Q

8 u4 O3 J! q1 {( Y, [/ `& T8 Y# c, g% a& L$ y
引用:
原帖由 燒賣王 於 2010-1-15 02:51 發表   
1 \- g4 Y# K9 t0 P跟據香港市場調查 香港有7成人不接受男扮女裝 覺得是變態 不能接受的.: y5 J, }! O4 J2 e2 A
當文化還未完全感染香港,很多香港人自然會覺得男扮女裝一定係想做不軌的事 但女仔裝男生太常見,只會係les的先著or男仔頭. 但係gay的都只係著 ...
( p3 ^1 I4 W; i
: ?1 C% a5 H% o7 U% I& B如果係咁的話長頭髮+女裝牛仔褲你應為work唔work? (其實牛仔褲真係有d難分男女- -)
作者: BETTY    時間: 2010-1-19 01:54

長頭髮+女裝牛仔褲+女裝運動鞋 完全冇問題啦 !!
作者: reckhui    時間: 2010-1-20 23:47

冇相睇牙????
% f6 [2 ^* I# }$ v' z) l# O3 w可惜~
作者: kittykiki    時間: 2010-1-22 14:25

我有次響新之城行街都見到一個, 好似你所講既, 上身成隻羊咁, 有帽既毛毛衫嘛~ 仲咩住個LEGO斜咩袋~
作者: chun333    時間: 2010-1-24 12:33

我覺得唔影響到人就冇問題
作者: sinson    時間: 2010-1-24 18:11

其實點解會有CD敢去機鋪打機???就算係真正既女仔都好少會去,除非係一班人/想比人撩
1 D* l# @6 S; k3 j$ I! e  k/ L% b& ]  P: P. i
applechoi講得好岩,MK D人會玩到好大。指指點點之餘重會拍埋放上網。
+ u$ X- S, \' Y警察其實真係可以造你遊蕩。但你坐係度打機又未必會落薄告。& L9 L9 l! A0 j% c
入女廁、係女廁門口停留就好易比人拉上館。除非你真係等女仔fd囉
作者: kk-qgirl    時間: 2012-4-28 11:19

cd後梗係要去殘廁啦
作者: yukwongy3j    時間: 2012-4-28 15:48

作者: Sila_Ko    時間: 2012-4-28 16:59

問題都係怕比人告/起底個樣啫
. q: n# d$ V4 K始終社會風氣唔開放,最好都係自己小心,否則會好麻煩. f6 `, ]8 x5 v" V& z2 F

) F9 i/ s* R" f2 b. k1 w& u打扮得似女生,人地睇唔出又唔同講法
作者: kinomodosakura    時間: 2012-4-28 19:07

以千千所知係無犯法..因為我試過一次比警察見到...佢地話著女裝冇罪...冇人女廁 / 停留女廁門口 / 附近就可用遊盪罪黎捉主因係有可能引起別人不安所以先用呢個罪捉人,唔係就抄抄牌就走得7 V0 [, d+ w9 y/ d& H" _/ K8 Z
因為千千朋友都係警察所以信得過...
- {/ d4 i$ K7 d( |唔影響他人是沒罪...同埋不裸露下半身..記得至少穿安全褲或內褲就不會被另一條在公眾場所裸露既罪
作者: lkysu    時間: 2012-4-28 20:18     標題: 回復 45# kinomodosakura 的帖子

如果著校裙呢?
# K8 q4 I+ d' w# P% r) |1 R8 X' r$ j如不似學生的人著校裙出街
. e/ Z# Q9 q7 h& P5 D會否有問題?
+ M, [/ E; p/ Q# Z; W另,如果有人覺得影響到佢,告唔告到?
+ c& r  [  @3 k# U9 q你知呢個世界咩人都有,佢話你影響到她,也冇計
+ v' U5 K, F: b& v* R: B
, C2 W3 @* A8 s5 R0 _; z我都好服個個人
( a7 ], u3 N" xcd去咁多人的地方/ ?) Y2 E% [5 J* U4 u( x: V
個度咩人都有打 久久久真係唔出奇
/ h" N" ]# M  V, @% C' R雖然未必告得到 但有警察來始終不太好; j% g5 n2 o$ z6 o; D; C& [4 [
cd打機難道會好玩d?
作者: karen0129lai    時間: 2012-4-28 22:32

如不似學生的人著校裙出街會否有問題?
4 r  U2 c2 b8 {4 U6 h0 V
7 g9 O  V8 c' \( U% QD明星都玩校服Party啦...) [0 O9 H3 U4 ]% S2 a$ }
7 {+ V9 O: w# s6 G5 Y
另,如果有人覺得影響到佢,告唔告到?) R# \4 w! x; t* i; H& S9 H3 }4 C

. j. g  D6 f) @  t0 P- }" i可以報警, 但警察黎到見倒其實無咩會叫佢唔好多事~ 如果佢堅持要告, 警方會邀請雙方一齊返警署先~: y8 N1 @- @; G, Y
不過多數PC去到見無野, 返到去都係無野~ 如果果個人係要告, 頂多都係民事, 上到庭多數都會俾個官小佢多9餘, 食飽飯等屎柯~, N# b, r: P/ W8 O* Y5 X* x( ^- `

2 S+ Z9 m  M! I  S7 C" A: D我都有問過做警察同做律師既fd架~
作者: fung2006    時間: 2012-4-28 23:35

如果佢行為係可疑的,可以報警. L( p" m/ f7 }; `. L+ E$ b
但如果只係俾人識穿左係男人的,小心行動都仲可以..., j; Q% v1 x, z6 {6 t

$ \* `7 r7 g$ I. r不過老實講,機鋪不時會有警察入來查身份證,
( P0 \' a9 T$ M5 `5 Y4 k就算CD無咩特別都好,查到都可能幾煩
) ?& n& P* y1 e5 R0 A# U4 H7 q* h/ |
那個人仲要打高達呢D對戰GAME...
0 b1 F8 t6 |+ x% j6 r5 b勸佢以後小心D好...

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0