標題: 終於踏出第一步 [打印本頁]

作者: gourment    時間: 2009-5-20 23:36     標題: 終於踏出第一步

今日終於踏出左第一步,9 H/ A  _  ]+ l/ J8 z0 Q2 R2 f
聼左咁多位姊妹講tomato有咁多正野之後, 今日終於忍唔住要去買番對!
2 k9 q' T9 `1 p7 E$ m, ]' Y' I去到觀唐廣場, 搵左一陣, 跟住係門口徘徊...9 D" _2 |* b/ N) j/ J
之後一見無人就行入去....! x  l5 G' ]: e' g& f" o4 {
跟住我問佢''唔該有無42,3號既鞋??''
  F# J, U* R7 U+ A4 m* n- N之後佢話''依邊丫, 慢慢揀.....''+ V  L) Z/ P4 }7 F
佢問我想要d咩款...我話得要高跟鞋..佢就指左幾款我睇, 我都幾中意...
% B! h6 v( T9 w7 o* N: o跟住佢就細細聲問我係咪自己著, 我話係丫...
0 q+ L4 f8 a* O0 z! `) H4 m佢之後就話我可以入去試下, 費事我唔岩....
& L  r# l% |( h入到去鞋倉, 見到好多鞋, 咩款都有
" x( Y1 n; r5 X佢問我係咪上網睇到佢地間舖, 我話係...跟住佢就拎左幾個款我試.... ?  S$ f* u# {- s5 l2 i6 p
最尾佢仲問我, 仲有無咩款想玩
0 Q. {2 |( m; i/ X' r我話boot, 佢又拎左幾個款我睇, 不過最尾我都睇唔岩(因為我已經有好多)& u; \7 K1 r  s
最尾我就買左兩對高跟鞋, 佢就提我如果想要多d款就得閒過去睇下~
3 _- X7 w7 a% x; M1 O: _! a8 V8 @  F- ~, c/ D) J) Y1 D" I
p.s. 果度真係好好, 個姐姐好nice...' ]4 t# v, X3 c! A/ x* m
我係入面試下既時候, 仲見到好幾張cd相 * f3 b. o# J! r: h
佢話我中意都可以貼係果度....哈哈
作者: kevin428    時間: 2009-5-20 23:43

希望樓主分享照片來看看喔!
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-21 00:10

果然係一個好開心同埋愉快既經歷呀
: @; Y% y" c. T+ i1 W# K非常之替樓主你高興啊0 r2 B& C1 ?6 T+ u$ D* M( |, N, d
希望樓主可以著埋高跟鞋影返兩張相我地睇下
作者: cdtv    時間: 2009-5-21 01:03

買左咩款呀/ M0 n+ ?0 X: R' Q0 w$ j# X5 w: o
影黎睇下啦
作者: mok1016    時間: 2009-5-21 19:17

VERY GOOD 下次一齊~我都去個
作者: shinobu    時間: 2009-5-22 00:42

今晚我有事都經過果間SHOP4 ]7 B' h  Z+ n9 p& `: i, c
但... 有個男人係個倉度點貨
/ E& ]( M5 ]) S7 L( y4 R
. |9 N# A- a5 Q! k/ ]3 H% Z* h/ f
$ b' `' P" [' z5 ?; U; L5 L樓主你幾點入去架? D 鞋平均幾錢架?
作者: bakaruri    時間: 2009-5-22 07:58

this is a really nice place~
# Q/ ]5 R  ~, A0 z1 F2 [i suggest you all to go there
作者: wilsoncomm    時間: 2009-6-1 00:19

多謝多謝你既分享呀~~ 希望大家多啲分享下買野既好地點啦~/ B9 g2 k9 i: k; u; i
我今日既經驗就麻麻地喇... 係愉景新城... 見間鞋鋪無客,咪入去睇下囉.. 睇啱兩對尖頭高跟鞋... 我同個sale 講話幫人買.. 問佢有無43號... 唉兩對都無碼...
! u0 L4 J. A* I0 S今次又食白果! R4 o7 d# R. \4 f
/ A' i+ q9 M2 B( E; t& H
雖然我未有成功既經驗.... 但以往問過兩三野... 我發覺連鎖店or 大商場鞋鋪(當然我會揀人少既時間先去睇鞋)啲sale 多數都講求服務... 所以一定有問有答... 唔會比面色人睇...唔會用奇怪眼神望住自己...
作者: gourment    時間: 2009-6-1 01:38     標題: 回復 6# 的帖子

我都係差不多4點去...
* p, d- X. N" \) W1 P去到我都係係門口徘徊左一陣..多數都係200-350...
作者: ulv1111    時間: 2012-1-2 20:27

好棒的經驗歐, 真令人羨慕
作者: Tunaep    時間: 2017-6-25 17:49     標題: good shoes?

sre them nice?
作者: shirleyone    時間: 2017-6-26 13:43

一個好開始

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0