標題: 最近大膽左(關於戀手套) [打印本頁]

作者: wadee    時間: 2016-4-10 00:28     標題: 最近大膽左(關於戀手套)

我最近大膽左 晚上駕車時會戴住對粉紅色洗碗手套駕車 仲要過隧道比錢 開頭會比剛好不用找續 比完快快開車 剛才回家特登比要找續 等啊姐找錢的感覺好緊張 我不敢同她有眼神接觸
9 W6 W8 V6 K4 e: b* s早幾晚仲試過有警察路障 被截了入去 警察問我點解戴住手套駕車 我話啊仔剛出世 我剛才戴住手套食煙 不想隻手有煙味回家抱他 所以就戴住手套 比他話我有小孩就唔好食啦 之後都冇嘢 所以依家晚晚駕車回家戴住對手套 等大膽D 或半夜時 真係試吓 放隻手出窗食煙先
# L9 @2 I. f+ W5 G
/ w4 E& S; [. O3 Q' J3 c[ 本帖最後由 wadee 於 2016-4-10 00:31 編輯 ]
作者: Br_Y    時間: 2016-4-10 01:00

厲害……我無咁大膽,唔敢咁做
作者: Marigold    時間: 2016-4-10 02:10     標題: 回復 1# wadee 的帖子

小弟試過係公司 手指損咗問女同事借手套洗杯。
5 p1 \5 r  H: K仲特登問用菊花牌嗰位借。
作者: 123456cd    時間: 2016-4-10 09:43

太大膽了,應變能力好犀利
作者: wadee    時間: 2016-4-10 10:26

其實在晚上駕車 隻手放低D 在馬路上應該冇咩人見到
作者: wadee    時間: 2016-4-10 11:20

引用:
原帖由 Marigold 於 2016-4-10 02:10 發表   
- G# i. c. O/ b9 c小弟試過係公司 手指損咗問女同事借手套洗杯。
9 j0 L+ f" M& f8 S+ F- B仲特登問用菊花牌嗰位借。
9 x0 O9 b# q! e5 X  L3 P5 {係唔係你喜歡的粉紅色菊花牌先
作者: wadee    時間: 2016-4-10 11:24

引用:
原帖由 123456cd 於 2016-4-10 09:43 發表   
. r$ m' E: h' i8 i* b太大膽了,應變能力好犀利
2 W# F8 M% E; b$ W其實都唔係咩應變能力 只是每做一件事前想好每一個會發生的可能性 就會好D
作者: gcyc9    時間: 2016-4-10 22:50

有無諗過搵份要戴膠手套的part time job?
作者: wadee    時間: 2016-4-11 07:50

引用:
原帖由 gcyc9 於 2016-4-10 22:50 發表   
  s: @& o0 M$ m$ P0 Z1 g8 W; [有無諗過搵份要戴膠手套的part time job?
/ `# ?6 Q- _9 w* X師兄有好介紹?
作者: gcyc9    時間: 2016-4-12 18:53     標題: 回復 9# wadee 的帖子

洗碗工場
* Y' M7 f# t8 G如果有學生妹來做part time 就更正
5 ^. t/ h+ {& u2 W2 W' d全日對住+戴住膠手套
作者: wadee    時間: 2016-4-12 23:14

引用:
原帖由 gcyc9 於 2016-4-12 18:53 發表   4 e. [9 q3 a/ _2 D% |8 Y  N
洗碗工場5 P5 w# z( Y* v) S7 G) x/ `; n
如果有學生妹來做part time 就更正
( }- |: P9 J8 @  l& H全日對住+戴住膠手套
1 I) z( m- d9 a& L; D4 Q學生妹我睇怕都冇 啊姑就應該大把
0 o# Y8 F5 S% C. j6 M" r  z( L7 m仲要大多數戴黑色工業手套 =冇興趣
作者: cdelli629    時間: 2016-4-13 21:28

引用:
原帖由 gcyc9 於 2016-4-12 18:53 發表   
2 S7 f$ N9 |* p* \( d4 v洗碗工場
: v- ~9 z* g  {$ `3 G, p. J) Z如果有學生妹來做part time 就更正
" F! Z2 n0 Q. ~4 i全日對住+戴住膠手套
, x- h% `* H2 p# I& ?" P
考慮過 7 a. K2 E5 W- |8 e
但除左清潔,飲食,維修,賣魚賣菜0 p! W& R( }7 f2 g7 D( M# h" D
仲有d咩行業
作者: gcyc9    時間: 2016-4-14 16:17

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20160414/19570602
4 t/ z% [* I6 h
5 ?0 V+ R$ {" Q" m今日蘋果日報,較少見人賣豬肉戴膠手套
作者: wadee    時間: 2016-4-14 17:03

引用:
原帖由 cdelli629 於 2016-4-13 21:28 發表   / s& Q2 |- N& o9 d
: V" M+ E& W# b8 M1 C- o- z0 l
考慮過 ! \9 t. C% V4 D+ c
但除左清潔,飲食,維修,賣魚賣菜" U8 _# k1 q3 w  x0 d, Q! A
仲有d咩行業
6 j& r% W4 Z) d除咗做街市都仲有 不過我冇資格做 例如 醫生 護士 牙醫 老人院介護 醫院的嬸嬸 救護員 美容師 寵物美容師 獸醫 藥劑師 化學員 化驗員 都可長期戴醫生手套工作  不過我冇得做 其他戴手套的工作 印刷公司員工需要時會戴 收買五金廢鐵的姐姐都是工作時長期戴 超市理貨員好多都有戴不過都係姐姐 有D送貨工人都會戴 例如送餐廳酒樓清潔用品(因為個桶超污糟) 送凍肉鮮肉 送冰 送海鮮等 又或者去新界的農場做養豬都可以
2 k) e8 R7 Z. g9 n仲有我唔會做的工作 黑箱車搬運死屍的員工 死人化妝師 同做賊都可以
作者: wadee    時間: 2016-4-14 17:11

引用:
原帖由 gcyc9 於 2016-4-14 16:17 發表   - b) m+ A8 g' U" Q  }  ^6 w
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20160414/19570602$ t2 Y) M5 t* m  A
6 c) B1 P+ [0 X3 r
今日蘋果日報,較少見人賣豬肉戴膠手套
7 I, U& X  a& N唔係啦 在超市內或佳寶賣豬肉都常見到有 連今日蘋果日報都有相
作者: cdelli629    時間: 2016-4-14 21:13     標題: 回復 14# wadee 的帖子

有些未必係膠手套$ F5 {; g3 D: i- u/ V
而且好多都無資格; I6 P' ^: D# D% K& L
6 `1 [# l6 \+ R
講開醫療或薄綿手套
7 ~  N1 Z1 v) Q! \& S6 D! D9 T大家有無留意到多左超市收銀戴?
作者: wadee    時間: 2016-4-14 22:33

覺 近年超市收銀員是多咗戴醫生手套 我在超市買嘢時會排她們的隊
作者: cdelli629    時間: 2016-4-14 22:45     標題: 回復 17# wadee 的帖子

仲要特登要找錢xd?
2 H. q- j4 Q) B! \5 ]
- R9 ]" _3 |' o6 Z0 L) W7 i- l但好多係師奶
作者: wadee    時間: 2016-4-14 23:00     標題: 回復 18# cdelli629 的帖子

係啊大多數都是師奶來 不過當自己戴住手套時比個唔識嘅人望住 嗰種感覺非筆墨能形容 可能她們根本不當一回事 又或者可能覺得我對手有問題先戴手套 基本上是冇人理過來我 所以我現在晚晩都放心戴住駕車
作者: Marigold    時間: 2016-4-15 09:52

引用:
原帖由 cdelli629 於 2016-4-14 21:13 發表   
  t+ v! O7 h. {8 u  }1 e4 [! |1 G  ?+ X. M( p' V/ X
. A& ?) c' S( @/ H
講開醫療或薄綿手套8 s2 [  ^; R1 q4 z$ l& b: g$ _
大家有無留意到多左超市收銀戴?
# @0 ?! x7 S4 U* m' O

5 S# G+ c/ `. Z# J2 g/ [4 D銀紙好多菌㗎. E# H% i7 E2 B6 [$ G  I0 F1 C
試過有個姐姐用洗碗手套散緊鮮奶,收銀排長龍噤鐘出嚟幫手,我當然支持吓啦。
作者: Marigold    時間: 2016-4-15 09:56

引用:
原帖由 wadee 於 2016-4-14 23:00 發表   " M" d4 F; q8 _- ?
係啊大多數都是師奶來 不過當自己戴住手套時比個唔識嘅人望住 嗰種感覺非筆墨能形容 可能她們根本不當一回事 又或者可能覺得我對手有問題先戴手套 基本上是冇人理過來我 所以我現在晚晩都放心戴住 ...
0 F/ s( }' l3 e
" h  |3 R, S0 c6 }2 z
易地而處 為人設想 比個like你
作者: wadee    時間: 2016-4-15 11:14

引用:
原帖由 Marigold 於 2016-4-15 09:52 發表   - u$ W! _- }, }8 h: n

x5 E! @  K" |( G  S, D& U! |! E+ y
銀紙好多菌㗎
1 e: l, T2 r2 W+ R; P0 c# X0 Y試過有個姐姐用洗碗手套散緊鮮奶,收銀排長龍噤鐘出嚟幫手,我當然支持吓啦。
8 T% ?# s9 H7 W* u5 r- M7 u! w收銀戴洗碗手套真係少見喎 如有機會見到 佢條隊多人 我都一定會排
作者: cdelli629    時間: 2016-4-18 07:38     標題: 回復 20# Marigold 的帖子

唔知有無收錯風
( E- d! i/ [2 u! d) s, W/ m* z. |+ ^以前埋數唔對(包括偽鈔)要收銀賠
. t9 e! |" w- R# N% ?1 s. A戴左手套咪不可憑手感分辦真偽鈔
作者: Rilakk    時間: 2016-4-23 14:33

都真係幾大膽,好彩反應夠快。不過比人望住會唔知點咁
作者: alez825    時間: 2016-4-23 14:45

#adoreeeeeeeeeeee
作者: wadee    時間: 2016-6-22 12:01     標題: 回復 24# Rilakk 的帖子

其實我就係想比人望到 自己好緊張的感覺 緊張得來自己又好開心
' p. Y+ `8 i7 `! P# G: \4 l  l) n. U最近仲要試過 過隧道俾錢時 有個比較後生 我估未夠30的女人 在我給她錢時 我相信她是有意摸我的手套 從手掌到手指 試過3次 俾錢時都是 真想問她 是否都愛手套 她是戴黑色綿手襪再戴醫生手套收錢
作者: Rilakk    時間: 2016-6-22 15:30     標題: 回復 26# wadee 的帖子

可能係都唔出奇,遇到時您再問下佢囉lol0 s8 @, A2 [# V) Z8 p! s& H
同老婆玩都唔夠喉咩其實
作者: cdelli629    時間: 2016-8-20 03:18     標題: 回復 26# wadee 的帖子

戴住手套又點摸到手套?# B$ Z1 X  Z9 V
同埋好少後生做隧道收費員
作者: 十指套衣裳    時間: 2016-8-22 19:30

舊圖shh...........
作者: Br_Y    時間: 2016-8-23 01:43     標題: 回復 29# 十指套衣裳 的帖子

嘩!正呀兼罕有喎。
& B( ~' {) j0 E$ d1 t以我弱的觀察所知,佢地好少戴呢款白手套,黑色棉手套或醫生膠手套較常見。有次見過戴頗貼手的菊花牌黑色膠掌膠指頭勞工手套,可惜當時唔敢偷拍她
作者: wadee    時間: 2016-8-23 14:14     標題: 回復 29# 十指套衣裳 的帖子

正喎 師兄在邊間惠康見到? 呢款手套好易污糟
作者: 十指套衣裳    時間: 2016-8-23 22:00

引用:
原帖由 Br_Y 於 2016-8-23 01:43 發表   - q2 Q. y0 ?+ t
次見過戴頗貼手的菊花牌黑色膠掌膠指頭勞工手套,可惜當時唔敢偷拍她
2 v4 I3 c. V+ d. i: n* N% d
! y. O) m" h3 B  V. W# b惠康係ansell 手套黎, 問過太子界限街分店d 呀姐, 佢地話公司比
作者: 十指套衣裳    時間: 2016-8-23 22:02

引用:
原帖由 wadee 於 2016-8-23 14:14 發表   / M* f" R2 E" q0 J9 m
正喎 師兄在邊間惠康見到? 呢款手套好易污糟
$ W% ~: U  K5 W0 D/ N) Z0 {7 q
6 j; k! o8 s6 E2 M6 R7 O: i佐敦道, 2013年O既事啦...
5 p9 _! S; g( k; U9 [+ e: C$ w+ `呢款手套係好易污糟, 不過戴到黃黃綠綠先吸引
& D! ^+ V% m7 t% C2 P' ^7 p' k5 A0 H' V- E3 m2 ^8 Z6 F/ B
作者: Br_Y    時間: 2016-8-23 22:21     標題: 回復 32# 十指套衣裳 的帖子

明白,可能公司供佢地執貨用
作者: 十指套衣裳    時間: 2016-8-24 08:54

引用:
原帖由 Br_Y 於 2016-8-23 22:21 發表   1 C1 D/ U  j- @+ {
明白,可能公司供佢地執貨用
* f* Q' D  r+ S% I$ j; n7 j7 P1 T5 a3 o* M2 k7 v: J
個次我真係問佢有無多一對
作者: wadee    時間: 2016-8-24 11:28

引用:
原帖由 十指套衣裳 於 2016-8-23 22:02 發表   
/ S1 i2 W; s6 K' w, N5 Y
* }4 c3 y: P3 Y% x  ?- g# e! v4 o/ V# o
% h. U3 i9 c" Q# I9 z6 x# c佐敦道, 2013年O既事啦...
+ Q5 s0 I# w3 Y! A+ {呢款手套係好易污糟, 不過戴到黃黃綠綠先吸引
* W2 x( w% K) ^' Q" Q( p
明白 我都係愛全新手套 污糟咗同冇咗陣味 就唔太喜歡
作者: cdelli629    時間: 2016-8-27 00:27

引用:
原帖由 十指套衣裳 於 2016-8-24 08:54 發表   5 I5 q7 H( n  w/ s# F
7 i% @5 U& o3 X% i8 C

, F3 f+ e+ d4 v7 A  ]個次我真係問佢有無多一對
# \0 i; i  V% u" ~. C$ d; t
姐姐好大膽呀,咁得唔得到手?
作者: Marigold    時間: 2016-8-27 00:36

引用:
原帖由 十指套衣裳 於 2016-8-23 22:00 發表   
; e3 _  U" c1 w& j4 s( N. p/ u
" o3 E  a! V( f3 I3 d. ]. ?1 k/ e  S0 a! w5 r7 B* ^' J. J
惠康係ansell 手套黎, 問過太子界限街分店d 呀姐, 佢地話公司比
( s' ~1 m7 @% c) B8 M* E+ ]2 [
. a% |$ A7 |. l
惠康公司好似係比一隻Jackson G40勞工手套散貨用。
: u- K1 J6 s/ g8 A. `' d9 K
, c3 k4 w) W' P9 Y[ 本帖最後由 Marigold 於 2016-8-27 00:42 編輯 ]
作者: Marigold    時間: 2016-8-27 00:45

引用:
原帖由 Br_Y 於 2016-8-23 01:43 發表   
# d9 u& F6 l4 N5 J. w& `1 z: c嘩!正呀兼罕有喎。8 K, y6 w6 ^2 V4 `/ T; c% u
以我弱的觀察所知,佢地好少戴呢款白手套,黑色棉手套或醫生膠手套較常見。有次見過戴頗貼手的菊花牌黑色膠掌膠指頭勞工手套,可惜當時唔敢偷拍她
, m1 h' p& O& j1 K
+ m+ V/ S# K' @! O: s; `+ `: h
又會唔會係散緊奶櫃雪糕之類,收銀㩒鐘出嚟幫手嗰? 散凍貨好多時都白手套+洗碗膠手套
作者: 十指套衣裳    時間: 2016-8-27 18:44

引用:
原帖由 cdelli629 於 2016-8-27 00:27 發表   4 J3 [' x! L6 A8 K! d* |: Y

2 P2 D5 ^! K% u2 X; h姐姐好大膽呀,咁得唔得到手?
0 L, Y: z" {% |+ I5 p% b" n+ _
無,之後佢話公司派
作者: jacky9200    時間: 2016-9-29 11:03

其實戴膠手套揸車唔出奇架,好多送貨司機都會戴,我會戴住訓覺添
作者: jacky9200    時間: 2016-10-11 08:49

你地有冇手套群架
作者: jason_wing496    時間: 2016-12-20 21:05

我也是戀手套的, 最愛戴白綿/絲質白手套!同好路過!
作者: aerospace55g    時間: 2016-12-20 21:48

你地有冇手套群架
作者: alexbb    時間: 2016-12-21 00:15

所以真係咩癖好都有人有,手套姐,又冇話要幾緊張嘅
作者: alexbb    時間: 2016-12-21 00:21

所以真係咩癖好都有人有,手套姐,又冇話要幾緊張嘅
作者: jacky9200    時間: 2016-12-21 09:02     標題: 回覆#44

有手套群,可加我微信
作者: kimlin0212    時間: 2018-11-15 00:23

刺激
作者: 00100117    時間: 2018-12-2 04:59

戴住訓好舒服
作者: kdkid    時間: 2018-12-2 10:44

恕小妹愚昧,戴手套
作者: kdkid    時間: 2018-12-2 10:45

恕小妹愚昧,戴手套
作者: kdkid    時間: 2018-12-2 10:46

出唔到後面的字
作者: 00100117    時間: 2018-12-2 13:14

中意手套 你就幾時都想帶住嫁喇
作者: 1013chingman    時間: 2018-12-26 02:01

真心佩服!我都唔夠膽
作者: 1013chingman    時間: 2018-12-26 02:02

比着我如果遇到人我一定會超驚
作者: wadee    時間: 2019-2-13 12:46

其實真係冇問題 唔會有人理你 最多望你兩眼 覺得你有病 直行直過就可
; r; @1 c! W, R' W( x9 a根據經驗大方啲 唔好戴口罩 尤其是夜晚 警察都唔會理你 當然我亦都試過俾警察問過% e% V1 J! _$ |" B- l. \
我都係話隻手敏感 醫生建議我帶手套 通常都冇問題

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0