標題: CD 後變 聖人模式 [打印本頁]

作者: shuinu    時間: 2016-7-27 02:45     標題: CD 後變 聖人模式

* ^# @' N; k: o+ S( W+ ~7 s
5 l+ X5 O4 N: G# e
剛才網上看到一篇解釋文
# g2 `5 \9 W+ f' O3 N, `1 R/ t" i" n  d0 N- J
[url=http://www.setn.com/News.aspx?NewsID=165721]色狼變聖人?男人「射出」後的「聖人模式」是怎麼一回事[/url]
% i2 u: p/ N2 H  M: X
& n" m9 K! w0 x- i
... 聊聊男人射後的CD時間,也就是所謂「不反應期」,廣大的鄉民將其稱之為「聖人模式」。各位男性可有想過,為何會有「聖人模式」呢?這是個什麼樣的機制,是怕男人精盡人亡嗎?搜尋網路上的文章和分享文,大部分男性都說在射後會進入一種無欲無求的境界,甚至有點憂鬱阿!...
  N7 S( Y7 o0 J3 E/ r; j& f' r, M0 u8 K+ z9 g6 i0 U- P" Q1 v+ N
7 @  o9 B" x3 D+ D- U; ], Z/ P

1 i$ w4 K1 s" B; o7 I3 y原來 CD 還可以解作 CoolDown ...  那麼這裡的 CD 姊妹, 變妝後曳曳 打飛機 是否也有 CD 變了"聖人", 不想繼續 CD 了??...
# e* n) y# f* t6 s2 u
& M; b5 H9 {5 l# R0 F/ {0 A2 T
8 F/ @. _1 W, R; N

0 _3 s9 e5 N+ D& u( g4 q; _2 c小妹以前開始 CD 時,  機會不多, 期待好久, 能有機會 CD 好興奮, 忍不住好快就射了...  但射後會覺得好無奈、失落 ...  CD 的興緻一下全沒了...  現在囘顧大概因為是變了"聖人"了...
( ^& p3 m+ v" `
: B0 _% H+ x8 t/ v' @1 e4 w3 {8 C

; C) f% L$ H( H* X" A: ]- P; v

/ J2 `' \7 ^2 p* i4 A4 i* P& H* \8 K現在 CD 多 了... 性慾沒以前那麼強烈了... 有時 CD 還仍會自慰... 但射後繼續 CD, 下面平坦舒適, 可以整天穿著做平常事情, 覺得輕鬆開心多了...  好似有點從 CD 過渡到 TS 的過程了...4 h/ P0 c2 C" }# H% I3 q1 t
! X* {' [5 O4 x8 d
- b" {6 z4 a7 `9 d( f0 n1 s8 R
姊妹們有相似經歷嘛? 可以分享
作者: kwt    時間: 2016-7-27 08:03     標題: good

說得好準阿 感覺ˊ就像你說第一樣
作者: guitarlam    時間: 2016-7-27 09:05

雖然我唔係cd, 但都會著絲襪在西褲或牛仔褲下面, 都試過射之後冷靜落黎, 問自己, 究竟自己做緊d乜。但久而久之, 就算射左都會著返對絲襪, 好似著絲襪已經變成一種習慣, 就算而家天氣熱, 我都會每日著絲襪
作者: yoyochan    時間: 2016-7-27 11:26

我現在平常都穿女裝底底和女裝牛仔褲返工去街, 涼了還帶bar。3 d; Y! j6 r4 o* d! n( y) o8 U
又係初時都會自玩, 時間奈咗都習慣了。
作者: 1677    時間: 2016-7-27 11:39

都係果句,慣左就冇野!
: ]9 }9 u" T( V( O  O) ~/ p8 K# l0 K# Z0 }! l* r
我冬天都慣左日日著絲襪或者legging,
) A4 C, l7 _: Y+ F+ O, x" k已經冇乜感覺
作者: 阿姨    時間: 2016-7-27 13:50

西施慣見亦常人,耐唔耐先變裝,自然傾向發洩性慾。到每天都女裝打扮,性趣只會是生活一部份。
作者: shuinu    時間: 2016-7-27 14:47

上面大多數姊妹說介以時曰就會習慣了...  不過小妹感覺是那般激情射前與射後的情緒的大變化, 會持續半個鐘或以上, 仍是一直存在的... 平常其他臭男人射完後翻轉身睏大覺,或是抽枝煙, 我們這族對著鏡中沮喪的自己, 總是覺得好無奈、失落,而至困擾、內疚、自責... 其實都是臭男人體中的荷爾蒙作祟...  可能會習慣了這種暫時的心情、情緒...  但有些有 TS 趨向的姊妹, 積累下來, 就恨不得要切掉這禍根... 荷爾蒙的影響真不可看小...
作者: Chamber    時間: 2016-7-27 16:01

我也這麼覺得,可能已經不年輕或是慾望不是很強了!總而言之就是無法隨心所欲的玩絲襪!
作者: 清雅    時間: 2016-7-27 20:28

果種感覺係會即刻又覺得自己好變態想一切停止……
作者: 清雅    時間: 2016-7-27 20:35

引用:
原帖由 guitarlam 於 2016-7-27 09:05 發表   7 `) G; `8 r' r! q4 r' h
雖然我唔係cd, 但都會著絲襪在西褲或牛仔褲下面, 都試過射之後冷靜落黎, 問自己, 究竟自己做緊d乜。但久而久之, 就算射左都會著返對絲襪, 好似著絲襪已經變成一種習慣, 就算而家天氣熱, 我都會每日著絲襪
- z1 |( M( ~7 E. C! p4 W講得好好,果下會有反問自己既行為架
作者: zz67098    時間: 2016-7-27 22:17

你的心態如何,你返應也必如何!
作者: shuinu    時間: 2016-7-28 00:02

引用:
原帖由 zz67098 於 2016/7/27 06:17 發表   , k* q! u$ I$ ~8 O! [- a& D
你的心態如何,你返應也必如何!
7 j0 W; W: T0 \, m  z

/ l' w  i( P& ]$ P. D; F1 z* {) e... 嗯... 我不是指我們 CrossDressing 時的心態問題... 我是指性高潮射精後 (CoolDown 時) 身體荷爾蒙對當時情緒的 ( 短暫) 變化 ...
! c2 m6 E  h( T/ B9 |- a! w  |) e/ @- o; N
我自己性慾高漲要自慰去解決... 堪至與伴侶做愛時, 心中總有自己是柔弱女子的思維... 但高潮過後, 總是有般性別混淆錯亂的無奈、失落...2 G3 @1 ?2 a+ W, |" M
3 |! z2 P9 w, q+ Q5 l1 W
... 有些說法, 女性高潮可以綿綿不絕、一波接一波... 男性就要停一下, 做下聖人, 至少一枝煙的時侯 :) ...  不知 TS 做了手術, 身體荷爾蒙失調, 是完全沒了性慾的感受, 仰是更加錯亂?
作者: karen0129lai    時間: 2016-7-28 20:51

細個果陣未有打J呢樣野, 無限制, 直至屋企人夠鍾返黎~
2 \; }, x3 v: ^( J7 h- ~4 T開始有性慾都無話因為射精而結束, 射後清潔完繼續日常生活... 夠鐘先收~* A+ E  c0 H4 E2 I3 {) I6 G
而家無限制直至要見其他人or返工先停~
作者: shuinu    時間: 2016-7-28 23:50

引用:
原帖由 karen0129lai 於 2016/7/28 04:51 發表   
) G" a- a8 r- s, v4 D" T5 K. q! _  M( x細個果陣未有打J呢樣野, 無限制, 直至屋企人夠鍾返黎~. D& V& g% g! m6 T
開始有性慾都無話因為射精而結束, 射後清潔完繼續日常生活... 夠鐘先收~5 O- f/ @3 u) e
而家無限制直至要見其他人or返工先停~
" z- {8 A7 I" ~  i1 Z
3 c& T# P( H( A7 a5 o
Karan Karkar 當然是最幸福的 CD ..., t1 \( G% ?3 y6 S
" h. n; N# G& b7 U; W  {' f
不過... 不知是一個人執著堅強的心態 可以戰勝自身荷爾蒙的負面影響?  仰是 荷爾蒙的影響每個人都不竟相同?
作者: cd382638    時間: 2017-10-28 12:23

CD後會興奮而變硬的次數隨著CD次數變多而下降
. {# Y( j: _# c% y5 y/ u對全日女裝CD而言更是如此,比較不會有大的心理起伏
作者: 美心    時間: 2017-10-29 08:56     標題: 回復 1# shuinu 的帖子

我現在平常都穿女裝和絲襪,初時都會自玩, 現在都習慣和喜歡的人一起
作者: jack612    時間: 2017-11-2 20:08

我也是同樣的狀況耶,說的超貼切der
作者: HKReindeer    時間: 2017-11-7 16:33

樓主,你講得非常貼切,當初都好似你咁有同樣既狀況,
# b" i, b/ z$ P& D- h! B) A. L6 B/ F. S( c& B$ o- o
一有機會CD就好興奮、開心之類,
: @  h# ^5 {, l9 C- K
. L# l) @7 d8 z而且曾經試過係乾淨殘廁變妝後洩洩、打飛機、使用飛機杯...等等工具
) h6 e$ E' }* x; ?# H6 k( f& H( @4 N, w9 R
未射之前的確好正,一身CD裝束(黑絲襪、窄身連身裙、高跟鞋唔少得)不斷處於醞釀狀態,
1 W- {+ @. \4 c# y" L! G
/ `5 H% ^& l: d. C1 b7 j但有時候點醞釀都好不可以無限處於醞釀狀態,總會作出選擇:射或不射,
$ |- S! x% L1 G- Y+ T. g) w
/ d3 k- z* q; f射左之後就好似樓主所講咁,失落、無奈、空虛...等等,2 v% D! j: Y9 W  X+ t6 Z1 b

1 w1 x" u- C" d. e" i4 O久而久之都會著(穿)番CD裝束,(尤其係絲襪同尖頭高跟鞋)做平常事情# |+ `# W% l5 \. \

( V+ F' j$ k2 M% L! j) h& C著絲襪高跟鞋已經係一種習慣,唔著唔舒服,所以我雙腳唔可以唔著絲襪尖頭高跟鞋一日

作者: Ballballcd    時間: 2017-11-15 01:46

射後正常都聖人mode既
作者: fatduck    時間: 2017-11-15 15:13

有聖人 mode 的同感呀 ! l& u$ P. a1 _7 Q- |' T
試過很多次,計劃好穿著女裝玩多久多久,又或是索性穿著女裝睡覺,但射出後就會進入聖人模式,然後會突然想停止 CD 算了,但計劃好的玩法還未完成,很矛盾。後來發現其實聖人模式最多只會持續一兩個小時,那段時間繼續CD也好,變回男裝也好,隨心所欲算了
作者: a1346666    時間: 2017-11-16 22:06

會習慣是不是
作者: abc123456789    時間: 2017-11-18 23:44

我都覺得係咁
2 T5 N; D; m; ]( D: nhi完之後就冇左興致
作者: Nforest    時間: 2017-11-19 02:10

同感,而家已經生理冇乜特別感覺,但係仲鍾意cd
作者: Carol0122    時間: 2017-11-20 09:28

我諗我有少少唔同
- q9 v9 L9 @5 B& q$ J8 T' K( V- c2 S我其實真心覺得自己心理性別係女性
5 [  n  q( ]9 T. d  \$ M9 s女裝,係我自然地表達的做法
5 e: v9 l# i8 R( v' t  {* ?5 s- d9 k& O& |# C
所以我會因為穿上女裝而興奮
9 G$ r% ~' N+ F4 p) W/ I* `但唔係性興奮
, x7 b* [0 L: D9 l- M1 ^* c
3 M$ J  H/ s: ^. r1 Z# f9 B% U/ O至於自慰
3 r1 ]- t2 F* |" Z坦白地說( N+ l2 D; D+ A& \
由於我真係覺得我係女仔4 i  e  n5 s. d* d8 ~- w( L
其實我係唔會/唔喜歡/甚至有少少介意 用刺激JJ 的方法得到性興奮, _" x: X' u7 |8 v' Q
$ u  b" X; P% D
至於射精
( T- C1 y6 m- @畢竟生理上我是男性( R. I) v5 P6 L( z3 i
我係會射精的
5 e- S! z) R: o3 x1 U一般係透過肛門的刺激(肛交 / 假陽具) 達到高潮而射精. D( w8 C/ P9 Q5 H+ Z: P1 d

; X! t5 Y; d) a  t; }射出之後,有冇cool down 或者聖人模式呢?
, N( ~& T6 N  ~7 s( V我係冇的
* o. ^0 ]6 ]" y9 d7 h女裝仍然係對我心理性別(女性) 的最好表達
作者: Mickeymike    時間: 2017-12-28 17:48

开始变装时,心情真的会好兴奋、刺激。打飞机泄了后,心情也觉得平淡
作者: joey221    時間: 2018-1-1 12:11     標題: 回復 1# shuinu 的帖子

我高潮後,仍不脱衣裙,濕透的下面,穿著絲和內褲睡覺
作者: daydream2    時間: 2018-1-3 16:19

聖人後總是會想更衣
作者: annachan    時間: 2018-1-10 05:41

女裝後很少自慰~~性慾一般來說比男裝時更少…
$ a" \5 T( l! y9 M9 ^
" z" F: f4 s" A! g* Y( L當然約了男人愛愛的話是另一回事…
作者: fiona    時間: 2018-1-14 11:43

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2017-11-7 04:33 PM 發表   
, E# C8 X7 Z$ |5 A$ A) c樓主,你講得非常貼切,當初都好似你咁有同樣既狀況,
3 b, s% ^1 V$ f0 ]1 q; ~
. |; u' k* W4 \一有機會CD就好興奮、開心之類,
" i+ u+ v  I) G; d
, x' r3 L; D. V8 w% N3 [1 w0 Z而且曾經試過係乾淨殘廁變妝後洩洩、打飛機、使用飛機杯...等等工具3 `! n/ F8 C. C. ?- p
+ o8 ?' j$ v0 N
未射之前的確好正,一身CD裝束(黑絲襪、窄身連身 ...
  l8 H( ^6 N' E8 [0 {7 o
1 R9 X8 J. r8 H  `
多謝姐姐們的分享,我好有同感呀
2 H: B! x2 y; U0 H3 r& y( u由一開始,CD係想得到性興奮,逐漸變成享受CD時間而不著重性(因為不想興緻一下全沒,想享受CD耐D)
- n* k$ l  }2 E3 J0 D+ L( o當然好似HKReindeer甘講"總會作出選擇:射或不射,射左之後就感覺,失落、無奈、空虛..."
. E+ L5 ^/ q- r6 ~& y. c對我黎講,樓主所講的聖人模式還在呢, {) B: o( `+ }: @! s5 p
我同意其他姐姐甘講,習慣左就唔會再有疑問,3 O" J4 p# E3 ~; J9 [0 F  ~3 Z
但我有時想,如果習慣左穿女裝的感覺同平時返工生活穿男裝的感覺一樣時,甘我仲會晤會想穿女裝呢?1 A* \" Y- y' E6 c! j1 v
(即係我平時唔會特別想著男裝)
作者: annachan    時間: 2018-1-14 11:50

引用:
原帖由 fiona 於 14/1/2018 11:43 發表   2 ~' B/ l  T. q- E& o8 t+ `4 k

6 O& U2 I5 p& P6 a6 h
, m% o! M. G' I) ^) s# J( h多謝姐姐們的分享,我好有同感呀' v  g: W  T2 z* r/ w1 h
由一開始,CD係想得到性興奮,逐漸變成享受CD時間而不著重性(因為不想興緻一下全沒,想享受CD耐D)# J  b' q* L3 q0 @8 W. b' R
當然好似HKReindeer甘講"總會作出選擇:射或不射,射左之後就感覺,失落 ...
' b' Q3 j( F. B$ F0 Y1 T- w我沒有很迷戀女裝~~但卻越來越抗拒過於男裝…
作者: fiona    時間: 2018-1-14 12:18

引用:
原帖由 annachan 於 2018-1-14 11:50 AM 發表   / R& v* n5 m* V
5 u5 M# U* Y) z8 c" b5 _6 I6 D5 {
我沒有很迷戀女裝~~但卻越來越抗拒過於男裝…
: z$ p; p/ Q- {3 I/ D. B$ C# l
% b# [* E' J9 S3 x# |9 n我又唔會抗拒男裝既
- l* v' C. k# {0 L因為可能平日我懶,男裝時唔洗化心思打扮
作者: annachan    時間: 2018-1-14 22:50

引用:
原帖由 fiona 於 14/1/2018 12:18 發表   8 ^  L( [% b5 f. Y; D# k3 {) P

4 Z" z9 e, M' ?1 y" v
  S' q* p( a0 Z$ T1 T我又唔會抗拒男裝既- o" t. Q3 {% J& d$ U
因為可能平日我懶,男裝時唔洗化心思打扮
- W3 n1 J0 i  m- ]' D' m我也懶啊~~但正在逐步將服飾轉換為中性或偏女性一點的…
. y, Z! K( l/ M/ j5 ^  k& A, l' Y. c8 |7 G
畢竟身邊的人也需要適應…
作者: bnbn    時間: 2018-2-8 21:06

好看,很喜欢作者的文章

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0