標題: 其實男裝都可以著裙 [打印本頁]

作者: under1    時間: 2016-12-27 23:59     標題: 其實男裝都可以著裙

唔知有無人想買黎男裝著
- p2 I2 a0 n) _2 \: @, E, h# V; V) o- A( h& y- e+ o
作者: adam5354    時間: 2016-12-28 01:51

引用:
原帖由 under1 於 2016-12-27 23:59 發表   
1 D% T7 b5 G' k9 P% X唔知有無人想買黎男裝著
7 P* R# W% c4 `$ i1 H. a格仔裙最迷人!
作者: Miku    時間: 2016-12-28 02:28

只要穿著不用太女性化的上衣,加上男性化風格配搭也許可以吧。, k0 v/ V3 N, d& C& D5 S2 s0 z
穿著得像蘇格蘭風格也不錯。
作者: Herlock    時間: 2016-12-28 02:37

5錯喎!
作者: ky_yu1992    時間: 2016-12-28 07:36

無錯,係可以著裙,但係我覺得咁著同男裝無乜分別!
2 q9 K) y/ C8 L; t2 }
4 h& M# J( j" T1 k# c
引用:
原帖由 Miku 於 2016-12-28 02:28 發表   % W% h) v# W) K9 t! u
只要穿著不用太女性化的上衣,加上男性化風格配搭也許可以吧。
% J, A% B7 M7 K7 F" A+ S穿著得像蘇格蘭風格也不錯。

作者: SweetDreamer    時間: 2016-12-28 11:03

著咗呢條裙之後, 又係男裝,..........就無興趣了......
作者: under1    時間: 2016-12-28 15:02

引用:
原帖由 SweetDreamer 於 2016-12-28 11:03 發表   & k' N% z9 y, _. k3 {
著咗呢條裙之後, 又係男裝,..........就無興趣了......
. N; f7 b! Z+ o( W) q* ~# \

作者: Marie0749    時間: 2016-12-28 15:18

引用:
原帖由 SweetDreamer 於 2016-12-28 11:03 發表   , `7 @5 \3 a6 Z* H) @0 `1 {* l
7 W" |! _& _2 K; S" S5 C
係想「扮女性」,唔係「扮男性」
作者: Carol0122    時間: 2016-12-28 18:26

其實不嬲男裝都可以著裙
7 o; l1 Q3 ~: {歐洲D 時裝展,隔兩三年就總有一批design 係男裝裙. _- E3 J8 i6 T1 K2 x- j
6 M1 |* v- f; n5 a" s! o) d
但我始終覺得
, [( k" f6 S( V' _1 Y6 n+ D服裝就唔需要分男或者女
9 @8 i: o1 q0 r" r+ h著得舒服,自己鐘意就OK" l3 p2 T( _* }" T5 P( G
只係社會同教育由好細個話你知著裙既係女人,連男女廁個牌都用服裝係表示咋嘛
) N& L2 d, n+ ?女學生校服就係校裙,男既就著褲,其實都係一直灌輸緊咁既意識俾社會+ H9 O4 w2 b/ d* [# m( M
, D( J* \+ ^& j/ @0 s( F. r! l
想要改變" J" k1 j6 ?! i0 w& K. B6 b
就要從教育做起
作者: under1    時間: 2016-12-28 19:15

引用:
原帖由 Carol0122 於 2016-12-28 18:26 發表   
) P% m$ T+ }. ?' D) T' X1 D其實不嬲男裝都可以著裙4 p* {; P; U/ j% r8 e9 E. [
歐洲D 時裝展,隔兩三年就總有一批design 係男裝裙
! l! s  A3 b" X, y2 n1 U1 {; X) [! [! g0 v0 G2 A
但我始終覺得
8 A- x9 Q& ^/ B) _服裝就唔需要分男或者女4 x# U6 j2 Z2 a8 `: l) v- z9 `' P
著得舒服,自己鐘意就OK
, G2 D- f# e' F只係社會同教育由好細個話你知著裙既係女人,連男女廁個牌都用服裝係 ...
% F" Z) b7 ~8 P1 y+ {* ]+ I係 呢套衫如果你買黎 香港著好引來好多人望
作者: Carol0122    時間: 2016-12-29 18:35

引用:
原帖由 under1 於 2016-12-28 19:15 發表   
6 e7 R$ ?7 _/ x6 x/ `3 ~. M6 x. a" L7 U( }+ A9 }
係 呢套衫如果你買黎 香港著好引來好多人望
. d/ R- Y2 b8 `/ ?. u9 J; R
4 x/ z% E0 T, {5 g$ ?8 x( G& S
其實我又唔覺呢款好好睇& p6 N/ ~4 \: a+ P$ o3 ?" `
純粹表達下
4 {$ ~5 n6 u% M- k- O對於男裝裙的意見3 i, q1 }% [0 U0 w/ {& Z/ R% T7 ^( E2 [
" x8 s, `, L% F
自由社會,可以不認同我的~
作者: under1    時間: 2016-12-29 23:29

引用:
原帖由 Carol0122 於 2016-12-29 18:35 發表   ' b, |. v: H1 W9 s1 q; Z

7 f) V! {0 F; n6 r! U1 s) t8 l  _: X+ ?3 D5 H) O& D
% [6 |4 z* K  a) h" ?* g8 d
其實我又唔覺呢款好好睇& N- z4 t4 [+ f9 v$ y& w. G
純粹表達下
# g* J+ y& Z8 u5 k8 \對於男裝裙的意見
+ `! h# R, q- R% }' m0 Z& L  D: b6 {3 }
自由社會,可以不認同我的~
" f6 c6 j6 X, V8 P$ C- N8 M& X我都唔覺好睇,但見香港有賣,所以影左
作者: Miku    時間: 2016-12-30 00:04

引用:
原帖由 under1 於 2016-12-29 23:29 發表   
( V5 \. a0 S' u+ M/ M4 J% _$ a' r5 Y' _$ z# Q& l
我都唔覺好睇,但見香港有賣,所以影左
) [/ R3 z- o- G7 U/ J7 D原來香港也有買,不過這套很貴嗎?# ?2 v1 w; S8 q# |% i! |# @% N
因為看來是一件男裝外套、加圓領TEE SHIRT配蘇格蘭格仔裙的樣子。
作者: YukiMinakami    時間: 2016-12-30 00:04

引用:
原帖由 Carol0122 於 2016-12-28 18:26 發表   
2 _0 B) x5 Q1 H, `& A7 ^& g2 |% K其實不嬲男裝都可以著裙3 v+ {% a$ Z/ @, T- p7 I; K
歐洲D 時裝展,隔兩三年就總有一批design 係男裝裙& A0 C' |/ `( u2 `! `6 e

4 S  p0 H. H) n! U$ n9 ^但我始終覺得" k* T$ t+ b" G/ c+ c
服裝就唔需要分男或者女
6 e' G1 d5 w& {著得舒服,自己鐘意就OK6 _8 S% {. p7 o
只係社會同教育由好細個話你知著裙既係女人,連男女廁個牌都用服裝係 ...
" R# @( k" Z' p* J& e/ ~; [7 L

$ {2 D, e" Y8 Z9 L! K6 A% W0 w女學生唔著校裙未比學校請出校話佢唔正常囉, 天氣凍話可以著褲又有幾多個女學生真係著褲? 至於男學生就除左話劇/宣傳外就更加唔洗掂校裙, 依D係既定思維
作者: under1    時間: 2016-12-30 00:14

引用:
原帖由 Miku 於 2016-12-30 00:04 發表   
2 V$ R, l! I+ A% U& n( S
, T7 a! _, E. M0 \$ g原來香港也有買,不過這套很貴嗎?
4 O  m+ c, z; N. \. R0 p- T* m因為看來是一件男裝外套、加圓領TEE SHIRT配蘇格蘭格仔裙的樣子。
; O" y8 Z2 y3 C2 p
唔知價錢 間野係 IT
作者: Carol0122    時間: 2017-1-3 11:02

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2016-12-30 00:04 發表   
7 k* C0 g& ~8 t4 }8 {3 b( Z
; W, x0 b& f" {- Q* Y: C0 j# i' C( H: {$ C: V1 q2 V
女學生唔著校裙未比學校請出校話佢唔正常囉, 天氣凍話可以著褲又有幾多個女學生真係著褲? 至於男學生就除左話劇/宣傳外就更加唔洗掂校裙, 依D係既定思維
- n5 U  C# v8 }+ |9 b+ I1 j& ~2 ^# F: H

7 A4 N% U/ N9 M( l5 p0 U其實呢D 就係要改lor2 }) f" ?7 Y! ~' F8 }+ S
個教育係咁的話,其實灌輸左佢地錯的知識
! U- N- o- f$ f3 R& n5 g  x5 r1 C
: m" f& O# q2 L7 D* E" q( A! H  c0 ^所以我一向都認為要從教育開始改變
作者: erica0909    時間: 2017-4-28 20:52

好正bo....

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0