標題: 從小到大都有問題 [打印本頁]

作者: gourment    時間: 2009-6-12 01:23     標題: 從小到大都有問題

其實我覺得cd依個問題, 係我地由細到大係觀念上面都有問題...
, E& h  e7 g( n' z+ u( a7 }剛剛睇過一個係台灣既cd, 佢之前仲要係cd咁去見工, 都無問題
6 ], ?6 ~% A0 b! j. A1 R但係, 如果係香港, 一定比人歧視, 比人笑到一蚊都唔值!!!/ n# ^( q- S  X! P: B- _# ]
我覺得真係好有問題, 點解香港人會咁守舊, 唔可以睇開d嗎??
+ t+ |7 z# K8 R- X# w% t9 C+ L難道女仔做tb就得, 我地做cd就唔得??!!7 ?8 z7 Z% m0 j1 y3 k
真係好唔公平, 究竟會唔會有一日香港人會醒覺呢??8 G! r' x6 i& x# @+ v. _
我都知我打依篇野係好多人既心聲, 支持的話就留言分享一下吧!!永遠支持cd
作者: dorian    時間: 2009-6-12 11:27

說得對,我支持妳。
作者: sghk_abcd    時間: 2009-6-12 23:42

CD又唔係會害人的...
作者: mmlee    時間: 2009-6-12 23:57

因為d非禮案總會被人放大,結果樹立了一種女性不可侵犯的形象!+ L# L+ X4 B9 z7 t8 x* w3 ~, v
見到男性打扮的女生,心裡總有一種嫉妒,為何會這樣不公平......1 W9 }7 P( c- i2 Z+ B
* j+ H% M% M' V! S
其實除左d人守舊之外,要怪的還有d手腳唔乾淨既男人5 {  l$ @. K8 }  j8 z* }% p. I
因為佢地造左d非禮案出黎,令一d無害既人都變成有害
作者: BSoD    時間: 2009-6-13 19:33

After all, Hong Kong sucks! Q- c# v0 z- T( ?6 {
I will get the hell out of here if I must!
作者: 思欣BB    時間: 2009-6-14 11:31

無辦法啦!鬼叫我哋生在香港,姊妹們,認命啦!
作者: shinobu    時間: 2009-6-14 14:46

香港就係咁
$ o' T, ?3 O6 _- O大陸/台灣/日本.... 都唔會係咁
9 _& g8 k+ U# L/ O/ b6 k- Z& ]$ ]; c- R* h, d7 Z

作者: grilboy    時間: 2009-6-16 15:13

因為香港法律係比較保護女性) v. @+ ~) D/ Z- ]) k
你不如問個天幾時有公平過
作者: ringo2ph    時間: 2009-6-17 14:03

支持你, 男性服裝太少種類, 女性反而多不勝數
作者: fai417402    時間: 2009-8-7 23:15

說得對,我都支持妳..........
作者: thecoolsea    時間: 2009-12-17 20:49

香港太守舊啦~
9 \! _; H$ V2 ]+ \# }其實講真~
( K/ {9 k9 v" @" [做女仔真係好過做男仔~
作者: West    時間: 2009-12-17 21:46

永遠支持cd
作者: willy    時間: 2009-12-17 22:17

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-6-14 14:46 發表   
) S$ }. L' ?, Z% i) F1 H0 e香港就係咁
& d: _& m7 x* H1 b$ |: c" t大陸/台灣/日本.... 都唔會係咁, C: [' [4 C- j# X: f* z% \( L

4 s1 f0 `( v4 e
* B5 g3 L0 x4 G( u  z
' g6 f/ V& M( D% J2 {就係law; 去到外國仲更開放; 得香港先係禁保守. 唉, 這就是香港.....
作者: tyhnjki    時間: 2009-12-18 18:55

唉.. 真係... 香港e個社會真係唔公平..
作者: www54321    時間: 2009-12-19 20:59

就是,男孩就是命苦,压力最大,生活质量一般不好.
作者: zone999    時間: 2009-12-20 14:22

我都係咁話~+ @! ~. M# y: e/ u$ H5 M( F
我都好想光明正大咁出街
作者: fred00168    時間: 2009-12-20 14:29

沒錯沒錯!!
; Y8 U! L* l/ k1 G( z我們永遠支持妳~~
作者: hkhelen    時間: 2010-3-23 22:36

香港既女人以為自己好經貴
作者: cutecat0714    時間: 2010-3-25 15:15

所以我們要努力做好自己
作者: anywind    時間: 2010-3-25 16:53

根本e個世界就係唔公平嫁啦
作者: 心儀    時間: 2010-3-25 17:01

點先叫公平
2 D! N3 {& P8 M  ^$ [除非世界上得一種人,個個一樣咁窮或者咁有錢8 }2 ^( w; S+ }. X
每個人擁有既野都係一樣
6 G$ _! K, F6 d% l/ {9 s唔係既話呢個世界無可能會公平% e; y- t0 ^1 W/ a0 _' m% L7 v

% `4 K# w9 a& k, V7 X$ z- {4 M- x你睇我地買件衫都可能成百蚊
; {2 S+ l: m* @) B+ j再睇下D內地既兵貧困地區既小朋友,一百蚊夠佢地食一個月架喇* I% m6 q% h6 }2 t. H
成日話世界唔公平,不如每個月囉一百蚊出黎助養返個小朋友丫
作者: misao256    時間: 2010-3-26 14:26

呢個問題就好似香港人容易接受女同性戀
( x1 ]- t# y+ G) _7 C  N0 N但係就好討厭男同性戀 =[

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0