標題: 回應與發文時間間隔 [打印本頁]

作者: 夏天    時間: 2017-1-22 23:46     標題: 回應與發文時間間隔

回應與發文時間間隔記得是15秒 什麼時候一口氣便成300秒. F: U. }3 b/ D

7 E7 ]: T1 e& j/ Y3 c那就是5分鐘了呢
0 z; |& r( p% V3 ~" A# [0 v8 Y, x- B  w* V
15秒太短我能理解 但是5分鐘也太長了
作者: nickycd69    時間: 2017-1-23 00:04

個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀
作者: adam5354    時間: 2017-1-23 02:21

引用:
原帖由 nickycd69 於 2017-1-23 00:04 發表   2 Y0 S$ R+ T0 y& E9 Z1 [3 Y
個群組巳經唔多人出話題, 再咁搞法咪好似hkcdfamily完全無人上, 玩自殺, 高呀
9 h/ c& K. ^0 X9 Z, o1 x4 A
hkcdfamily 現在無人上的原因是舊伺服器的domain無顧摺了,所以要找新domain再起新壇,而舊有好多會員不知舊domain摺了,新的又不知網址,所以無法回復惜日的人氣。人氣跟論壇規定無關!
作者: vicky_lin    時間: 2017-1-23 06:40

五分鐘真的要等好久沒耐心
作者: samou    時間: 2017-1-23 08:50

係囉,每次要等5分鐘先可再發,都冇心情再看下去了。
作者: ky_yu1992    時間: 2017-1-23 09:58

我都認同5分鐘太長!) F7 p6 x: U" E: h# _* r5 x! q  M
每次想回都不能回!. ^" s3 U* @; l/ t
可否考慮定在1分鐘左右呢?
+ |. O. ]- m9 n7 }可以增加回貼的數量,對人氣是一定有幫助的。
作者: Herlock    時間: 2017-1-23 11:48

我都認同5分鐘真係長左D!能否修攺為1-2分鐘??
作者: SweetDreamer    時間: 2017-1-23 13:06

以前一偷空上來, 就一邊看帖,一邊回帖.........
; ~$ m" `0 ]; e* y( ~/ o' j& V% F! n4 e7 `7 x- ^* N, X7 |
突然之間, 我的回覆變成灌水..........不能一邊看帖一邊回帖,.....卒之變成只看不(能)回..............
' z2 ]* V: a" p
9 G$ h( K5 L0 a' I5 ?. c, n原來, 我已好幾天沒有上來了...................+ A4 P! w0 l, l# ]) t! `
2 z1 x7 m9 @6 s, c9 z
遲些,.........或許,...........會忘記這兒, 會忘記這兒開心的分享........
作者: Nanase    時間: 2017-1-23 14:16

讚成所有貼圖區 , 回覆時間在180秒左右
) L7 j& n9 y; v4 [  E4 z$ U# P: q反正有建設性既回覆1%都冇3 l& h: z2 g( B' f9 |& E3 {7 A) K2 j
都係灌水為主2 R7 O8 h; _& s0 t
' r6 G' c6 y- p8 a  n+ B. ^, I7 z! N4 `& V
. D* V- X6 I( \4 a. C

/ m* r. N+ c4 s( r6 Z+ M[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-1-23 14:17 編輯 ]
作者: nickycd69    時間: 2017-1-23 14:27

灌水都係要搵錢睇圖, 不如改不收錢咪好, 又要搵錢睇貼, 又不準灌水, 唔收錢咪無人灌水.
作者: Nanase    時間: 2017-1-23 15:09

人生意義呀
6 w8 S1 ?' v# L, d! A( [返工同灌水一樣
2 q+ o4 G+ ]1 D& ?& G& Q* j! m/ T  @# d2 ~1 ?
叫D商人賣野免費...咁就唔駛返工  x  [& l5 G7 K# ?% l
爽丫丫4 W4 T6 w( G. i+ |

, a* [7 R6 I; x( b) s0 y[ 本帖最後由 Nanase 於 2017-1-23 15:11 編輯 ]
作者: judy    時間: 2017-1-23 20:53

基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言.....
5 b: n* N4 Q% W; S
2 m2 X7 r$ E; @0 j( b  X建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝9 a( M* d8 D0 |' f: e1 z

- f1 o4 {$ R( G. Q) Q[ 本帖最後由 judy 於 2017-1-23 20:57 編輯 ]
作者: gila    時間: 2017-1-23 23:46

引用:
原帖由 judy 於 2017-1-23 20:53 發表   4 `) t4 B$ h' W" U% h
基於一些私人因素,我無法常上來HKCDTV而且每次只有很短的時間可以來回覆,但每次都要等300秒,真的沒辦法留言.....
6 e  a4 d7 S4 r2 q3 @. U/ \, \9 v# m& E: D
建議依等級或積分來限制回應發文時間的間隔~謝謝
; I; ?8 t9 Y* p. Z: l; ^* ]# w7 w
' X. v- X" Q4 J2 K  h& J
論壇基本設定, 只有壇主做得到.
作者: ky_yu1992    時間: 2017-1-24 00:46

有人覺得係灌水,有人覺得係搵錢!+ v2 B# w' j) S
但係我覺得係對其他姊妹的鼓勵!
" y; ?) S. l7 L* S我自己的貼,每一個回覆我都會看的,也盡量和回覆的人互動!
5 p5 J4 [' `0 U2 g6 [所以我覺得應該減少回覆時的限制!
作者: nickycd69    時間: 2017-1-24 12:42

惡性遁環
# u0 Z" g- h2 ~6 s+ f9 @又要鼓勵又唔比灌水
7 P/ e7 F5 v* z/ p又比人收錢又咗住唔比灌水搵錢4 W- p; U5 h# c( V
又有人唔想搵錢又想物質唔使錢
4 @- q' q2 w1 Q/ f) v7 ~更有人想做貴族我得你唔得, 打9佢啦
" f4 J" \# H8 R# H最終自取滅亡, 人類真on 9 6 S. ]2 Y* O; d9 f2 |

) y7 j( G: w0 y  A/ y8 p6 h' ~[ 本帖最後由 nickycd69 於 2017-1-24 12:45 編輯 ]
作者: Nanase    時間: 2017-1-24 14:02

香港仲有幾多個呢類Forum...大家心知肚明
2 U+ h2 i( G) b$ e3 m- Q1 [( b/ b/ b有人出錢出力搞Forum , Forum要經費的2 ]+ c9 r* Q) E* ~$ N
有人食免費野仲要挑挑剔剔
1 j$ j( l+ j, R7 v: c多一個唔多...小一個唔小$ `9 ?! q$ s0 A9 u5 H: H7 n+ u
Forum摺埋都冇所謂 , 反正都轉晒用FB
3 W' a' S. b6 d( p3 N戀物佔既都係Forum既大多數響到自High
9 }+ }( B: g& t, Q- R8 U/ s  R' G; {' W2 G
  N2 W. w: g$ y% D" O
5 B% o% n; O/ Y
作者: nanaka    時間: 2017-1-24 18:03

I love 花生!
作者: sirmllai    時間: 2017-1-24 20:04

5分鐘真係好耐!
作者: 夏天    時間: 2017-2-4 05:07

所以能不能做一點妥協修正一下?* E7 m2 T. C& e# e+ c+ V; Z0 m4 M

) Q2 x- }9 G! ]$ I7 v3 B( t5分鐘真的太長了
作者: leokhy    時間: 2017-2-7 22:26

300秒, 5分鐘, 真的太長了吧
  ?$ j8 p6 f9 ]3 V' q. R. k要回文真的很不方便
作者: haruame    時間: 2017-2-7 22:56

真的太久了~
作者: Nickyu    時間: 2017-2-8 15:33

五分鐘真的太久了
* n- s" D, a$ r  i, G
作者: denisews1018    時間: 2017-2-8 20:54

引用:
原帖由 ky_yu1992 於 2017-1-24 00:46 發表   
7 ?* G( H' Q  h5 |+ w, ^有人覺得係灌水,有人覺得係搵錢!
. k8 ^+ _& z' @但係我覺得係對其他姊妹的鼓勵!
5 G; J1 S, j- p9 @8 P& M6 G我自己的貼,每一個回覆我都會看的,也盡量和回覆的人互動!* ^) V; n+ g5 u- t' Y1 \
所以我覺得應該減少回覆時的限制!
3 x3 B9 e) P# {) p4 W
是要謝謝gila管理這裡付出的心血啊,但是否真的可以調整一下,以免影嚮大家發文的意欲 ?
+ e+ O+ |& N8 l3 \6 H3 b2 y2 h5 |
* O, _. `9 j1 j4 E3 u[ 本帖最後由 denisews1018 於 2017-2-8 20:58 編輯 ]
作者: 星月藍    時間: 2017-2-9 21:41

回覆要等300秒, 很長時間呀
6 f- T, n. @5 [. K7 K每次要等5分鐘, 真的不太好耐性去回帖
作者: Alice01528536    時間: 2017-2-10 00:43

真的不太方便...有注意到突然有限制時間,但原來是最近改的# [* u: n' S/ G# J" u3 |# q2 h
我因為才來不久還以為是本來就這樣...只是自己以前不知道
作者: 夏天    時間: 2017-2-15 02:32

不然折衷一點6 W1 M( s: s5 h4 ^% ?0 v1 _

1 B1 W" f6 e" ^  k5 ^0 X0 k發文一次1分鐘(60秒)
* q  C, p) {! @8 n
3 s) D0 d+ g3 k* x金錢從每篇10改為每篇5* G, g1 D1 C1 K) C0 B
畢竟要聊天結果發一句話要5分鐘也真的很久很扯
作者: Nanase    時間: 2017-2-19 03:23

而家咁都幾好丫...會比較珍惜果5分鐘...
( k1 |0 o+ B, c$ i, S! Q: ~! C回應都打多2隻字...再唔係好丫...正呀...令呀...咁樣4 y5 }" h" G% v8 C
自貼區大多數既貼都係2017年既新貼4 I/ I7 m+ O! J9 X# d; d6 a/ W
冇再俾舊貼洗版6 {0 R$ K5 G  Z7 K0 B
% z% G% R- a& ~( o: O9 z2 V9 n1 O" l
其實...我覺得3分鐘都可以接受; z2 Q8 U) M; Q2 P

! b3 x, ?6 `5 y4 {: R, u
作者: nanaka    時間: 2017-2-19 07:48

引用:
原帖由 Nanase 於 19-2-2017 03:23 發表   - G$ D! @5 i- W2 j  z! z' z1 k
而家咁都幾好丫...會比較珍惜果5分鐘...( s! U2 C% u( I8 {1 F# k% j) A# J
回應都打多2隻字...再唔係好丫...正呀...令呀...咁樣% S0 a; i4 }" x8 x
自貼區大多數既貼都係2017年既新貼* J" i* B$ @, o8 c; V
冇再俾舊貼洗版
8 l  o2 V( X; u: t
( `( ~+ B! e( L9 l! C其實...我覺得3分鐘都可以接受2 `% u; e; E# M- \, X4 B/ I

( K3 i4 G5 T. K
5 g' E5 u2 l; m: C! i

q/ R9 a! }  E) h% x8 m9 ~我都係咁話,5分鐘太長了。
作者: squirrel99    時間: 2017-2-19 14:33

引用:
原帖由 denisews1018 於 2017-2-8 20:54 發表   
( A4 @) l' u7 l5 R6 U3 w$ L, Y5 \3 ~* ]+ g6 k
是要謝謝gila管理這裡付出的心血啊,但是否真的可以調整一下,以免影嚮大家發文的意欲 ?
- d3 |8 [" m; q: R
同意 5分鐘好難等呀
作者: Joesphine    時間: 2017-2-19 15:46

今朝覆留言+貼相都等死我
作者: selina19811031    時間: 2017-2-24 23:27

回一篇文章要等五分鐘也就是300秒,誰有閒情逸致慢慢等上一篇時間到了… ' L# Y9 ^- J' Q/ X4 N5 a" R; ~
再繼續回下一篇文章阿?要修改也不是不行,至少縮短一下等待時間吧∼
. x* `2 y. B1 e- _, |+ g2-3分鐘也許是比較適當…
作者: delanlee    時間: 2017-3-26 10:32     標題: 回覆要300秒時?

版主大大回覆時間間隔要相隔300秒,這樣太耐了,我出左 post 有姊妹回覆,一個回沒問題,但第二個起已經不能即時回覆,沒有了即時互動,會減少了整個 site 回貼興趣,
作者: vicky_lin    時間: 2017-3-26 19:23

之前已經有人反應過了但都沒有處理
作者: delanlee    時間: 2017-3-29 05:42

無互動,無貼出,無回覆,無心機,無人氣,2017 又一論壇終結!!
作者: cdtv    時間: 2017-3-30 11:57

抱歉, 可能之前 set 錯左, 已改為 60 秒
作者: JoJo1217    時間: 2017-3-30 14:11

壇主萬歲!!!
作者: 阿姨    時間: 2017-3-30 16:41

感謝版主的關注
作者: 陳玲玲    時間: 2017-4-1 13:48

即刻暢順晒

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0