標題: 你地D CD衫通常會收係邊? [打印本頁]

作者: johnchan7813    時間: 2017-1-30 15:14     標題: 你地D CD衫通常會收係邊?

好怕比人搵到,完全冇地方放
* {5 g( g- [5 f6 K3 H' g諗過租儲物櫃,但好貴
作者: adam5354    時間: 2017-1-30 15:45

係屋企四圍放!
作者: sec2x    時間: 2017-1-30 15:59

屋企衣櫃
作者: nanaka    時間: 2017-1-30 19:07

最危險的地方就是最安全的地方。) y  M2 _4 `) a) i. j7 H5 V$ m
與男裝一起放。
作者: Yukiyoru    時間: 2017-1-31 01:01

引用:
原帖由 nanaka 於 30/1/2017 19:07 發表   
/ I( M: D( z- b, z3 C最危險的地方就是最安全的地方。/ E- x* ^% B( H6 f2 y4 x7 @
與男裝一起放。
) ~" J" \1 v+ Z; O$ l% w, l, Z7 Y/ r
, }+ U% v, {' [. e5 h) M同感' H9 G3 W3 h) J0 c5 O; q% p
通常衣櫃門有打開順序4 o0 u; Q! F1 _3 }
我會放最邊位(後打開個度門)$ i+ L- [$ p6 M3 p  E, L+ D
然後搵其他男裝衫一齊放
作者: MICHE    時間: 2017-1-31 08:14

屋企床頭櫃
作者: karen0129lai    時間: 2017-1-31 10:16

呢個問題好多人都問過∼ $ n6 W9 v6 ^/ K
生活習慣都好影響∼9 H( x: i' ]6 R3 v5 C; e
如果你未結婚同屋企人住,你養成自己收衫既習慣,自己整理衣櫃既習慣,基本上同男裝放埋一齊係無問題∼ 你話要自己做,你阿媽應該都會好開心∼ 我果陣一開始就將櫃桶分內外兩層咁放∼ 後來確定左阿媽真係唔會再摷我衣櫃果陣,我放得揚好多∼
4 C& N0 B" ?  g3 R' W+ I9 \但如果你有老婆或者女朋友,咁就難搞d… 通常佢地都鍾意摷野…
作者: johnchan7813    時間: 2017-1-31 15:11

我啊媽都好鍾意摷野
作者: 好奇者    時間: 2017-1-31 23:24

早前換左一張床,新床有個櫃筒而且有鎖
作者: zz67098    時間: 2017-2-1 00:41

[attach]154721[/attach]
. y/ M2 E6 m# ~+ x[attach]154722[/attach]
4 \% `: H0 U) p6 f* J; m就這樣1至49件衫由上而下從左至右整齊排列好放入箱内再放上衣櫃,不過放得係屋企就預比人發現,係遲定早,如被發現我會認係自己的,如果連承認的勇氣都沒有,就不如唔好買回家。
6 O$ Q3 W# |6 c9 i+ q
2 ?  v: g. K1 s* G! o[ 本帖最後由 zz67098 於 2017-2-1 00:49 編輯 ]
作者: tkcdream    時間: 2017-2-1 03:38

放係自己衣櫃= =
作者: swcharlotte    時間: 2017-2-1 04:40

放自己衣櫃
作者: nouse1976    時間: 2017-2-1 08:12

多買幾個置物箱回來放..有些放置物櫃...
作者: 星月藍    時間: 2017-2-10 22:39

床下底
作者: Joesphine    時間: 2017-2-13 04:16

衣櫃 到家人問到就順手出櫃吧~
. i2 g2 n, J$ S1 c1 N1 r: I5 R反正可能根本一早就被發現
1 z  n5 c* o) U: m- b家人要呢個時候傾呢件事, 就順手一次過表白
作者: lightgirl    時間: 2017-7-5 13:56

最危險地方就係最安全地方,不如放在阿媽堆野果度啦!
作者: cicilam    時間: 2017-9-20 10:36

放衣櫃咯,同男裝一齊放,不過平時都係中性衫多,所以唔會太覺既。另外,吖媽真係鐘意幫手執嘢,以前成日都怕摷出來,後尾就無理咁多
作者: snowsnow    時間: 2017-9-20 13:41

屋企衣櫃炸
作者: 白玉    時間: 2017-9-21 23:49

不介意花費的話,大概迷你倉是最安全的
作者: 綾小路穗花    時間: 2017-9-22 01:00

我是直接放在不用的櫃子內
作者: mikiz    時間: 2017-9-23 01:32

我會放系衣櫃裡面,無霖甘多噢
作者: mikiz    時間: 2017-9-23 01:34

( ^_^ )你會晤會放系迷你倉?- s: Y  Y% ~3 o' f, u

6 y& A1 u) K: e$ K- [[ 本帖最後由 mikiz 於 2017-9-23 01:36 編輯 ]

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0