標題: 有冇姊妹食開避孕丸? [打印本頁]

作者: Charlotte=]    時間: 2017-2-2 01:29     標題: 有冇姊妹食開避孕丸?

長期食對面部同身體既脂肪分配有冇影響?
- L+ H6 }) u( x& p( K& |會唔會變得女性化d?
作者: lovegirlstuffcd    時間: 2017-2-2 02:54

我想做真·女人有BB,唔會食避孕丸啦
作者: jennylovely    時間: 2017-2-2 09:37

沒有.容易得癌症  別亂吃
作者: Carol0122    時間: 2017-2-2 12:01

曾經有D 人試過( v# v0 g' g/ u9 D, g6 k
理論原自有部分品牌避孕丸有「女性荷爾蒙 - 雌激素」  l/ L: y* E2 i, i. i3 x
怕唔敢睇醫生,又想有荷爾蒙治療的,或許會有人行呢條路! c7 I5 q+ p  R, q1 P- J& P5 A8 m
6 T2 A& u8 C! R) J' y. v
不過: n8 C4 |& w% C/ ?9 G4 j$ t5 {
絕對不建議
# T+ f/ b9 }: @% O/ {畢竟荷爾蒙都係有D 危險,亦有副作用
" p& A# B( g- Z! N: [% m. @由醫生處方比較理想
作者: sinson    時間: 2017-2-2 13:06

我食左2年到,同時睇咗幾次醫生
+ [: E2 W# B8 b4 d# l; j  j+ M6 V8 p/ m% C7 u1 j) X6 @9 o: D5 H' f
個胸好似有少少,但我都肥肥底,所以都唔知係咪真係有
, Y+ |6 \8 R+ `. W$ P$ D, b+ @皮膚會滑少少,jj都無咁易彈起
% A% z6 B7 \& S7 D6 K2 ~9 f% U" P8 Q: D9 T$ p
但整體都唔覺有女性化。可能係d藥唔同
' ^8 U; Y! b5 f  y連醫生都話我咁樣入女廁一定會比人趕出黎 / w5 W: K; n2 H' C" f$ I
$ G4 T- X. l3 Q
我會覺得係髮型,化妝上女性化會效果更好
3 ]9 g" Z; |/ T, r% u; `1 c3 g+ `4 ?8 g3 \+ {: M
# l8 E8 a9 v" s+ _
起碼入女廁唔會比人趕出黎先 # J& I2 c; K; N! N! {
9 L, b( j# G& S% @) L6 S. i, g
; k' i0 W# c" p) x* i4 Z
副作用:2 B& O3 M: H8 ]/ G! @
頭個幾次之後會覺得好易攰,好似搬完嘢咁啦
1 z: k9 F% g( c4 l% P' ~之後成日都好易眼瞓,好似感冒咁9 f9 t9 D  j) G; u% G. o
+ W/ z. V# f% g6 I( I" `: a: I
作者: Charlotte=]    時間: 2017-2-2 13:39     標題: 回復 4# Carol0122 的帖子

我就係你講果種人
0 q, A6 E4 i6 R. C$ k好想有女人既身體,但係又好怕做手術. m! u4 s& V# s1 [
再加埋屋企人一定唔比
* d$ \9 s/ l1 c8 ~& H5 }" d! r所以想食藥令自己個樣中性d
作者: cindyhk    時間: 2017-2-2 14:26

食药唔會令個樣中性d
作者: heverclio    時間: 2017-2-2 16:05

先把頭髮長長吧
作者: 無敵    時間: 2017-2-2 17:51

藥唔好亂吃!
+ y5 N# `& v) N# ^. ]# x吃女性荷爾蒙,會早死。jj會GG,同埋會面對社會大眾異樣的眼光。4 R0 W# C6 j& q! s& ~
我睇過一則新聞台灣有一位男生,想做女人。飛到泰國做左全套變性手術,結果后悔。# T0 L/ g0 A9 i# o0 B. D0 V* G5 z$ `
搵醫生評估原來佢只喺要CD,所以唔好亂亂來.
作者: sinson    時間: 2017-2-2 19:15

引用:
原帖由 無敵 於 2017-2-2 17:51 發表   
4 c) f6 b+ o% z! E6 g' W  F* L藥唔好亂吃! " F* q3 C2 O! E; \: R; }6 C
吃女性荷爾蒙,會早死。jj會GG,同埋會面對社會大眾異樣的眼光。* i& b7 V5 p7 Y+ D' i5 e: `/ B
我睇過一則新聞台灣有一位男生,想做女人。飛到泰國做左全套變性手術,結果后悔。
. _. @  D$ U9 @/ l" P搵醫生評估原來佢只喺要CD, ...
" C9 D2 ^! |+ d/ [6 N0 w; u無錯,香港醫生除咗要你完全以女性身份生活兩年以上,同埋圈內
作者: sinson    時間: 2017-2-2 19:25

引用:
原帖由 cindyhk 於 2017-2-2 14:26 發表   
# n! I, K/ t4 L食药唔會令個樣中性d
8 S3 Z( u; c/ G; K0 a& m
要整容先做到
5 z" j+ }# m& j1 G2 j. e, V: `! C0 q4 {  U
我會覺得早D睇醫生,等醫生開藥keep住個樣先。遲D越黎越變到個佬咁就無得變
  x) e1 b7 e6 T, U, G9 L我睇過好多外國的片都係細個開始食藥,到青春期後都重係女性化的樣
作者: Charlotte=]    時間: 2017-2-3 03:50     標題: 回復 11# sinson 的帖子

就係打算遲d整容 但係驚食完藥會走樣
作者: rickychiu    時間: 2017-2-3 08:57

男人食避孕藥,玩都唔好咁過份。
作者: sinson    時間: 2017-2-3 15:55

引用:
原帖由 Charlotte=] 於 2017-2-3 03:50 發表   ) [/ W, P- n  U' j
就係打算遲d整容 但係驚食完藥會走樣
# B0 n4 Q) o! b( `" @
依個答唔到你,我建議你睇醫生先,再有問題可以問醫生
作者: Carol0122    時間: 2017-2-7 13:09

引用:
原帖由 Charlotte=] 於 2017-2-2 13:39 發表   
, ~: k/ x/ K9 P  v我就係你講果種人
( P( j1 v0 [) c8 b/ P- Y, ~好想有女人既身體,但係又好怕做手術
$ A! z, R9 q& y0 I3 y+ r. i, G& q再加埋屋企人一定唔比
$ b5 z0 \9 d6 ?- Q. D所以想食藥令自己個樣中性d
0 s& N' C& E) }+ q0 I5 m
引用:
原帖由 cindyhk 於 2017-2-2 14:26 發表   
0 R2 Y+ O* u5 @: y食药唔會令個樣中性d
; A$ p. B% Z) e
引用:
原帖由 heverclio 於 2017-2-2 16:05 發表   7 _) a- ?) C* ?- \4 |6 G% b8 Q3 B& B
先把頭髮長長吧
. Q0 y6 s5 `% f5 Z
1 _- X( j, D4 Q
) O2 D! z( }: y: q4 m
其實食藥會唔會令個樣中性D
8 V& X/ h0 R4 b0 D8 W/ T! [- d. ]呢個問題好有商榷性+ s- X5 f( p: @1 z; t" z

( n. h# c0 _0 s5 x" M3 m2 k; [不過+ E# E, [; K; F9 R, |' B& C- M: a8 R* R
食藥係會令皮膚幼細滑溜少少% f& m8 h, `0 k% z* I
都的確可構成 「被人認為是女性」 的其中一部分7 `, b" Z2 v) K) k# H
當然長髮都係其中一部分啦
% L6 H2 t" F6 }( _& H衣著身型面型…………都係其他部分啦
作者: 星月藍    時間: 2017-2-9 22:40

男人食避孕藥會不會有副作用??
作者: Carol0122    時間: 2017-2-10 11:36

引用:
原帖由 星月藍 於 2017-2-9 22:40 發表   
  U' i  J) z8 S5 O( m3 }& P男人食避孕藥會不會有副作用??
* z1 A, h1 ]0 J' A, M
/ m# {& q" |# N6 E& {5 q

6 _1 w' l5 i1 Y1 B4 o
0 T' V" H( ~. C) r9 {' i畢竟都係雌激素
/ I4 t% _; R( c4 w! j) p除左本身女性食都有的副作用外
4 X8 ~) t; \/ p/ j9 S6 r
2 `- R% I. [# `* \( R有機會影響性器官的運作
作者: mizuho    時間: 2017-2-10 17:13

樓主仲係咪度???
4 W% H- z) l1 P# f4 h. b3 [5 J9 Y6 o! s; I+ U4 v
作者: 星月藍    時間: 2017-2-10 18:02

引用:
原帖由 Carol0122 於 2017-2-10 11:36 發表   . W# x: Y; \0 ?' P2 R

3 v. b* Y; ?2 t% |% J) v! i1 M+ O7 r, x& y
! Q9 N# t: i) P. A

: x, y, f3 t. N' W畢竟都係雌激素
, A7 l- [, g3 [, v" T) Z* {# g除左本身女性食都有的副作用外
2 F1 ?; [: T- ^
' R0 t+ X( {# W# l( D有機會影響性器官的運作
  {, Q4 `, f  H$ c
/ j( z( U% [- `' h
玩咁大, 真係制唔過
作者: nico02732    時間: 2017-2-10 21:50

千其唔好呢de藥會致癌
作者: Jeri    時間: 2017-2-12 03:07

試過食三個月...每日一粒...兩星期左右乳頭有d脹痛但唔覺大左...一個月之後jj唔係好有反應...但成日覺得好凍就真嘅..可能我節食減肥啦..同埋手臂D肉好似林左好多.皮膚冇咩分別..可能我經常都有保養掛..但成日都好覺得有想被人攬嘅感覺....但3個月都係覺得好似大左小小小小...完全唔係其他人講一個cup.停左藥之後半個月到就jj正常返..我都係覺得cd好過...
作者: siumingc    時間: 2017-2-13 09:56

之前我都試過食過幾個月
, I! x# H/ |6 n8 r8 N基本上都係正如 Jeri 的效果
6 ^; ]# k! R1 }* w/ w1 S4 T5 C+ ?皮膚係好似好少少/ X0 P# R$ v0 W/ L, P# U8 N
胸好似多左肉少少(渣落去)
' H  W& t+ c' H; Y5 ]但完全談不上升 Cup
* L( _' |8 d- z/ _2 ?- S  ?! r跟住係堅怕凍
' K. X4 I( @/ a( D4 ?; j& z7 fJJ 也縮小了
% R) R5 A! _' h, i+ C就算你攪佢也只會噴水9 Q; }/ [( G3 Q1 L/ j& R" t

; q0 w% ?& N5 y! j& R0 G( V想俾人攬的感覺我就沒有
2 h- W' ?9 y+ T9 q& M: Q反而就成日悶悶不樂唔開心
& f& }6 }/ J& y0 K0 B7 X. {: _. P+ Y4 p好容易就想喊。。。
: ]6 l# f3 g0 ?5 h7 K3 e9 }+ h1 G6 {* \( K* X  l7 c
之後冇再食過左一輪
% o+ }; K; m* c  s, v0 @大部份的東西就還原到未食過之前的情況
作者: ghostqueen    時間: 2017-2-23 14:20

藥真係唔好亂試啊…
: y- B8 `5 Y, ~; n. g5 s1 ?就好似百貨撞百客咁,一種藥對100個人都有唔同效果+ q0 @9 F' y  A" m/ M
但始終唔係好效果。
2 O/ w4 x/ a# b9 F' @
; y% ]9 q; B3 f5 c0 O! g如果整容整中性應該還好吧- r* ]6 Q  `. K
整到秀氣啲到時化妝cd都會方便3 g  M( ]  I+ ~  O
整容係外在,傷害始終容易控制~
作者: gsyhero    時間: 2017-4-6 01:27

效果不大,副作用挺大
作者: 冰姬    時間: 2017-4-7 02:08

最近在台灣的ptt 看到這篇文章 覺得幾值得分享- a; T( a% y8 X, `. J  @$ i- ]# D
https://www.ptt.cc/bbs/transgender/M.1434429790.A.7AD.html
作者: LHY    時間: 2017-4-7 03:55

藥物始終有負作用
% U% g0 q- h0 ?7 @' y2 l每人食左作用亦都唔同; ~# {7 p/ u, x$ J5 ?  c' w6 \! H
咁多位姊妹諗清楚自己需要咩d :)
作者: lalalajona    時間: 2017-4-27 00:22

乜真係會短命咖咩
作者: TIFA    時間: 2017-4-27 19:44

我上個月開始食藥 食了一個半月 但不是食避孕藥 係食抗雄 和 雌激素藥看自己對藥適應能力
$ Y, g1 G, B0 a1 G  a但現在一點效果也沒 但看過別人用藥程放一般要一年以上 才有明顯變化 我這種食法係針對身上肌肉變化令自己有更女性樣子 身形 1 m4 G0 }+ w5 t. s. q  u9 I! J
但不會有胸部過度發展 我想把身形 樣子 攪掂才 開始攪個胸D藥
作者: sinson    時間: 2017-4-28 22:13

我初初食都係覺得少少怕凍,皮膚干少少無咁油6 N1 m9 J, ?8 ]/ x
食咗一年多已經無哂依D效果。反而狂爆鬚,一日要剃3次,唔係就好明顯。重要肥咗好多,好似吹脹咗咁9 ~; b; F, J1 T% D3 t& x
" [/ `  @' P2 P0 d4 m& f: k
就係因為肥,開始停食。之後狂爆面油。無食幾個月,鬚就再無狂爆出黎。肥亦減咗,縮返水
作者: erica0909    時間: 2017-4-28 22:14

No bo.....
作者: ladycici    時間: 2017-5-2 19:40

藥不可亂食,不如見見e生先,聽聽專業意見。
作者: okabenny    時間: 2017-5-8 10:16     標題: 回復 1# 的帖子

我識人有食,食左一排身體負荷吾到,停藥後就变肥,一路都瘦吾返。
作者: suki1314    時間: 2017-5-9 17:53

食藥不如整容吧,食藥太傷身了
作者: Yukari    時間: 2017-5-10 22:26

引用:
原帖由 Charlotte=] 於 2017-2-2 01:29 發表   
$ v' I6 _1 s+ h5 p& _& p0 ~長期食對面部同身體既脂肪分配有冇影響?% o' T- @5 i! Y7 M4 y- |# J
會唔會變得女性化d?
, Y; |: l9 R! {7 j/ n5 }3 D$ M+ }
真係建議你整咗容先
! n2 U! X" e+ R1 A& M
" T/ `. F# p+ s, g7 K5 S有種叫人面女性化手術 做完後進可攻 退可守 因為你唔進一步變性 塊面都可以走男韓星路線 相反你食藥搞到機能衰退係返唔到轉頭
作者: daniella    時間: 2017-5-10 22:47

成年人骨架巳成∼除非天生女性樣加骨架,否則食藥效果唔大。。。
作者: heverclio    時間: 2017-5-11 01:46     標題: 回復 25# 冰姬 的帖子

?除了沉浸在變得像女性的喜悅中, 現實生活問題怎麼解決??
) X% p! }7 f. C  }+ y! H8 K) ~8 `這句說話我覺得網民說得很好
作者: joey1234    時間: 2017-5-12 08:02

我都想趁身形未變男人之前食药,但係勁驚屋企人發現
作者: xiemei    時間: 2017-5-20 09:53

參考一下泰國,ladyboy如何練成。
作者: pantyhosetalk    時間: 2017-5-20 19:06

沒有 為什麼要食
作者: ktpang    時間: 2017-5-21 21:56

藥依D最好吾好亂食
' ^6 |) Z, p! \1 N! n問過醫生先好食啦
作者: Alice_Ho    時間: 2017-5-24 11:22

其實如果想身型女性化靠食藥真係幫到很少,我自己食左抗雄+雌激素+孕激素半年以上,冇錯,的而且確條腰幼左,個胸大左,臂圍大左,但因為本身男性骨架,係會幫你改變脂肪分佈,但唔會改變骨架,even你脂肪分佈如何女性化,骨架係男性
作者: sally888    時間: 2017-5-24 14:35

以乎效果很少,傷害很多0 e, }$ Z) c) |2 c! Z) l
三思呀樓主

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0