標題: 有無姐妹試過全程CD去外地旅行?? [打印本頁]

作者: loveleona    時間: 2017-3-30 02:07     標題: 有無姐妹試過全程CD去外地旅行??

有冇試過咁樣CD去外地??+ L$ u! y/ g, ^$ h: L. @
CD出門, 只帶証件同隨身物品, 直接過海關出境~~
& n# H- D" x5 @( B" g之後所有物品, 包括化妝品, 女性內衣褲等等, 全程要係當地買... - @+ y9 B7 h8 W3 [
完全以一個女仔身份過一段假期~~
% {+ o- J. @% h
) [- M) v4 D  ]  g- M$ D有的來分享下呵
- d4 F7 z* h% f5 M" ?希望可以提醒下小妹有咩要注意的呵5 ]& h' w2 o9 E1 G# b7 }" o3 l
7 |# T& f, L$ `* y7 `( |4 w7 S
作者: noel    時間: 2017-3-30 04:29

無試過cd過關, 但多數有帶少量化妝品及生活用品去外地旅行, 近年多數去日本, 1月先去完, 黎緊4月又會去
% z9 h: S0 [! j/ ~0 l+ |1 \( w( {+ ?; k( \6 J) @8 e# d
其實出境過關我真係唔多敢cd, 就算香港可以順利過關, 去到外地海關人地大把理由check 你, 有乜問題都係嘥自己時間, 不如快快手手去酒店cd仲好
  g3 B! v% `* P. h$ H% c- \% G; y( G1 r0 o
再黎分享張1月時影既相
作者: yoyochan    時間: 2017-3-30 09:53

無錯! 怏啲番酒店, 變身好過!
作者: applebaby    時間: 2017-3-30 10:04

全女裝去過關就無試過。但有一次戴咗BRA過關,到時才發現要除外衣X過光機,才知驚。我出發時好貪心,個BRA谷得唔細,唯有全程「Q」手,盡量遮住個胸。不過,著絲襪坐飛機,的確係好舒服。果時就明點解空姐話絲襪咁重要。
作者: loveleona    時間: 2017-3-30 10:04     標題: 回復 2# noel 的帖子

好強好可愛啊 8 Z6 \( M' f' E( N8 n/ P3 p
我都計劃CD去外地(因為唔怕見到熟人,唔會俾人知 $ d& n) M7 s+ b% Q8 I; I/ f& j/ P$ C  ]
(其實係想試下CD搭飛機)...
+ x( G. R( w0 Q# |% c1 i; y% ^咁CD過關真係好危險的
/ t% J/ w8 }5 `( F/ s2 T8 C我都係乖乖去到當地再CD吧.....
作者: loveleona    時間: 2017-3-30 10:16

引用:
原帖由 applebaby 於 2017-3-30 10:04 AM 發表   
) e1 T; r( t* z/ C全女裝去過關就無試過。但有一次戴咗BRA過關,到時才發現要除外衣X過光機,才知驚。我出發時好貪心,個BRA谷得唔細,唯有全程「Q」手,盡量遮住個胸。不過,著絲襪坐飛機,的確係好舒服。果時就明點解空姐話絲 ...
# z4 Q' J' M" }# x- c  ]
% S( O& M! H: u8 V" T1 V" _" g3 A/ U% F
係入面著住全套女裝, 一過海關就開始CD嗎??   u: s! H' b& R: z
其實著過絲襪就知空姐點解要著了¬¬
作者: goro9872    時間: 2017-3-30 10:23

外地就沒, 行山自拍就有+ X- J, T1 ~; Y; |' \7 A# `$ F
一般
作者: applebaby    時間: 2017-3-30 14:52     標題: 回復 6# loveleona 的帖子

面衫都是男裝,不過,內裡全部女的。又軟又滑,好舒服!
作者: applebaby    時間: 2017-3-30 15:10

另外,我試過著女裝UN和絲襪(表衫仍是男裝)坐十幾個鐘去歐洲,嘩,原來坐飛機著絲襪係另一種享受。果時一落左機,過左PASSPORT,還未取行李,即刻衝入廁所底面換晒女裝,當然,呢個時候才敢戴BRA。知道嗎,在飛機等左十幾個鐘,就係為左落地的時間可以戴BRA,自己真係姣到傻左。
6 |0 e6 e( x. g+ N* f9 e# @不過,我仍是細膽,外面彼件男裝大褸行出機場。一出去,風吹一吹,感覺到絲襪和BRA BRA的溫暖,那是天堂一樣的享受。
作者: Carol0122    時間: 2017-3-30 17:59

引用:
原帖由 loveleona 於 2017-3-30 02:07 發表     G6 e8 b( D9 L
有冇試過咁樣CD去外地??
# V* T, r" I+ K2 w) vCD出門, 只帶証件同隨身物品, 直接過海關出境~~ 6 m1 Z  V& k0 X( c6 K7 N$ ?
之後所有物品, 包括化妝品, 女性內衣褲等等, 全程要係當地買...
; Y- e) B5 \: l& G完全以一個女仔身份過一段假期~~
% u5 T4 ]7 f% r$ @2 Q7 R$ \
, d% @7 |# V+ G3 N9 T有的來分享下呵:lo ...
+ g1 h) E5 b/ Q2 U6 l& g/ g1 e( q0 \6 M" [6 r/ {) L. y
也有試過的
' i' o9 ^  H: v7 L- @為出入境方便
9 [2 P7 P  N/ d6 x+ A8 e過關時係
2 s) i: x. A+ i& u0 z女裝上衣、中性風褸、長褲、中性波鞋
6 C( m; q" k  o/ O8 W( v& J0 B當然女裝內衣褲、襪褲
1 v, P! ~) E% |9 S. s唔化妝5 [9 b4 Y) o  V4 h$ l
; M; ?/ G; A/ `  m) X( T  ]4 ]5 Y
去到入埋境就可以搵disabled toilet7 J# [4 K6 u) y, v! |
除風褸、化返個妝
* i/ l$ X1 A. g3 _假髮
! v9 [, H. y3 h' M1 c* f6 u6 E/ B只需換下身做短裙或熱褲便可8 E7 ?4 ]- m5 O/ }9 K. a% H( ~1 v

6 K& t3 A6 G/ x6 [# ?# P+ P8 F2 g7 v( \& G8 t
引用:
原帖由 noel 於 2017-3-30 04:29 發表   3 B  I9 H. H- [+ I
無試過cd過關, 但多數有帶少量化妝品及生活用品去外地旅行, 近年多數去日本, 1月先去完, 黎緊4月又會去 # k  n) o7 N9 Z* F/ x1 A

0 P$ Q7 C% t# F" d9 a! i其實出境過關我真係唔多敢cd, 就算香港可以順利過關, 去到外地海關人地大把理由check 你, 有乜問題都係嘥自己時間, 不如快快手手去酒店cd仲好
7 B8 ]7 p6 m% `7 Q6 m% C$ l7 c7 f; k: z* K7 I) }7 Y7 C5 z: v
3 p# F, I0 W3 u% J, ?
呢個不能認同更多
; }7 m) {$ x" ]/ M與其在出入境時多花時間不如捨難取易1 X' P1 w' W6 i* p6 z

# R0 o: l6 ]# ^, ~  J7 c7 U4 z) i! U# ]$ `4 \' j
引用:
原帖由 loveleona 於 2017-3-30 10:04 發表   3 N2 Y( A. |3 }9 X
好強好可愛啊
3 }" z' M6 i% n) T6 K8 l9 J- L& h我都計劃CD去外地(因為唔怕見到熟人,唔會俾人知
9 G6 n2 e$ w3 K(其實係想試下CD搭飛機)...+ |, j$ i& c+ z8 k( K, B2 G" u
咁CD過關真係好危險的
- I) x+ W" \# L' _" j5 R' K3 F3 R我都係乖乖去到當地再CD吧.....
- g2 G/ `- a  r+ T& A$ b
. _1 R* S& n# E呢個係重點2 o( j* Z$ I, P! ?
因為真係唔怕見到熟人. |$ C2 p9 V; q+ L% k8 g
; ]+ k6 U9 _# Z" S4 X3 _% C8 a
再加埋科技先進4 e! O6 k' h. t6 _( i
本地撞唔到入4 a) u" [' i# X' S5 U+ n  d3 E. t
俾一個半個識穿到而影左上網0 S1 k9 ~. ]6 f+ q
群組傳群組
1 z$ F, F$ B/ ~/ {3 b" G好易傳到身邊人( l+ T5 x  M1 R1 w* c9 g

- Z" k$ F7 ~" e% H3 M2 Y' n6 m反之0 v: s" x% ~' J( n& a) h2 p
在外地,影到都唔容易傳到返本地
作者: LHY    時間: 2017-3-31 17:11

引用:
原帖由 noel 於 2017-3-30 04:29 發表   3 m: v5 y6 [9 p9 @2 P
無試過cd過關, 但多數有帶少量化妝品及生活用品去外地旅行, 近年多數去日本, 1月先去完, 黎緊4月又會去 ; m( {8 x4 {* D8 z
' F+ a3 h( C6 ]! Q
其實出境過關我真係唔多敢cd, 就算香港可以順利過關, 去到外地海關人地大把理由check 你, 有乜問題都 ...
5 S4 T  c# i. y$ |9 J4 ~

' u& l4 z4 O' Z好羡慕姐姐
作者: loveleona    時間: 2017-3-31 21:02     標題: 回復 10# Carol0122 的帖子

有機會, 我都要學各位咁去外地CD呵
作者: 可怡妹    時間: 2017-7-28 18:17

引用:
原帖由 noel 於 2017-3-30 04:29 發表   , b9 u' f3 W5 M/ t( R+ _' n. {
無試過cd過關, 但多數有帶少量化妝品及生活用品去外地旅行, 近年多數去日本, 1月先去完, 黎緊4月又會去 / _; Z; N$ c# Z
  M  }- `8 ]+ D9 M$ k: }
其實出境過關我真係唔多敢cd, 就算香港可以順利過關, 去到外地海關人地大把理由check 你, 有乜問題都 ...
+ B; E) _- A* R$ {

5 R3 [- f6 _; h2 {: G! |/ g" o! ?% w8 A
好似好正咁!可唔可以分享多啲吖?0 Q7 o2 m1 `/ W, |  z. k' S

) Y2 Q6 z, t  {# {2 z- v/ ~: r另外,響日本cd應該去咩廁所呢?
作者: smallmo    時間: 2017-7-31 12:00

我也好想CD一個人出國去旅行,如果有CD姊妹一起好像也不錯,至少比較有勇氣面對很多事情,也可以分享彼此的內心世界!
作者: 73A    時間: 2017-8-1 00:37

試過返大陸為一過羅湖即刻搵廁所換胸圍底褲 等唔切返到去先換 比原定時間早左4個鐘
作者: event1548014    時間: 2017-8-1 18:50

出境也太拚了, {, ~, a& T  r9 O
感覺救世會被海關檢查阿XD
作者: cicilam    時間: 2017-9-19 22:46

我試過CD去大陸,不過都好驚啊
作者: Rachel    時間: 2017-9-27 06:00

小R今次都差唔多啦,頭四日全女裝,checkout+另一間checkin都係,另一日都係
8 P; h6 d  O- T' w4 }- n不過果兩日過境都無海關,所以無分別
作者: tomfung6    時間: 2017-9-28 02:51

好強好可愛啊
作者: mikiz    時間: 2017-9-28 21:58

未試過,體體大家經歷都好開心
作者: mikiz    時間: 2017-9-28 22:00

未試過,體體大家經歷都好開心
作者: 鄒薇    時間: 2017-11-13 22:15     標題: 海關會抓人吧?

海關會抓人吧
作者: 白玉    時間: 2017-11-13 22:51

總感覺第一步入境就過不了呀
作者: Ballballcd    時間: 2017-11-14 01:05

我都係試過去大陸
作者: betty-why    時間: 2017-11-21 15:06

一直好想試, 但我諗都無乜機會lu
作者: ballson2    時間: 2018-10-31 20:33

如果戴住bra過海關,俾人check到會唔會好煩
作者: Rachel    時間: 2018-11-1 08:22

引用:
原帖由 ballson2 於 2018-10-31 20:33 發表   
" H9 u* r( {8 m7 L% O3 M4 l  l如果戴住bra過海關,俾人check到會唔會好煩
8 t& e+ o4 q' g0 K0 \
2 z; i* B2 ^- r/ i
戴bra只過左EWR,金屬探測器都冇反應,答你唔到
作者: Rachel    時間: 2018-11-1 08:25

引用:
原帖由 鄒薇 於 2017-11-13 22:15 發表   9 _6 M) R* z1 e1 h3 s" G
海關會抓人吧
, N8 G# c/ N' ?/ S出境方面,海關會搜身(日)/檢測炸藥(美)- r2 |& v3 n* m

* z( `% K! o# u9 D
: k) Y3 \8 [/ l8 W反正小R常笑醜又不犯法
作者: alpha2008    時間: 2018-11-6 01:52

入完境先變裝比較安全吧
作者: kaloklau    時間: 2018-11-6 12:29

最近去日本只敢夜晚變身OL瞓,因為今次去同朋友一齊去
作者: aliansex    時間: 2018-11-6 13:59

我都好想女裝出去玩!不過要掌握到化妝同埋女聲技巧先。為方便我應該只會帶一套男裝外套長褲,其他全部都系女裝。男裝過海關,之後就女裝啦
作者: Rachel    時間: 2018-11-18 01:13

其實小R最近試過全女裝旅行 (除了出發搭機); G  ]  G. {" [, t) h2 G
# }) R8 o2 f+ k
Die R三日全女裝東京快閃 (125p)
# Y. Z5 b" @, y; R/ b- V9 r; d$ s0 Z0 `0 k* ]
大家不妨看看
作者: Rachel.Chan    時間: 2018-12-17 23:04

引用:
原帖由 Rachel 於 2018-11-18 01:13 發表   
3 O1 z  i7 O2 ~- P, P, n其實小R最近試過全女裝旅行 (除了出發搭機)
4 w: x  a! w1 D9 j- X
) E" o' N  }( T" ]: R2 Z, k2 xDie R三日全女裝東京快閃 (125p)
- p6 n6 `. W2 z: n8 J& I3 c: A+ a8 q8 S6 E
大家不妨看看
& R) n; M0 f& V8 S! S
' ^# j9 z$ u* G5 {% ]
去日本入左境之後無人會理你著乜
& D- j* @& H( R& A# R/ e酒店check in直頭唔駛怕
1 n: D) D' X# w/ K; H2 D7 L我試過有一次佢仲比埋女性浴場卷(附密碼)我,當然我係唔會走去女性浴場
; ~, d1 w( P6 e0 i  d4 g6 V& b; P7 u+ d3 D* t3 L2 n  D
利申:而家響酒店/ I+ V( p$ @$ `9 c' `, J/ x# Y, U* U
[attach]189229[/attach]0 c3 ^2 R/ s, D# X
[attach]189230[/attach]
作者: Rachel    時間: 2018-12-21 21:55

引用:
原帖由 Rachel.Chan 於 2018-12-17 23:04 發表   
% g3 b8 P# ~6 ~$ M( Z1 f4 F' E
0 u, W/ ?( W( {/ N( p( o8 Q) s8 h
去日本入左境之後無人會理你著乜
# w+ t* f3 O1 ]) q: a' v# }" S$ y酒店check in直頭唔駛怕
/ U. z# _5 U/ [5 m我試過有一次佢仲比埋女性浴場卷(附密碼)我,當然我係唔會走去女性浴場  u8 M9 B- h0 t; `& S  t
: l5 c) F  V/ h
利申:而家響酒店! {" J) c& i3 @& [0 ~1 V7 V
189229: _$ P* Z. w& k+ \, k6 R+ N
) n7 e! Z: u; q) D6 U# m1 r9 R  L" ?小R忙到宜家先睇到post orz
; a- w2 p, {9 ^$ Y- m; N8 ~, R& k1 n( ?
6 D$ Y- I! t5 Y" p$ W* n" U去得日本都係趕行程,無時間女裝離港
  i2 T6 Z3 m4 D3 O  O9 v
8 u0 b2 t# A2 c6 W係外國check-in好多次,日本反而無 XD"

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0