標題: 「隆乳切GG,異装癖男悔變性」(台湾蘋果日報) [打印本頁]

作者: 潼潼/Tunggy    時間: 2017-4-16 03:31     標題: 「隆乳切GG,異装癖男悔變性」(台湾蘋果日報)

http://appledaily.com.tw/appleda ... e/20160401/37140382
9 D1 M9 _, z0 B- ^# o9 m% n2 z( [2 u& [9 l% P# j! u  \3 ~" l
作者: 潼潼/Tunggy    時間: 2017-4-16 03:33     標題: 仲有其他地方相同のcases!!

https://facebook.com/SRS.hk/posts/753306134828390* `# L6 k9 T2 Z6 g1 c: p8 h
% R5 a" |1 B; A/ q: U9 c5 c2 ?
作者: heverclio    時間: 2017-4-17 02:37

周植強並舉例,有個高一少男著女裝進診間,稱穿女裝很自在,認定自己該變性,醫師請少年帶母親來,母親到診希望醫師勸兒子不要變性,少年之後未完成性向診斷即失聯;另名成年男子求診,僅覺在網路扮女性玩家能較受歡迎,求診指想變成女生,希望能改善現實生活無朋友的人際關係,但其實都非原發性變性欲。
作者: Rachel    時間: 2017-4-17 15:24

引用:
原帖由 heverclio 於 2017-4-17 02:37 發表   
* a7 k) Z5 r* J. k1 T2 k周植強並舉例,有個高一少男著女裝進診間,稱穿女裝很自在,認定自己該變性,醫師請少年帶母親來,母親到診希望醫師勸兒子不要變性,少年之後未完成性向診斷即失聯;另名成年男子求診,僅覺在網路扮女性玩家能較受歡 ...
$ G( E, {! M9 m5 ^" H
不受歡迎女性既日子比不受歡迎既男性更難過
  b, |, H. D% i所以變性解決唔到社交問題+ `. c7 r/ @" X8 y( |, ]: X
( S' w$ q1 S4 y3 W5 n  X3 _3 o
P.S. 預左樓主會反駁我 XD
作者: YukiMinakami    時間: 2017-4-17 16:03

喜歡穿女裝同想變性根本就兩個唔同既concept, 網路扮女性玩家更加係另一件事, 豈能混為一談!
作者: Rachel    時間: 2017-4-17 16:22

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2017-4-17 16:03 發表   $ _) s: j) _6 t* e
喜歡穿女裝同想變性根本就兩個唔同既concept, 網路扮女性玩家更加係另一件事, 豈能混為一談!
( ]( y6 B4 L4 H3 I0 [太多人走火入魔囉,可惜現實好殘酷
作者: jesscd    時間: 2017-4-21 22:30

根本係思想心態都唔成熟........4 ^9 G# N, O3 B3 v& {6 h
衰D講句, 既然都變左囉, 咪習慣下做女人囉, 大把人想做絛得做啦.........% P* O/ c6 V& c4 b6 [
# f0 i+ G7 ^7 g: [  P5 Z9 c
定係個D性慾上腦, 以為做女人被人搞好爽, 點知原來假器官既無料又無反應, 仲衰過做男人先後悔呀.........
作者: Nanase    時間: 2017-4-21 22:55

留名等睇戲
. q( i4 X2 a% A# Z9 P3 V4 p0 @* j

作者: lztt    時間: 2017-4-22 19:04

咁切咗就無得返轉頭
作者: 潼潼/Tunggy    時間: 2017-5-5 21:38

引用:
原帖由 jesscd 於 2017-4-21 10:30 PM 發表   % ^  w5 r5 U2 t6 |. p
根本係思想心態都唔成熟........: |: [: k# T& x! h& w: h7 E
衰D講句, 既然都變左囉, 咪習慣下做女人囉, 大把人想做絛得做啦.........1 H  p* z5 G5 R7 W+ |$ y1 z

) u2 i0 ?; ~/ q定係個D性慾上腦, 以為做女人被人搞好爽, 點知原來假器官既無料又無反應, 仲衰過做男人先後悔呀....... ...
+ m$ {# B: H4 O, ?8 S; i
1 x' _, F2 @5 S; [* g
可能佢原本只係TV(transvestite),切咗之後冇得再女装飛機 !!!
作者: 潼潼/Tunggy    時間: 2017-5-5 21:41     標題: 鍾意女装飛機 = 唔好変性!!!

作者: mizuho    時間: 2017-6-20 23:00

引用:
原帖由 Rachel 於 2017-4-17 15:24 發表   
( A: ~# B; d0 Y; M3 f
1 P1 M! r2 }8 s& O& @5 D不受歡迎女性既日子比不受歡迎既男性更難過
' j% A' B! r6 ~9 N# N  U8 x所以變性解決唔到社交問題- ^; u; l  i  g0 {
! }5 o# b& o% x2 y  p, c' {
P.S. 預左樓主會反駁我 XD
9 `/ E8 \- p* v+ L! \! ^最慘唔係唔受歡迎
5 M3 b. f( O5 l# w而係唔當你係,咁仲更加難過
作者: mizuho    時間: 2017-6-20 23:05

引用:
原帖由 Rachel 於 2017-4-17 16:22 發表   ) O( _1 V+ f) F- N
2 R( J# ~* t; R/ R8 t- B! z" B. Y
太多人走火入魔囉,可惜現實好殘酷
" R' b2 H3 |" B' {唔係走火入魔1 N: ]6 O+ A% U$ }
而係粗心同固執係男性的天性# v4 G+ G8 q# r2 m  P: C9 H
邊似得女人諗得咁複雜細緻+ I  Q7 B9 O9 j  J# N0 f

$ B# L8 {- g/ w! @+ F- X2 e[ 本帖最後由 mizuho 於 2017-6-20 23:53 編輯 ]
作者: newcder    時間: 2017-6-22 02:13

我諗好大部份人只係貪靚
2 @0 l; p$ d& ~* W
" r+ N; p9 O* L7 O5 ][ 本帖最後由 newcder 於 2017-9-24 07:51 編輯 ]
作者: HKReindeer    時間: 2017-6-24 22:15

講真雖然我真係好鐘意著絲襪、高跟鞋、連身裙...等等黎打扮變做女人+ S& B8 G6 g/ x
2 X5 Y8 p+ @5 q3 f
但最多只係純粹戀物癖,真係要變性之路既話,我真係做唔到1 b3 ^6 S0 g+ w6 u/ ^: S
; ^4 Y# A) y% l7 l
同埋人年齡愈來愈大,好多野都唔會再玩番,好似我真係好鐘意著絲襪、高跟鞋、連身裙...等等咁,
) B- r* N2 {& M) c' ~% \0 P+ x( {3 T; q; m* \- K: E* w
只可以話曾經玩過、接觸過、嘗試過就已經足夠、滿足
) x$ ^0 [( y# A2 K+ c
8 Q% \0 A+ }- v- R) L# m所以從依件事黎睇,我只會話佢諗野小朋友、行為幼稚罷了
1 S2 q' P! W) S. \2 ~% T5 i% o2 P) H% [
作者: jiunnjyi    時間: 2017-9-23 19:50     標題: 回復 1# 潼潼/Tunggy 的帖子

作者: 鄒薇    時間: 2017-11-14 07:38     標題: 感覺好痛呀

都做了,就當女人唄。
作者: Ada123    時間: 2017-11-14 08:51

成年人,做野要對自已負責...
作者: Ballballcd    時間: 2017-11-15 01:41

完全無諗過變性

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0