標題: 鼓起勇氣第一次偽街 行深圳東門 [打印本頁]

作者: Koji    時間: 2017-4-29 12:54     標題: 鼓起勇氣第一次偽街 行深圳東門

今個週末決定去深圳偽街
9 T) s6 n& o! B: S星期五晚先去買小小裝備9 M4 |/ j* g6 ^: \5 j; ^
因為從來未化過妝 今次為左偽街
3 s1 n! B2 {$ a" q終於要學化妝同買化妝品
8 P5 @) i" B8 R  O5 N4 E+ Y我去左ETUDE house買
/ |. X7 Y+ N2 l. ~我話買d基本化妝野
* n0 Q$ v+ h$ w佢比左幾樣野我 粉底 胭脂 眼線筆 眼影 唇膏
% H, Q4 O& W6 x" k' X" @8 ^埋單600蚊 仲送左推我唔識用嘅野3 D3 p0 ~9 }+ D& F! `4 Z! j
因為我平時cd得d情趣衫女僕衫
' g. o  D3 z+ q所以要買返d岀街衫. l+ j2 u/ m1 K' F, Q
之後就去旺中買左條黑色裙 絲襪 手袋 仲有大眼con
9 C4 x9 w. x% V: d買好晒野就撘巴士北上
* w1 M4 B: V8 D0 g$ x% W: D! N2 l+ f) I* h& y3 K9 k
去到酒店後 用左好多時間化妝. _7 I, d- T5 O- d
因為始終係第一次 畫條眼線都手震震1 z2 G$ Z  s7 ?. @$ s
大概搞左兩個幾鐘 終於岀得門口; P" U6 S  k' a# @4 m
因為未試過著高跟鞋行岀街
" s& [# C. O; U8 }我先係酒店走廊行個圈當熱身) V( j* k& |) `. N
對鞋12cm高無防水台 行一陣發覺已經好攰
1 y- _% j+ i! X+ I) U8 r諗緊好唔好返房換對8cm
: D, ~- @2 N; T% R8 T8 F" e但要做女人 梗係愛靚唔愛命
/ R& i+ ]  }6 h/ N5 ]/ l* R1 e所以幾痛都硬上 直接行去撘lift落樓# i5 w7 b- \' P& x8 a# _2 B1 u4 G
一岀酒店已經有條長斜路
% h, P' @! d) Q: d對於我著住對12cm高跟鞋落斜已經係一大挑戰
0 u  j6 {2 C. G# j, e2 S因為酒店係東門 一落到街已經好多人
& V7 P5 ~! U& s0 C0 F& o3 m行左陣發覺已經有唔小男人望 搞到自己勁緊張
6 ~4 B" J3 w  T( P行左兩個街口 對腳總於頂唔順 決定要揾個地方坐 + d6 D8 v$ u- I7 V  W7 y
望到對馬路有幾張櫈 急急腳想行過去坐
2 Q! A2 c, r, Q% E點知過馬路嗰陣 隻腳扭一扭失平衡 仆左係道* z: S( F7 t  v9 H( ]2 ~( E7 t
有個着西裝嘅先生即刻行過離扶我( D  ^7 f+ T; k  l& N
我隻腳扭親真係好痛 但又唔敢開聲講野: ?; D0 A" H, u% U' G* R1 P. N
唯有指住對面張凳 示意希望佢扶我過去
/ v2 ?- h, H, h我坐低之後 唔敢開聲講唔該 只係向佢微笑點點頭
5 C# O  i9 z7 U' l5 w佢見我無咩事就走左了: H7 k; N5 a& a; T7 @
我坐左大概十分鐘 隻腳終於無咁痛* b) @% \+ k! e) r& }' j+ g+ ]6 V
慢慢行去東門一個food court
3 X* j  W# x& i3 v) e' I4 |3 y買左杯奶茶同雞翼包飯
' b) `9 O3 s8 V2 Y2 j食完比隻腳抖夠就行返酒店, q2 j9 G$ d. }* h5 W3 \
行到半路 有兩個男人行埋離4 H- L( ~4 t1 `
用普通話講:美女 美女 去哪裡?
* L$ r6 _# D8 v; i我勁驚 唔知佢會想點
+ e/ d5 u% b  {+ k我即刻腳步加速 想快d行開
9 r. g+ I8 S! T% T# g2 x之後都發覺佢地無再理我走左了3 }3 ~# X$ l$ Y& X8 _/ ]
辛辛苦苦行到返酒店 對腳已經痛到唔屬於自己咁0 g+ j" t8 C+ b4 m9 v0 e. h- N4 g) _
一岀lift 有個服務員問我:小姐 有房間嗎?
) n) G1 _; h: f* T' O; G我點頭無答佢 打算直接行返房
! |( E  _+ J' W1 v( @但佢行過來截停我 話要我岀示証件登記
& E- V3 [% n6 R+ s7 ~' r* }) @我心諗大獲了 唔係咁就衰收尾掛3 k- j+ |, k. n9 t( F# t' v2 r
我呆左半秒 然後拎部電話岀來, y" J! k* j' N! m( k( M& Q
打字話我已經有房間 再比張房卡佢睇
; ?# e( X0 X- ]佢同我講聲唔好意思就比我走了9 a- K+ ]: |9 C; O3 s/ ^: |
咁都過到關真係嚇死我
) ?) `. S+ r2 e" x, W- i返到房影左幾張相自hi! r. i) ]1 `' G2 S! b6 i4 k& W
然後就即刻除鞋比對腳抖了+ H( x: x5 H+ t
; A( O) ~& F$ H/ j3 S$ h7 s
6 L' u+ {9 s" o6 J+ q' S
今晚會再偽街 目標係撘地鐵同買衫!
* ^0 |1 r1 _# `8 ^/ J& ^! v' g8 b
作者: bb23jordan23    時間: 2017-4-29 14:37

Good try!!!
作者: samou    時間: 2017-4-29 15:26

圖片呢? 不要說你忘了影相。
作者: lalalajona    時間: 2017-4-29 22:47

死圖了喔
作者: fukukita    時間: 2017-4-30 07:41

仍然睇唔到相
作者: erica0909    時間: 2017-4-30 07:45

Good try....
作者: 5438g    時間: 2017-4-30 09:51

哈~太刺激了 來不及拍 補個圖
作者: 346    時間: 2017-4-30 10:22

太高根,路很辛苦
作者: kidnappedyvonne    時間: 2017-4-30 11:55

個過程好刺激呀!
作者: sukicdhk    時間: 2017-4-30 13:10

要選d出入都方便,又無人會問果d酒店好d
作者: 蕊璃o琉璃    時間: 2017-4-30 16:27

一來就12cm好易受傷的,下次要小心啦
作者: Koji    時間: 2017-4-30 16:41     標題: 回復 11# 蕊璃o琉璃 的帖子

我腳粗嘛..著高跟鞋望落幼d
作者: Sherman    時間: 2017-4-30 17:45

妝都第一次化就敢走出街,  堅 xD
作者: Koji    時間: 2017-4-30 18:16     標題: 回復 13# Sherman 的帖子

所以都係天黑先敢岀
作者: 可怡妹    時間: 2017-5-1 08:47

好特別!點解第一次就揀深圳c呢?
作者: Carol0122    時間: 2017-5-2 09:03

12cm 著下著下就好易慣
2 b) }; d0 g2 J7 r冇問題的: I- K8 ^/ ^# p; O
5 H; r; W1 X: n, ]0 U1 v
至於呢身造型
% K; s# X/ {3 ?在內地俾人撩都好正常既
. D' ~, R0 r  c5 T0 g  p
作者: w684534    時間: 2017-5-2 09:09

真是特別的出街經驗( ?6 W0 G8 A, ^0 u. ^. Y
永生難忘呀
作者: cdmandytse    時間: 2017-5-2 09:15     標題: 回復 1# Koji 的帖子

Good try....
作者: loveleona    時間: 2017-5-2 15:54

高根鞋出街好強啊~~ 8 z6 V1 x9 _2 }1 p" Q1 U! y- `; g
我一直都唔敢著黎偽街
作者: denisews1018    時間: 2017-5-2 19:35

引用:
原帖由 Koji 於 2017-4-29 12:54 發表   
0 b) Y& }% i- m8 M7 J... 行到半路 有兩個男人行埋離
" l: l% i( Q2 i用普通話講:美女 美女 去哪裡?1 f$ M- m& ~; J5 F2 z
我勁驚 唔知佢會想點  
* o6 n) V# t+ |% p! m7 f& }我即刻腳步加速 想快d行開1 r* }! U) |. s( E3 l( X6 A
之後都發覺佢地無再理我走左了 ...
8 p% a5 D7 L7 a4 S& ~" U7 p+ R% u4 u
引用:
原帖由 w684534 於 2017-5-2 09:09 發表   
5 g* q9 w8 w6 F0 X, Y0 F真是特別的出街經驗: l0 A. {# B* f! s' X
永生難忘呀
3 y" |9 D6 {- q" a, [6 J& H5 f! A, l* n- Z
1 w; V! x+ s9 S$ g$ J
~第一次出街很難忘的∼…………
作者: cdsj6    時間: 2017-5-2 20:03

身材好~
/ J' x% k. M* D' F4 Z7 Z6 H服裝也棒~
) c# k" e- ]( R* w鞋子更吸引人~
作者: Wingyin888    時間: 2017-5-3 01:00

1齊cd去多次吖😘
作者: staycalm    時間: 2017-5-3 01:18

What a nice experience
作者: ray-kira    時間: 2017-5-3 01:35

作者: denisekk    時間: 2017-5-3 07:52

無圖片睇呢?
作者: wilsonkit622622    時間: 2017-5-6 15:24     標題: 回復 1# Koji 的帖子

直接約我陪妳去,東門行街,單拖危險,下次叫我保護妳
作者: 好奇者    時間: 2017-5-8 23:57

下次可以不穿12cm高跟鞋,因為走路不方便
作者: Yukari    時間: 2017-5-13 01:52

咁多個頭一次同時進行 (化妝 偽街 著高跟出街) 有冇咁勁呀
作者: Jessica123    時間: 2017-5-18 10:54

你好勁呢!!!!!
作者: bestek2    時間: 2017-5-18 11:50

美麗又自然,好一個優質美女!!
作者: JoJo1217    時間: 2017-5-18 16:07

引用:
原帖由 Yukari 於 2017-5-13 01:52 發表   ' \) D: ]; t+ [4 ?* k! t
咁多個頭一次同時進行 (化妝 偽街 著高跟出街) 有冇咁勁呀
$ s& j7 V) H3 q9 v; |% i3 F5 y( n9 J0 V' J3 O3 i
X2
# }  y! G  M  e) n: p6 D7 o仲要係光天化日  * o' w* ^, G! c9 q# I- q+ k

2 x, n6 d: Q. W; ^8 X[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2017-5-18 16:10 編輯 ]
作者: fatduck    時間: 2017-5-18 17:13     標題: 回復 31# JoJo1217 的帖子

我猜大概要一鼓作氣吧... 難得走到沒人認得自己的地方,人都會大膽一點
  p# h5 R5 m/ t* S加油啊
作者: JoJo1217    時間: 2017-5-18 17:41

引用:
原帖由 fatduck 於 2017-5-18 17:13 發表   - m: O% L) {5 Y) h! m
我猜大概要一鼓作氣吧... 難得走到沒人認得自己的地方,人都會大膽一點
. R( _4 o8 z. w% F加油啊
1 D* V5 M# C- ]6 S  l' H; g8 X: ]3 s
使我超妒忌的
' ^8 Z/ _; G: R5 ]9 S+ r! m" x; C/ F" D" @6 {" D( d- i+ i" z
想當初我第一次偽街
1 }6 R, I7 ?" e1 j5 R. ?. d! Y  ^6 U* X不知深呼吸了幾多下
+ g, p- J% w- T1 Q' H$ ~( q$ x0 i再加上又開門又關門- N9 l1 U+ i" L5 l: t7 _+ I
才有勇氣踏出第一步......
作者: delhang    時間: 2017-5-25 00:00

著到咁靚我都過嚟扶妳啦
作者: Jeri    時間: 2017-5-26 08:38

你對咁高跟好辛苦..如果唔係著開嘅話..2吋高係極限..太高又唔識行路反而會比街上人用奇怪眼光望著..著高跟鞋好有學問!
作者: kk810    時間: 2017-7-9 10:59

東門其實都幾多人cd,不過自己一個太危險啦。有機會一齊去啦:)
作者: lmnlmnopq    時間: 2017-7-9 14:35

very nice thx
作者: kc0713    時間: 2017-7-10 19:16

著太高嘅高根鞋好辛苦,我驚會仆死- `( K! [/ ]8 d
第一次著應該試下唔好咁高同埋粗根
作者: 小薑    時間: 2017-7-16 00:43

Nice Try
作者: Pio    時間: 2017-7-16 02:03

刺激嗎???
作者: xxxhh    時間: 2017-7-16 04:09

Good try
, s$ H/ e4 Y" L  R7 Y$ L對鞋好高
作者: wojiusimeinu    時間: 2017-7-17 00:39

穿高根才是女人呵
作者: sally888    時間: 2017-7-18 11:03

厲害!第一次化妝就一個人偽街
* n7 y+ E0 L" [# u重要去深圳,真係好勇!
作者: horsema    時間: 2017-7-29 13:28

不錯哦,希望多一些照片
作者: smallmo    時間: 2017-7-31 12:01

好佩服妳的勇氣!
作者: LolitaMinori    時間: 2017-8-2 23:53

我都想試下番內地cd 不過總係好怕..特別係內地
作者: lulujose    時間: 2017-9-22 08:06

內地比香港好一點...大江南北...各式各樣的人也有
作者: hahawho    時間: 2017-10-19 23:48

好波
作者: sr84874145    時間: 2017-10-20 00:29

入秋可以著番件小外套遮下手臂都一樣好靚, 始終男兒身體格橫d, 如果係對腳唯有著d 壓力襪, 襯對顯瘦既高跟鞋
作者: shuinu    時間: 2017-10-20 01:44

... 處女 偽街, 最緊要鞋著的舒服... 腳痛走鬼時走唔甩 就慘
作者: Law0418    時間: 2017-10-20 16:05

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0