標題: 有冇人覺得這裡太過保守 [打印本頁]

作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 14:24     標題: 有冇人覺得這裡太過保守

我覺得呢度太過守舊、難怪一個幾年嘅標題可以今日咁講番⋯⋯
; H7 n3 p& D$ K0 E1 h) B
+ S4 n! Y! Q9 N' N[ 本帖最後由 mimiwong 於 2017-9-23 17:20 編輯 ]
作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 14:29

好似大家戀什麼物的標題 出於2010年 真可憐
作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 15:06

有時想講下野、幾個月都未必有新話題⋯⋯
作者: CrossX    時間: 2017-9-23 16:10

我覺得係因為有好多新人要post/回覆一定數量才可以留底,跟住d 人就找回N 年前既post 回覆,所以你見最新回覆既好多時出自同一人。咁版規又希望多d 人參與,兩面睇,除非太耐既post 就鎖。當然係有d 主題係比較靜d 既,我係heelsholic 活躍於鞋類交流,不覺得太沉悶。華人都保守,中港台都不太認同CD, 同日本冇得比,日本CD 開放到一個點。
作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 16:34

有時想講下野、幾個月都未必有新話題⋯⋯
作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 16:41

引用:
原帖由 CrossX 於 2017-9-23 16:10 發表   
( R3 Z9 L9 l6 Q! G, ?& [我覺得係因為有好多新人要post/回覆一定數量才可以留底,跟住d 人就找回N 年前既post 回覆,所以你見最新回覆既好多時出自同一人。咁版規又希望多d 人參與,兩面睇,除非太耐既post 就鎖。當然係有d 主題係比較靜d 既 ...
# d" |1 }, I( J: i1 L( v# f
完全同意、日本嗰啲人講啲野好搞笑、雖然思想可能不正確、但大家都知道冇可能發也。解ったか?
作者: gila    時間: 2017-9-23 16:50

RE: Cross X
7 C6 i6 J. W1 D! \, l8 o1 g6 E, {  \
1.) 其實呢個論壇開左新AC 之後, 即使沒有一定數量回覆, 都不會被刪除AC. 可能訊息上有所錯誤, 不過呢樣唔到我控制.
3 B1 A+ n; K5 G7 [, s1 ~2.) 至於回覆內容實在不能全部都由管理人員一一檢視, 管理人員沒有可能24小時掛在網上看看每一個人回覆, 過多監控又只會令用戶覺得過份規限, 失去自由言論的意義.
2 Z7 e( i/ ~8 d& k6 e3.) 鎖post 功能好似一直有點問題, 試過鎖post, 但其他用戶依然可以回覆. 同樣, 很難以一刀切方法去做, 因為有些話題尚有討論價值.
% [& [7 R  s; \7 u4.) 同意有時華人比較保守. 但有時CD心態, 發帖質素都是決定CD戀物一群既興衰. 有部份地區CD, 往往都會同"變態", "性" 拉上關係, 討論話題不斷出現, "J", "射", "直男找性"等議題. (同意的是, 戀物與CD, 少不免會引起性慾,) 要戀物/CD 得健康, 就要改變社會對這群體既睇法, 亦都要互相尊重.
8 }8 l- v' Y" f$ T% S
+ R9 M( ?! Q7 A( `" r" W[ 本帖最後由 gila 於 2017-9-23 16:55 編輯 ]
作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 17:33

說話太守舊變得冇生氣⋯⋯可能啲版主年事以高?已經與時代脫節、今日應該叫(堅離地)哈哈(講笑)
作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 17:54

呢度只可以講 你鍾意啲乜野 有啲乜野 或者問有冇人鍾啲乜野 玩啲乜野  真係好很悶囉
作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 18:00

呢度只可以講 你鍾意啲乜野 有啲乜野 或者問有冇人鍾啲乜野 玩啲乜野  真係好很悶囉
作者: CrossX    時間: 2017-9-23 18:54

引用:
原帖由 mimiwong 於 2017-9-23 05:33 PM 發表   ; ^- R/ @1 ~! g% }2 l: [' y% }
說話太守舊變得冇生氣⋯⋯可能啲版主年事以高?已經與時代脫節、今日應該叫(堅離地)哈哈(講笑)
+ v+ W9 d( n1 V5 d

1 K2 M1 R! W" e, h! U樓主既註冊日期今年9 月5 日, 一個月都冇你就覺得這裡有不足之處? 這類特別愛好的論壇已經算比較良性, 如果去其他各大論壇討論CD, 不知有幾多負面post, 欺凌, 起底, 你覺得咁先貼地嗎? : Y4 \. X1 X1 G+ ^
" d& v8 y' c7 Q9 H* a5 z
樓主開既post 也沒怎麼分享你自己的故事, 我地對樓主也認識不多, 頂多認為你比較喜歡校服, 校服主題也有不少, 樓主可以分享多d, 令這裡的氣氛更好。不然也可以提出一些建議, 等大家參考。
作者: nanaka    時間: 2017-9-23 20:04

呢度一啲都唔保守,乜野變態野都可以拎黎講。去年我也常常上,都玩左一排,有時都幾攪笑,但最近都少左黎,一黎真係少人覆,同埋玩左Facebook.2 W. u+ x3 Y  s7 n. ]8 f
不過呢度都有野好過Facebook 既,因為呢邊乜人都有,講乜都得,幾變態都得。Facebook 就要顧下型像,唔可以太變態,唔係呃唔倒like.
作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 20:11

引用:
原帖由 CrossX 於 2017-9-23 18:54 發表   1 W9 z* V; I5 M! b) F  V2 J

5 b) ?/ T( q. h. o! p  o3 P6 _  E  L! Z
樓主既註冊日期今年9 月5 日, 一個月都冇你就覺得這裡有不足之處? 這類特別愛好的論壇已經算比較良性, 如果去其他各大論壇討論CD, 不知有幾多負面post, 欺凌, 起底, 你覺得咁先貼地嗎? ( O+ d! k9 }% P6 _- Q

; @. i' B1 e; L! n# g7 n2 M( f樓主開既post 也沒怎麼 ...
9 J9 e1 j# u% y$ Y2 }咁咪幾好、又多個唔同話題😂
作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 20:13

引用:
原帖由 nanaka 於 2017-9-23 20:04 發表   
' i) b" ?# C) \- j0 M# [: s呢度一啲都唔保守,乜野變態野都可以拎黎講。去年我也常常上,都玩左一排,有時都幾攪笑,但最近都少左黎,一黎真係少人覆,同埋玩左Facebook.
4 j1 \2 D9 A& j+ S3 `, f) Y: x  k不過呢度都有野好過Facebook 既,因為呢邊乜人都有,講乜都得, ...
  {& h4 P( U3 f
不過我知有好多人悶到走左、因為呢度真係好悶⋯⋯又可能真係代溝 哈哈) S  p, B1 T' V1 N& r
1 C4 A- k$ O4 H6 g
作者: mimiwong    時間: 2017-9-23 20:18

其實我上左一個月⋯⋯真係冇乜變過、太保守冇啲幽默感、講下笑都話變態⋯⋯其實等於外人睇呢個網站本身就是變態咁啦
作者: nanaka    時間: 2017-9-23 21:09

咁你係變態呀嘛,變態又唔認。
6 z0 l. h- D/ l& w: N
" x1 Y2 v! w4 R, F1 H% {- R  x, ^人地都話我變態架,咁我又真係變變地態,我認個喎,變態又點喎,又唔影響人。: }! C$ P6 l5 e4 X( g4 d& v
# t/ E8 ~# I5 k/ H' o$ g, `
記得之前都有個洗樓性手,成日射野落人啲衫度啦,佢呢啲變態就影響到人啦。
作者: Nanase    時間: 2017-9-24 01:42

樓主個名...借刀嗎 ?
) |! v8 u% n/ T/ z還是巧合 , 真係本尊 ?2 Y! c' [- X# l

, z6 F3 k. Q' o2 F
4 U+ r8 A7 K  h4 N$ ?6 o* v4 q; l) w& h+ y% r
作者: mimiwong    時間: 2017-9-25 12:56

我都絕對不贊成 欺凌、人生攻擊、過份色情等作品、不過三級笑話我又覺得harmless
6 x# Q8 p* k: S' N講下有味笑話到唔得⋯⋯真係太過落後。其實在大學時、有些老師都有有味笑話⋯⋯4 a+ B8 G+ K7 i5 d8 G) A

. O2 S7 N1 H; \[ 本帖最後由 mimiwong 於 2017-9-25 13:00 編輯 ]
作者: Rachel    時間: 2017-9-27 05:48

大部分人都係拎野,無乜人比野,個forum當然沉寂啦% R0 s. `( @* @, r, c
" \! C2 A; _/ {  [, ~. j7 i9 t0 D
一係就認真打野/貼相都少人回,人地d殘肢就多人回,比你都無癮啦
# u  X# M1 a! s+ a0 n係FB成班fd仲開心
作者: mimiwong    時間: 2017-10-10 12:45

但係發覺有好多標提比較下流、他們又不會被罰、這裡真是太奇怪(*≧∀≦*)
作者: mizuho    時間: 2017-10-10 13:43

呢度水流慢3 R6 x7 A2 y* U% ^3 E/ h  c
同香港保守/迂腐有咩直接關連???
作者: CrossX    時間: 2017-10-10 14:23

有幾下流呢? 例如呢? 大談性事連BabyKingdom 都有架, 你會唔會保守咗d? 咦, 呢個post 咪好矛盾  I8 r" Q' ~- W$ Y. D" A% E

1 ^; Z' R: `- M4 C5 ?2 l咁你想要咩話題, 你自己可以發起架, 唔好好似香港d 政棍咁只有反對聲音, 提議欠奉
作者: mimiwong    時間: 2017-10-14 12:27

引用:
原帖由 CrossX 於 2017-10-10 14:23 發表   ' k& ~6 w* I  R3 c) s6 R& [" v
有幾下流呢? 例如呢? 大談性事連BabyKingdom 都有架, 你會唔會保守咗d? 咦, 呢個post 咪好矛盾
& U0 @  A; I' Q% K/ y. p) E
. ^" ^/ _% v7 H/ _3 \咁你想要咩話題, 你自己可以發起架, 唔好好似香港d 政棍咁只有反對聲音, 提議欠奉
9 r: w5 L& e2 R: Y2 e7 r
咁我又唔會特別拎某人嘅標提嚟講(會被人打嫁)、我只覺得有啲俾我所講的笑話更出位、當然我自己會接受到更加更加出位(笑)⋯⋯如果你覺得冇問題就係冇問啦(笑)。
作者: mimiwong    時間: 2017-10-14 12:45

引用:
原帖由 CrossX 於 2017-10-10 14:23 發表   
+ }! I' [2 ^" c: }. S' }2 z; w有幾下流呢? 例如呢? 大談性事連BabyKingdom 都有架, 你會唔會保守咗d? 咦, 呢個post 咪好矛盾
2 z% V$ f. V: ]" `3 X% H& {& Q7 \" {& m5 y. k$ `+ V2 x1 c3 m
咁你想要咩話題, 你自己可以發起架, 唔好好似香港d 政棍咁只有反對聲音, 提議欠奉
; t6 E5 f" ]. C+ |& f( Q& G不講政治haha
作者: mimiwong    時間: 2017-10-14 13:18

引用:
原帖由 CrossX 於 2017-10-10 14:23 發表   
$ i" q8 U# ^9 q! _8 K有幾下流呢? 例如呢? 大談性事連BabyKingdom 都有架, 你會唔會保守咗d? 咦, 呢個post 咪好矛盾
$ G0 n6 q8 R  `% Y4 n
7 |6 n* W8 X! [& Z' M, @7 w; _$ J咁你想要咩話題, 你自己可以發起架, 唔好好似香港d 政棍咁只有反對聲音, 提議欠奉
5 F" ]4 p! J! R. o5 q3 ]不講政治haha
作者: Yukari    時間: 2017-10-14 15:07

我就是保守黨
6 t3 G1 Y; w$ L1 q# X, `; ~* A; A! a5 p( a6 e
只識偽街 影下化妝出街食飯買衫相* E6 ^+ P. _  T) C/ B. P

( Y4 w, i7 l3 g  a4 _  I係悶架啦 但女仔生活唔係就係咁架咩

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0