標題: 人是基督徒CD? [打印本頁]

作者: Joeymack    時間: 2017-10-17 10:29     標題: 人是基督徒CD?

經常有內疚感1 Z1 @, k5 O# b9 |. Y8 C4 k
試過掉所有的衣服7 \2 o  c9 {9 [& }9 U7 J2 D' h
想戒甩
7 v' x, C& t1 U0 a. O但每次都唔成工 太掛住喇
  I# N; I7 h9 |+ e) O. H  j& n之後都買番# q' u9 J! ]0 q# {( F4 [0 v4 G9 H# v
故事又重複9 _' I  @3 R+ V( ^
: [# W5 P3 H  F9 p& {$ S
點算好呢: B4 V4 b1 y" X0 ~# D4 [; Q
有冇姊妹有意見? 同一個經歷?
作者: cicilam    時間: 2017-10-17 11:31

我本人都有同樣經歷,但其實你應該感謝主給予你兩個不同的身份,當然如果你心理上無問題,可以區分愛好與現實,那麼不需要刻意咯,如果影響生活,就乾脆戒掉啦
作者: user9527    時間: 2017-10-17 12:25

我覺得一野野 如感覺心唔舒服的話/ C1 U7 a% y5 \# R
唔好玩 退出
作者: mizuho    時間: 2017-10-17 19:22

唔知你識唔識joanne
* f$ x/ q; S: M5 ~7 r, N佢係基督徒,亦係變性女
, b9 P7 F7 T$ d( ^# X6 L* m點解要逼自己做唔想做的野???
1 T" a" Y5 ]& R& B全部都係因為父權壓逼,社會迂腐
% |5 e# L7 n1 Y9 P如果你有睇新約聖經,你會發現神愛我地係無價無條件
作者: adam5354    時間: 2017-10-17 19:45

引用:
原帖由 mizuho 於 2017-10-17 19:22 發表   4 q7 E. }6 T: Q: f
唔知你識唔識joanne
! k* R( u  D) X佢係基督徒,亦係變性女
  T& a; j3 i* @點解要逼自己做唔想做的野???8 w& x& J2 g" x; i/ q+ P; m
全部都係因為父權壓逼,社會迂腐
: m9 ?% g6 o+ i. [5 T3 S. j如果你有睇新約聖經,你會發現神愛我地係無價無條件
$ [5 r, L1 O# K4 F3 U6 ^
0 Q" h; n# W6 h  V4 U/ G
你你你你......說粗言穢語罵人的人真的是基督徒嗎?: r8 Q1 V4 o3 u( K
8 p1 A. T9 u1 O4 L2 e! s
作者: mizuho    時間: 2017-10-17 21:10

引用:
原帖由 adam5354 於 2017-10-17 19:45 發表   
5 G2 n4 t+ x  ^; a" l7 f$ X. j6 r# J: U
( ^* Y, l6 h) l% m1 |. G3 p0 _1 ~
你你你你......說粗言穢語罵人的人真的是基督徒嗎?
2 L$ v+ B+ m( a. n! u邊個基督徒講粗口罵人??? $ E# y4 ]# j2 H& l" y9 f
不過基督教教內其實有好多醜事,有興趣再講
作者: Rachel    時間: 2017-10-17 21:35

睇你用舊約定新約既宗旨去睇je....
& M: N. B6 y( y3 _/ b8 \' s* S: s  Z4 g
其實跟舊約,好多野都唔做得架啦
作者: acm2007    時間: 2017-10-18 09:43

引用:
原帖由 Joeymack 於 2017-10-17 10:29 發表   8 @( v( Q0 o' g8 {; ~1 ^4 ?# E
經常有內疚感
! k- m0 t0 G5 D9 ^. z/ T試過掉所有的衣服
2 y: C0 R  K5 j; Q9 v2 G想戒甩
# a: X4 N9 a( q; i; b但每次都唔成工 太掛住喇
- F3 Q, V* l( a0 T之後都買番
4 k: z2 ~# a! f8 U故事又重複
2 I5 T3 A& q, S4 T: @# W# B' }3 T, @2 C
點算好呢# U' b$ C4 U1 D. a4 x! W% l* G
有冇姊妹有意見? 同一個經歷?
! j/ N4 l: a. |+ N0 ^9 Z
5 r6 T5 @! j: m- x; x) bCD係一種個人喜好( V- ?( z2 o6 h$ M2 z5 J
只要唔影響別人,冇咩所謂
作者: jacky1083    時間: 2017-10-18 12:26

如果個心都係想CD的話,就祈禱求主改變啦
作者: siuyee1    時間: 2017-10-19 15:42

原來咁多CD係基督徒嗎?我反而想聚會傾下心態點先岩, 因聖經己說女人所穿戴的, 都不可穿, 另親男色的也是禁止.
作者: dente299    時間: 2018-9-23 06:46

我自己都想改,太難了
作者: brabrabra    時間: 2018-9-23 07:53

其實呢度有幾多天主教基督教既兄弟姊妹呢?

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0