標題: 想買鞋45以上腳 [打印本頁]

作者: yoyochan    時間: 2017-11-11 00:49     標題: 想買鞋45以上腳

請問邊位陶慣寶既朋友姊妹, 可以提供下邊間有45碼以上中根鞋賣) F, @$ }& \" H
大腳板好痛苦
作者: rebecca    時間: 2017-11-11 01:42

淘寶就冇- L. D" j2 E: E

& w$ s- P8 g+ BM&S歐洲碼42,43就ok
作者: yoyochan    時間: 2017-11-11 09:25     標題: 回復 2# rebecca 的帖子

作者: samou    時間: 2017-11-11 11:34

引用:
原帖由 yoyochan 於 2017-11-11 00:49 發表   ( Y0 b% f) e8 s6 ]- a3 K
請問邊位陶慣寶既朋友姊妹, 可以提供下邊間有45碼以上中根鞋賣
3 w2 @1 }3 z4 g* P% k大腳板好痛苦
$ X) `* @' S7 Z/ i  g+ ]0 H' D+ I" ?% J3 \+ E
其實你男裝穿45碼,女裝未必也是45碼,下面有44碼連結應該可以。5 }2 J& r. E& J  L$ \
http://hkcd.tv/viewthread.php?tid=42229&page=2&from=1657#pid1255965
作者: yoyochan    時間: 2017-11-11 12:27     標題: 回復 4# samou 的帖子

我腳板長! 有27cm。44碼唔啱
作者: oloveglovec    時間: 2017-11-11 13:08

X寶有45+,48都有丫,你打 大碼 45 會搵到
作者: khman01    時間: 2017-11-11 13:21

https://global.rakuten.com/zh-tw/category/216141/?tag=1000377
作者: yoyochan    時間: 2017-11-11 20:18

多謝各位! - F& s  f/ a; K! F0 n% E. d. I
我終於係陶x寶搵到兩對有45碼以上既高根鞋。# p% u! R4 l, T' A; U; @
跟句之前買過43 44都唔口岩著頂指經驗, 而依兩對係尖頭, 會有基會夾腳指, 仲有可能都會編細, 所以訂了兩對無退貨既46號碼 0 X% Y% b1 k, W& D* j2 r
現在到收到貨先知得唔得 ! b! x. ^8 ^  D9 `& k+ @
thanks All
9 p" w$ }& B& B) Y! i3 f. p4 r" o. m, n4 W! v( P! E
作者: HKReindeer    時間: 2017-11-11 22:00

引用:
原帖由 yoyochan 於 2017-11-11 00:49 發表   
" A4 e+ C" J: D0 r/ K' | 請問邊位陶慣寶既朋友姊妹, 可以提供下邊間有45碼以上中根鞋賣/ a5 p* G# g$ s/ s+ Z9 M
大腳板好痛苦
# ^3 i, e& d9 X% p- l3 {! Z1 r
實體店你諗都唔好諗,一定冇
: G6 e. H" G, `' w7 Y( M
# i, q0 R% q' D" g+ q$ M至於淘寶,45碼的確會有的,不過款式就.......
3 F1 C3 P) c* x6 b! I" k
6 c! c# P5 n* O: f講白D就:如果你睇中某某高跟鞋款式,但未必有你既鞋碼
! I0 P# S4 A- Z, {% d
7 [9 w5 b+ j. j; u* w4 {3 E有你既鞋碼可能個款式你會唔鐘意都未定,所以的確係好痛苦5 R) ?$ v1 m; u$ F$ ?
. Y) Q7 J/ ~2 ?- A) ]7 v/ Z1 y( u/ L: |
但都有另一種方法就係:減肥
  e% \! G1 O& T9 N$ q. N( C( ^9 j" _  H* R+ L
睇下你願唔願意啦8 Z' `4 \- ?+ ^$ K7 e9 z

" w4 K0 C  P0 p( L+ Z! |, y( A3 H知不過老實同你講,肥人有肥人好處,瘦人有瘦個好處
  ?: o' W" u$ E2 l$ K: C+ U
- h- i' y- q) k肥人可以好容易整到好似真係女人豐滿乳溝咁,瘦人就比較麻煩( r: s7 @5 E% S
: T. p+ h6 r) X5 W
瘦人雖然好難整到好似女人乳溝咁,但衣著、鞋就優勝過肥人, d5 N' w' Q* e( A+ h% l

) ?" x' }6 ~1 D4 I! T" v瘦人可以著到好似女人身材咁,(包括我)- w6 E0 d1 h) `: M) S5 i0 \0 e" E
" n% ~* {, _$ X4 b
有時候我著D衣物和鞋,根本同真正女人冇分別的,(尤其鞋)
' m  S  _+ g; E0 T, w9 b% G1 J0 y" `  @3 D5 f
只係乳溝和化妝方面比較麻煩,所以瘦人同肥人兩者都有各自好處既
- J: A: A& E& S) z! |
1 p7 q  {' V( e[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2017-11-11 22:01 編輯 ]
作者: yoyochan    時間: 2017-11-11 22:25     標題: 回復 9# HKReindeer 的帖子

我係瘦人! 18x高, 但得140磅都無, 又高又瘦, 排骨+貪乳
9 j% s' L" x- W% ~1 X. n& \基本上衫裙自問著上身全無問題, 只係著褲就吊腳 七分九分褲除外啦 ! n) U3 L+ A. e* O/ ^: |% [
但講到鞋就絕對頭痛, 因我腳板較長, 好易頂指
4 q6 [! l. G8 B- N7 n我睇鞋主要都係會否頂指。
作者: HKReindeer    時間: 2017-11-15 16:35

引用:
原帖由 yoyochan 於 2017-11-11 22:25 發表   
' H) t2 ^! i3 k我係瘦人! 18x高, 但得140磅都無, 又高又瘦, 排骨+貪乳3 N  A1 ^  Y$ D# M3 ?
基本上衫裙自問著上身全無問題, 只係著褲就吊腳 七分九分褲除外啦 6 ^( R2 u2 X3 ^
但講到鞋就絕對頭痛, 因我腳板較長, 好易頂指
2 u& ]- O6 ]2 ~我睇鞋主要都係 ...
- Q- B0 i6 R  d8 B1 ^  e
一係就做番自己永遠唔接觸依D野,離開CD之路% }$ s( S8 C, x  e$ Z& j# F

3 P* n( j  n% d$ S: o; E2 \3 t& ^5 m第二就怪就怪你生得高,但鞋唯有訂做
5 V9 ]7 n  d" S2 |; R
) Q6 O" \) i! I9 C( S係淘寶有D鞋係可以訂做的,不妨去搵下或直接係搜尋引擎搜尋訂做鞋之類
+ ]: F  X: @% T. ?5 ^, c( |$ h: ~( g' I9 z
但款式好唔好就見仁見智,同埋幸好我同你大部份都係差不多既身材
, |  ]- t1 w; v& i/ V* p
0 Y6 h! q% c# z% ?# I只係小量同你有D唔同,我得170左右高度,喜歡著裙配尖頭高跟鞋
6 V$ L: \: Z1 ^; x
1 S0 j' n$ z4 F. P4 Z: V如此同時都經常著絲襪,所以漸漸對著褲就唔多想著% W9 }8 D  W) C- x! z
/ @* t( I9 n; o' ~: E4 e& d
咁因為著得多絲襪關係,反而令我雙腳變得火柴、香雞腳) ^7 t6 k8 F% W1 j
* I8 J% R0 X/ J1 ?$ H- x
不過有時候我都幾陶醉自己雙腳,尤其著住黑絲尖頭高跟鞋黎翹腳4 h- _9 Y6 o6 B/ \$ Q

! P: o+ N- u$ Y( R& D1 {; r8 j, o[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2017-11-15 16:44 編輯 ]
作者: Kit239602    時間: 2017-11-15 18:30     標題: 回復 2# rebecca 的帖子

隻腳咁大,M&S高跟鞋最大8 Size(歐洲碼為42 Size)
作者: Kelvinko123    時間: 2017-11-28 22:42

我都好想知呀
作者: fatduck    時間: 2018-1-11 09:51

我同樓主一樣,高過 180cm,買波鞋都要 45碼,淘寶女裝尖頭鞋要46/47才有機會穿得下。而且生得高,再穿兩吋高踭鞋,六尺二出街,超令人注目。所以多數買平底鞋算了
! N  o+ l/ O- S* k3 K5 z
% F/ [! T; l  _$ j, h% U( Y' n0 l我買過呢間:! G5 T# S& H9 ]( m% E" e$ M7 U6 B
https://store.taobao.com/shop/vi ... umber_id=2745277328

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0