標題: 第一次偽街,可以去邊?有咩要注意? [打印本頁]

作者: applebaby    時間: 2018-1-25 09:35     標題: 第一次偽街,可以去邊?有咩要注意?

各位姐姐,我從未試過係香港偽街,好擔心比熟人見到。見到下星期咁凍,馬莎又特價,雖然停了CD兩年,色心又起,唔知邊度D 來傻勁,好想著起全套女裝吹風,感受下涼涼滑滑,又冷又暖的感覺。
- e) r+ I! s( [5 S" `  X6 M. L- q+ s( _) T( X, x1 d
不過,我真係好驚,又好緊張,有無姐姐可以教下我要點做?
( Q1 c- |6 a& X0 }8 u! P& V8 m. d* r1. 只有日間時間出街,實在唔敢鸻商場,如果一D 偏僻D的公園,會人少D嗎?
) ~7 z3 I: ]8 ~% M) H" I2. 我是肥底,不算太高。著衫方面,有無提議?我唔堅持著裙,只要舒服。咁凍天氣,可以點著?
0 B) N0 t+ k# ^. w  _  G# z; m3. 我唔能夠全套女裝出門口。姐姐們可唔可以介紹一D公廁,近車路或停車場?我可以渣車,換完立即跳返上車。
  Z: C2 G; {7 u& y+ @+ b4 X7 E
) j5 M4 h1 q+ |9 C, i拜託大家教下小妹。
作者: regina1010    時間: 2018-1-25 10:11

日間真的幾麻煩,上山頂公園吧。
作者: JoJo1217    時間: 2018-1-25 10:40

你有車巳很不錯
' a; F# X/ P6 n% |7 D- V. C5 {1 `車本身已經係變身電話亭啦9 p& a" i# P6 `: q% \

作者: cyw    時間: 2018-1-25 11:25

Add oil!!!
作者: moangelmomo    時間: 2018-1-25 11:57

如果想靜靜地練膽量嘅話,日間好多公園都會有好多街坊,當然你唔識佢哋,但第一次真係會好驚,我嘅第一次就去了元朗一間時鐘酒店,嗰度嚟元朗市中心有一段距離,喺公路旁邊,好少人行,我嗰次喺房裡面換好衫後行出酒店,不過一定會經過大堂,你唔好理照直出街,行出去之後就可以享受一下寧靜和清風送爽嘅感覺,可以不妨試下,酒店出面可以泊車,上次沿住高速公路旁行街,又靜又舒服,純粹個人建議,希望你找到自己的空間。
作者: alexbb    時間: 2018-1-25 18:21

去邊都得啦!唔使理人點睇的
作者: Nanase    時間: 2018-1-25 19:09

我妝都唔化就女裝出街都唔會有人理你 , 係會有人望5 {, [* d! ^! C6 r) n! d. f: ?: Q1 m
但其實冇野好驚 , 因為見到你既人分分鐘仲驚過你* l2 \; I, B* m' f: k* j& g, s
& w/ |2 C, @% C7 Y

作者: applebaby    時間: 2018-1-26 15:42     標題: 回復 5# moangelmomo 的帖子

姐姐,多謝你。我真係未諗過元朗。我查一下先。
作者: Yukari    時間: 2018-1-26 22:21

你如果只係想著女裝出到街就OK 戴個口罩咪得囉 天氣凍當冷病合情合理
: |6 N$ z; @3 Z5 x) d- p) Q: D% h" n6 ]/ g- L
眼妝戴個大眼仔畫條眼線搽啲眼影已經好唔同
% M, l/ L  I+ L+ }8 U8 Y; o; u" a. A8 R; C
最緊要其實係你個假髮自唔自然
. {% h* H* p; e7 x
+ V  M. T8 C# z) p$ p' v7 _' }4 R1 b多人的商場其實仲安全 你去到人流少的地方單丁一個仲多人望 因為冇人遮掩你
1 j/ B) z, _5 b/ b1 w4 I3 r* y/ j4 @* x' Q
作者: Carol0122    時間: 2018-1-27 11:51

引用:
原帖由 applebaby 於 2018-1-25 09:35 發表   + C& V- U+ e7 c7 ]( u( R
1. 只有日間時間出街,實在唔敢鸻商場,如果一D 偏僻D的公園,會人少D嗎? ...
6 R% J3 [. L; B# w; z) r1 Z! L新界西可選黃金海岸
! D+ M$ h2 _+ I4 T新界東可選小瀝源/將軍澳
! B' d! g+ T; }. y2 }9 o香港可選寶馬山/數碼港
# v, G) j/ o: t, i% F, D( A5 z九龍就都有既5 O5 p, ?, g8 r1 C! V0 |

+ E0 x  V4 ~. k只有有車,去得既地方係多十倍5 g% p# i7 _# X- y5 Q9 Z9 h
5 |1 n" a2 E+ D$ `* o  y0 F
引用:
原帖由 applebaby 於 2018-1-25 09:35 發表   - W/ F, S& Q6 b8 J! c# H( H5 m
2. 我是肥底,不算太高。著衫方面,有無提議?我唔堅持著裙,只要舒服。咁凍天氣,可以點著? ...
3 i2 f& }* Q/ @4 S. O) h# E1 \5 W

' d  m- ?2 c" `) x; c如果本身唔係好女性化又唔Slim! m" G5 W2 h. ~5 }% o; M! `6 ]4 O/ f" q
的確係容易穿煲' |2 F* S: Y- m6 R. M. |
要顯高就要靠上下身比例  x3 U2 S8 t# s2 F- {8 K
短裙/熱褲 配襪褲
1 k3 i! l5 \7 {/ D! i高跟鞋 或者 高跟長boot 都係好選擇/ Z" j2 E0 v' v, r8 C

$ o. H6 _5 L& w
引用:
原帖由 applebaby 於 2018-1-25 09:35 發表   
5 A6 Y9 e6 k$ }7 c: e3. 我唔能夠全套女裝出門口。姐姐們可唔可以介紹一D公廁,近車路或停車場?我可以渣車,換完立即跳返上車。   ...
8 \# A0 ^0 ~# {

/ H+ z3 t0 s9 G4 S睇你邊區. L3 L5 J; p9 U' L6 n5 q. n2 t3 `
黃金海岸、將軍澳、清水灣道、數碼港
作者: BETTY    時間: 2018-1-27 12:25

我多數去樟樹灘個停車埸。
! z6 g  @. O2 F有廁所,帶埋飲食去,分分鐘玩成日都得。
作者: applebaby    時間: 2018-1-27 12:31     標題: 回復 11# Carol0122 的帖子

姐姐,你意思係唔係唔好著長裙?如果西褲又好唔好?其實我覺得西褲襯高跟係幾舒服又好睇。短褲好似只會顥得我更肥更矮。
. \: L" v) e2 R5 E9 r2 [將軍澳有咩好介紹呢?求你教下我。
作者: 小兔奈0w0    時間: 2018-1-27 13:47

引用:
原帖由 applebaby 於 2018-1-27 12:31 發表   
. Q% ]/ C# n6 N, f1 Z姐姐,你意思係唔係唔好著長裙?如果西褲又好唔好?其實我覺得西褲襯高跟係幾舒服又好睇。短褲好似只會顥得我更肥更矮。
/ Q/ }0 |4 F/ z% B( W6 u6 C# N將軍澳有咩好介紹呢?求你教下我。
( N6 x+ L1 J6 ^% H* i
短褲熱褲短裙才顯得腳長,腳長先睇落高d啊8 k+ h% w0 {: Y! F, m
這是女裝基本! 2 A3 d+ Y8 `: d
肥的話可以著d無咁顯身形既衫,例如無剪裁設計方便隱藏身型
: `& t7 J% U8 W小肥妹字🙊有錯請告知
作者: BETTY    時間: 2018-1-27 13:52

高腰裙+短上衣+最少8cm高跟可能會好D。3 H% P1 Q# o9 j4 I7 k: |5 u  a4 G( w
4 e: A4 P5 M. X) J* y: ?3 ]
作者: sally888    時間: 2018-2-2 10:45

戴眼鏡加口罩,其實都好安全6 A/ s, l* w$ L, @/ C
衣著就自己覺得順眼就好。唔好太sexy
2 j& r& v$ J+ B/ ^穿平底鞋比較好
/ ?9 }/ A2 ^! q/ j7 N地點你有車可以去 megabox, 可泊車、多殘廁、平日人流比較少。
作者: applebaby    時間: 2018-2-2 11:43

星期一我偽街咗一個下午,去左好多公園,黃昏時候,突然膽大了,入了商場,行左四層。好想同大家分享故事,但未有時間寫。希望大家都支持我啦,拜託!
作者: regina1010    時間: 2018-2-2 11:53

快分享快分享
引用:
原帖由 applebaby 於 2018-2-2 11:43 發表   ! P* J6 Z! j! p. _* \% f
星期一我偽街咗一個下午,去左好多公園,黃昏時候,突然膽大了,入了商場,行左四層。好想同大家分享故事,但未有時間寫。希望大家都支持我啦,拜託!

作者: sally888    時間: 2018-2-6 14:52

支持支持∼∼∼
作者: win    時間: 2018-4-7 11:42

入黑後到科學園
作者: cdtsmm    時間: 2018-4-7 13:18

夜间可以去一些公
作者: manfai_chan727    時間: 2018-10-12 17:09

去飛鵝山應該唔錯,果度勁黑
作者: 葉詩雯    時間: 2018-10-12 17:18

出旺角8 p2 i9 |8 V+ J) i* x9 \
我第一次係街就是搭地鐵出旺角同人食飯行商場: p/ N( |/ f0 W/ V. P% D
啲人多都呢!
作者: joey221    時間: 2019-4-29 23:07

引用:
原帖由 葉詩雯 於 2018-10-12 17:18 發表   4 U. C, b3 k) s# m
出旺角1 Q  F  O& K( Z9 W5 z; Q
我第一次係街就是搭地鐵出旺角同人食飯行商場# ^/ U+ D2 `* w% u
啲人多都呢!
1 n- a' X9 A0 u" p" k( E# O
8 I% S+ ]4 O  Z9 |/ C& i1 q( a  @
其他姊妹至緊要,不可穿著太性感,不用穿著太高的鞋
作者: joeycd123    時間: 2019-4-30 08:10

我是晚上在外地酒店時第一次偽街。帶大眼鏡,假髮,有穿加pad的內褲。反而没穿裙,穿了較slim的長褲。這看來較casual的女生。
作者: bkkss    時間: 2019-4-30 08:12

去一啲冇咩人流
作者: Chansinyu    時間: 2020-7-23 08:50

引用:
原帖由 Yukari 於 2018-1-26 22:21 發表   ' @+ Y/ ^% G# ^  P1 [
你如果只係想著女裝出到街就OK 戴個口罩咪得囉 天氣凍當冷病合情合理
% G7 Z, k8 @( O+ x$ j% C* S* q4 O( Y7 A! c6 P* r& S
眼妝戴個大眼仔畫條眼線搽啲眼影已經好唔同 : P7 F, E. L5 z. b: W, _. E, Q

/ q; F! p8 G/ G+ C最緊要其實係你個假髮自唔自然( e1 M" f' ~6 ?% f- a! p. k

% M/ z) [4 i. b9 f2 q% B( \多人的商場其實仲安全 你去到人流少的地方單丁一個仲 ...
! I# Z$ f* u( L% N. p7 B3 \3 V假髮真的好緊要。自然為要點

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0