標題: 新手CD想搵有經驗的CD高手做導師(約炮就最好唔好啦) [打印本頁]

作者: markli481    時間: 2018-7-22 17:41     標題: 新手CD想搵有經驗的CD高手做導師(約炮就最好唔好啦)

大家好啊,本人係男,以前係CD但唔係好專業果D,本想keep住做CD,但奈何生活在香港,物價房價皆貴,當時我只係學生剛剛畢業,很難負擔得起CD,所以為左工作,唯有好無奈咁放棄CD,但現在我既工作已經穩定左,所以好想完成以前既CD願望,我已經24歲,多年未在接觸都唔知點開頭好,所以本人誠心希望想搵一位唔介意我年紀已變大 既CD高手做我導師,亦師亦友。# {" H0 u# N7 s- s7 ^
" M/ m5 X6 j. f) h+ U' m
本人願意分擔酒店房費,以及提供比我的CD物品費用。0 S! f7 L& j2 k; e
我真係希望可以搵個有穩定工作,年紀24以上,有經驗,有技術既CD,因為本人認為香港工作咁辛苦而又堅持CD就一定係有毅力又真心喜歡CD既高手。希望可以學學打扮,化妝,等等。希望各位唔好介意啦* z7 q0 g6 b  ^" t. B: ^

$ ?5 e' G# z4 Z7 g; Y本人會係度留WeChat ID 但希望各位CD加我好友時注明HKCDTV導師 : {$ A* V' r- M+ u) R1 l
我WeChat: marklddd  (全部都係英文字母)希望係Lee個論壇度可以搵到知心導師啦
作者: markli481    時間: 2018-7-22 19:15

push,。。。。。。
作者: uniformx    時間: 2018-7-22 21:23

導師可以好貴,最好自己爬文自學,遇到具體問題再問3 `) W: \3 N0 F+ H
另建議自訂角色,目標成果,例如
* T0 b2 \! Y$ O+ o% Z校服學生/ol/制服/運動型/...) v* }4 c' J2 h8 o( d  c) c( b
女聲
& z* J. J# ^- G$ }' _0 L6 m長髮/假髮/辮...
) s6 @1 c5 W  l' |  n化妝/不化妝/美容/面部護理
3 @7 A- z, B. S: a身型/身材2 N3 f+ V8 S1 }: n) w2 a
飲食
9 t. v7 e" Q$ }$ Z1 x衣著(內外上下,配飾)  |; A* Z/ V* h5 ?' ]1 Z
心理8 _" J* S) [/ ^( J
...( h4 O. F% J# r/ r
內容大概係雙學士課程咁甘,你需要導師團隊,通常一個教唔晒
作者: angeldesert    時間: 2018-7-22 23:08

我很明白你的訴求。作為一個有十多年CD經驗的人,就好像樓上白小雯所講,要追求完美CD,要了解的課題實在太多。我自學了咁多年,到今天還在學習當中,學無止境呀。最近我開左個Wechat同IG a/c,用黎分享我自己多年CD既心得,你可以去看看。如果你在CD上追求進步的熱情跟我一樣,我很樂意和你分享更多=]
作者: 火狐子    時間: 2018-7-24 08:52

咁就 多d搵我出黎飲酒拉

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0