標題: 藥娘問題多多???????? [打印本頁]

作者: 葉詩雯    時間: 2018-8-15 19:04     標題: 藥娘問題多多????????

女性荷爾蒙同抗雄藥有邊個牌子推介
2 s6 f4 @3 ~: G/ D食左會肥?會容易攰?有咩副作用?會反彈?# W$ T( Z& P6 s+ h# c9 v* T
在一般藥房可買到?
作者: joey221    時間: 2018-8-15 19:23     標題: 回復 1# 葉詩雯 的帖子

最好,不要吃
作者: Hihibaby    時間: 2018-8-15 19:43

我怕講邊隻combination 同dosage會違規 .. 具體可以參考藥娘d blog.. 副作用就冇乜,體重我反而輕左5 ^3 o" e% D& }* V- _9 i' `) o2 v
  n$ |* e, B' e5 d
藥房基本上買唔到,反而上網就好易買到。不過如果有budget建議睇私家醫生,好爽快,不過稍貴) D9 S3 g8 b" \- w+ I

0 f' P3 S( E: u3 S  O  W" t; |" P# m[ 本帖最後由 Hihibaby 於 2018-8-15 20:08 編輯 ]
作者: Eva0313    時間: 2018-8-15 21:03

都係果句,唔好亂嚟
作者: sinson    時間: 2018-8-15 21:13

處方藥物,唔易買到
作者: noel    時間: 2018-8-15 21:21

不嬲食藥既副作用都因人而異
作者: Jany    時間: 2018-8-15 22:52

引用:
原帖由 Hihibaby 於 2018-8-15 19:43 發表   
* S) O- f: o! K' B我怕講邊隻combination 同dosage會違規 .. 具體可以參考藥娘d blog.. 副作用就冇乜,體重我反而輕左, s# ^0 V$ j' s( E

* r5 d5 Z: z- Z; x9 Y藥房基本上買唔到,反而上網就好易買到。不過如果有budget建議睇私家醫生,好爽快,不過稍貴
6 l+ f+ y9 [% J& g8 g
上網寄到黎香港
作者: ngyl1394    時間: 2018-8-16 10:40

wow! 棲主真是要想清楚呀!
( h+ C1 R9 T* ~2 S% p做了藥娘就行不到轉頭啦!
作者: babyabby    時間: 2018-8-16 11:08     標題: 回復 1# 葉詩雯 的帖子

請深思熟慮!!樓主!!
作者: Nanase    時間: 2018-8-16 17:32

引用:
原帖由 Hihibaby 於 2018-8-15 19:43 發表   
. @# c7 I% I: }% }" m& b2 G我怕講邊隻combination 同dosage會違規 .. 具體可以參考藥娘d blog.. 副作用就冇乜,體重我反而輕左
! e  J- j- u* ?& P  f& I1 \* N9 Z$ L' t9 \
藥房基本上買唔到,反而上網就好易買到。不過如果有budget建議睇私家醫生,好爽快,不過稍貴
6 @/ o/ `4 o- x# X% w5 e4 x
( q5 G, V4 O) O/ h0 e* N2 Z
請搞清楚一件事情 , 副作用就冇乜係閣下自己姐6 x) F  f) W$ }% o( B
呢類藥有什麼副作用醫生會講得好清楚 , 唔係冇乜副作用+ h* K" q3 y3 j4 L
包括肝臟 , 心臟 , 肌肉 , 性功能 , 血壓等等
. H& Y5 ]# p8 ?  ~3 \4 n副作用係因人而異" e; G% p7 U1 D# S' V

! |$ E, `$ X4 t7 n1 o) Y% E& g所以建議睇醫生是正確的
作者: Hihibaby    時間: 2018-8-16 18:31

岩呀,講到尾我覺得應該要睇醫生同定期驗血,唔好diy
$ {1 _: n" C1 E% [8 M. ~8 V
/ s' f. H# @* |/ |( M6 s/ N2 F: p, |我ge情況唔係一個參考 , 我都覺得要澄清番
2 d/ P: F1 K% E( _' _" \1 ^9 J, W/ p8 J3 C, e  f

+ D% g4 J8 Y9 M% x: V4 O8 E" r
. `0 O8 H% p5 s1 p; e
引用:
原帖由 Nanase 於 2018-8-16 17:32 發表   ( M" ^' N  ?# ^* i6 p
# s8 G* s$ f! w& B7 s
& f! l0 H- n- M3 S7 ]
請搞清楚一件事情 , 副作用就冇乜係閣下自己姐
2 i+ b9 k. X6 \3 M4 w$ F7 F呢類藥有什麼副作用醫生會講得好清楚 , 唔係冇乜副作用6 g) g' d3 j  L/ \0 ~  m- |$ V
包括肝臟 , 心臟 , 肌肉 , 性功能 , 血壓等等, E4 o; i1 j. r
副作用係因人而異3 V# Y5 H! B  f7 a- ^' h

' v& J0 e7 E2 j# g0 h& n所以建議睇醫生是正確的

作者: maria-ng    時間: 2018-8-16 18:59

服用藥物米亂泥..................................
作者: joey221    時間: 2018-8-17 00:24

引用:
原帖由 babyabby 於 2018-8-16 11:08 發表   
  I- j' N% i$ U+ J2 y1 A請深思熟慮!!樓主!!
: C& t7 D6 z; v9 ~3 e& l5 l* {  ^/ Q  {& u, j8 V8 z4 I% I
我有服薬,身上汗毛少了,冇腳毛
作者: cd382638    時間: 2018-8-17 00:36

引用:
原帖由 Nanase 於 2018-8-16 17:32 發表   1 @$ _  b" u4 {( _

`+ v9 A) O5 Y' i- Q; r6 S
! O2 B$ X) g6 x3 ]* A6 d請搞清楚一件事情 , 副作用就冇乜係閣下自己姐6 e1 S. S7 j2 y: ?* p) g& ]
呢類藥有什麼副作用醫生會講得好清楚 , 唔係冇乜副作用5 d* O& k: x2 x
包括肝臟 , 心臟 , 肌肉 , 性功能 , 血壓等等6 H  _4 _: C+ q& M2 R4 v% J
副作用係因人而異9 f" K5 v; y5 j' |7 k
, L' A" X1 p: t9 t7 X
所以建議睇醫生是正確的
% P' a1 e: }6 l5 H; v/ M

" y6 V: p' Y( e, a& s# i4 H# C真的需要醫師專業意見再吃藥才好
作者: treesang    時間: 2018-8-17 16:46

公院通常開estrofem同sprialcatone
' B# Y9 l/ E$ F
5 J6 Y9 W& p1 A! E, D3 |不過即使係公院開的,都係會有副作用嫁% n4 m% g- X7 k# c, H$ c
佢亦會同你解釋清楚
: X9 S  ]  g* S: n8 j
5 v; M! s' o6 ~" p題外話:我識身邊唔少人都係食著排期,然後再食隻公院開果d

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0