標題: 請問大家收藏咗幾多條校服裙? [打印本頁]

作者: mimiwong    時間: 2018-10-29 17:47     標題: 請問大家收藏咗幾多條校服裙?

我自己就有約一百條二手校服裙、都係上網直接同女生收的、超好味同超舒服🤤
作者: mapletree    時間: 2018-10-29 18:33

有冇相可以睇下
作者: isuzu4.3    時間: 2018-10-29 18:42

夏季.上智.東華.保良局.地利亞.聖安當.寧波二.福建
6 r* F" \7 X5 v1 a- Y冬季.上智.地利亞
作者: mimiwong    時間: 2018-10-29 19:31     標題: 回復 2# mapletree 的帖子

我唔識放相上嚟🙈
作者: tiffany0914    時間: 2018-10-29 20:05

哇,好多啊,小晴都想買多D,可惜有D貴6 \% ?8 n0 A- U* r' L( D
小晴只係得5條炸
作者: web88    時間: 2018-10-29 20:08

引用:
原帖由 mimiwong 於 2018-10-29 17:47 發表   
1 H$ e9 F6 p. }* t7 |& @! H我自己就有約一百條二手校服裙、都係上網直接同女生收的、超好味同超舒服🤤
3 p# K  J: v6 A! G* z+ }要好多地方收藏喎…
作者: xxx123    時間: 2018-10-29 20:58

20-30條左右..全都全新買番來
作者: mimiwong    時間: 2018-10-29 22:00

引用:
原帖由 web88 於 2018-10-29 20:08 發表   , o) ~& e; z, A0 A

! u, ~( d4 V( Z5 i$ X要好多地方收藏喎…
  I  ~$ a$ Q. K& a/ v
好在自己有個房(^_^*)
作者: mimiwong    時間: 2018-10-29 22:02

引用:
原帖由 xxx123 於 2018-10-29 20:58 發表   ( w7 N$ O8 G7 R! K3 X
20-30條左右..全都全新買番來
# \' \: m9 R. m1 k' T全新好似冇真正校園味喎😅
作者: mimiwong    時間: 2018-10-29 22:03

引用:
原帖由 tiffany0914 於 2018-10-29 20:05 發表   
& ~2 ]3 B2 n/ s2 G! V3 M+ x# f( |7 p哇,好多啊,小晴都想買多D,可惜有D貴
5 S$ P# A4 ^  x' `小晴只係得5條炸
- V$ G8 q5 E; T! Q咁要加油啦💪
作者: mimiwong    時間: 2018-10-29 22:11

引用:
原帖由 isuzu4.3 於 2018-10-29 18:42 發表   
5 M0 }; F' Q5 M% t+ W9 `夏季.上智.東華.保良局.地利亞.聖安當.寧波二.福建
9 K+ h( c! S2 N" z冬季.上智.地利亞
% F$ v/ C( I. h$ w  U除左寧波二 我其他都有呀
作者: mimiwong    時間: 2018-10-29 22:12

引用:
原帖由 mapletree 於 2018-10-29 18:33 發表   
6 K+ D6 D8 I6 G6 p- d有冇相可以睇下
3 i2 Y$ e  y6 ^" J, P, G佢話我啲相太大⋯⋯放唔到上嚟
作者: cathy.w    時間: 2018-10-30 00:01

100條校裙 怎樣先收藏好
作者: manfai_chan727    時間: 2018-10-30 02:20     標題: 回復 1# mimiwong 的帖子

係,女生著過既係真係舒服過買既好多好多倍
作者: sheepkiwi    時間: 2018-10-30 09:48

我都有20-30條,有自己係校服鋪買,有收女生的。 收女生的因為多數不合size, 所有唯有自己買
作者: xxx123    時間: 2018-10-30 14:22

引用:
原帖由 mimiwong 於 2018-10-29 22:02 發表   
) d  v8 M, p) n" R( X% H+ t* ~! P0 K2 {
全新好似冇真正校園味喎😅
- x4 W7 h: m: [2 f2 X6 B1 K- r
! [& O3 S" X2 t/ |8 H( Q
因為都是比女友穿的
作者: chlee2    時間: 2018-10-30 18:59

我得兩套咋
# S4 q# M, `- TBtw 大家係邊到收二手校服?
作者: cdelli629    時間: 2018-10-30 21:53

越黎越多家長要學生証明先肯賣) ?3 ^/ C2 N1 J6 B) U; Z0 k9 `

3 |/ Y  @% r  h5 R全新及二手加埋應有半百
作者: mimiwong    時間: 2018-11-1 17:38

引用:
原帖由 cdelli629 於 2018-10-30 21:53 發表   
5 {- P9 r0 M. _, k8 U越黎越多家長要學生証明先肯賣
0 Q9 U! ?. [, v. g1 I
- K4 X  w% q, f7 g8 k  b; y全新及二手加埋應有半百
0 f- L3 x9 d' P. `2 U- n( O
都好勁喎👍
作者: Chloe_0    時間: 2018-11-3 00:15

9條...全部2nd hand
8 p) G$ ]9 Q+ t. }) K, ^3 Q3條係上網買衫果時問個賣家幫佢收'4條係個frd grad左想掉 我借d意話環保,拎佢d校裙黎做DIY叫佢畀我'另外2條係fb見到有人grad左free出黎
作者: Joesphine    時間: 2018-11-3 00:19

2手唔會有漬咩
作者: tamabaron    時間: 2018-11-3 01:51

得4套咋,偷偷收櫃頂
作者: mimiwong    時間: 2018-11-3 22:44

引用:
原帖由 cdelli629 於 2018-10-30 21:53 發表   . Y9 Q7 k5 |8 F8 j* O- x
越黎越多家長要學生証明先肯賣
  w  Z+ k& A1 J5 m0 B6 d% j; n; E0 J- o. u8 S
全新及二手加埋應有半百
! T5 @2 d  }+ K3 M- ^5 P& v
其實唔使好多位、半邊櫃都仲有位用( ͡° ͜ʖ ͡°)
作者: mimiwong    時間: 2018-11-3 22:46

引用:
原帖由 Joesphine 於 2018-11-3 00:19 發表   1 ~- V* d" s4 ~) ]7 u8 e2 t6 x
2手唔會有漬咩
* f1 }/ D3 M; y1 n) V4 T" ?3 \! o有少少啦、不過呢啲先真係校園味(^_-)
作者: mimiwong    時間: 2018-11-3 22:52

引用:
原帖由 Chloe_0 於 2018-11-3 00:15 發表   / s% h; z  B/ \  E( p7 Z. n
9條...全部2nd hand
* y1 x, G# p8 l9 |3條係上網買衫果時問個賣家幫佢收'4條係個frd grad左想掉 我借d意話環保,拎佢d校裙黎做DIY叫佢畀我'另外2條係fb見到有人grad左free出黎
" q& L! r: E$ d都好好喎⋯⋯尢其氹番嚟嗰4條(*^_^*)
作者: Chloe_0    時間: 2018-11-4 23:19

引用:
原帖由 mimiwong 於 2018-11-3 22:52 發表   
) ^& |3 y# h$ N/ J% U; a4 j8 a
1 \, p8 }! L3 J3 m" g1 A都好好喎⋯⋯尢其氹番嚟嗰4條(*^_^*)
# q5 a! m6 i: K% y# x9 A) d
Haha係吖 果次上佢屋企咁岩執緊衣櫃,咪問佢果幾條校裙會點樣處置囉....點知佢話遲d會當垃圾掉 仲唔即刻諗計帶佢走咩...2 t2 U8 p+ V0 x5 o" `& Z; B- E0 N
著左6年 勁殘 有汗漬 仲連埋PE衫褲 冷衫果D畀我
作者: mimiwong    時間: 2018-11-5 22:05

引用:
原帖由 Chloe_0 於 2018-11-4 23:19 發表   0 K2 A  x/ G$ \
, |" Y& u' S- H( W1 R9 Y
Haha係吖 果次上佢屋企咁岩執緊衣櫃,咪問佢果幾條校裙會點樣處置囉....點知佢話遲d會當垃圾掉 仲唔即刻諗計帶佢走咩...
  F( _% d8 X0 H: _著左6年 勁殘 有汗漬 仲連埋PE衫褲 冷衫果D畀我
  {% ?: m* ~$ U5 L
咁又正係好正喎 聽見到想搵條校服嚟7 _' o' r5 _3 j( k: [1 b! I6 f
$ ~, v/ @$ c& l, W" y
作者: joey221    時間: 2018-11-5 22:06

引用:
原帖由 mimiwong 於 2018-10-29 17:47 發表   
4 U% L6 f( u6 |/ C5 u我自己就有約一百條二手校服裙、都係上網直接同女生收的、超好味同超舒服🤤
+ O! F# g7 Z9 e+ @. G, C

' H; o$ |+ U* j1 O$ i+ c% `' [' ?# `' [以前有掉了,因穿著不好看
作者: mimiwong    時間: 2018-11-5 22:10

引用:
原帖由 joey221 於 2018-11-5 22:06 發表   ; F' S! v' g- J; V' f% p2 U2 x

- O; p8 f$ `- W! }2 C6 }2 Q/ L: d( G+ Z6 ^
以前有掉了,因穿著不好看
6 l' N# G* ~2 ~  ?: q我著上都唔好睇不過好舒服
作者: kaloklau    時間: 2018-11-6 16:59

得5套夏季,無位擺,唔敢買太多
作者: hf-1141    時間: 2019-2-27 03:11

一百條咁多。; S9 I, v5 U% J: e
仲未有第一條
作者: mimiwong    時間: 2019-3-13 17:52

引用:
原帖由 hf-1141 於 2019-2-27 03:11 發表   
2 H  V2 S/ y5 Z* `一百條咁多。" n. ?8 `' B! [& @: x; u8 l
仲未有第一條
! C; y: U6 _/ {  n咁要加油啦、二手校服係超正架
作者: 5632415    時間: 2019-3-14 17:31

我都過左百條,多到要買個櫃儲起佢
作者: wadee    時間: 2019-3-16 21:00

好多
- Q/ \& O* {) b* a有啲已經唔記得放咗係邊
作者: kingphone    時間: 2019-3-18 00:25

引用:
原帖由 Chloe_0 於 2018-11-4 23:19 發表   ' D. y5 g8 m3 u1 s  t
4 `2 F  u+ n0 A9 N
Haha係吖 果次上佢屋企咁岩執緊衣櫃,咪問佢果幾條校裙會點樣處置囉....點知佢話遲d會當垃圾掉 仲唔即刻諗計帶佢走咩...
; W, `# v; r& n+ [著左6年 勁殘 有汗漬 仲連埋PE衫褲 冷衫果D畀我
: q: x/ n- P/ a0 f" C咁係邊間學校的校服呀?

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0