標題: 一件頭arena 泳衣 [打印本頁]

作者: ckk49    時間: 2018-11-17 16:07     標題: 一件頭arena 泳衣

小妹好鐘意泳衣的那種貼服感,這是我一部分的泳衣,曾用過下水的有誰也喜歡這個感覺?歡迎留言話我知
作者: joey221    時間: 2018-11-17 16:24

引用:
原帖由 ckk49 於 2018-11-17 16:07 發表   ( n1 Y. P0 }. y7 G
小妹好鐘意泳衣的那種貼服感,這是我一部分的泳衣,曾用過下水的有誰也喜歡這個感覺?歡迎留言話我知
* V& i/ z0 I" \: H) _3 z

! g) k1 g8 S0 e8 J. T( d好看,可惜不能穿著遊泳
作者: KT4135    時間: 2018-11-17 16:29

引用:
原帖由 ckk49 於 2018-11-17 16:07 發表   $ ?6 @& b6 u- c7 ~
' g' E! W8 g. Z我都有幾件一件頭,唔止係arena,好想落水著住游
作者: misslady    時間: 2018-11-17 16:49

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-11-17 16:29 發表   # m  B+ C$ W6 C

- M! U% v! l/ m9 t8 H  \; x我都有幾件一件頭,唔止係arena,好想落水著住游
4 v) d2 e( ~+ i1 P
: B$ l: ?/ u! W7 E) b要試,都要下年了。
作者: willy    時間: 2018-11-17 17:51

我自己都有同牌子泳衣, 著上身同街邊買GE係兩回事
作者: jacjac    時間: 2018-11-18 10:15

第二件款式幾可愛
作者: jackiechan    時間: 2018-11-18 10:44

有穿上身圖嗎?
作者: zakugotch    時間: 2018-11-18 11:19

, n  o; w% d) @, ]/ p3 d4 h

作者: MANYAN    時間: 2018-11-18 16:16

邊度買會方便?
作者: Frank123    時間: 2018-11-18 18:22

放響邊道好 , 哥哥找到問媽媽 , 要你解釋?
作者: jackiechan    時間: 2018-11-19 21:16

穿呢兩件收藏下體方便嗎?
7 p1 }5 E/ h( J  y! A同埋容易露毛嗎
作者: KT4135    時間: 2018-11-19 23:04

引用:
原帖由 jackiechan 於 2018-11-19 21:16 發表   
# |0 v* ~$ b5 F/ |2 d8 w. s3 [穿呢兩件收藏下體方便嗎?" j2 L: g1 x/ s7 e
同埋容易露毛嗎
' C* D9 v" L' a" C
所有泳衣都好難收下面,一定要剃毛先遮到
作者: naughtylittlecd    時間: 2018-11-20 01:10

芭蕾舞leotard 體操leotard
作者: Carol0122    時間: 2018-11-24 15:25

都幾好睇喎
8 Q5 t4 `! M- a6 S) s( f呢D 款9 F. M1 n# t/ J! z
著埋落水都得
作者: mizugi2018    時間: 2018-12-26 22:48     標題: 回復 5# willy 的帖子

真的,布料有分別,而且有彈性很多,肩帶和邊位濕水也不覺得刮肉。
作者: wammaw    時間: 2018-12-26 23:42

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-26 22:48 發表   % ?+ Z" b9 x! E5 }1 c2 _
真的,布料有分別,而且有彈性很多,肩帶和邊位濕水也不覺得刮肉。
" o8 d$ i9 \3 K# n* \+ A

% e& D! e# v5 X  M你著過落水游?
作者: mizugi2018    時間: 2018-12-27 03:10

引用:
原帖由 wammaw 於 2018-12-26 23:42 發表   $ m+ L' P  ^) R# F8 b

$ n6 J1 L5 @( n/ M5 T6 W3 m5 v* o' h8 w* t: W  }9 m( O* w
你著過落水游?
8 T/ {8 c8 B  i+ k2 A5 G& i, w

! k; w3 H5 z0 L3 i* p' L上身外穿件長袖防曬衣,游就沒但下水浸下。街邊檔有一隻misuca也是不錯的,80%萊卡,不過壽命短些,七八十,一分錢一分貨。不過沒牌子的摺合位會銀住不舒服,可能因為布料厚,所以疊住縫合硬了一舊,浸水時會刮到頸,腋下和大腿。
作者: wammaw    時間: 2018-12-27 05:49

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 03:10 發表   & i& Q8 c( d  g, n& U
  e7 w5 N& o+ |( ~6 P5 n: E8 f
( G. o$ e* ^8 R( C% T% k& A
上身外穿件長袖防曬衣,游就沒但下水浸下。街邊檔有一隻misuca也是不錯的,80%萊卡,不過壽命短些,七八十,一分錢一分貨。不過沒牌子的摺合位會銀住不舒服,可能因為布料厚,所以疊住縫合硬了一舊,浸水時會刮到 ...
' x! w: o) i1 V% `- p: @9 P& l" s+ X
防曬衣係遮蓋全件泳衣,還是只遮上身露出腰下的泳衣?
作者: mizugi2018    時間: 2018-12-27 06:43     標題: 回復 18# wammaw 的帖子

半身的,只遮住上身的那種,/ I$ \9 x2 Q$ _, S
像長袖T恤,不過是泳衣布料和貼身一點。0 Y8 n4 n, N( \( B

& X# |4 Y, M6 ]5 V, z$ M6 Y千色店和吉之島也有,顏色也很多之選擇,8 u, e- F) y3 `& k" Q' Z
有灰、黑、藍、橙色,營光黃,不過我的是深色,! n# E5 e6 w" [$ ?
配深色連身泳衣,無違和感,也沒引起注目。
作者: wammaw    時間: 2018-12-27 07:08

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 06:43 發表   8 d" A6 S( [# @: \3 ]7 K$ n, n
半身的,只遮住上身的那種,9 H4 N2 d! z# w' z
像長袖T恤,不過是泳衣布料和貼身一點。
/ R+ H8 d6 O- }! L
( I9 c/ U) o8 g千色店和吉之島也有,顏色也很多之選擇,- E  E: u) G# I1 A0 _/ I+ T
有灰、黑、藍、橙色,營光黃,不過我的是深色,- _# T, l( u: g2 k1 m' i0 f
配深色連身泳衣,無違和感,也沒引起注目。
! V  @$ ^$ V4 r
4 Z; N5 E/ _' l" W: i" b' Y7 i4 @) n) i
競泳款比較高叉有難度,學校款應該容易d?
3 M) O. F9 B5 Q* w落水時防曬衫會反起嗎?
作者: mizugi2018    時間: 2018-12-27 07:23     標題: 回復 20# wammaw 的帖子

是學校款,平腳和三角也試過,' g* v0 Q: z- d! Z9 `/ Z
本身防曬衫緊身,下水後會更加貼身。
+ \5 |0 @8 A$ F
6 R" s. Z. w3 N3 q5 I4 H- a' A不過沒有太大動作,應該也不會發現。
作者: jackiechan    時間: 2019-1-8 14:58

試過係邊下水? 方便收藏下體嗎
作者: sec2x    時間: 2019-1-8 16:43

引用:
原帖由 jackiechan 於 2019-1-8 14:58 發表   3 H6 _, R* h  k0 F  D4 r8 z
試過係邊下水? 方便收藏下體嗎
$ O2 T, [. m9 S4 d
泳衣如果就咁收唔推蛋的話( O' B/ X/ S4 p* W9 }& |% P
因為佢本來就無設計比你收埋, 一般都會突番出來 ) K, k( P9 Z+ x% n+ V

2 n+ q1 B6 N& d" M自己著親泳衣都係房到著, 到底落水會係咩體驗
作者: hf-1141    時間: 2019-2-23 12:01

自己鍾意純色多d,比賽款
作者: kenny_apple    時間: 2019-2-24 12:39

仲以為你會post你著住既相
作者: uniform    時間: 2019-8-16 17:52     標題: 回復 1# ckk49 的帖子

邊度買?唔知最大去到咩size?

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0