標題: 翠絲...我睇左喇 [打印本頁]

作者: beautylegcd    時間: 2018-11-24 07:43     標題: 翠絲...我睇左喇

我當時睇都係入面係女裝,,,,我覺得完全好似我內心,,一路睇一路覺得我都係咁架...* X7 W  {5 U# J# E( N+ l
成套戲都好好睇,,,,唔知各位姊妹睇左未
作者: noel    時間: 2018-11-24 07:51

我都同左D姊妹去睇,都唔錯既
作者: joey221    時間: 2018-11-24 08:10

引用:
原帖由 beautylegcd 於 2018-11-24 07:43 發表   
; s) P. {' L) Z* J2 u$ n我當時睇都係入面係女裝,,,,我覺得完全好似我內心,,一路睇一路覺得我都係咁架...
! |2 c* ?, t1 b) f2 z成套戲都好好睇,,,,唔知各位姊妹睇左未
9 {6 s" q0 G4 {4 S
0 i3 M6 s# i  @( ]5 W7 j
末看呀⋯⋯
作者: 梓欣    時間: 2018-11-24 12:21

我都睇左喇,我覺得有左個家庭之後先變性5 q5 g' e2 C1 X" G* d2 `
有啲唔直
作者: BETTY    時間: 2018-11-24 14:26

在以前,穿得似女性已經好多閒言,更不要想變性,父母殺左你都似。
  q! I, G! e. @/ L本想藉著家庭既去壓抑變性既慾望,但始終壓不住,等仔女大曬再去做回自己,但好似好自私,太對不起太太。
作者: Carol0122    時間: 2018-11-24 15:41

引用:
原帖由 beautylegcd 於 2018-11-24 07:43 發表   ! `; c3 a) H% c
我當時睇都係入面係女裝,,,,我覺得完全好似我內心,,一路睇一路覺得我都係咁架...
0 F( `. r: _2 \" N成套戲都好好睇,,,,唔知各位姊妹睇左未
6 Y2 n; ?' |" X* t' C. J9 o
  L1 Z" i$ y2 f5 D2 z$ O2 W
未睇下/ }5 k! u- y9 p, I
過一兩日去睇~
作者: 梓欣    時間: 2018-11-24 16:58

引用:
原帖由 BETTY 於 2018-11-24 14:26 發表   
' t9 @* q2 s! g/ W/ ^0 ]: A在以前,穿得似女性已經好多閒言,更不要想變性,父母殺左你都似。
4 ^3 l6 ]% t2 n7 i1 q本想藉著家庭既去壓抑變性既慾望,但始終壓不住,等仔女大曬再去做回自己,但好似好自私,太對不起太太。
2 b" ?) P: ?' p' S' Z9 a* A
完全認同,所以,我冇想過要變性
作者: denisews1018    時間: 2018-11-24 20:55

..但電影裡好像沒有交待是不是佢老婆男人頭(有男性傾向)和'無性癖'才弄到他這樣的
作者: Rachel    時間: 2018-11-24 21:12

完全無諗過睇...
作者: denisews1018    時間: 2018-11-24 21:12

(還有,阿葛是醫生在蘭桂坊截的士應該鎮定點才對)  (隻狗最後是不是死了?)
, K8 i2 l( [, d. i+ F' T+ N# `& n/ t/ \* n7 [4 @& \
& Q% N0 H" W& g! ]0 m6 ?

( i8 `5 }, Q0 ^1 g' k. T7 i8 L, u5 V0 N* m

% X1 E8 T* r4 j8 }5 T' [9 g+ z/ ~/ v* F9 F4 t& ?4 p

7 O' F, h8 e/ V+ D+ E0 R- h% t8 ]% j9 ^( \- \6 U* Q

2 p. x; f, s4 B& O1 y" u; j2 T- e1 ]0 G- K5 I) |; t
.
( A. {- m3 g  u
/ O" a  k( O6 X# G/ \4 z# ]8 _7 T[ 本帖最後由 denisews1018 於 2018-11-24 21:14 編輯 ]
作者: erica88    時間: 2018-11-27 08:43

睇左,好有同感,但未至於要去到變性,我係享受女裝的感覺好舒服,女刺激
作者: alexbb    時間: 2018-11-27 12:52

我覺得 135 你扮女人,246 我扮男人陪你,呢個idea 好!
作者: Frank123    時間: 2018-11-27 13:28

世界進步 , 社會改變 , 男女關係 , 簡單復習 , 復雜簡單 , 做男做女 , 無所適從 , 孝順父母 , 愛護子女 , 當兵交稅 ,% g; k  Q6 g& M/ z

9 }8 q4 B9 j! s1 _/ L" R盡責社會 , 改男改女, 那怕人言 , 穿裙熱衭 , 面模 Botox, 人靚改運 , 十年廿載 , 光陰快樂 , 曾經 CD , 今生無悔 .
作者: mac02    時間: 2018-11-27 23:50     標題: 回復 8# 10# denisews1018 的帖子

1. 男主角在中學時代已經偷偷穿著媽媽的內衣,因此,變裝並不是由於太太的 “道德潔癖” 引起的。6 {8 v6 d- q5 c8 G% c# B0 w
2. 醫生也是人,表現緊張也不是不正常。
' I. h% W% v: E( y0 t* i% ]3. 狗狗應該死了,因為之後都沒有在家中出現過。 (也許是暗示男人老狗的男主角佟大維已死?)
  G3 n/ {: M. a/ Z! O) M, a0 [----
! r, j* ]! }$ f5 J5 |2 _7 w看過影評,原來呢,許鞍華曾拍過一套20分鐘的微電影 “我的路”,題材非常相似,甚至同樣出現男主角用剃鬚刀刀片 “自宮” 的情節 ……
作者: denisews1018    時間: 2018-11-28 03:37

回復 14# mac02 的帖子2 s5 W8 G9 h. T, j6 l  C

1 c! A! [7 v7 }1 u9 v謝謝答案呀,不過他太太行為潛意識對丈夫的「封鎖」或許也是做成主角(持續)這樣的一部分原因吧
作者: flashgood    時間: 2018-12-5 22:01

妳會唔會都係有gid啊?" ^: l" {5 e. {3 i* Z* Z/ U
有無去睇醫生求助?& o. A# v3 H& E7 S) Z+ o3 P' ^6 ?
引用:
原帖由 beautylegcd 於 2018-11-24 07:43 發表   - s- O6 F- U9 X% G" K7 Y. R- ~
我當時睇都係入面係女裝,,,,我覺得完全好似我內心,,一路睇一路覺得我都係咁架...
- I" R; z$ b# U7 `8 C成套戲都好好睇,,,,唔知各位姊妹睇左未

作者: flashgood    時間: 2018-12-7 14:24

而家想變性都係一樣......
# v2 C! i3 v9 W/ o+ O8 V父母長輩反應好大...
6 \; Y  F% V" Q5 L有時係無辦法/ R5 r, E4 l+ p& v- |/ l: k
引用:
原帖由 BETTY 於 2018-11-24 14:26 發表   
  [8 i) n  Z  E在以前,穿得似女性已經好多閒言,更不要想變性,父母殺左你都似。
: E: ^( V- m/ L8 c本想藉著家庭既去壓抑變性既慾望,但始終壓不住,等仔女大曬再去做回自己,但好似好自私,太對不起太太。

作者: 白玉    時間: 2018-12-8 21:38

雖然現在還是有很多人戴有色眼鏡,幸好近年的風氣開始比較開明...
作者: Carol0122    時間: 2018-12-9 14:47

最終我都去睇左/ s1 a2 s5 V' p8 \) x
8 R5 Q7 d7 G8 X( m+ ~" G
描繪得幾好
3 L$ J* Y( {, R# N- T8 ]好多時正正就是這樣: ?! d+ b2 O% M1 F; |% R
有了家庭,不想改變甚麼& b; }8 S8 b# x/ u- _) g; \0 P
就在自己的地方變變裝
$ B- U& R& t( h0 i2 ?" d; A0 T: y偶然穿女內衣褲 男外衣 外出
/ X( ?6 V" j! S0 }  Q正是無謂讓家庭承受這樣大的打擊+ z$ x! x5 e0 R% z9 D
4 A3 B. t! T# ^4 S5 I
而我呢
" `5 n% I2 _' v' F很配合
% J9 [! P1 n- W  s看這電影時是* m) q( K: S% y! q3 d: D
女裝內衣褲 配 中性長褲 運動鞋3 E: v. T# \6 p$ c; Y( `6 w% g, G  i
4 d2 ?$ q2 e6 Z" W% G
當然( T/ `8 X& S' p' y- N' P; T
如果能夠物色一班朋友
' w9 h- G. k& X" e7 d像電影一樣3 `0 r: z1 f. K8 W/ h  i% A
女裝到酒吧relax 下
) f; e) u  a2 H8 v+ U就最好了
作者: wchingw    時間: 2018-12-10 21:30

這個提議幾好!
4 O6 n/ o3 \+ t/ x+ U) H, N$ Q  z+ g- q& n+ q  g. I9 \3 V2 N
2 F0 i8 l( V' Z, Y
引用:
原帖由 Carol0122 於 2018-12-9 14:47 發表   
7 `2 `4 B5 i; q+ i. Y2 L( F最終我都去睇左
! ?5 r& [, e# t1 j! u: V, N* T7 h
* ?4 y9 _) M( i0 {描繪得幾好( T. h; v  X0 G8 b/ |
好多時正正就是這樣6 r) c7 a$ |# b) w' i
有了家庭,不想改變甚麼
$ @4 e8 K- Q1 K. O( t4 U就在自己的地方變變裝
0 [( O7 T2 P) Q, V8 U5 z偶然穿女內衣褲 男外衣 外出
1 o6 `' c5 I) A5 U3 k2 d( L  \正是無謂讓家庭承受這樣大的打擊8 }$ o% |3 m' l! z2 N/ C
/ r  H" `( \. |/ o
而我呢
: S% [% v& H7 `很配合
7 M; Z& W9 b7 i& I) S, ~看這電影時是
4 N2 h# D* A/ I, _& s女裝內衣褲 配 ...

作者: Carol0122    時間: 2018-12-11 12:39

引用:
原帖由 wchingw 於 2018-12-10 21:30 發表   
$ Y. ]0 f, z1 p1 u* u這個提議幾好!! o# Z0 I( |( A4 T. Z6 h4 ?- F3 _& x
# x: }, ]3 a6 G; V; P1 }
& O3 q8 v4 P" N/ r
6 m5 y- g! X( I/ z6 w6 H( T$ E
0 T1 Q) r! }* S5 ?) V0 o- ?  i, q

* V8 z  I4 }' k: W3 D& i1 W謝謝; t) ^; r. L+ A/ I
其實我一直都想將整個社群真實化; \; Q% {) t( D. A* m1 V5 D
做既可能都係平時大家做既野
6 ~7 q6 s) \1 c不過只係大家都可以用自己覺得最舒服的裝束去做(女裝)
, w4 R, j& a2 K8 o1 n* ^# n4 Q5 {& g- l% i9 w
除左上述一齊睇戲、飲野
, o% c3 h7 p# R  g* c9 u" n2 J  J  `. i6 ^' U6 B) S
我都提議過一齊唱K
# Z/ L( N& \+ X2 c! d' ^
$ `$ g9 D% b# J4 sregular D 可能就係一D
. m" ]$ U& u" R% Jpole dance class
' Y& n7 W9 \7 ~+ d  L% gk pop 舞團 之類
作者: sally888    時間: 2019-1-11 10:57

引用:
原帖由 Carol0122 於 2018-12-11 12:39 發表   
# o8 G5 Y: l: s" ~1 C  C. t! C6 `
' G3 e+ V, I3 J; {( M( U; z  R5 Y6 T* h$ |2 B3 x

9 q. G* v, r% H) G6 K謝謝0 O9 I: k: r0 n$ h
其實我一直都想將整個社群真實化4 a' F2 h* ]9 x% C7 N3 }
做既可能都係平時大家做既野+ ]& t- b/ b5 R
不過只係大家都可以用自己覺得最舒服的裝束去做(女裝)
9 d. ?% g. a4 V& k1 s2 y6 B: Y
% p% I& Y. U2 M- T  W2 A) J3 u除左上述一齊睇戲、飲野  _  j' c% _4 H1 i% M3 X3 C3 r

- _2 z2 w( h7 F, S, A( e, D7 ?$ A我都提議過一齊唱K3 g4 |6 r) C& d0 P4 Y3 `$ ^
+ g0 A7 s/ u* R/ n
regular D 可能就係一D
) F, W0 K- Y2 K3 Cpole ...
- _! p* E* E9 K對,像台灣的社群一樣,只是正常生活活動咁
作者: Yanananana    時間: 2019-1-15 23:00

Thank you very much

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0